Scanavino: „A pénzügyi egyensúly mellett a versenyképesség volt a cél”

scanavino_maurizio_portre.jpgA Juventus részvényesei a mai napon tartották közgyűlésüket, s ezen alkalomból Maurizio Scanavino szolgált összefoglalóval az elmúlt időszak eseményeiről.

„A versenyévadot a harmadik helyen zártuk pályán elért eredmények tekintetében, majd hetedik helyre sorolták vissza a csapatot a pontlevonás miatt, amiről Gianluca Ferrero elnök úr előzőleg beszélt.

Kiváló eredményeket értünk el a Next Gen csapattal, hiszen kiváló szezont hoztak, és az Olasz Kupa döntőjéig meneteltek. Továbbá szeretném aláhúzni ennek a projektnek az értékét, hiszen már idén is több Next Gen játékos lépett előre Massimiliano Allegri csapatába. Fabio Miretti, Nicolo Fagioli és Samuel Iling-Junior mellett az első csapathoz csatlakozott Kenan Yildiz, Dean Huijsen és Joseph Nonge, akik nagy potenciállal rendelkeznek.

A női csapat megnyerte az Olasz Kupa döntőjét, így újabb trófeával gazdagodtunk. Ők jelenlétükkel és eredményeikkel klubunknak modern és kortárs dimenziót kölcsönöznek.

A 22/23-as átigazolási időszakot a pénzügyi egyensúly szempontja jellemezte, miközben fent kívántuk tartani a keret versenyképességét. Ha szeretnénk kiemelni egyes műveleteket, Gleison Bremer, Filip Kostić, Arkadiusz Milik és Andrea Cambiaso érkezett, és ezen átigazolások költségét Matthijs De Ligt és Dejan Kuluševski értékesítésével fedeztük.

Az eredménykimutatás 64 millió eurós bevételnövekedésről számol be, miközben a költségek 41 millió euróval csökkentek. A 22/23-as szezon tekintetében kisebb hatással bírtak a közvetítési jogok, mint az előző években. Jelentős megtakarításról számolhatok be, 40 millió eurós megtakarítást értünk el a bejegyzett alkalmazottak és hozzájuk köthető kiadások tekintetében. A pénzügyi adósság 187 millió euróra ugrott.

A 23/24-es évad átigazolási időszakának legjelentősebb művelete Timothy Weah érkezése volt, aki tehetséges, és potenciállal rendelkezik, a kimenő oldalon pedig a legjelentősebb esemény Denis Zakaria távozása volt. Célunk volt a keret megszilárdítása, és ezért fontos szerződéshosszabbításokat is hajtottunk végre Danilo és Adrien Rabiot esetében, ezen kívül pedig csatlakozott hozzánk Cristiano Giuntoli, akinek a sikertörténete és önéletrajza önmagáért beszél, ha figyelembe vesszük a Carpinál és a Napolinál töltött időszakát. Cristiano Giuntoli klubunk futballigazgatója, munkáját pedig Giovanni Manna segíti, mindketten megtiszteltek ma minket a jelenlétükkel, és ők irányítják sportszakmailag a felnőtt csapatot.

Nagyszerű eredményt értünk el a bérletek tekintetében, jelentős növekedésről számolhatok be, összesen több mint 17 ezer bérletet értékesítettünk, pár napja pedig elindítottunk egy újabb bérletértékesítési kampányt a szezon második felére, amely jó eredményekkel kecsegtet, és december 31-én zárul.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3318265399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2023.11.23. 17:57:08

Szoval minden jo, es semmi gond sincs... azaz ez csak marketingszoveg volt, ami a reszvenyeseknek szolt elsosorban. Ertem.

MdewC 2023.11.23. 18:05:50

@Shyr Kahn: minden jó, csak sok köcsög van.

Am sztem sokkal f@szábban állunk, mint tavaly.

Shyr Kahn 2023.11.23. 18:41:48

@MdewC: Sok tekintetben jobban allunk. Van amiben nem. A dolog pikanteriaja, hogy a sok PR interju miatt joval nehezebb latni a nehezsegeket, mint egyebkent lehetne. A penz az ur es igy nyilvan erdemes a reszvenyeseknek/sajtonak egy pozitiv kepet festeni, ami nelkulozi az esetleges ketsegeket, hatranyos pontokat.

Persze megkerdezhetjuk, hogy hol mukodik ez maskent... es valoban nehez peldat talalni (nezzuk azt barmilyen szinten es kontextusban is).

Az olyan megmondoemberek, mint amilyen Cassano volt, manapsag kezd hianycikk lenni. Igen, sokszor abszurd modon nyilatkoztak az ilyen jellegu punk-ok es eleg radikalisak voltak, de feltartak egy olyan oldalt, amit manapsag senkitol, de senkitol sem latunk. Kezd uncsi lenni, hogy minden szep es jo, mikozben a klub eleg mely godorben van jatekosallomany, vonzero es egyebek tekinteteben.

Ethan Hunt 2023.11.23. 23:40:20

@Shyr Kahn: Ahogy le is írtad az első kommentedben, ez csak parasztvakítás a részvényeseknek. A tavalyi szezon -123,7 milliós hiányát kapásból elfelejtette megemlíteni, de ez semmi ahhoz képest, ami majd a mostani szezon végén lesz, európai szereplés nélkül. Nem véletlenül kellett újabb 200 milliós tőkeemelést bejelenteni! (De megsúgom, az sem elég semmire.)

Az igazság az, hogy sok kisebb-nagyobb lépést megtettünk, ami szükséges és elkerülhetetlen volt, de eddig igazán fájó döntést (Chiesa, Vlahovic vagy Bremer eladása) nem kellett meghoznunk. Csak kérdés meddig húzható ez? Nyilván a vezetőség halogatja, amíg csak lehet, mert a versenyképességet meg kell őrizni, hogy a BL-indulást elérhessük, de be kell látni, hogy a jelenlegi keret fenntartása egyfolytában veszteségeket fog termelni évről évre...

Rikoo 2023.11.23. 23:58:40

@Ethan Hunt: Furcsa belegondolni ebbe, mert sikerült 187 millióra lecsökkenteni a pénzügyi adósságot, ami egy időben a Deloitte szerint 900 millió euró is volt.
Nekem az az érdekesség, hogy több klub is 1 milliárd euró feletti adósság bír és nincs semmi következménye...

Vlahovic értékesítése valószínűleg tervben lehet, mert Di Marzio szerint Boniface a kiszemeltünk a pótlására.
Nem lep meg, mert Giuntoli hozta a másik nigériai csatárt is a Serie A-ba.(Osimhen)
Könyvelési szempontból ügyes lépés lehetne az biztos.

west30 2023.11.24. 00:51:10

@Rikoo: Allitolag Vlahovic fizetese valami 10-12 milliora ugrik majd,es ilyen teljesitmeny mellett nem csoda,hogy tervben van az ertekesitese.

venember83 2023.11.24. 04:31:21

@Rikoo: Vlahót már idén nyáron értékesítették volna, ha… Meglátjuk, mit hoz a következő nyár.

Gaben Smith 2023.11.24. 08:10:21

Ezek a nyilatkozatok napokon at irodhatnak atnezhetik ujrairjak addig addig csavarjak ameddig megfelelonek nem talaljak . Egy dolog hianyzik beloluk az oszinteseg.
Mindenki Allegri a vezetoseg vedi a sajat erdekeit .
Kihangsulyozzak a nehezsegeket es szembeallitjak vele a felnagyitott ,kiemelt pozitivumokat.
Kar ezen rugozni.
Egyebkent is gyakorlatilag az egesz europai labdarugas egy nagy adossagpiramisba van a sugar daddy -vel rendelkezo klubbok kivetelevel.
Elobb utobb osszeomlik mint egy kartyavar.
Pl ha a fociban egy klub gazdasagi alapon 100 egyseget termel es ha az elbolyba akar tartozni legalabb 200 egyseget kell koltenie ,hogy szinten maradjon kivancsi vagyok meddig mehet meg ez.

MarcoT 2023.11.24. 11:17:00

Én egy kicsit másképp látom. Szerintem teljesen érthető, hogy először a klub gazdasági helyzetét kell rendbe rakni, utána lehet csak komolyabb előrelépésre számítani az átigazolások terén. Addig meg abból kell főzni, ami van és kihozni a rendelkezésre álló lehetőségekből sportszakmai szempontból a maximumot. Ez nem egy könnyű egyensúlyi mutatvány

venember83 2023.11.24. 11:33:18

@MarcoT: persze, abból főz, ami van. Ez természetes, teljesen érthető. Az viszont, hogy ki a séf és mit főz, mit szolgál fel a vezetőség felügyelete alatt a fizető vendégeknek, az már teljesen más sztori, ami már (túl) sokszor felmerült, nem gondolom, hogy sok újdonságot lehet mondani a menüvel kapcsolatban.

Ethan Hunt 2023.11.24. 19:49:55

@Rikoo: "Furcsa belegondolni ebbe, mert sikerült 187 millióra lecsökkenteni a pénzügyi adósságot, ami egy időben a Deloitte szerint 900 millió euró is volt."

Érdekes ez a 900 milliós szám, mert ilyen érték legfeljebb a nettó adósságot és az aktuális évi mérleghiányt összeadva képzelhető el (de még az sem nagyon adja ki), mert a Juventus félévente nyilvánosságra kerülő mérlegkimutatásaiban egyébként sosem szerepelt ekkora szám...
Ezzel csak arra akarok utalni, hogy kizárt dolog, hogy a 187 millió a 900 millióból maradt volna, hacsak nem számoljuk ide az eddigi összesen 700 milliós tőkeemelést...

"Nekem az az érdekesség, hogy több klub is 1 milliárd euró feletti adósság bír és nincs semmi következménye..."

Szerintem azért nincs, mert hiába az ekkora hiány, azok a klubok továbbra is hitelképesek, ahogy a folyamatos tőkeemeléseknek hála, mi is. A bankok továbbra is hiteleznek nekik (így a korábban felvett hiteleket, azaz adósságokat, mindig tudják törleszteni az újakkal), mert a klubok garantálni tudnak bizonyos eredményeket a bajnokságban, illetve a nemzetközi kupákban és ezáltal az ebből fakadó magas bevételeket is...

Az, hogy egy Real Madrid, Barcelona vagy valamelyik komolyabb Premier Ligás klub egyik napról a másikra csődbe menjen, szerintem elképzelhetetlen...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása