Allegri: "Más teljesítményre lesz szükség a Genoa ellen"

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_16.jpgA Napoli elleni győzelemmel a Juventus kitartóan tartja második helyét a bajnoki tabellán, s a pénteki játéknapon a zebramezesek a Genoa otthonába látogatnak az újabb három pont reményében.

"Tiszta fejre lesz szükség a péntek esti mérkőzés kapcsán. A Genoa erős hazai pályán. Agresszívak és jó futballt játszanak. Gilardino nagyszerű munkát végez. Drăgușin, De Winter és Vogliacco ellen játszunk majd, akik mindannyian a Juve ranglétráját járták végig. Más teljesítményre lesz szükségünk, mint az előző három mérkőzésen. A történelem azt mutatja, hogy a Rossoblu elleni mérkőzések mindig nehezek. Emlékszem egy mérkőzésre évekkel ezelőttről, amikor 3:0-ás hátrányba kerültünk 23 perc után. Óvatosnak kell lennünk velük, s az ő iramukban kell játszanunk. Ez egy történelmi stadion, amelyben nehéz játszani, s a szurkolóik igazán mögöttük állnak. Meg kell majd mutatnunk minden tudásunkat." - mondta a Genoa elleni összecsapásról a Juventus mestere, Massimiliano Allegri a csütörtöki sajtótájékoztató alkalmával.

"A szezon első felére kitűzött egyéni célok nem számítanak. Kizárólag a csapatunk céljára összpontosítunk, ami az, hogy bejussunk a Bajnokok Ligájába. Úgy gondolom, hogy a nyár elején nehéz volt elképzelni, hogy a tabella így álljon. A földön kell maradnunk, lépésről lépésre haladva, kezelve a nehéz pillanatokat, amelyek adódhatnak. Az, hogy jelenleg 36 pontunk van, nem elég semmihez sem. Meg kell próbálnunk annyit gyűjteni, amennyit csak lehetséges. Gyorsan csapattá váltunk. Érzem, hogy mennyire elkötelezettek ezek a játékosok, ami nagy segítség volt számunkra. Tudjuk, hogy az Inter az esélyes a scudetto megnyerésére. A keretük arra épült, hogy megszerezze a második csillagot és hazavigye a trófeát. Csak annyit kell tennünk, hogy a Genoával foglalkozunk, hogy megpróbáljunk legyűrni egy nagy kihívást jelentő akadályt.

Rabiot jól van. Kean nem lesz ott, mert egy régóta fennálló gondja van a lábával. Nagyszerűen kitartott, s folytatta a játékot a fájdalom ellenére. Most, hogy a teljes keret rendelkezésre áll, kezelésre szorul, hogy rendbehozza ezt a sérülést, így három-négy hétig hiányozni fog. Ami a csapat többi tagját illeti, mindenki más bevethető De Sciglio kivételével, aki előreláthatólag fokozatosan tér majd vissza 2024-ben. Weah felépült, és tagja lesz a Genovába utazó keretnek. Miretti technikai döntés miatt maradt ki, de keményen és a megfelelő módon dolgozik.

Chiellininek kivételes képességei vannak. Beszéltünk közvetlenül azután, hogy bejelentette, visszavonul a labdarúgástól. Hihetetlen pályafutása volt. Most új fejezetet nyit az életében, s el kell döntenie, hogy a jövőben melyik utat választja. Rendelkezik a megfelelő tulajdonságokkal ahhoz, hogy bizonyos vezetői szerepeket töltsön be. Bizonyosan mérlegelni fog, s felméri, mi a legjobb. A legjobbakat kívánom Bonuccinak. Amennyiben az edzői pályán akar elindulni, meg kell találnia a motivációt ahhoz, hogy valami egészen másba kezdjen. Tudom, hogy elég intelligens ahhoz, hogy beilleszkedjen ebbe a szerepbe.

Nem hinném, hogy küzdelem volna az öreg és a fiatalabb edzők között. A tapasztaltabb edzők közülünk igyekeznek megvédeni magukat, s a lehető legjobb módon végezni a munkát. Nincsenek abszolút igazságok az edzői munkában. Nagyon sok a változó, a futball ebből az okból is különleges.

Azzal, hogy Kean kiesett, Yıldız bizonyosan több lehetőséget fog kapni. Akárcsak a többi srác, ő is jól fejlődik. Tovább kell fejlődnie, s ki kell várnia a megfelelő pillanatot.

Igazán elégedett vagyok a támadóimmal. Az elmúlt néhány mérkőzésen Vlahović megmutatta technikai minőségét, valamint jó fizikai és mentális állapotát, dacára annak, hogy kihagyta a büntetőt a Monza elleni idegenbeli találkozón. Ez lehetőség lesz számára és Chiesa számára, hogy holnap újra gólt szerezzenek. Más játékosok szereztek gólokat mostanság, s ez nagyszerű. A lényeg, hogy meglegyen a megfelelő hozzáállás, a kemény futás és a nyomás fenntartása, ami segítség a védekezésben. 

Nem vagyok fáradt, s bizonyosan nem voltam igazgató tavaly. A Juventusnak magas szintű stábja van. Mindig is így volt az Agnelli család 100 éves szerepvállalása során a klub életében. Soha sem volt ok kételkedni ebben. A sikerek eléréséhez szilárd alapokra van szükség. Ami a struktúrát illeti, a klub mindig a lehető legtöbbet tette."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6818281181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rabsic02 2023.12.14. 17:51:49

Az ilyen meccseken lenne jó, ha az elején menne a pressing, mert a nagy adag szerencse nem tart sokáig. Ezt az ellenfelek is tudják, ezért eleve támadóan állnak fel.

venember83 2023.12.14. 18:06:10

Veszélyes meccsre számítok. És nehézre.

Ethan Hunt 2023.12.14. 18:12:20

"Óvatosak kell lennünk velük, s az ő iramukban kell játszanunk."

Létezik még ilyen edző komoly csapatnál, amelyik így nyilatkozna egy tetves Genoáról?! (Mit mondana, ha a Gironával kéne játszanunk, amelyik mostanság Barcelonákat reggelizik, hogy a célunk, hogy megnehezítsük a rettenetes Girona dolgát vagy mit?) Előre megmagyarázva, hogy ha esetleg nem nyerünk, akkor ő megmondta előre, hogy ez egy erős csapat, ha meg valahogy nyerünk, akkor meg hatalmas edzői teljesítménynek tudja eladni...

Mikor lesz már ennek a beszari rémálomnak vége és mikor szerezzük vissza a tekintélyünket, hogy tőlünk féljenek újra az egész rohadt ligában...?!

venember83 2023.12.14. 18:53:07

@Ethan Hunt: türelem, ahogy Giuntoli mondta.

venember83 2023.12.14. 19:04:36

"Tovább kell fejlődnie, s ki kell várnia a megfelelő pillanatot."

Sok türelmet kívánok mindenkinek. Rengeteget, hogy kiegyensúlyozottan értékelhessünk ki minden helyzetet. Higgadtan, mindenféle eufória s elragadtatás nélkül.

Rocky80 2023.12.14. 23:49:41

@Ethan Hunt: nekem meg inkább tetszik ez, hogy tisztelünk minden ellenfelet és így beszélünk róluk, ezt tartom követendő példának. :-) ;-)

venember83 2023.12.15. 14:21:03

Várható kezdőcsapat, Agresti: Szczesny; Gatti, Bremer, Danilo; Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic; Vlahovic, Chiesa

Ethan Hunt 2023.12.15. 21:34:17

@Rocky80: Szerintem tisztelni úgy kell egy ellenfelet, hogy alaposan felkészülünk belőlük és senkit nem veszünk félvállról. De a mindenkori Juventusnak pont az lenne a feladata, hogy a tekintélyét a pályán is megjelenítse és nem az, hogy átadja a területeket hazai pályán is boldog-boldogtalannak, meg meccsek előtt felmagasztalja a középszerű ellenfelet, mintha előre meg akarná magyarázni, ha esetleg felsülnénk a meccsen...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása