Allegri: „Az Inter ellen bármi elképzelhető”

allegri_massimiliano_kabatban_es_zakoban_mutogat.jpgMassimiliano Allegri a Cagliari elleni győzelmet követően elégedetten nyilatkozhatott, hisz az elsődleges célt a csapat kipipálta, bár 615 perc után gólt kapott a Juventus.

„Fontos volt a győzelem megszerzése, mivel ez jó helyzetet eredményez a tabellán. Nem egyszerű meccseket nyerni, s a Cagliari kiváló formában van.” - értékelt a Juve mestere a DAZN mikrofonjánál.

„Kétgólos előnyben már nem járattuk a labdát elég gyorsan, és gólt kaptunk egy szögletből. Várható volt, hogy előbb-utóbb valaki betalál, szerencsére ez a gól nem befolyásolta az eredményt. Ma kicsit szenvedtünk az első 30 percben, de aztán a lábak kicsit magasabb sebességre kapcsoltak. Már korábban meg kellett volna szerezzük a vezetést, de megőriztük kompakt felállásunkat, és a legtöbbet kihoztuk a rögzített helyzetekből. Tudtuk, hogy a Cagliari jó lesz a levegőben, így nehéz feladat várt ránk.

Kevés gólt szerzünk? Egyáltalán nem aggódok emiatt. Elkezdtünk egyre több helyzetet kialakítani, a gólok is érkezni fognak, emiatt nem aggódok. Nagyobb hatékonyságra van szükségünk, az utolsó passznál nyugodtabbnak kell maradnunk, de ezen kívül a játékosok lelkesedése kiváló. Az egész keret tudja, hogy győzelemmel kell hazatérniük. A szezon elején kicsit idegesek voltunk, amikor nem találtunk be, de most már szilárdak és következetesek maradunk.

Wes jó szezont fut, szerintem érettebb játékos a kölcsönidőszakot követően. Beszéltem vele, megvan benne a fizikai erő, ami szükséges esetleges technikai hibák kijavításához, de amikor van előtte befutható terület, akkor nagy kárt tud okozni. A szezon elején elmondtam neki, hogy ez nagyon fontos év lesz számára, és hogy a szélen kap majd lehetőséget, ezért majd futnia kell előre és hátra. Teljesen elfogadta ezt a döntést, és mindent belead.

Amit megtanultam, hogy a Juventusnál visszafogottnak kell maradni, keményen kell dolgozni, és a győzelmet normális jelenségként kell kezelni. Ez egyensúlyt és nyugalmat eredményez. Dolgoznunk kell a korlátaink tekintetében, és ezekből erősséget kell faragnunk.

Az Inter ellen egy meccsen bármi megtörténhet. Az Inter egyértelmű esélyese a scudettónak, mellettük megemlíteném a Milant és a Napolit. Nekünk velük kell maradnunk mindenekelőtt azért, hogy előnyben legyünk az ötödik helyezettel szemben.

Az Inter a scudetto megnyerésére épült pár éve, még nem érték el a céljukat, de továbbra is a szezon favoritjának tekinthetők.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8818256427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DelPiero2 2023.11.11. 21:35:43

Kenit fizikailag felkészítették Angliában, azért ilyen jó. Nagyszerűen küzdenek a fiúk mindent beleadnak, ezért alusszák át a mecss első 40 percét. Kean gyakran sétálgat amikor az ellenfél a térfelünkön van, meg ha lesen ragad alig tud visszajönni. Azt a 60 percet amit a pályán tölt, intenzívebben is eltölthetné. Nehéz megérteni hogy fizikailag mi vesz ki erőt belőle. Vlaho kétszer háromszor villant, persze eredmény nem lett belőle. A játékperchez képest csatárok közül Millik teszi a legtöbbet.

Bonav70 2023.11.11. 22:08:23

@DelPiero2: Jó amit írsz...gondold el mi lenne ha még lendület is lenne a játékunkban....megfordítom,ha bl-ben is lennénk
most hogy állnánk lendületben és a bajnokságban? :D

Bonav70 2023.11.11. 22:16:39

Én már látom hogy itt nézhető foci nem lesz...legalábbis nem a közeljövőben....már megbékéltem vele.....sintért ha verjük mindegy hogy....akkor én ezt is elnézem nekik!

JeetTrader 2023.11.11. 23:19:46

Egyetlen kérdésem van:
Mikor is voltunk utoljára a tabella élén? Ok, múlt héten. Ok akkor is ideiglenesen.

Igen sokszor nem szép a foci. Igen sok helyen kell még fejlődni. De valamiben mégis csak kellett fejlődnie a csapatnak az elmúlt évek alatt, mert nekem mondjon akárki akármit ez nem a véletlen műve!

Nem, nem szeretem Allegrit és a focijat sem. De valahogy elkezdtünk megjelenni a tabella élén és mintha ismét kezdene tényező lenni a Juve az olasz bajnokságban. Messze még a vége de az eredmények jönnek...

Sztem ne feledjük H anyagilag rendezni kell a sorokat és kell a BL start. Ha így nyomjuk tovább a szezont még akár bajnokok is lehetünk...majd utána lehet gondolkodni.

Nem zárom ki H elkapjuk az Intert főleg egy meccsen...de azért egy kicsit tessék már örülni az első helynek főleg az elmúlt évek hanyattatasanak a tükrében!!!

Shaky79 2023.11.11. 23:24:26

Ilyen játékkal az ellenség ellen semmi jóra nem számítok, sajnos a sintér sokkal jobb erőkből áll mint a fior, nem akarok vészmadár lenni, de játékban a közelükbe sem érünk, ezért csak valami csoda lesz ha pontot tudunk szerezni!

Rocky80 2023.11.11. 23:59:38

Én is csak szimplán örülök.

Eddig eredmény se volt, játék se volt, küzdelem és akarat se volt; most már legalább stabilan hozzuk az eredményeket és látszódik az egység. Szerintem ez megkérdőjelezhetetlenül komoly fejlődés, és ha tetszik, ha nem, Allegrinek is köszönhető.

Most lehet itt kérdéseket feltenni, hogy miért kellett ennyi idő hozzá, miért nincs jó játék is mellé; meg fanyalogni, hogy megnézném ha BL is lenne mi lenne; meg miért nem játszik többet ez meg az; de ha belegondoltok minden évben hátráltatva voltunk valami által, az idei év se múlt el viharok nélkül de a nyugodt működési háttér és a kompetens sportigazgató végre adott, lehet nyugodtan dolgozni. Én inkább erre fókuszálnék, hogy ennyi hányattatás után végre örömök is érnek bennünket, nem a hibákat meg a tökéletlenségeket keresném.
Ez a jelen helyzetünk, ebben kell jól teljesítenünk és ez úgy néz ki sikerül is.

Rocky80 2023.11.12. 00:03:25

Intert jelenleg jobbnak tartom amúgy, ettől függetlenül tisztességes teljesítményt és minimum x-et várok, az utóbbi eredménnyel sem lennék elégedetlen.

DelPiero2 2023.11.12. 00:24:14

Részemről nem fanyalgás van, hanem nem szeretek előre inni a medbe bőrére, s megjegyeztem hol kéne javulnunk. Nem vagyok benne biztos, hogy ezt látja a vezetőség, mert akkor telán ezt, hogy a magunkat odatesszük-be beletartozik az bőven pl. hogy lesről azonnal visszafutunk, mert nem tudnak a középpályások passzolni a csatárnak. S ez nem csak egy meccsre vonatkozik. Ezek egyszerűen tanulható dolgok.
Szép dolog a tabella elején lenni, de ez sorsolástól is függ, a 19. forduló után reálisabb a kép. Nem állítom, hogy akkor nem leszünk ott, és nem ellenünk szurkolok, csak jobb az óvatosság. Én várom a BL-t is, mert kíváncsi vagyok hogy a jobb fizikumú csapatok ellen mit tud tenni Allegri.
Allegrinél messze elismerem azt, hogy a taktikai húzásaival képes nagy csodákra is, pl. most a Milan ellen is, de korábbi Madrid, Barca ellen is bizonyított. Ennek ellenére is úgy látom többet ki lehetne ezekből a fiúkbol hozni pláne ilyen fizetések mellett.

venember83 2023.11.12. 05:19:13

@Rocky80: hazai pályán remélhetőleg lesz grinta, és jön minimum az x. Minden plusz pont csak ajándék. Szerencsére telt ház lesz, ahogy a Cagliari ellen is az volt, lesz ki sarkallja a csapatot az önfeláldozásra, s hátha lesz 1-2 kimagasló egyéni teljesítmény a gól(ok)hoz. Forza Juve!

Rocky80 2023.11.12. 05:30:23

@DelPiero2: ja, konkrétan nem is neked címeztem, inkább az általános közvélekedésnek szántam itt a blogon.

Félreértés ne essék, előttem sincs rózsaszín köd, tisztán látszódik, hogy ez egy nagyon hosszú út lesz; de bizonyos dolgokban ez már kezd hasonlítani arra, amilyennek kell hogy legyünk az út végén. És ez azért nagy öröm nekem, hogy sínen vagyunk úgy tűnik és szép lassan visszakerülünk remélhetőleg a minket megillető helyre. :-)

Amúgy meg, való igaz, egyrészt kezeljük helyén a dolgokat és egészséges önbizalom legyen és ne elbizakodottság; másrészt meg persze hogy többet is tudnak majd és ki is hozzuk belőlük remélhetőleg. Csak úgy látszik erre kell még egy kis idő. :-/ (Nyilván sújtó, hogy pár éve már gödörben vagyunk, de elég nagy volt a gané amiből ki kellett kecmeregni, és még most is kerülnek elő dolgok mint látjuk - pl. Pogba és Fagio esete.)

Lényeg a lényeg: igyekezzünk egészségesen optimisták lenni szerintem. Itt van pl. ez az Inter meccs! Ez egy komoly erőfelmérő lesz, azért csak a tavalyi BL döntősről beszélünk, kicsit a nemzetközi szintünk is megmérettetik ezáltal közvetve, baromi kíváncsi vagyok! Szerintem nem leszünk rosszak. Max kiderül, hogy hol tartunk és hova pozícionálhatjuk magunkat kb. :-)

Rocky80 2023.11.12. 05:39:45

@venember83: ez a beszéd, ezt várja tőled a vezetőség! :D

Amúgy kíváncsi vagyok - mondom ezt kicsit rosszmájúan/csipkelődően -, hogy ha megcsapjuk az Intert is esetlegesen, akkor mi lesz a közvélekedés és milyen negatív gondolatok fognak elhangzani. :-) Mert ez azért már egy komoly eredmény lenne a szezonunk legkeményebb és legerősebb ellenfele ellen, aki lehet azt mondani hogy a BL-ben is komoly tényező! Na ilyenkor mi van? Miért lesz bagatell a győzelem? :D

Sőt, ha lehet kérni egy 30%-os labdabirtoklásos győzelmet szeretnék megint, hogy a trendekkel is szembemenjünk! Cukkolás off. :-)

venember83 2023.11.12. 06:15:39

@Rocky80: "Sőt, ha lehet kérni egy 30%-os labdabirtoklásos győzelmet szeretnék megint, hogy a trendekkel is szembemenjünk!"

Kérni bármit lehet, ehhez képest nyilvánvaló, mit fogunk kapni játék tekintetében. Szerencsére a győzelem az egyetlen dolog, ami számít. Illetve idén az ötödik helyezettel szembeni előny az, ami számít, nem a győzelem. Mindig picit frissíteni kell ezeket a régi semmitmondó mottókat, és sokszor megfeledkezek erről.

Andras74 2023.11.12. 07:51:44

A tabella élén állunk.

Tehát minden (is) szar.

Shaky79 2023.11.12. 09:16:14

Egy valami nem szar, az eredmények, de ez a seriea, és én nem látok semmi előrelépést a játékunkban! A milan ellen emberelőnyben fociztunk több mint egy félidőt és még nyomást sem tudtunk kifejteni rájuk, egy szerencsés megpattanó góllal nyertünk! A fior elleni meccs szerintem a foci megcsúfolása volt, semmit nem csináltunk a gól után csak védekeztünk, számomra ez értékelhetetlen egy Juve szintű csapattól! Tegnap meg a Caglari ellen igazából szintén nulla focit játszottunk, az látszott mintha két olasz kis csapat gyömöszölné egymást, nekünk két pontrúgásból sikerült betalálni és ennyi, nyomást szintén nem tudtunk még egy Caglarira sem rakni! Elfogadom, ha valakinek semmi más nem számít csak az eredmény, de ha ez egészen borzalmas nézhetetlen "játékkal" párosul, akkor ha nekem nem tetszik azt azért had írjam már le. Szerintem ilyen játékfelfogással nincs jövője a csapatnak bárkit is igazoljunk, főleg csilliárd eurókért, hasonló nagy fizukkal! Ezt a focit, ha tényleg csak ennyire képesek a játékosok, akkor tized ennyi lóvéból is meg lehetne oldani!

Rikoo 2023.11.12. 10:23:55

@Shaky79: Azon is van a klub, hogy csökkentse a fizetéseket. Konkrétan már ott tartunk, hogy nem lesz nagy fizetésű játékos a keretben, ha Vlahovicot is eladjuk és Alex Sandronak, Rabiotnak lejár nyáron a szerződése.

Legyünk türelmesek, mert teljes reform van a Juventus háza táján, Marotta távozása óta lejtmenetben van a klub szinte minden szempontból.
Most kineveztünk végre egy elismert sportigazgatót 5 évvel később, de még igazolni sem tudott senkit, csak a szerződéshosszabbításokat intézi.
Ez egy teljesen új kezdet és nagyon régóta nem kezdte ilyen jól a Juventus a szezont. Ráadásul összehasonlíthatatlan a keretünk minősége az elmúlt évtized sikercsapataihoz képest. Biztosan visszakerül majd a klub az európai elitbe, de már az is csoda, hogy ekkora ellenszélben még mindig talpon van a Juventus...

Értem én, hogy ez csak a Serie A, de tavaly mindhárom európai kupadöntőben volt olasz csapat, pedig nagyon korlátozott lehetőségei vannak az olasz kluboknak az átigazolási piacokon.
Az Inter játszotta a BL döntőt tavaly, pedig néhány klub a világ összes pénzét elkölti azért, hogy végre BL-t nyerhessen.

Azokat is megértem, akik szerint az edzőváltás segíthet majd, de láthattuk, hogy legutóbb sem jól sült el. Nagyon kevés olyan edző van, aki tud azonosulni a Juventus szemléletével.
Én is nagyon kíváncsi lennék már 10 éve arra, hogy pl. Guardiola mire lenne képes a Juventus kispadján, de ez sajnos nem reális.
Simán benne van, hogy még rosszabbul sülne el egy edzőváltás, mint ami most van.
Türelmesnek kell lenni, ez most egy ilyen időszak.

Rikoo 2023.11.12. 10:29:51

@Rocky80: Igen, én is így látom. Ne felejtsük el, hogy mik voltak Chiello szavai, amikor Allegri átvette a csapatot Pirlo után.
football-italia.net/its-not-a-team-chiellini-delivers-worrying-message-to-allegri/

Igaz, hogy 2 évbe telt, de végre egy igazi csapat van, ahol nincs széthúzás az öltözőben és nem azt látjuk a pályán, hogy a kiégett zsoldosok belesz@rnak az egészbe.
Most azon van a hangsúly, hogy a győztes mentalitás is újra meglegyen a Juventusnál.
Ha gazdaságilag is összekapja magát a klub, akkor egészen biztosan több területen is lesz fejlődés.
Pl. igazolunk egy kreatív játékost, mert az jelenleg 0 van a keretben...
Nem gondolom, hogy Allegri sokáig marad, de az biztos, hogy arra lehet majd építeni, amit maga után hagy majd.

Rikoo 2023.11.12. 10:44:49

@venember83: Annyira jók az eredmények, hogy lassan már arról sem lehet beszélni a sajtótájékoztatókon, hogy csak a BL helyek elérése a célunk. Ha januárig folytatódik ez a tendencia az eredmények tekintetében, akkor elkerülhetetlen lesz, hogy a Scudetto is szóba kerüljön Allegrinél.
Egyébként nyilván azért van folyamatosan szó erről a BL helyekről, mert az óriási boost lenne a klub számára gazdasági szempontból. Konkrétan végre helyrejönne minden és tudnánk építkezni.

Érdekes lesz a január is, mert amellett, hogy nyitva lesz az átigazolási piac és 2-3 érkezővel számolhatunk, a sorsolásunk is nagyon könnyű. Salernitana 2x, Sassuolo(otthon), Lecce és Empoli ellen játszik majd a csapat. Ez 5 győzelem kell legyen.
Az új érkezők is könnyebben be tudnak majd illeszkedni ilyen meccseken.

A december lesz kicsit nehezebb, de minden meccsre jut egy hét szünet, szóval fel lehet készülni tökéletesen arra, hogy valahogy megnyerjük ezeket a meccseket.
Szerintem nagyon nagyon jól állunk most a szezon célkitűzéseit tekintve.
Általánosságban elmondhatjuk, hogy Allegri csapatai minden évben jobban játszanak a szezon második felében. Kíváncsian várom, hogy mi valósul meg ebből és tényleg sikerül-e újra visszaülni Olaszország trónjára.

venember83 2023.11.12. 11:08:23

@Rikoo: személyes véleményem, hogy már most is igencsak erőltetett, hogy az ötödik helyet tekinti referenciapontnak. Ez a szezon már rég nem arról szól, és ha nem lesz legalább egy második hely, szerintem nagyon-nagyon sok szurkoló csalódásként fogja megélni. Persze értem, hogy nem akar egyelőre scudettóról beszélni, kell a fenének a plusz nyomás.

Ethan Hunt 2023.11.12. 11:15:24

@venember83: A Milan elleni véletlen győzelmünk óta szerintem rászóltak, hogy elég a röhejes nyilatkozatokból, mert azóta többet beszél arról, hogy meg kell nyerni a meccseket...

Ethan Hunt 2023.11.12. 11:42:50

@Rikoo: "Egyébként nyilván azért van folyamatosan szó erről a BL helyekről, mert az óriási boost lenne a klub számára gazdasági szempontból. Konkrétan végre helyrejönne minden és tudnánk építkezni."

Egyáltalán nem hinném, hogy helyrejönne minden attól, hogy visszakerülnénk a BL-be gazdaságilag, mert annyit nem sikerült faragni a kiadásainkból, hiszen továbbra is tele vagyunk magas fizetésű játékosokkal és nem adtunk el senkit...

Az előző szezont -115 millióval zártuk miközben volt BL-csoportkör és volt pár kör EL is, most meg nincs semmi! Mekkora hiány lesz majd a szezon végén szerinted ennek fényében?

Nem véletlenül dobtak be megint újabb 200 milliós tőkeemelést (de a többszöröse kellene), de az is csak bele lesz hajítva a feneketlen kútba, mert a mostani keret állandó BL-szereplés mellett is fenntarthatatlan...

Igazából az egyetlen kiutat Chiesa meg Vlahovic lehető legjobb áron történő eladása jelentené a szezon végén, csak pl. Chiesáért is elég nehéz piaci árat kérni, ha 2025-ben lejár a szerződése és az ügynöke is csak kavarja a szart...

Rikoo 2023.11.12. 11:58:25

@Ethan Hunt: A bruttó bérekből azért látványosan sikerült faragni, nyilván ahogy Scanavino is elmondta, ez a 200 millió euró nagy segítség lesz a jövő tervezése és az építkezés szempontjából.
A szerződéshosszabbítások segítik az amortizációt és ugye még Pogba is megspórolt évi 10+ millió eurót a klubnak.

A drasztikusan megnövelt BL pénzek nagyon jól jönnek a klub számára, legalább az UEFA valami jót is tett, persze még így sem éri meg annyira a kluboknak, mint amennyire a Szuperliga segített volna őket, de nekünk ez most pont tökéletes jön.

Chiesat fix, hogy nem adjuk el. Vlahovic már más kérdés. Jóval kérdésesebb az ő helyzete, már csak a sérülése és formaingadozása miatt is. Erre jön még rá, hogy a fizetése folyamatosan növekedni fog...

Ethan Hunt 2023.11.12. 13:21:04

@Rikoo: "A bruttó bérekből azért látványosan sikerült faragni, nyilván ahogy Scanavino is elmondta, ez a 200 millió euró nagy segítség lesz a jövő tervezése és az építkezés szempontjából."

Én nem foglalkoznék különösebben azzal, hogy mit mond Scanavino, hiszen CEO-ként ő csak olyan dolgokat mondhat, ami nem izgatja fel a piacokat, de közben a mérlegkimutatásokban a számok meg teljesen mást mondanak.

Nyilván nagyon fontos az a 200 millió euró, mert ki tudjuk fizetni belőle a korábban felvett hitelek esedékes részleteit és így fennmarad a hitelképességünk, amit ilyen szintű bevételkiesések mellett már rég elvesztettünk volna tőkeemelések nélkül, de ez csak ennyi...

Még egyszer mondom, tavaly BL-csoportkör+pár környi EL mellett volt -115 millió eurós hiányunk (más források szerint -123,7 millió, a 200 milliós tőkeemelés 60%-a oda is lett), miközben nagyon komolyan lefaragtuk a bérkiadásainkat, azóta semmilyen extra bevételünk nem volt, hiszen nem adtunk el senki komoly értékű játékost. Ebben a szezonban nincs európai szereplés, ami kapásból legalább -100 milliós kiesést jelent vagy még többet. A kettőt összehozva nem kell nagy matektudás hozzá, hogy kitaláljuk nagyságrendileg mekkora lesz a mínusz 2024.06.30-án, akkor is, ha megint faragtunk belőle valamennyit az amortizáció csökkentésével...

De nem nekem kell elhinni...

"Chiesat fix, hogy nem adjuk el."

Hogy mi a fix, majd a számok eldöntik, teljesen mindegy, hogy szavak szintjén mit mondanak a vezetőink, hiszen nem mondhatnak semmi negatívot. De ha nem őt, akkor Bremert... Elég sejtelmesen nyilatkozott tegnap...

Vlahovic meg szinte biztos távozó, már csak amiatt a fizetési struktúra miatt is, ami kiszivárgott és a plusvalenza is nagyobb lehet így, hogy maradt még egy szezont, ha meg még jól is játszana...

Rikoo 2023.11.12. 13:42:40

@Ethan Hunt: "De nem nekem kell elhinni..."

Na ezzel beletrafáltál. Ha sikerül átalakítani a struktúrát, akkor máris milliószor jobb helyzetben van a klub, mint volt az elmúlt években.
Nyilván ezek nem feltétlenül egyszerű gazdasági lépések, de nem is lehetetlen.
Bremernek most lesz meghosszabbítva a szerződése 2028-ig, Chiesa ugye kérdéses, de dolgoznak rajta az illetékesek. Vlahovicról is szó volt, hogy lesz hosszabbítás, de ott több, mint bonyolult a helyzet.
Abban mondjuk én sem hiszek, hogy Berardit és Khepren Thuramot le tudnánk igazolni, de befektetési szempontból alacsonyabb fizetéssel érkezhetnek játékosok. Vagy épp kölcsön + opcióval. Nem véletlenül jönnek minden héten a hírek, hogy a vezető megfigyelők épp melyik meccseken jártak.
Vagy ugye most épp Giuntoli és Manna Londonban voltak és a helyszínen nézték meg a Tottenham-Chelsea meccset.
Az én gazdasági tapasztalatom szerint strukturális átalakulásra van szükség.
De pl. azt egyikőnk sem tudja, hogy milyen megegyezés született az UEFA-val. És itt nem a Settlement Agreementre gondolok, hanem a nemzetközi kupákból való kizárást illetően. + ugye a Szuperligából is kilépett a klub. Itt olyan dolgok lehetnek a háttérben, amikről csak találgatni lehet.

Ethan Hunt 2023.11.12. 15:00:55

@Rikoo: "Ha sikerül átalakítani a struktúrát, akkor máris milliószor jobb helyzetben van a klub, mint volt az elmúlt években."

Persze, de nincs is más választása a klubnak, ezek elkerülhetetlen lépések és kész csoda, hogy eddig igazán fájdalmas lépést nem kellett még tennünk, de valszeg ez is csak idő kérdése. Rettenetesen nehéz dolga van a vezetőségnek, mert úgy kell radikálisan kiadásokat csökkenteni, hogy a keret annyit ne gyengüljön, hogy a létfontosságú célt (BL-indulás) ne tudja elérni, nem csoda, hogy Allegrit nem merik kirúgni...

"Bremernek most lesz meghosszabbítva a szerződése 2028-ig, Chiesa ugye kérdéses, de dolgoznak rajta az illetékesek."

A szerződéshosszabbításoknak jelen helyzetünkben az az elsődleges célja, hogy piaci árat kérhessünk az értékes játékosainkért. A kevésbé értékes vagy idősebb játékosainknál meg a költségoptimalizálás. Ha más pénzügyi helyzetben lennénk talán arra is utalna, hogy kiket szeretnénk minél tovább megtartani, de ez jelenleg szerintem csak romantikus ábrándozás és valójában senki sem érinthetetlen a keretben, még Chiesa sem.

"Abban mondjuk én sem hiszek, hogy Berardit és Khepren Thuramot le tudnánk igazolni, de befektetési szempontból alacsonyabb fizetéssel érkezhetnek játékosok. Vagy épp kölcsön + opcióval."

Szerintem sem érdemes. Nagyobb értékű igazolás (K.Thuram) szerintem eleve kizárt még kölcsön+opcióval is és amúgy is csak kisebb kluboktól érkezhetnek játékosok, akikhez képest mi is tudunk bért emelni vagy esetleg olyanok, akiknek lejár a szerződése...

"De pl. azt egyikőnk sem tudja, hogy milyen megegyezés született az UEFA-val. És itt nem a Settlement Agreementre gondolok, hanem a nemzetközi kupákból való kizárást illetően. + ugye a Szuperligából is kilépett a klub. Itt olyan dolgok lehetnek a háttérben, amikről csak találgatni lehet."

Igen, ezek valóban érdekes kérdések. Ttalán éppen te írtad, hogy azt vállaltuk állítólag, ha jól rémlik, hogy 2022-25 között az összesített mérleghiányunk nem haladhatja majd meg a -60 milliót, ami bizonyára valami blöff volt a részünkről, mert eleve nem volt teljesíthető, vagy eleve nem is volt igaz. A Szuperligás kilépésünk az biztos, hogy sok engedményt jelentett gazdasági téren a klubnak, mert most kilátásban sincs egyetlen anyagilag pluszos szezon sem hosszú ideig...

Shaky79 2023.11.12. 15:01:50

Harmadik éve van itt allegri és ugyanazt a semmit játszuk mint tavaly vagy tavaly előtt, sőt előtte az 5 évéből az utolsó 2 is nézhetetlen focit hozott! Mindenki a játékosokra fogja, hogy mennyire gyengék, de könyörgöm egy fior vagy bologna vagy salernitana erősebb mint mi? Nem, mégis van egy stílusuk, amit játszanak, sokkal gyengébb kerettel mint a miénk! Félre értés ne essék, nem akarok mancity vagy barca szintű tikitakát, de az, hogy egy Juve 2,5 éve semmit nem lép előre az nem a játékosok hibája! Allegrinek kellettek ezek a játékosok, tavaly scudettot akart nyerni, ő jelentette ki, most meg 4. hely a cél? Ez milyen hozzáállás. Tudom, mindenki ellenünk van, a figc, a bírók az uefa stb. Szerintem meg pont ez az antifoci van a legjobban ellenünk! Ha 2,5 év alatt bármit is léptünk volna előre akkor semmi bajom nem lenne! Tavaly a nemzetközi meccseken be lett árazva ez a játékstílus, ezzel semmire nem fogunk menni. Ha Chiesat is eladjuk végképp lehúzzák a rolót! Elhiszem, hogy allegrinek az egyenjátékosok akik több poszton bevethetők a legjobbak a világon, de ez ide vezet, hogy senki nem tud az adott posztján klasszis szinten játszani, mert nem ott játszik! Most a csapatban Bremeren és Rabion kívül talán Kean játszik a saját posztján, a többieket belekényszeríti olyan pozíciókba amiben soha nem játszottak, legjobb példa erre Locatelli, de már Chiesa sem olyan mint amikor a szélről indulva életveszély volt! Nem vitatom, hogy vannak minőségbeli problémáink, de ezzel a keretttel nem itt kellene tartanunk. Egy karizmatikusabb, focizni akaró edzővel ez a keret is többre lenne képes!

west30 2023.11.12. 15:06:30

@Rikoo: Igazabol a bl fontos lenne,hogy a klub vbre is valahogy kijusson a csapat,valoszinuleg ott sem gombokat fizetnek a nyari reszvetelert.

Rikoo 2023.11.12. 16:18:54

@Ethan Hunt: A szerződéshosszabbítások kulcsfontosságúak az amortizáció miatt! Már ezzel sokat tudunk előrelépni. Ugye a labdarúgás könyvelése kicsit másképp működik, mint egy átlagos cég működtetése.

Hát igazából bemásoltam a hivatalos oldalról a Settlement Agreementet az UEFA-val, de ha jól tudom az összes nagyobb olasz klubnak van ilyenje a Covid után.
Az Interé a legelőnytelenebb. Na ők tényleg csak úgy tudnak megmenekülni, ha tulajdonosváltás lesz.

Célpontjainkból kiindulva nagyjából ez a helyzet. Zielinski, Nico Williams, Lloyd Kelly, Hermoso, Tiago Djaló mind lejáró szerződésű játékosok.
Sancho, Phillips, Samardzic, De Paul pedig kölcsön+opcióval merülnek fel.
Emellett 20 millió euró alatti játékosokról van még szó és dél-amerikai tehetségekről.
Vlahovic pótlásának pedig Santiago Gimenez merült fel illetve Morata, de ő épp most hosszabbít 2027-ig.

venember83 2023.11.12. 19:37:48

@Rikoo: óóóó, Alvarito... Szép emlékek. 2014-15-ös szezonból pl. Esetleg Suárez nem merült fel? Talán megtanult már olaszul.

The Professor 2023.11.12. 21:06:55

@Shaky79:,, Allegrinek kellettek ezek a játékosok, tavaly scudettot akart nyerni, ő jelentette ki, most meg 4. hely a cél? ''
Jövőre jó lesz az 5. hely is :)
m.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/bl-jovore-ot-ot-olasz-es-nemet-csapat-indulhat-2988099

The Professor 2023.11.12. 21:17:26

@Rikoo: Nico Williams nem is tudtam, hogy célponként merült fel nálunk . Nagy biznisz lenne őt ingyen elhozni

Shaky79 2023.11.13. 13:25:49

@The Professor: Szép, lesz még lejjebb is....

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása