Allegri: „Több ellentámadást kellett volna vezessünk”

allegri_massimiliano_dazn_mikrofon_elott_hazai_bajnokit_ertekel.jpgA Juventus vasárnap este egy korai góllal megszerezte a vezetést a Fiorentina otthonában, és lényegében ezzel el is döntötte a meccset, mivel Fabio Miretti akcióján kívül a vendégek nem sokszor tették próbára a hazaiak kapusát.

„Mindig bonyolult a Fiorentina ellen játszani, mivel támadnak, folyamatosan mozognak, de a srácok nagyszerű teljesítményt nyújtottak ma.” - értékelt a mester a DAZN számára.

„Megszereztük a vezetést, valamivel többet szenvedtünk az első félidőben, aztán a másodikban Wojciech Szczęsny egyetlen mentésre sem kényszerült a számos beadás ellenére. Az egyetlen negatívum a meccsel kapcsolatban, hogy amikor sikerült túljutni az első letámadáson, akkor nem használtuk ki az esetleges ellentámadási lehetőségeket, amikor a területek megnyíltak.

A meccsek megnyeréséhez szenvedni is kell, jó védekezés mellett. Arra volt szükségünk, hogy Filip Kostić kicsit mélyebben visszahúzódjon, lényegében Daniele Rugani vonalába, hogy blokkolja Nicolás Gonzálezt, ami nem történt meg elégszer az első félidőben.

A Fiorentina nagyon jó meccset játszott, csak kalapot emelhetünk előttük. Mi kiválóan védekeztünk a tizenhatoson belül, és lényegében csak egy kockázatos helyzet alakult ki, amikor Daniele Rugani felszabadított. Ez kicsit Andrea Barzaglira emlékeztetett, amikor a Juventus és Genoa közötti meccsen a csatár fejéről elcsente a labdát.

Daniele számára egyértelműen szenvedés volt, amikor olyanok voltak előtte a sorban, mint Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli és Leonardo Bonucci, de amikor pályára küldtük őt, jól játszott. Egyértelműen jól megy neki Gleison Bremer mellett. Daniele Rugani, Gleison Bremer és Federico Gatti képesek védekezni nyílt területen, de a tizenhatoson belüli jó védekezést most tanulják.

Örülök Fabio Miretti góljának, mivel olykor kritikát kapott a teljesítményéért, miközben az volt a dolgunk, hogy várjunk a fiatalok beérésére, és segítsünk nekik a hibáik során, amik a tanulási folyamat elengedethetetlen részei.

A scudetto? Előre kell tekintenünk, de ez nem a scudettóra vonatkozik. Az Inter, a Milan és a Napoli jobban felszerelt erre a harcra, konszolidáltabb csapatok, miközben mi fiatalokból és tapasztalatlan játékosokból próbálunk csapatot építeni.

Az Inter elleni meccs semmit sem jelent, az idei nagyon hosszú szezon, és dolgoznunk kell a gyenge pontjainkon. Az Inter évek óta a bajnoki cím megszerzésének a céljával épül, és közben az is nyilvánvaló, hogy egy Inter-Juve mindig meghatározó meccs. Előtte viszont a Cagliari lesz az ellenfél, amely csapat visszatért a helyes útra sorozatban három győzelemmel.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4818251689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2023.11.06. 05:14:53

"miközben mi fiatalokból és tapasztalatlan játékosokból próbálunk csapatot építeni"

Szczesny (33); Gatti (25) , Bremer (26), Rugani (29); McKennie (25) , Miretti (20), Locatelli (25), Rabiot (28), Kostic (31); Kean (23), Chiesa (26)

Nyilván másképp értelmezzük a fiatalt, mert max. Miretti és Kean számítana nálam fiatalnak, de mindegy. A meccsen mutatott önfeláldozás tetszik, ez is alapelvárás a Juventustól, ebben teljesen igaza van a mesternek és sok szurkolónak, de azért nem ártana picit többet futballozni és kevesebbet sündisznózni. Főleg egy ilyen szedett-vedett olasz bajnokságban. A 31%-os labdabirtoklás és a 261 passz is vicc egy elvileg top vagy oda vágyó csapattól, amelyiknek csak a bajnokságra kell koncentrálnia. Mindegy, kár ugyanazokat a köröket futni. Kellett ez a győzelem, a Juve két ponttal van lemaradva a tabella élétől, tökéletes célfutball ez, amit csak olykor borít meg teljesen egy-egy kiszámíthatatlanabb ellenfél. Mármint eredmények tekintetében persze.

Forza Juve, épüljön a jövő csapata és a csodálatos jövő!

Kukszi 2023.11.06. 07:29:34

@venember83:
Yildiz 18, Vlahovic 23, Fagioli 23, Cambiaso 23
Őket kihagytad. Én inkább a tapasztalatlant mondanám a csapatra, és pont jó korban vannak szerintem :)

Alapvetően egyetértek veled, a sün disznózás nem néző csalogató :D

U.i. A mesternek címezném, nem csak az idei szezon nagyon hosszú :D :D

venember83 2023.11.06. 07:40:57

@Kukszi: a kezdőcsapat kapcsán írtam az életkorokat, s a kezdőt a mester jelöli ki, majd aztán tapasztalatlanságról s fiatalságról beszél. Nyilván vannak fiatalok, s én is örömmel látnám Yildizt és Huijsent pl. jóval többet, s akkor értelmezhetőbb is lenne ez az érvelés a fiatalsággal és tapasztalatlansággal.

Gaben Smith 2023.11.06. 07:53:31

Az inverz Guardiola ujra nyert a csapataval a cinikus celfutball papaja.

Kukszi 2023.11.06. 07:55:35

@venember83: értem, jogos amit írsz.
Bár a mister szeret össze-vissza nyilatkozni :D
Lényeg ami lényeg egy szebben játszó és határozottabban irányító Juvét sokan eltudnánk nézni.

Gaben Smith 2023.11.06. 08:05:28

@venember83: kepzeld el ha kineveznek a salzburg elere es megmondanak neki h 20 eveseket kell jatszatni mit erezne szegeny

babo0410 2023.11.06. 08:53:09

Mindig ezt mondod drága barátom. Nem kéne ennyire visszafogni a csapatot. Volt 4 kapura lövésünk, Fiornak 25! Még szerencse, hogy nem láttam. Remélem jövőre már nem leszel.

babo0410 2023.11.06. 08:56:18

@Gaben Smith: El se vállalná szerintem.

SuperTrezi 2023.11.06. 10:06:23

@babo0410: 25... Amik közül vagy 20 el se jutott sehova, vagy 3 jóval kapu mellé szállt, és kettőnél kellett egy egészségesebbet védenie a lengyelnek. Ennyit erről a 25 kapuralövésről. Ha reggelig játszunk, akkor se lőnek nekünk gólt. Ennyit a lehengerlő játékukról. A sebesség bennük volt, az elszántság bennük volt, de ez pont egy nagy nullára volt elég.
Természetesen nem azt mondom, hogy tetszett, amit láttam. A Juventusnak nem lenne szabad ennyire beszorulva játszania a világ legjobb csapata ellen sem, mégis: a 2003-as, kitűnőnek tekinthető Juventus is ezt játszotta a Camp Nouban nagyrészt. Pedig az aztán csodacsapat volt ehhez a mostanihoz képest, a világ legjobb játékosával, Nedveddel a középpályán. Nem értettem, hogy Buffonnak, hogy a fenébe mehet ki már a harmadik, negyedik, ötödik kirúgása az oldalvonalon. Kellett egy idő, mire rájöttem, hogy akarattal rúgja ki. A labda kiment a másik térfélen, mi szépen fölálltunk védekezni, az ellenfél bedobta, támadott, de mi levédekeztük. Az 5., a 10., a 100. akciójukat. Tudtuk, hogy menni fog, ment is. Aztán a hosszabbításban betalált állandó cserecsatárunk, Zalayeta. :)

Pavel1988 2023.11.06. 10:34:47

@venember83: A kor nem minden esetben egyenesen arányos a tapasztalattal.
Most azt látom, hogy ezzel a kerettel nagyon kevés edző szerezne több pontot Allegrinél, ezt a tavalyi évre is értem.
Kostic és Gatti eszement hibákat tud elkövetni. Miretti teljesen súlytalan, csak a passzjátéka Juventus szintű, 1 vs 1 párharcokban bárki megveri.
A védelemben és a támadósorban van minőségi cseréje a Juventusnak. Középen meg a kezdőcsapat sincsen meg, egy fogalmatlan játékos mindenképp a csapatba kerül.

Egyébként a csapat 11 forduló alatt +12-es xg különbséget termelt, ez meccsenként 1 feletti átlag. Ilyen különbséggel jellemzően bajnokságot szokott nyerni egy csapat.

Wizzurah 2023.11.06. 10:49:28

@venember83:
Én érzem magam kellemetlenül, amiért végeredményben leöregezel 23-25 éves bakfisokat annak tudatában, hogy hallegrinél a focista karrierje 29 évesen kezdődik. Itt ezek a fiatalok, szemtelenül fiatalok.
Már ne is haragudj, de ha te olyanokat akarsz nézni, akiknek a tojáshéj még a fenekükön van, javaslom a Barcelonát, nem mindenhol építhetnek fel úgy fiatalokat, ahol ott, nekünk ehhez nincsenek meg a szükséges feltételeink.
Alejandro Baldé 20 éves, már 50 millió az értéke, Pedri 20 éves, 100m, Gavi 19 éves, 90m és már a felnőtt csapatban több tapasztalatuk van egyenként, mint nálunk a fiataloknak összesen. Ilyeneket, hogy Yamal 16 éves, 50m, meg a másik, aki múltkor beállt náluk és pár másodpercre rá győztes gólt lőtt, már a nevét sem tudom, mert torinói fejjel, ők még meg sem születtek, sőt, még csak az anyjuk sem terhes velük. Ott felelőtlenség van, nálunk, fiatal és tapasztalatlan, de csapatépítés, aminek eredményét hétről hétre láthatjuk és gyönyörködhetünk benne. Szóval kicsit több tiszteletet a fiataljainkkal szemben, ha kérhetem. Eddig nagyon kedveltem a hozzászólásaidat, ezután is fogom, de ez most átlépett egy határt. Bocsi.

Marci04 2023.11.06. 11:31:14

@Wizzurah: Egyébként ebben egyet kell értenem, mert főleg az utóbbi évekhez képest valóban fiatalabb a keretünk. Viszont a fiatal nem feltétlen jelent tapasztalatlanságot. Én hiszem és állítom hogy van esélyünk megnyerni a Scudettot, mert ez a keret nem egetrengető, de képes rá. Ha eredményességet nézünk, akkor Allegri egy eredményes edző. Tavaly is volt egy nyolc meccses sorozatunk, ahol 8 meccset megnyertünk, kapott gól nélkül (természetesen a bajnokságban).
Az utóbbi két évben mindig csúnyán beragadtunk a bajnoki kezdésnél, most ezt szépen levetkőztük magunkról. Valóban nagyon jó statisztikának tűnik hogy most 6 meccses veretlenségi sorozatban vagyunk, ha viszont valaki a szórakoztató futballt keresi, akkor annak az 1:0, 0:0, 2:0, 1:0, 1:0, 1:0 valóban nem tűnhet kielégítőnek. Nem nekem kell dönteni hogy Allegri a megfelelő ember e Juventus élére, tudnék örülni egy új edzőnek, de egyenlőre reményt ad az idei eredményes teljesítmény.

Wizzurah 2023.11.06. 11:43:05

@Marci04: Az eredményekkel nekem sincs bajom és én akkor is szurkolnék a csapatnak, ha nem érnénk el a bl-t érő helyeket, ahogy idén sincs nemzetközi kupaszereplés.
Nekem a klub körüli rendszeres törvényszegésekkel van bajom, valamint a mutatott játékkal, amit én megértem és elhiszem, hogy a keret nem a legjobb, bár... de ezt az edző nyakába varrom. A nézhetetlen focit. Inkább kapjunk ki többször, de legyen szép játék, engem személy szerint jobban szórakoztat. Fiatal játékosokat eddig is bevetettünk és igen, most is, de teljesen logikátlanul és inkább ezt takarózásnak érzem és nincs máshoz nyúlni alapon, minthogy ténylegesen rájuk építenénk és próbálnánk velük felépíteni a csapatot, projekt lenne. Nálam ékes példa Iling mellőzése, holott mindig nagszerűen állt be, amikor játszott, akart, hajtott, küzdött. De ha pl. Kostic fel van épülve, akkor ő kap lehetőséget, aki tegnap is olyan szinten lassú, darabos volt, mintha be lett volna tépve és 2 ritmussal később jutna el az agyáig, hogy mit is kéne csinálni, csodálom, hogy nem állították ki, mert ezt aggresszív szabálytalankodásokkal próbálta ellensúlyozni. Szóval igen, játszik pár fiatal, de én nem veszem be és nem tetszik az a szöveg, amikor ezt mondogatja hallegri.
Az eredményeknek és ahogy áll a csapat én is örülök, de én még mindig úgy látom, hogy ez most csak egy jó periódus, és nem egy projekt eredménye, ami aggasztó számomra. Legalább Pogbát eltiltották 2025-ig, hivatalos, ez számomra jó hír, egy nagy minusszal és púppal kevesebb.

Gaben Smith 2023.11.06. 14:07:59

@Wizzurah: ez csak a fortuna jobbjan tanyazas eredmenye marmint a helyezes. Ha tegnap nem vet oltari hibat a parizsi akkor nem igen rugunk golt. Ellenben a fior siman megtehette vna.
Nem nezem a mecsseket mert ez engem abszolut nem erdekel ebben a formaban de biztos vagyok benne hogy szamtalan ilyen cernaszalon/nuanszon mulo gyozelem volt mar iden.
Amint elfogynak ezen a pillanatok elfogynak a gyozelmek is.
Es ez nem catenaccio ez valami gyava masolata. A jatekosoknak is eleg pszihes teher lehet allandoan a tolodasokat gyakorolni az edzes nagy reszeben.

venember83 2023.11.06. 14:47:37

@Gaben Smith: Massimiliano Allegri visszatérése óta a Juventus nyerte a legtöbb meccset 1-0-ra a Serie A-ban, összesen 17-et, legalább hárommal többet, mint a bajnokságon belül bárki más.

Andras74 2023.11.06. 17:00:24

@venember83: Várhidi Peti szerint egy csapat erejét az 1:0-ra megnyert meccsek száma mutatja meg igazán....

venember83 2023.11.06. 18:01:25

@Andras74: ez az európai színtéren és szövetségi kapitányként is többszörösen bizonyított, rengeteg jegyzésre méltó eredményt felmutató Várhidi Péter, ugyanarra a személyre gondolunk?

Pilsnerurquell 2023.11.06. 19:07:12

Nem volt itt a vilàgon semmi tegnap csak egy büdôs nagy Catenaccio. Ragozhatja ezt Allegri ahogyan akarja de attól még a Catenaccio az marad ami. Antifutball.
Viszont van akinek ez jön be bàrmilyen hihetetlen.
Ne legyetek bàrgyúak hogy "szép fociról" beszéltek ameddig Allegri van a Juvénàl a stàbjàval. Ez ilyen. Lehet szeretni vagy utàlni. Sokféleképpen nevezhetném ezt, célfocinak v bàrmi màsnak, de ez szàmomra konkrétan Antifoci. Ezt "kell" jelenleg szeretni ha Juvés vagy, és ezzel megbékélni.

De amúgy a Fiorentina is felköphet meg alà àllhat, hogy ekkora presszingből 1àrva gólocskàt nem sikerült talàlnia. Ennyit erről. Max nagyon meg tudja szervezni persze a védekezést, de ez akkor is gàz volt a Fio szemszögéből.

Egyébként a Gatti-Rugani kettős nekem szimpibb Bremer mellé mint a a màsik 2 brazil.

Gaben Smith 2023.11.06. 20:39:52

@SuperTrezi: azt a barca elleni meccset lattam es elenken el az emlekeimben ,mint az az egesz bl szezon.
A legkedvesebb juve szezonom volt mindezidaig.

Gaben Smith 2023.11.06. 20:51:48

@venember83: "miközben mi fiatalokból és tapasztalatlan játékosokból próbálunk csapatot építeni"

Szczesny (33); Gatti (25) , Bremer (26), Rugani (29); McKennie (25) , Miretti (20), Locatelli (25), Rabiot (28), Kostic (31); Kean (23), Chiesa (26)

Szerintem csak elenken el a mester emlekezeteben a 2005-2006-os keret rutinja es eletkora.
Buffon 28
Zebina 27
Zambrotta 29
Cannavaro 32
Thuram 34
Nedved 33
Camoranesi 29
Emerson 30
Vieira 30
DP 31
Trezeguet 28

Atyaeg milyen kezdo 11 ,ez akkoriban sztem a vilag legerosebb jatekosallomanya volt.
Capellotol nagyon sokat vartam ,de a BL-ben lebogott a csibe Arsenaltol elotte meg a Pooltol talan.

Lanzafame 2023.11.06. 21:19:09

Tudom, örülni kellene a győzelemnek és annak, hogy jól állunk a tabellán november elején.

De ritkán adatik meg az a lehetőség a Juve számára, amikor csapatot KELL építeni, hosszú távra, fiatalok beépítésével, ráadásul ritkán adott ennyi jó ígéretes, többnyire olasz fiatal, mint most. Ez az idei feladat, a türelem is adott, ehhez képest 5 védővel, rettegve vágjuk a fát nálunk szarabbak ellen, a játékunk nulla, a legtöbb fiatal padozik 30 éves szürke zsoldosok mögött. Amit csinálunk a pályán, az közelebb áll a rögbihez, bár ott több az egymás utáni sikeres előrepassz, mint nálunk.

Szép lesz, meg minden, amikor behúzzuk kb. a 3. helyet idén, de közben egy lépést nem tettünk előre futballban, elképzelésben, hosszú távra szóló csapatépítésben. Kár volt kihagyni ezt a lehetőséget.

NagyonJuve 2023.11.06. 22:50:24

@venember83: csak 15 évet öregedtem a mecs után

2023.11.06. 23:16:41

A hangulat ütős...

Arra leszek kíváncsi, hogy az Inter ellen is így le tudja-e hozni a meccset, mert akkor legalább el lehet mondani, hogy amit akar, az működik.
Ebben a szezonban legalább látszik valami a régi "sokoldalúságból" ami a meccsek mivoltát illeti. Volt itt brutálisan letámadó, okosan nyerő és ez az utóbbi, amiből sajnos sokkal több volt eddig, védekező. Remélem egyre kevesebb lesz ebből.
A fentebb említett 50-100 millióig terjedő Barca játékosok, ha megnézzük őket a meccseken, egy másik dimenziót képviselnek. A Juvénál nincsenek ilyen kaliberű kölykök. Ez tény.

2023.11.06. 23:21:07

Egyébként meg számítani lehetett, hogy ez lesz a meccs, mert ha most véletlenül kikapunk vagy akár döntetlen, az meghatározó lett volna az egész évre. Inter egy kicsit elhúz, a többiek ránknőnek, elvész a hit a csapatból, még az a kicsi is ami van. Így a Cagliarit kb ugyanilyen meccsen behúzzuk, és az Intert vérrel verítékkel valahogy nem bukjuk el, akkor van esély egy jó helyezésre az év végén.
Ezt nagyon okosan csinálta Maxi.

Wizzurah 2023.11.07. 15:13:50

Miért lennének más dimenzióban? Nekik ugyanolyan túlértékelt edzőjük van abszolút nem modern taktikával, rengeteg meccset az utolsó percekben nyernek meg szerencsével, de nemzetközi porondon ugyanúgy eredménytelenek évek óta.
Nézzük meg hol van most egy Ansu Fati, vagy régebbről mit futott be egy Krkic. Gavi sem akkora szupersztár, mint ahogy be volt harangozva, most poszttól függetlenül egy Fagioli simán felveszi vele a versenyt.
Vagy most fel van kapva ez a Yamal vagy ki, nézzük meg később, mert szerintem egy Iling megenné reggelire... Szerintem pont hogy a Juventus fiataljai most másik dimenzióban vannak igen, de a mieink jobbak, szerintem világszinten ott vagyunk a topba a fiatal tehetségeket illetően, a hiba ott kezdődik, hogy a nyilatkozatokkal ellentétben semmilyen fiatalok beépítése és koncepció nem zajlik, így igen, meg fognak rekedni a fejlődésben nagy részük és ennyi. Huijsen, Fagioli, Soulé, Iling, Kenan, mint világklasszis lehetne szerintem. Ha ezek a játékosok egy Ajax akadémián nevelkednének, 1-2 éven belül 80-90 milliókért repkednének, de mi beszámítjuk majd őket valami kiégett utolsó nagy szerződését kötő 29-30 éves árába 10-15 milliókért. Én itt látom a különbséget. A barcában hétről hétre, szezonók óta kezdők már és nem kerülnek ki a kezdőből 2 évre, ha véletlen van egy vagy akár több szar meccsük szinórban.

Lanzafame 2023.11.07. 16:53:34

@Wizzurah: így van. Most lenne türelem, idő és végre fiatal garnitúra csapatépítésre, ehelyett céltalanul dagonyázunk a semmiért.

De bárki lát elképzelést, ami a jövő heti bajnokin túlmutat, szívesen meghallgatom.

FAF 2023.11.07. 17:30:09

Amíg Mr. 1:0 az edző addig ne várjunk csodát. Nincs itt semmi jövőbe mutató csapatépítés már 3. éve. A fiatalok is csak kényszerből játszanak ha játszanak.

Mondják itt, hogy ez a keret erre képes és, hogy mekkora zseni Allegri, hogy ezt felismerte.
A baj csak az hogy ez előző időszakának utolsó éveiben is ezt a focit erőltette. 1:0 aztán jöhet a busz. Lehet néha kifutott jobb eredmény akkoriban de a játék alapja ez volt. Biztos akkor is csak annyira volt képes a keret. Mindig a keret a szar. Egy hetet készülhetnek és szaros 1:0-ás eredmények miatt kellene a seggünket a földhöz verni.

Én személy szerint nem totális támadó focit várok (sose volt jellemző) de ez a kis csapatos híg fos játék vérlázító egy Juvétól.

A cél a BL helyek elérése de minek ha nem használjuk ki az építkezés lehetőségét? Jövőre meg a BL-ben (ha nem idén még a bajnokságban) szembejön a valóság megint.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása