Inzaghi: „Nem cserélnék Allegrivel”

inzaghi_simone_allegrivel_olelkezik.jpgA Juventushoz ma este az Inter látogat, s bár a Derby d'Italia fontossága tagadhatatlan, az Inter számára számos további fontos meccs következik karácsonyig, de Simone Inzaghi elmondta természetesen, hogy vasárnap is a győzelem a cél.

„A vasárnapi meccs nagyszerű találkozó lesz a tabella első és második helyezettje között. Mindannyian tudjuk, mit jelent egy meccs a két csapat között mindkét klub számára. Mindkét csapat jól teljesít, hasonló rendszereket használunk, és számos egyéni ütközet lesz a pályán, és jól kell majd teljesítenünk.” - mondta az Inter edzője a szombati sajtótájékoztatón.

„A Juventus mindig a győzelemre törekszik, ahogy az Inter is. Nagyszerű ambíció fűti az ellenfelet, és több idejük van a felkészülésre. Nem bújunk el a körülmények mögé, és vállaljuk a felelősségünket. Ez csak motiváció számunkra, hogy még többet tegyünk, mivel olykor azt mondják az emberek, hogy verhetetlenek vagyunk, máskor meg arról beszélnek, hogy gyengültünk. Minden az eredményeken múlik. Nagyszerű játékosaim vannak, akik nagyon felelősségtudatosak, és számos ilyen fontos meccsen játszottak már, sokan pedig tegnap tértek vissza a válogatott kerettől, ahol tíz napot töltöttek.

Vasárnap Benjamin és Alessandro Bastoni nem játszik, Juan Cuadrado és Alexis Sánchez állapotát pedig ma fogjuk kiértékelni. A chilei játékos tegnap tért vissza enyhe ficammal, és nem tudott edzeni, míg Juan a reggeli edzésen csatlakozott a srácokhoz. Ő nagyszerű játékos, aki olyan problémákkal küzd, amilyenekkel eddig még soha nem találkozott. Nagyszerű erőforrást jelent számunkra, s majd a következő edzés után fogjuk kiértékelni az állapotát.

A vasárnapi meccs nem lesz döntő fontosságú. Fontos lesz, mivel vasárnap lesz a szezon harmadának a vége. Még számos meccs áll előttünk, és mindannyian tudjuk, mit jelent a Derby d'Italia.

Megpróbálunk úgy játszani, ahogyan a legjobban tudunk, s egy olyan csapat lesz az ellenfél, amelyik jól teljesít. Az ellenfél szilárd csapat, és olyan bajnokok vannak a keretben, akik bármikor képesek eldönteni a meccset. Nagyon magas koncentráció lesz szükség 95 percen keresztül. Az elmúlt időszakban számos meccset nyertünk a Juventus ellen, gondolok a két döntőre két évvel ezelőtt, illetve az Olasz Kupa elődöntőre tavaly. Tavaly Torinóban veszítettünk annak ellenére, hogy nagyszerűen játszottunk, de nem voltunk elég pontosak a befejezéseink. Túlságosan széthúzódott a csapat a második félidőben, és ennek elkerülésén dolgoztunk az elmúlt napokban.

Döntetlen? Soha nem elégedünk meg egy döntetlennel. Saját játékunkra törekszünk, s tudjuk, milyen nehézségekkel néztünk szembe az elmúlt idegenbeli meccseken. December 23-ig nyolc meccset fogunk játszani, ebben lesz három idegenbeli a tabella tavalyi legjobb három helyezettje ellen, plusz két BL-meccs.

Nem cserélnék Massimiliano Allegrivel, s tudom, hogy ők is szívesebben játszanának európai meccseket. Csalódást keltő helyzet, de előnyt jelent számukra, mivel egy egész hétig készülhetnek adott meccsekre.

Az olasz játékosok nagyon jól érzik magukat a szünet után, némi mentális fáradtság tapasztalható a visszatéréskor, ha kulcsfontosságú meccseket játszottak. Sajnos kiesett Alessandro Bastoni, aki fontos játékos. Lautaro Martínez örült a válogatott győzelmének, míg Alexis Sánchez és Carlos Augusto nyilván nem volt annyira boldog a válogatottjuk veresége után.

Szerződéshosszabbítások a vezetőségben? Ezek még nem hivatalosak, tegnap nem beszéltem az igazgatókkal, de nagyon elégedett lennék, mert megérdemelnék az új szerződést. S ez egyben fontos jel lenne az Inter számára is.

Nem tagadom az Inter célkitűzéseit. Hosszú szezon lesz az idei. Folyamatosan azt mondom, hogy csak a következő meccsel kell törődnünk, s remélhetőleg a lehető legtöbb meccsen fogunk pályára lépni.

Nem könnyű megtippelni az eredményt. Lesznek pillanatok, amikor az Inter lesz az agresszívebb, de egyéb pillanatokban meg majd szenvednünk kell, illetve koncentrálnunk, mivel a Juventus erős csapat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5518267411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2023.11.26. 12:16:47

Remélem megcsapjuk őket, de egy döntetlennel sem lennék elégedetlen. Egy valami viszont biztos: nem szeretném Cuadradot Inter mezben látni ellenünk. Nyilván nem halok bele, de... Az egyik legszerethetőbb játékosunk volt, ez kb. a legalja, hogy oda igazolt, nem szeretnék pl. egy Bonuccihoz hasonló gólörömöt látni pl.
Aztán lehet, hogy csak én vagyok ilyen régivágású, és nem számít már semmi ezeknek a zsoldos g*ciknek...

Ennél már csak egy dolog lenne "mélyebb": ha Fagioli igazolna az Interhez! Na az tényleg övön aluli lenne. Tőle pl. konkrétan azt várom, hogy itt rohadjon meg akkor is, ha két osztályt esünk lefelé. Már bocsánat a kemény szavakért!

Na mindegy, kicsit elkalandoztam, jó meccset, szép játékot és sok gólos győzelmet várok! :D

DelPiero2 2023.11.26. 12:47:05

Szerintem az tőlünk is szegénységi bizonyítvány hogy elengedtük. A kvalitását mutatja pl. az is hogy kellett egy Internek.

venember83 2023.11.26. 13:41:16

@Rocky80: sajnos a futball megváltozott, és ez is jól mutatja ezt a változást. Számomra is csalódás lett volna Torinóban Cuadot nerazzurro mezben látni.

Rocky80 2023.11.26. 14:00:11

@DelPiero2: neeeeem, kijelöltünk egy utat a fiatalítással meg az újratárgyalt és csökkentett fizetésekkel, ennek pedig vannak fájdalmas lépései is, nyilván. Ha engedett volna az igényeiből, simán maradhatott volna szerintem.

@venember83: lett volna, nem lenne? Te már tudsz valamit! Hiába, szerkesztőként olyan infókhoz is hozzáférsz, amilyenekről mi csak álmodunk... :-( :D

venember83 2023.11.26. 14:15:47

@Rocky80: tudtommal ma nem lesz a keretben.

Rocky80 2023.11.26. 14:22:26

@venember83: én - póriasan -, csak az "eredmények" appból meg a ti oldalatokból tájékozódom, az eredményeken kérdésest ír.

Gaben Smith 2023.11.26. 15:31:08

@Rocky80: akkor ezt mar csak az tetezheti ha rug egy golt megunnepli aztan nyaron visszaigazol ide

Rikoo 2023.11.26. 16:12:51

@Gaben Smith: Bonuccit soha nem lehet majd egy kalap alá venni a többi klublegendával emiatt.

venember83 2023.11.26. 17:02:53

@Rocky80: azóta is keresem az Inter keretét, hogy választ kapjunk a borzos kérdésünkre.

Rikoo 2023.11.26. 17:23:47

@venember83: Nevezve van, de nem valószínű, hogy játszani fog.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása