Davran: „Yıldızt olykor Del Pieróhoz hasonlítjuk”

yildiz_kenan_melegitofelsoben_felfele_nez.JPGA Juventus fiatal reménysége, Kenan Yıldız kapcsán szinte folyamatosan jelennek meg pletykák egy esetleges távozásról, főleg miután a támadó gólt szerzett az első válogatottbeli meccsén a németek ellen, ám a Fanatik újságírója, Çağrı Davran szerint kár lenne bármit elhamarkodni. A török újságíró a Tuttomercatoweb számára beszélt a török reménység megítéléséről és feltételezett torinói helyzetéről.

„Kenan Yıldız potenciálja széles körben ismert volt már az U17-es válogatottban való bemutatkozása óta. Nagyon magas elvárásokat támasztott mindenki, és a teljesítménye is rendkívül jó volt. Mi olykor Alessandro Del Pieróhoz hasonlítjuk őt a játékstílusa alapján.

40 millió eurós ár? Szerintem túl korai még bármilyen árat megbecsülni vele kapcsolatban, hiszen még semmit sem bizonyított. Várjunk még egy kicsit, aztán majd meglátjuk.

Az elengedése kapcsán sem tudok egyértelműen nyilatkozni. A Juventusnál számos támadó áll rendelkezésre, és nem egyszerű Kenannak ennyi sztár között lehetőséghez jutni. Nem hiszem, hogy a Juventus könnyen elengedné őt, valószínűleg hamarabb értékesítenének idősebb játékosokat, hogy ő nagyobb szerephez juthasson. Kenan Yıldız képes a bal szélen futballozni, illetve támadó középpályásként és kilencesként is, szerintem ez hasznos lehet Massimiliano Allegri számára.”

Kenan Yıldız 2022 nyarán csatlakozott a Juventus U19-es csapatához, majd a következő tavasztól már a NextGen keretében találta magát, múlt hónapban pedig a stáb áthelyezte őt a felnőtt keretbe, ám a felnőtteknél 5 meccsen kapott összesen 36 percet, a NextGen csapatnál pedig párhuzamosan 5 meccs alatt 420 játékpercet gyűjtött.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3818274595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RunnerLaca 2023.12.05. 23:56:00

Elég tehetséget és értékes játékost pazaroltunk már el (legutóbb Rovellát, óriási hiba volt), most becsüljük meg, hogy egy Juve-szívvel megáldott fiatal, kreatív nemzedék jött ki a Next Genből, lehetne végre egy király középpálya és támadósor (Yildiz, Fagioli, Miretti, Iling Junior, Nicolussi, Soule, Vlahovic), és ez a csapat végre nem profitéhes emberekből fog állni, avanti, avanti!

Leram7 2023.12.06. 01:12:52

4-2-3-1 rendszerben micsoda csapat lehetne:

Vlaho - Yildiz, Chiesa, Soulé -

giorgio007 2023.12.06. 07:15:28

Nyugi, se Soule, se Yldiz nem lesz alapmber, amíg Allegri itt van. Sőt, ha Soulét visszahozzuk, nem fogja tudni használni. Mindkettő max 2 éven belül, ha nem hamarabb, már nem lesz a mi játékosunk.

kozagaha 2023.12.06. 07:17:25

@RunnerLaca: Idén a Lazioban egy jó mozdulata nem volt még Rovellanak, de biztos hatalmas tehetség ?‍♂️

MarcoT 2023.12.06. 08:09:33

Általánosságban egyetértek azzal hogy keveset játszhatjuk a fiataljainkat ugyanakkor ebből az is fakad hogy néhányukat olyant képességekkel ruházzuk fel elméletben amire még semmiféle bizonyítékot nem adtak a pályán.

2023.12.06. 08:16:23

@kozagaha: sajnos ez igaz, bár a Lazioban amióta Savic elment óriási a káosz. Senki nem találja a helyét. Még kell legalább fél év mire összeállnak, addig Rovella sem lesz az igazi és sajnos keveset is kezdő

Rocky80 2023.12.06. 12:09:25

@MarcoT: jujj, de pontos!

Srácok, oké, hogy mindenkibe mindent belelátunk "kínunkban"- mert annyira hiányoznak a klasszisok ebből a csapatból -, de maradjunk már a realitások talaján!...

venember83 2023.12.06. 12:33:34

@Rocky80: minden egyes Juve-meccs odaszögez. 100-as vasszögekkel. A realitások talajához. Minden. Egyes. Meccs. Vasszögekkel.

Ennyit a kínokról. Lehet továbblépnem.

Marci04 2023.12.06. 13:23:40

@Rocky80: Szerintem is maradjunk a realitások talaján. Yildiz, Huijsen, Soule stb. megy szépen kölcsönbe több szezonon át, egészen addig amíg az értékük el nem éri a 20 milliót, és szépen eladjuk őket mondjuk a Lazionak vagy valamelyik rivális csapatnak nagyjából 10-12 millióért. Mert 10 millióból idetudunk hozni egy következő 30 éves Pogbat (persze ingyen), aki díszvendég lesz a J Medicalban, nem túl magas, 10 milliót alig meghaladó aprópénz fizetésért. 30 év fölött még bőven van az emberben jópár év hogy a tehetség kibontakozzon, tehát egyből három Pogbát tudnánk idehozni, mellé bepakolunk a kosárba egy 35 éves fiatal Di Mariat. Allegri persze évek óta hajtogatja, hogy fiatal játékosokat szeretne a keretében látni, mert gyorsaságukból és bizonyítási vágyukból adódóan egy nézhető és támadóbb felfogású játékot szeretne mutatni nekünk. De hiába van itt Allegri, a támadó foci szerelmese, ha a csúnya gonosz vezetőség folyton lebeszéli erről. Plusz ne beszéljünk a csúf gonosz nézőkről sem, akik táblákkal és petárdákkal járják Torino városát, mást sem kántálva hogy: "Éljen az 1:0, éljen a védekező futball, éljen Lukaku!"

Gaben Smith 2023.12.06. 14:54:51

@MarcoT: egyetertek, van benne egy nagy adag onfenyezes is egyeb sikerek hijan azt probaljak meg bizonygatni mekkora durranas ez a next gen csak az a baj ,hogy meg egy jatekost sem lattam onnan aki mondjuk a csapat gerincet alkotna szval… mindaddig amig ez nincs igy nem nyer bizonyossagot az onfenyezes.

Attilio79 2023.12.06. 16:34:06

@Gaben Smith: Öngerejesztő folyamat, ha nem kap lehetőséget, hogyan alkossa a csapat gerincét?
Itt már megint arról beszélünk például, hogy Kean vagy Yildiz / Kosztics vagy Illing / Sandro vagy Huijsen érdemelne több percet.
Amíg itt egy bizonyos hierarchia szerinti felpakolás van, addig nem fog berobbani az új Del Piero, mert még csereként sem engedik oda. :)

rabsic02 2023.12.06. 16:50:19

Már az csodaszámba megy, ha a legígéretesebb fiatalok közül 1, azaz egy a csapatnál marad több mint két évig.

Gaben Smith 2023.12.06. 22:54:56

@Attilio79: egyrol beszelunk , ez amolyan a lo sorenyet fogjuk es forditva ulunk rajta helyzet.
Ha nekunk ekkora szivugyunk az utanpotlas es ilyen buszkek vagyunk ra akkor valahogy ellentmondast erzek a nagycsapat es a nextgen szakmai vezetese kozott hiszen ha epiteni akarunk a fiatalokra akkor nem a hierachikus rendszeren alapulo Allegri filozofia a celra vezeto.

Rikoo 2023.12.07. 02:43:26

@Gaben Smith: Mondjuk jó lenne tudni, hogy mi a Next Gennel a cél. Mert azzal, hogy a harmadosztály kiesőhelyén kényelmesen eljátszanak, azzal nem nagyon fognak fejlődni a 17-18 évesek.
Legalább lenne valami ambíció ebben a projektben, hogy feljussanak a Serie B-be vagy valami koncepció legyen stílusban.
Nem csak Allegri, más edzők is bajban lennének azzal, hogy a klubvezetés és a szurkolók miatt itt mindig eredménykényszer van, de eközben valahogy próbálgatni kellene a 18-19 éveseket is, akiknek jó esetben van néhány hónap tapasztalatuk a felnőtt profi labdarúgásban, de az is csak a Next Gen és a Serie C.

Ki kellene építeni egy ranglétrát, hogy milyen lépcsőfokokat kellene végigjárni, ahhoz hogy valaki a Juventus felnőtt csapatának tagja lehessen.
Soulé talán jó példa. Primavera --» Next Gen --» Edzés a felnőttel, kerettag és játszik néhány meccsen az első szezonban --» Serie A kölcsön --» Vissza a Juventus keretébe.
21 évesen térhet vissza nyáron. Igazából már egy ilyen esettel is jobb helyzetben van a klub, mint a többi olasz topcsapat.

Gaben Smith 2023.12.07. 08:57:29

@Rikoo: pl a tavalyi ev tokeletes let volna arra ,hogy felepitsunk par fiatalt volt ra egy szezon.
Ez az egyeb bajnoksagokba akar sikerul is 19 evesekkel is.
Pl a bundasba az az elv ha 19 evesen nem allsz keszen a ligara akkor mehetsz a regionalba. Nincs kecmec .
Amugy ez csak kodszurkalas a reszemrol ,de sztem most valoban egy nulladik evet erzek kezdenek a helyere kerulni az epitokockak ,pl azok a nevek akik forognak a sajtoba mint lehetseges igazolasok szamomra biztatoak, ha mas miatt nem akkor azert ,mert nem a szokasos 30+_os letszamfeletti magas fitetesu exspilerek hanem valoban potenciallal rendelkezo sztandard kezdo jatekosok.
Sztem az is hiba volt hogy sokszor ugy igazoltunk , hogy a peremre szorult ,nem stabil kezdo embereket hoztuk akikrol azt hittuk majd itt megvaltozik a helyzetuk.

Thuglife! 2023.12.07. 10:03:52

@Rikoo: a primavera és az első csapat kerettagsága közé bejött egy plusz állomás a next gen.ez nem gyorsítja meg a folyamatot sőt nem is erősíti bele a serie a-ba a fiatalt.
De a vége mindig ugyanaz:a kölcsönbe adott játékos vagy elég jó és eléggé felmegy az ára hogy eladjuk pl:Romero (most azt hagyjuk hogy nem mi arattunk le a gyümölcsét) vagy annyira jó hogy visszajöjjön hozzánk cserének Pl:Kean. Veronai lötyögése után.vagy egyikhez sem elég jó és bukóval eladjuk.

Nem hiszem hogy tudnám a megoldást de ha nézitek Yildiz esetét pl.ha ott akar lenni az EB-n akkor ennél többet kell játszania.az ő fejével gondolkozva én télen mindenképp elmennék egy olyan csapatba ahol kezdő vagyok.

venember83 2023.12.07. 10:42:33

@Rikoo: Serie B túl sokba kerülne valószínűleg, plusz a tagság megőrzése olyan áldozatokat is igényelne, amik nem összeegyeztethetők a fiatalok felépítésével, pl. kellenek megfelelően tapasztalt futballisták több kulcsposztra.

steven.h 2023.12.07. 10:56:13

@Thuglife!: A Next-Gen az ötlet szintjén nagyon jó volt, csak aztán mint mindent, ha lehet így mondani kukáztak, mert érdemben azon kívül, hogy van egy marketingje túl nagy törekvés nincs arra hogy ott bármi is történjen. A Primavera bajnokság nagyon gyenge változatlanul és nem is készít fel még a felnőtt labdarúgásra sem, nem hogy a Serie A-ra.

Egy normális koncepcióval, beletett energiával megfelelő vezetőedzővel a Next Gen-nek már Serie B-ben kellene lennie, ehhez képest ott tart a projekt hogy kiesnek a Serie D-be. Szerintem a Next Gen-nél pont ugyanolyan fejetlenség van, mint a felnőtt csapatnál jelenleg, így meg pont annyi értelme van ott játszatni a fiatalokat mint kölcsönadni valami Serie C-s vagy jobb esetben kiesés ellen küzdő Serie B csapatnak. Csak ott meg nem játszanának, így meg legalább játszanak...

Ennek akkor lenne értelme, ha a Next Gen is el tudna oda jutni, mint anno a Castilla vagy a Barca B, hogy a 2. osztályba beverekedjék magukat. Mondjuk ha jól tudom most ezen csapatok is csak 3. ligásak, de a Realnál ez teljesen ki is esett a fókuszból.

Nyilván nem kell mindenkinek sztárnak vagy 200 milliós játékosnak lennie onnan, de jelenleg még egy "Padoint" se tudunk kinevelni.

természetes alapú logaritmus 2023.12.07. 19:07:07

@venember83:

Miért kerülne túl sokba? Egy Serie B-s nevezés nem okozhat gondot. A fiatalok edzésének akkor is van személyügyi, infrastrukturális és pénzügyi vonzata, ha van Next Gen, ha nincs, ha Serie B van, ha Serie C van. Persze lehet lefaragni a költségekből. Csak akkor ne akard rájuk építeni a jövőt.

Kellenek tapasztalt futballisták a Serie B-re? Egyrészt ez miért probléma. Alapból a Next Gen csapatában max. 4 23 évet betöltött játékos lehet. Miért rosszabb, ha 7-8 játékos szerez tapasztalatot a Serie B-ben, mintha 11 játékos a Serie C-ben? Másrészt miért kellenek? Barbieri, Huijsen, Barrenecchea, Yildiz, Soule, Iling. 6 játékos aki tavaly vagy idén bemutatkozott a Serie A-ban. 6 játékos aki „állítólag” Serie A szint csak az a hülye Allegri nem veszi észre. Tegyük hozzá mondjuk De Winter-t, Kaio Jorge-t, Gonzalez-t. Ez a csapat kevés lenne a Serie B-hez? Mert ha igen, akkor hogy akarsz néhány év múlva rajuk építeni? Illetve ha igen akkor biztos hogy Allegri a hülye? Egyszer megy a sírás, hogy a hülye Allegri nem építi be őket, utána meg kevesek a Serie B-hez?

venember83 2023.12.09. 08:38:50

Florian Plettenberg - Sky Sport DE: Kenan Yildiz nagyon elégedetlen a Juventusnál betöltött szerepével. Egy percet sem kapott a bajnokságban, miután jól teljesített a német válogatott ellen. A következő napokban egyeztetések várhatók, miután a 18 éves játékos komolyan fontolgatja a téli távozást. Kölcsön vagy végleges átigazolás? Értesüléseim szerint bármi elképzelhető, számos csapat érdeklődött iránta.

Ethan Hunt 2023.12.09. 11:00:57

@venember83: Úgy tudtam előre... :D Ők hamarabb átláttak a szitán, hogy mennek a fiatalok dolgai Allegrinál, mint mások. A forgatókönyvet tudjuk, most a vezetés meg Allegri lehazudja majd az eget is, jönnek a lózungok, hogy "számít majd rá, "meg fogja kapni a lehetőségeket", "hosszú még a szezon", ami majd abban nyilvánul meg, hogy be lesz cserélve 5-10 percekre, ha valahogy besikerül egy 2 gólos előny véletlenül.

Szerencsétlen érzi, hogy be tudna kerülni az EB-keretbe, ha rendszeresen számítanának rá, erre játszhat az olasz harmadosztályban, mert az edző olyan taktikát követ, amiben nem férnek bele a hibák...

Rikoo 2023.12.09. 13:05:07

@venember83: Igen, látszott rajta a meccs után, hogy mennyire frusztrált.
pbs.twimg.com/media/GA3EDZXbUAEGcxw?format=jpg&name=medium
pbs.twimg.com/media/GA3Bh49a4AAoqLb?format=jpg&name=small
Egyébként nyilván mennie kellene kölcsönbe, mert minden poszton többen is vannak előtte a sorban.

venember83 2023.12.09. 13:21:54

@Rikoo: ez a német Sky-os faszi nem szokott sületlenségeket írni, de Ligt kapcsán is viszonylag naprakész volt. Yıldız is biztosan ápol német kapcsolatokat, hisz ott született s nevelkedett.

Rikoo 2023.12.09. 13:34:34

@venember83: Tudom, én is a megbízható források közé tartom őt, csak rohadt nagy volt a kontraszt, mert ezt pont a meccs előtt írta ki és a srác teljesen az ellentettjét mutatta a frusztráltságnak meccsközben és utána is.

Itt van egy kis összefoglaló a németek elleni meccséből:
www.youtube.com/watch?v=tcLSwfUAJYM

Legnagyobb balszerencséje, hogy pont azon a poszton a legjobb, ahol Chiesa és Rabiot van.
Bár, ha pozitív oldalról közelítjük meg a helyzetet, akkor ha tudna egy jó 5 hónapot teljesíteni valahol kölcsönben, akkor fixen lenne helye a jövő évi keretben már rotációban, mert az új BL rendszernek köszönhetően minimum 8 meccsel lesz több, de valószínűleg lesz az 10 is, ha bejutunk a legjobb 24 közé.
És akkor még ott a Szuperkupa, ahol az új lebonyolítás miatt szintén több meccs lesz.
Májusban lesz 19 éves, szóval elég jó helyzetben van a jövője szempontjából, viszont a kölcsön jót tenne neki, de az sem mindegy, hogy hol.

venember83 2023.12.10. 06:41:35

@Rikoo: én csak örülök, ha marad, és sikerül beépülnie a csapatba.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9912) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4138) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4168) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása