Pessotto: „Csodálatos, hogy megőrizhetjük Vialli nevét”

vialli_ganluca_bl-mez_lelaton.jpegA Juventus tegnap két felújított pályát nyitott meg a torinói FCD Spazio Talent Soccer sportkomplexumban, s a megnyitón a fiatalokkal futballozó Federico Chiesa mellett megjelent a klub képviseletében Gianluca Pessotto, nyilatkozatát a TuttoJuve.com tolmácsolta.

„Ez csodálatos kezdeményezés, a pálya megnyitóján és keresztelőjén vagyunk, ezek a pályák pedig Gianluca Vialli nevét fogják viselni. Reméljük, hogy a gyerekek, akik itt fognak játszani, továbbviszik a Gianluca által képviselt értékeket, sőt, ebben biztos vagyok. Az EA Sports hozzájárulásának köszönhetően 35 gyerek futballozhat itt barátságos környezetben. Csodálatos, hogy ezt a szép eseményt Gianluca neve fémjelezi.”

A sportvezető ezt követően a fiatalok fontosságáról beszélt, s mi sem húzza ezt alá jobban, mint hogy vasárnap pont egy saját nevelésű fiatal játékos döntötte el a meccset a Juventus javára.

„Nyilvánvaló, hogy nem beszélhetünk sportról egyes alaptevékenységek nélkül. Gyakran beszélünk a nagyokról, de megfeledkezünk számos ember munkájáról, lelkes emberekről, önkéntesekről, akik nap mint nap fiatalokért dolgoznak. A Juventusnál is dolgozunk az utánpótlásnevelésen, és reméltük, hogy a fiatalokkal végzett munka egy nap meghozza a gyümölcsét, most pedig már ezt láthatjuk. Vasárnap Fabio Miretti megszerezte első Serie A gólját, és el kell mondjam, hogy mindannyian, akik láthattuk Fabio Miretti fejlődését, nagyon izgatottak és lelkesek voltunk, felejthetetlen érzések töltöttek el minket, és remélem, hogy más srácok is átérzik majd ugyanazt, amit Fabio Miretti átélt. Fabio tízéves korától minden egyes utánpótlás csapatban gólt szerzett a Juventusnál, s most már a felnőtteknél is.

Tanács a fiataloknak? Érezzék jól magukat, és nagyfokú szenvedéllyel végezzék feladatukat, tegyenek meg mindent álmuk megvalósulásáért. Egyedi érzésekkel szolgál ez a sport, nem a kategória a fontos, hanem a szenvedély együttes megélése. Visszavonulás után az ember az öltözői hangulatot hiányolja leginkább, az addigi mindennapi élet ízét, és hogy jól érezhette magát. Az öltöző varázsa egyedi, a Juve és az Agnelli család összefonódásának centenáriumán találkoztunk Ciro Ferrarával, Angelo Di Livióval, Angelo Peruzzival, és ugyanúgy viccelődtünk egymással. Egy másodpercre sikerült visszatekerni az idő kerekét.

A pályák megnyitóján Gianluca Vialli unokaöccse, Riccardo is megszólalt: „A szeretet, amit Luca sugárzott élete során, az egyszerűen leírhatatlan. Megtiszteltetés számunkra, hogy magunkkal hordozhatjuk emlékét, és reméljük, hogy Luca emléke a következő generációkat is inspirálni fogja. Luca mindig nagyon szerencsésnek érezte magát, és amint visszavonult az aktív sportolói karriertől, megpróbálta szerencséjét átadni másoknak. Mindig példa akart lenni, és láthattuk, milyen sokan akartak ihletet meríteni életéből.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2118255349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása