Gatti: „Örökké hálás leszek a Juventusnak”

gatti_federico_orom_magasba_tett_karokkal.jpegHétfő este Federico Gatti a Golden Boy díjátadón átvette a Gaetano Scirea díjat, amelyet a védőlegenda fia, Riccardo Scirea adott át.

A díj átvételekor a Juventus futballistája rendkívüli örömről beszélt: „Rendkívüli érzések kavarognak bennem. Hihetetlen érzés volt a saját szurkolóink előtt utolsó pillanatban meccset nyerni. Riccardót jól ismerem, hiszen 17 évesen együtt szerepeltünk egy nyári futballItornán. Most a Juventusnál játszhatok, s így minden további tartalmat nyer, mivel tudom, milyen sokat szenvedett a család. Számomra Gaetano Scirea neve örökké a történelem részét fogja képezni, kitörölhetetlenül.”

A védő később a média képviselőinek is nyilatkozott, s bővebben beszélt például a pénteki gólról: „Rendkívüli érzés volt, s a legfontosabb, hogy a góllal megszereztük a három pontot, támadni tudunk. Az Inter továbbra is harcol, nagyon kemény bajnokságra számítok. Az Inter nagyon erős csapat, s nem csak velük kell megharcolnunk. Vannak még rajtuk kívül is jó eszköztárral rendelkező csapatok.

A gól után megcsókoltam a Juventus címerét, mivel a Juve annyi mindent adott nekem, amikor felforgatta az életemet. Örökké hálás leszek a Juventusnak.

Szoros végjáték? Korai még erről beszélni, hiszen csak 14 forduló ment le. De az a fontos, hogy a versenyben lévő csapatok között legyünk. Vannak még erős csapatok a bajnokságban, mint a Milan, az Inter, a Napoli, s mi is ezek közé tartozunk. Hosszú, de nagyon izgalmas bajnokság az idei.

Fokozott figyelem? Mindig erre törekedtünk. Egyértelmű, hogy a jó eredmények elősegítik a jobb munkát, és a fokozott figyelem tekintetében is pozitív hatást fejtenek ki. Eközben két lábbal a földön kell maradnunk, mert a bajnokság nagyon hosszú, és elöl kell maradnunk.

Igaza van Massimiliano Allegrinek, amikor a tapasztalat hiányáról beszél velem kapcsolatban. Sokkal tartozok az edzőnek, mert nagy önbizalmat ad nekem, s ez a legfontosabb egy játékos számára. Elég arra gondolni, hogy talán csak 40 meccsen szerepeltem eddig, ha figyelembe vesszük a bajnokságot, az Európa-ligát és a BL-t a Juventusszal. Szóval gyűjthetek még bőven tapasztalatot.

A Napoli elleni meccs esélyesei lennénk? Nem, a Napoli rendkívül erős csapat. Ők a címvédők. Kiegyenlített erőviszonyokat látok. Félelmetesek lennénk? Osimhen nagyon erős játékos, ahogy Kvaratskhelia is. A Napoli nagyon erős játékosokkal rendelkezik. Jó, de nagyon kemény meccsre számítok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2718273965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gomorra21 2023.12.05. 13:11:17

Old school szerethető játékos. Ritka dolog.

2023.12.05. 21:41:04

Fasza gyerek vagy Gatti:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása