Soulé új arcát mutatja a Frosinonénél

soule_matias_2023_okt_honap_serie_a_jatekosa.JPGA Juventus fiatal tehetsége, Matías Soulé lett a hónap játékosa, s a Frosinone kötelékében tapasztalatot gyűjtő argentin futballista kiváló szezont fut, hiszen tíz bajnokin öt gólig s egy gólpasszig jutott, sikeres cselek tekintetében pedig kimagasló mutatóval rendelkezik a Serie A mezőnyében.

Eusebio Di Francesco legutóbb a Tuttomercatoweb számára értékelte a támadót, s a Juventusszal többször hírbe hozott Domenico Berardihoz hasonlította, akit jól ismer, hiszen évekig edzője volt.

„Bizonyos aspektusok tekintetében hasonlít Domenico Berardira, de meg kell tanulnia, hogy gyakrabban próbálkozzon kapura lövéssel. Nincs híján a kvalitásoknak, és nagyszerűen cselez, de a meccs alatt higgadtabban kell döntéseket hoznia. Úgy gondolom, hogy a tehetségét tilos korlátok közé szorítani, idővel és némi tapasztalattal számos tekintetben javulni fog.”

A számos klubnál megfordult olasz védő, Massimo Brambati is értékelte a fiatal argentint a Tuttomercatoweb megkeresésére, és szerinte a játékos érdekét az szolgálja, ha a Frosinone csapatánál fejezi be a szezont.

„Az igazság az, hogy szerintem Matías Soulé nem volt tisztában azzal, milyen erős játékos. A Juventusnál olyan játékosnak tűnt, aki nem képes arra, amit a Frosinone csapatánál láthatunk tőle.

Van személyisége, úgy kéri a labdát, mint a tapasztalt játékosok. Viszont szerintem a Juventus nem fogja visszahívni őt januárban. Tudom, hogy olyan játékosok ügyében érdeklődött az Öreg Hölgy, mint Pierre-Emile Højbjerg és Kalvin Phillips, akik más játékosprofilt képviselnek, és szerintem az a helyes döntés, ha a Frosinone keretében marad szezon végéig.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9518261443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ethan Hunt 2023.11.18. 15:00:36

Milyen érdekes, hogy minden alkalommal amikor valaki elszerződik innen, egy jobb arcát mutatja vagy éppen azt, amelyiket akkor mutatott, mielőtt szerződtettük volna, csak éppen nálunk nem tudta...

Most is itt lenne egy saját nevelésű játékos, akiben van potenciál és senki nem tudja, hogy lehet-e még számára bármilyen Juve-karrier egyáltalán...

Rocky80 2023.11.18. 17:32:47

@Ethan Hunt: aha, igen. Pl. Arthur a Poolban, vagy hol volt.

venember83 2023.11.18. 17:55:26

@Rocky80: azért ennyire ne sértegessük Soulét, hogy vele kapcsolatban Arthurt emlegetjük...

Ethan Hunt 2023.11.18. 18:02:06

@Rocky80: Amennyire emlékszek, nem volt megfelelő fizikai formában a PL-hez, mikor odaigazolt, ami nem is csoda, hiszen a nyári fizikai felkészítés a Juventusnál egy rossz vicc már sok éve. Aztán ott is lesérült és el is lett felejtve...

De mindennél beszédesebb, ha ő volt a legjobb ellenpéldád, amikor a másik oldalon ott van Kulusevski, Bentancur, akik egészségesen stabil kezdők a Tottenhamben vagy a jelenlegi Frosinonés kontingensünk (nem tudom Kaio Jorge játszik-e már, mert ő is tán sérült volt), de ott van Di Maria, akire most is óriási szükségünk lett volna vagy Dybala a Romában, aki szintén nem kellett Allegrinek, sőt ott még Paredes sem tűnik annyira gyengének (11 meccs, 4 assziszt)...

west30 2023.11.18. 19:39:06

@venember83: Esetleg De ligtet lehet emliteni? :) Egyebkent szinte nem lehetne emliteni olyan jatekost aki elhagyta a csapatot es felfele ivelt a karrierje.Talan Coman,viszont o egyszeruen nem illet a csapat jatekrendszerebe akkoriban.

Rocky80 2023.11.18. 22:03:19

@Ethan Hunt: még akár igazad is lehetne, a példám inkább a "végletességednek" szól, hogy "minden" játékos, meg "senki" nem tudja hogy van-e itt helyük. Ez egyszerűen nem igaz, csak erre szerettem volna felhívni a figyelmedet. ;-)

De említették itt Comant is, ő is jó példa. De mindegy is, kicsit azt veszem észre rajtad és a véleményeden, mint a régi viccben: mindig a nyuszika a hibás, ha van rajta sapka, azért, stb. stb. De ne vedd támadásnak!

Di Maria és Dybala: való igaz, hogy ilyen típusú játékosokra van szükségünk jelenleg, de ebben a témában is az állandó Allegri hibáztatás a körülmények fölött meg szemet hunyunk, megint nagyon szélsőséges. De részletezem is, nehogy az legyen, hogy csak vádaskodom itt mindenféle indoklások nélkül:

Dybala esete: itt a legfőbb probléma nem a csapatba illeszthetősége volt (ha jól emlékszem, Allegri alatt is futott egészen kiváló szezonokat); hanem hogy rendkívül sérülékenyen akart fizuemelést, meg kiemelt szerepet, annak ellenére, hogy nagy meccseken nem igazán mutatta meg a kvalitásait, konzinsztens magas teljesítményt meg szintén nem pakolt le az asztalra. Ezeken kívül meg volt még mutogatás a vezetőségnek a lelátóra, meg (véleményem szerint!) egy kicsit röhejes "gladiátorság", mármint annak fényében, hogy esett-kelt kb. amikor hozzáértek vagy lesérült... De ez utóbbi nem tartozik a megítéléséhez, csak eszembe jutott és a magánvéleményem.

Summa summarum: egy ilyen emberre építeni a csapatot minimum véleményes, ezzel kapcsolatban hoztunk egy sokaknak fájó döntést, figyelembe véve a gazdasági szempontjainkat és a költségcsökkentést is, hol itt a gond?

Di Maria: látványosan nem volt közte és a fiatal játékosaink között kémia, egyedül Fagiolival értette meg magát; másrészt meg kicsit vakok között félszemű volt itt köztünk: a mi munkáscsapatunkban, összjátékra alkalmatlan játékosok között egyedüli fecskeként nem nagyon tudott itt érvényesülni. Annyira kiemelkedett közülünk tudásban, gondolkozásban, összjátékban, tapasztalatban, még így, idősödő játékosként is, hogy törvényszerű volt a távozása, azt kell mondjam. Idegen, ufó volt köztünk. (Kicsit Roni is ez volt amúgy szerintem, de ez más téma és szintén az én véleményem.) A mi csapatunkra rossz hatással vannak ezek a világklasszisok, legalábbis jelen állapotunkban. :-) :D

Viccet félretéve: kellenének amúgy ide is a kreatív, klasszis, összjátékra alkalmas emberek, de nem egyedüliként, meg vegyünk figyelembe csapatba illeszthetőséget is, meg kohéziót is, ne csak neveket. Olyan Marottásan. :-)

Amúgy meg összegzésképpen:

Egyrészt bocsánat mindenkitől, nem akartam régi, fájó sebeket feltépni, viszont az indokláshoz hozzátartozott.

Másodsorban egyszerűen úgy gondolom, hogy az igazság mindig kicsit megbújik mindenki véleménye között és "középen" kell keresni, nem szeretem a végleteket, ezèrt eresztettem ennyire bő lére a mondanivalómat. :-)

Wizzurah 2023.11.18. 22:52:21

Én elhiszem, hogy tiszta Berardi. Éppen ezért azt javaslom, hogy egy az egyben próbáljuk meg elcserélni rá a Sassal. Nekik újra megoldódna a poszt 10 évre, hozzánk jöhetne egy olasz játékos, 29 éves, a legjobb korban van, utolsó nagy szerződését ajánlhatnánk neki, hűek maradnánk magunkhoz, ez egy win win szituáció. Szokták is mondani, hogy aki a 33. életévébe lép, az a krisztusi korba lép. Nos, aki 28 lesz, az meg juventusi korban, Berardi minden téren tökéletes, álomüzlet lenne egy Soulé-Berardi csere.

Rikoo 2023.11.18. 23:46:17

@west30: Még pont jókor szálltunk ki De Ligtből. Szerencsétlennek nem sok esélye van a kezdőbe bekerülni Upamecano és Kim mellett.

@Rocky80: "Di Maria: látványosan nem volt közte és a fiatal játékosaink között kémia, egyedül Fagiolival értette meg magát"

Vajon miért...az egyedüli játékosunk gyakorlatilag Pogba mellett, aki tényleg jó az összjátékban. Nyilván mindkettő el van tiltva. De mi mégis labdabirtoklást, kreatív játékot és látványos támadófocit akarunk olyan játékosoktól, akiknek az összjáték a gyengéjük.
De egyébként teljesen mindegy, mert mindig mindenért az edző a hibás.
Amikor Conte volt az edző, akkor is sokan szidták, hogy miért mindig 3-5-2 van, amikor már mindenki kiismert.

Rocky80 2023.11.19. 00:42:17

@Rocky80: sry, Comant természetesen rosszul hoztam fel példaként.

@Rikoo: hát, kicsit kínunkban keressük mindig az okokat, tudod, és az edző mindig kézenfekvő.
Ugyanígy mindenkit a régi játékosainkhoz hasonlítunk, meg a tovatűnt "nagyságunkat" meg mentalitásunkat hiányoljuk, aztán ebből a szempontból érthető az elkeseredettség. :-( Azért voltak itt olyan csapatok, meg játékosok, hogy ahhoz képest tényleg siralmas a jelenlegi helyzet. Mindig volt egy pár (világ)klasszis a csapatban, most meg... hagyjuk.

Shyr Kahn 2023.11.19. 04:58:43

@Rocky80: Nem hiszem, hogy Dybala-ra szerettek volna a csapatot epiteni... csakugy ahogyan most sem Vlaho-ra epitik. Ezek hangzatos marketing szovegek, de a csapat nem egy emberre epul, sem most, sem korabban.

Az mar mas kerdes, hogy ki adhato el a legjobban. Ebben Dybala Vlaho felett allt... talan Chiesa allhat hasonlo szinten a mostani keretunkbol, de ra sem epitjuk a csapatot.

Shaky79 2023.11.19. 09:25:51

Egy kicsit azokhoz szólnék, akik mindenek felett Allegrit védik és szerintük olyannyira rossz játékosok alkotják a mostani Juvét hogy Allegri nélkül kiesnénk a másodosztályba!
Ha ennyire rossz játékosok alkotják a csapatot akkor ezek a játékosok mit keresnek a saját hazájuk válogatottjában? Vagy a Brazil, Olasz, Francia, Szerb, Lengyel, Amerikai válogatottak szövetségi kapitányai is tiszta idióták, hogy ezeket a másodosztályú játékosokat hívják be saját válogatottjukba? Biztos ők is azt szeretnék, hogy veszítsen a csapatuk, nyilván ezért hívják be a selejtes Juvés játékosokat!
Esetleg nem azzal lehet a probléma, hogy ezek a másodosztályú selejt labdarúgók, nincsenek egy rendszerbe felépítve a Juvénál, mert az nem rendszer, hogy a kaputól 30 méterre védekezünk aztán a támadásokat meg oldjátok meg, hogy a rugd előre és fuss utána taktikát sikerült nekik leoktatni immáron harmadik éve! Azok a csapatok akik ilyen mélyen védekeznek, törvényszerű, hogy mentálisan hamarabb elfáradnak, arról nem is beszélve, hogy ez fizikai fáradtsággal is párosul, mert többet kell futni, labdakergetés van, illetve, mivel a labdát nem tudják kihozni, mert ha a tizenhatosnál labdát szerzel és oda van tömörülve hat-nyolc játékos akkor nincs olyan csapat aki ki tudja hozni, csak a rugd előre fuss utána marad, amiben a csatárok teljesen felőrlődnek, mert folyamatosan bírkózniuk kell, ezért a főleg kreatívabb játékosokban ez frusztráltságot okoz, ezért nem tud Allegri mit kezdeni velük! Dybala, Chiesa, DiMaria, Cuadrado, Soule, csak néhányat említsek! Ráadásul Allegrinél mivel nincsen semmilyen játék szisztéma ezért nem lehet neki posztra igazolni, így mindenki ott játszik ahova rakja, ami nagy százalékban nem egyezik azzal amit abban a csapatban játszott ahonnan jött és kimagasló teljesítményt nyújtott, vagy a válogatottban! Ezért nyilatkozza minden játékosunk kivétel nélkül azt (csak a kapusok nem), hogy ott játszok ahol a mester számít rám! Szerintem, meg ott kellene játszatni őket, ahol a legjobb teljesítményt tudják nyújtani!
Szóval lehet védeni Allegrit, mert akinek csak az eredmény számít annak ez tökéletes, bár majd az inter ellen kiderül, mennyire jó ez a taktika, illetve Európában, beárazak minket tavaly ezzel a nagyszerű taktikával.
Én meg szeretném védeni a játékosokat, mert ezek a játékosok nagyon nívós válogatottakban játszanak, és ez TÉNY, az meg, hogy mindegyik játékosunk rosszul teljesít amikor visszajön a Juvéba, hát döntse el mindenki maga, hogy ez miért van így ..

kidelpiero 2023.11.19. 11:36:56

@Shaky79: Vlahovic csak masodik opcio az egeszen kozepszeru szerb valogatottban. Locatellit is megelozi a sorban kb 2-3 jatekos az olasz valogatottban. Miretti meg igazan be sem mutatkozott ott.Akik igazan meghatarozok a valogatottban is, azok vagy gyengebb valogatottak jatekosai vagy vedekezesert felelos jatekosok, azzal meg a Juveban sincs gond.

Thuglife! 2023.11.19. 11:55:06

@Shaky79: nagyon szép.magam sem fogalmazhattam volna szebben.de a választ is elmondom neked(mások nevében).
Már azt fogalmazzák a fejükben hogy ezek az emberek csak kiegészítő emberek a válogatottban...na most akkor egy kiegészítő ember nem képes összjátékra? Pont hogy ő képes összjátékra(csak a biztos passz mert ha eladja a labdát akkor kiveszik és bekerül egy másik pótolható csak passzolni tudó puzzle darab).és pont hogy egy Dybala féle nem képes összjátékra.nem folyik át rajta a labda ha szerencséje van övé az utolsó passz.csak neki a csapatban elfoglalt szerepe miatt meg van engedve hogy eladja a labdát.neki meg van engedve hogy próbálkozzon előrepasszokkal.ettől még mások is látnak úgy a pályán.ezekkel a kiegészítő emberekkel lehetne igazán szépen játszani ha be lennének gyakorolva sémák.úgy állítjuk be mintha azok az emberek aki már ilyen szintre eljutnak,nem tudnának kettőt dekázni.Berardi sem azért kellene mert ő egy labdazsonglőr hanem mert ehhez a nevezzük játéknak amiben pontrúgásból szerezzük a gólokat ő adja be a pontugásokat.ami szomorú.Pogba egy meccsen 4 gólpasszt adott majd akkor azt jelenti nálunk is ez történik majd?
Ahhoz hogy egyet adjon meccsenként ahhoz bemozduló emberek is kellenek.Allegrinél a támadó egy statikus valaki aki háttal állva a kapunak megtartja a labdákat, aztán nem történik semmi.a többi a folytatás az évek során már nem lett kidolgozva.a másik támadó támogatás nélkül nekironthat a védőknek( Chiesa,di Maria,Morata)
Egy-egyezhet vagy faultot harcolhat ki.ez van megengedve.a szélső védők nála sosem támadók.akkor ki mozdulna be Pogbábak?
A csapatrészek között az átmenetet nem a játékosok erősségének kellene meghatároznia hanem azt ki kellene dolgozni.nem egy 6-os játékoson kellene hogy múljon a támadójáték nem is hamis 9-esen egy Dybalához hasonló valakin.ha már 6-os.Fejezzük be Arthur savazását mert A liga egyik legjobb 6-osa jelenleg.nen a játékával volt a baj hanem a sérülékenységével.a hatos ezt játsza!Pont erre lenne szüksége Allegrinek de nem fogja merni visszahozni mert nem mer szembemenni a közútálattal.na ebben viszont már nincs szélsőség...:D valaki vagy bátor edző vagy beszari.

Rikoo 2023.11.19. 12:27:12

@Shaky79: Senki nem mondta, hogy másodosztályú selejt labdarúgók, mindegyik játékosunk jó játékos egy bizonyos szintig. Láthatjuk, hogy újra elkezdték behívni őket az olasz válogatottba is. Kean, Locatelli, Chiesa, Cambiaso és Gatti is behívót kapott, de érthető is, ráadásul látszódik a különbség.
Azt is el kell ismerni viszont, hogy nincsenek olyan szintű egyéniségeink, mint amihez hozzászoktunk.

Így igaz, kell a rendszerszemlélet. De ez minden területre igaz. Viszont ehhez kellenek a megfelelő körülmények is.
Egy edző mindig az adott keret gyengeségeit és erősségeit veszi figyelembe akkor, amikor kialakít egy játékstílust, taktikát.
Erőltetheti Hansi Flick vagy Nagelsmann ugyanazt, amit a Bayern Münchennél képviselték, mégis a német válogatottnál ez láthatóan nem működik, mert sorban veszítik el a meccseket az egyik legerősebb kerettel.
Olaszok sem véletlenül bukdácsolnak már évek óta a selejtezőkben.
És visszatérve a megfelelő körülményekre, érteni kell ezalatt a játékosok stílusát és ismertető jegyeit.
4 személyiségtípusba sorolják a játékosokat, színek alapján. És ez csak mentális része a dolgoknak.
Sokkal komplexebb és összetettebb folyamat ez annál, mint hogy legyen egy rendszer és séma, abba pedig illesszük bele a játékosokat. Ez 40 éve működött, ma már összetettebb folyamat.

És itt nem Allegrit védem, mert nagy tisztelője vagyok más edzőknek is. Gondolok itt Guardiola-ra, Ancelottira vagy a fiatalabbak közül Xabi Alonso, De Zerbi, Nagelsmann, Scaloni, akik kiemelkedő munkát végeznek.

Rikoo 2023.11.19. 12:42:09

@Thuglife!:. "na most akkor egy kiegészítő ember nem képes összjátékra? Pont hogy ő képes összjátékra(csak a biztos passz mert ha eladja a labdát akkor kiveszik és bekerül egy másik pótolható csak passzolni tudó puzzle darab).és pont hogy egy Dybala féle nem képes összjátékra."

Ne haragudj, de ennél nagyobb baromságot életemben nem hallottam még.:D
Úgy látom itt kevesen játszottak akadémián vagy van közük a profi labdarúgáshoz, pedig régebben volt egy-két olyan, akivel lehetett szakmaibb beszélgetéseket folytatni. Gondolok itt pl. a játékfosmegfigyelő-re, aki egy időben rendszeresen járt ide.

Nem mindenki jó összjátékban. Egy bizonyos szintig mindenki tudja a mozgásokat és a gyerekkortól kezdve begyakorolt sémákat, de minden játékosnak más az erőssége és más a hiányossága. Nincs két ugyanolyan játékos.

"ezekkel a kiegészítő emberekkel lehetne igazán szépen játszani ha be lennének gyakorolva sémák"
Ehhez kiválogatott játékosok kellenek, akik alkalmasak erre. Nálunk Marotta óta totál káosz van az átigazolási politikánkban. Lehet ingyen vagy olcsón játékost igazolni, akik képesek egy bizonyos játékstílus megvalósítására, nem kell 50-60 milliókat fizetni. Nyilván ez is egy szintig elég, a legmagasabb szinten már a legjobb játékosoknak kell játszaniuk.

Rikoo 2023.11.19. 13:09:03

@Thuglife!: "Allegrinél a támadó egy statikus valaki aki háttal állva a kapunak megtartja a labdákat, aztán nem történik semmi."

Ez már következmény. Egy csapat akkor juttatja el a labdát rögtön a támadóhoz, ha nem tudja kihozni passzokkal.
Mi a letámadásokkal nem tudunk mit kezdeni. De igazából a legtöbb topcsapat fel van arra készülve, hogy letámadják és nem tudják kihozni a labdát, nem véletlenül jöttek be újra divatba az 1,9 magas csatárok.
De ez is egy trend. Nem lesz 5-10 évig ez a letámadásos foci, mert elképesztő erőnlétet igényel és hosszútávon nem lehet bírni ezt.

"A csapatrészek között az átmenetet nem a játékosok erősségének kellene meghatároznia hanem azt ki kellene dolgozni.nem egy 6-os játékoson kellene hogy múljon a támadójáték nem is hamis 9-esen egy Dybalához hasonló valakin."

Nem az erőssége, hanem a játékstílusa kell, hogy meghatározza. Minden topklub fel van arra készülve, hogy kihozza játékban a labdát, viszont kell olyan játékos, aki segíti az átmenetet a középpályán és a támadósorban is.

Nem feltétlenül emlékszem minden nyilatkozatára Allegrinek, remélem vénember kisegít, de úgy rémlik, hogy többször is kijelentette, hogy ő sosem játszott 3 védővel csak kényszerből, mindig a 4 védős rendszer híve volt.
Na most a saját szavából kiindulva, azért játszik ebben a játékszisztémában jelenleg, mert az idei évben így tudunk a legsikeresebbek lenni ezzel a kerettel. Viszont korábban rendszeresen váltotta a felállásokat és ha jönne 2-3 olyan játékos, akik nagyon jó képességűek és mindenképpen a kezdőben a helyük, akkor biztosan felállást váltana.
Már most is pletykálják januártól a 3-4-3-at vagy 4-3-3-at.

Az, hogy ki vagyok mi vagyok az jelentéktelen, mielőtt kapnám újra a savazásokat. Régebben többször elmondtam, hogy mi az én tapasztalatom és mi a családom tapasztalata. Nyilván nem tudok olyan szinten elemezni, mint Militár Iván, aki a kecskeméti kéztörése után abbahagyta a játékot és a teljes életét feltette arra, hogy elemző legyen és végül ki is nőtte magát akadémia igazgatónak El Paso-ban, de úgy gondolom, hogy elég tudásom és tapasztalatom van arra, hogy néha kicsit szakmaibb kommenteket írjak és ne csak olyan baromságokat, mint amit a különböző fórumokon lehet olvasni.
Szerencsére ebben megerősített korábban néhány családtagom(nem fontos kik) és egy MLSZ utánpótlás szövetségi kapitány is.
A negatív példának odatenném, hogy hiába volt 2 csapattársam is magyar válogatottból és hiába játszottam még 8-10 olyan játékos ellen, akik a válogatottban játszanak, játszottak az elmúlt 5-6 évben, én sosem lettem profi játékos, mert nem voltam annyira kitartó, hogy ezen a szinten tudjak játszani. Szóval negatív példa is vagyok...
Arra viszont mindenképpen jó volt ez a tapasztalat, hogy konkrétan 4 éves korom óta ambíciózusnak lettem nevelve és próbálok másoknak is segíteni ebben.
Bocsi a sztorit, csak remélem, hogy ezután nem leszek mindig savazva, mert néha már a kommenteléstől is elmegy a kedvem a sok b@szogatást látva...

Vergilius1897 2023.11.19. 13:22:37

@Rikoo: Én is voltam u-válogatott, lehet, hogy rám gondoltál. Az egyik cikk alatt leírtam, hogy miért nem kommentelek. Előtted viszont le a kalappal, hogy állod a sarat és objektíven próbálod elmagyarázni az ok-okozatot. Én már feladtam. "és pont hogy egy Dybala féle nem képes összjátékra" már nem is lehet mit mondani erre és az ehhez hasonló gondolatokra.

dringo 2023.11.19. 13:30:56

@Rikoo: Bocsánat, hogy beleszólok! De Allegri is lenyilatkozta, hogy alig maradt pár játékos abból a keretből, amit átvett 3 éve. Szczesny, Danilo, Alex Sandro, Rabiot, Mckkennie, most nem is jut más eszembe. Allegrinek nem az a bűne, hogy a mostani kerettel nem képes szépen jatszani, hanem az, hogy ezt az utat Ő jelölte ki!! Ő döntötte el, hogy márpedig kontracsapatot kell építeni, neki kellett Kostic, Weah, Vlahovic, Rabiot (hosszabbítása), Kean, Milik! Egy olyan játékost sem igazoltunk mióta itt van, aki összjátékra alkalmas lenne! El tudjuk képzelni, hogy ha helyette De Zerbi ült volna le a kispadra, akkor ilyen nevekből állna most a keret? Én nem, és EZÉRT haragszom Allegrire! Nem azért mert Kosticcal és McKennievel (többek között) nem képes tiki-takát játszatni!

Kérdezem! Ugyan mit vesztettünk volna ha 3 éve nem ezen az úton indulunk el, hanem technikás, fiatal focistákat igazolunk és építünk be a csapatba? Hát trófeát biztos nem, mert azt így sem nyertünk egyet sem!

Rikoo 2023.11.19. 13:31:52

@Vergilius1897: Igen igen, rád is. Sajnálom, hogy kevesebbet írsz, jó volt régebben, amikor még rendszeresen próbáltuk páran kicsit szakmaibb oldalról megérteni, hogy mi miért történik.

Rikoo 2023.11.19. 13:42:34

@dringo: Köszi a hozzászólást és érdekes amit írsz.
Egyrészt én sem szeretem, hogy ragaszkodik néhány játékoshoz mindenáron. Gondolok itt pl. a brazil triumvirátusra hátul, amikor nem sérültek.
De még így is 50+ éve nem volt ennyire fiatal a Juventus kerete és sokszor még a kezdő átlagéletkora is, szóval ettől a klubtól még ez a mostani helyzet is szokatlan.

Rikoo 2023.11.19. 13:53:21

@dringo: Szerintem magát az utat nem ő jelölte ki, szimplán csak azonosult a helyzethez, amiben a klub találta magát.
Amikor átvette a csapatot, akkor még nem is változtatott a taktikán, hiszen 4-4-2 volt nagyon sokáig a felállás és talán az volt a leginkább érezhető CR távozásával, hogy az elmúlt évek támadójátéka szinte teljes egészében ráépült és nem volt meg a referencia pont.

Nem tudjuk pontosan, hogy ki érkezett az ő kérésére vagy épp ki maradt. Kean kapkodás volt az utolsó napokban és nevetséges igazolás volt Ronaldo távozása után. Elkapkodott döntés volt.
Amikor átvette újra a csapatot, akkor azok a hírek voltak, hogy Dybala köré szeretné építeni a csapatot és a projektet.
Az ő kérésére érkezett Pogba és Di María is, viszont Kostic, Paredes és Milik leigazolásában is szerepe volt, ezek nagyjából biztosak.
Ez az én véleményem, ebbe nem nagyon látunk bele.

Ethan Hunt 2023.11.19. 14:45:57

@Rocky80: Már ne haragudj, de Coman mire példa? Ő pont egy olyan játékos, akiben komoly potenciál volt és akit elherdáltunk Allegri miatt. Coman egy szélsőalkatú játékos, kb. a vak is látta, emiatt a 4-2-3-1 lett volna számára az ideális formáció, de mi továbbra is 3-5-2-ben játszottunk. Ennek megfelelően Allegri őt is próbálta már akkor is mindenféle módokon átnevelni meg beleerőltetni olyan posztokba, amire nem volt alkalmas, mint irányító vagy support striker, csak ezekhez nem volt meg a fizikai felépítése és nem is ment neki jól. Aztán kezdett egyre kevesebbet játszani, végül Coman a kevés játéklehetőség miatt kérte, hogy távozhasson. Arra is emlékszek, hogy akkoriban Marotta mekkora zseninek volt tartva, hogy elpasszolta két év kölcsön + opcióval, szaros 2+27 millió euróért a Bayernnek. Guardiola köszönte szépen, rögtön meg is kapta a lehetőséget Coman a 4-2-3-1-es felállásuk szélén (Robben meg Ribéry gyakori sérülései miatt) és a szezon végére már 3x annyit ért Kingsley. Mindezt 21 évesen. Így kell egy tehetséget elidegeníteni, aztán eladni fillérekért! A sors iróniája, hogy a következő szezonban már Allegri is 4-2-3-1-et játszatott! :D

Ja, minden amit leírtam, visszakereshető, ellenőrizhető, mert valaki szerencsére emlékszik még ezekre...

"Di Maria és Dybala: való igaz, hogy ilyen típusú játékosokra van szükségünk jelenleg, de ebben a témában is az állandó Allegri hibáztatás a körülmények fölött meg szemet hunyunk, megint nagyon szélsőséges."

Azért tűnhet számodra szélsőségesnek az Allegri-hibáztatás, mert te semmilyen szempontból nem teszed meg ezt, így nehéz is közös alapot találni. Te mindenben vitatod Allegri szerepét ebben, pedig csak azon lenne szabad vitatkoznunk, hogy mekkora az!

Közben az igazság az, hogy Allegri nem tud igazán mit kezdeni ezekkel a típusú játékosokkal, nem tud számukra olyan közeget teremteni vagy olyan játékfelfogást alkalmazni, ami kihasználná a képességeiket.
Ami a tárgyalásokat illeti, lehet, hogy Dybala keménykedett sokáig a hosszabbításnál és úgy gondolta, hogy a Sarri-féle MVP-s szezonja után, ő majd jól megkéri az árát - amit én is elfogadhatatlannak tartottam - de a dolgok később mégis úgy alakultak, hogy elfogadta a klub feltételeit, mégis mi voltunk azok, illetve Allegri, aki miatt nem írtuk alá a hosszabbítást vele. Ezzel önmagában nincs baj, ha találunk helyette pótlást, de ilyen játékos nem nagyon van csakúgy a piacon és 6-7 év alatt minden megváltozott a piacon. Egy ilyen kaliberű játékost ingyen elveszíteni, óriási hiba! Persze Allegri és Dybala közötti nézeteltérés elég jól dokumentált és Allegri nem szokta ezeket megtorlatlanul hagyni...

Di Maríával is valami hasonló történt. Nem tudom milyen dolgokat remélt az argentín, amikor ideszerződött, de hamar szembesülhetett vele, hogy itt nem a gólszerzés a fő cél, hanem annak az elkerülése és az ő feladata majd az lesz, hogy támadó sémák nélkül teremtsen majd lehetőséget a csatárunknak a semmiből, nehezített körülmények között, messze az ellenfél kapujától... Nem csoda, hogy a nem ehhez szokott Di Maria legyen bármekkora profi is, kis idő után besokallt ettől a nyomástól meg kényszerű kínlódástól és el-eltűnt meccseken, később meg (kamu)sérültet jelentett, miközben a jobb meccsein kb. a világot jelentették a váratlan és extra megmozdulásai az egyébként nem is nagyon létező támadójátékunknak. Pont mikor amikor Pogba beállt idén játszani 10-20 percekre és teljesen más csapatnak tűntünk. De Di María sem kellett nekünk, pedig a Benficában a töredékét kapja az itteni fizetésének...

Ethan Hunt 2023.11.19. 14:49:59

@dringo: "Allegrinek nem az a bűne, hogy a mostani kerettel nem képes szépen jatszani, hanem az, hogy ezt az utat Ő jelölte ki!! Ő döntötte el, hogy márpedig kontracsapatot kell építeni, neki kellett Kostic, Weah, Vlahovic, Rabiot (hosszabbítása), Kean, Milik! Egy olyan játékost sem igazoltunk mióta itt van, aki összjátékra alkalmas lenne!"

Pontosan így van!

Shaky79 2023.11.19. 16:04:54

@Rikoo: Tehát szerinted a Juvés válogatott játékosok semmi másra nem képesek csak védekezni 30 méterre a kapunktól, és esetleg pontrúgásokból néha rúgni egy gólt és ennyi?

Shaky79 2023.11.19. 18:11:44

@Rikoo: Akkor Allegri miért játszatja ezt a szánalmas játékot a Juvéval?

Rikoo 2023.11.19. 18:23:48

@Shaky79: Mert eredménycentrikus edző.

Shaky79 2023.11.19. 18:49:53

@Rikoo: Tehát akkor ezért a nézhetetlen játékért, ő a felelős, és nás edzővel ezek a játékosok is tudnának hatékonyabban támadni?

Rikoo 2023.11.19. 19:06:56

@Shaky79: Játszhatnánk nyíltabban, de az sokkal kockázatosabb lenne az eredményekre, ha a játékosok jellemzőit nézzük.
Ők nyilván az eredményeket tekintik a legfontosabbnak, ezért láthatjuk azt amit.

Shaky79 2023.11.19. 20:45:20

@Rikoo: Kik azok az ők? És milyen jellemzőkről írsz a játékosok kapcsán? Mert amit írsz, hogy nyiltabb játék több kockázat, ehhez nem kell jósnak lenni, hiszen ez törvényszerű, és ez minden csapatra igaz nem csak a Juvéra!

2023.11.20. 04:51:21

@Rikoo: Az egyik megjegyzésem, hogy nem feltétlen jól látja a helyzetet az aki volt profi futballista és rosszul aki nem volt. Nagyon sok orvos is kontár és sok embernek árt, mert hisznek benne a doktoria miatt, de végigitta az egyetemet, és átdöcögött a vizsgákon stb. A témakörök amiket itt bejárunk nagyon összetettek, nemcsak arról szól, hogy bal vagy jobb lábbal beadni. Sajnos sokan szélsőségesen tekintenek a megoldásokra. Nem a nagy egészet veszik alapul.
És itt a másik megjegyzésem, hogy Te azok közé tartozol, aki mélyen elemez, és sokszor tökéletesen látod a helyzetet.
A butaság azonban sokszor hangosabb, mert máshogy nem tudnak érvelni, és nem szeretik az okosabbat:)

A cikkhez, aki követi a Juvét és látta a felkészülési meccseket, az tudja, hogy Soulé már a nyár vége felé nálunk is nagyon jól játszott. Sokan sajnáltuk, hogy elmegy.
Ez az új arc nem új arc. Kezd kifejlődni a srác

2023.11.20. 05:01:35

@Rocky80: jól összefoglaltad. Egyetértek,
Valaki megjegyezte, hogy Benta és Kulu is mennyivel jobb most. Bentancur itt is jól játszott, Kulu meg nem és a Tottenhamban se szárnyal, hozza a szokásost, de messze nem egy klasszis. Arthur sem volt annyira szar itt, és azok akik a vérbe kívánták, most vele példálóznak. Hihetetlen.
Allegri nekem egy kicsit gyáva, de a keretet elnézve ez érthető is.

Shaky79 2023.11.20. 12:34:46

Úgy várnék egy komplex írást arról, hogy miért játszunk ennyire szánalmas focit, a profi elemzőktől! Hajrá, kiváncsian várom és szeretnék is majd reagálni rá, remélem nem bántok meg vele semmilyen profi focistát, elemzőt, mélyebben értelmezőt...stb

venember83 2023.11.20. 13:33:28

@Shaky79: én csak valami normálisabb játékot várnék. Kombinatívat, tudatosat, nem félős, alárendelt futballt. Majd jövőre. Vagy utána. Vagy azt követően valamikor.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása