Allegri: „Szervezetten és nyugodtan játszottunk, ez a legfontosabb”

allegri_massimiliano_nyugalomra_int.JPGA Juventus viszontagságos mecccsen, két szabálytalannak ítélt, és ezért érvénytelenített gól után végül Andrea Cambiaso a mérkőzés utolsó másodperceiben szerzett góljával nyert.

„A futball gyilkos dolog, 97 percbe telt, hogy megnyerjük a meccset, aztán a győztes találatot egy kapufáról kifelé pattanó labdából szereztük.” - értékelt Massimiliano Allegri a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„A csapat megérdemelten győzött, szervezetten játszottunk, s ez volt a legfontosabb dolog. A győzelmet érő gólt nyugodt építkezéssel értük el, hiszen Szczęsny Mirettinek passzolt, majd jött Gatti és Milik fejese, illetve Cambiaso lövése. A srácok élesek maradtak a meccs késői szakaszában, és ez elengedhetetlen volt az általános értelemben jó teljesítményhez.

Moise Kean nem érdemelt cserét, de szerzett két érvénytelenített gólt, aztán lapot kapott, s úgy éreztem, hogy ez nem az ő estéje, így le kell hozzam. Kean rengeteget fejlődött, úgy fizikailag, mint mentálisan megváltozott.

Kean sokat fejlődött az elmúlt évben, és nagyon keményen dolgozik edzésen. Kenan Yildiz a szívem csücske kicsit, nagyon gyors volt a ma esti beállása után, kár a leshelyzetért. Amikor ilyen cselt látok játékosoktól, azt nagyon szeretem, mert ritkák az ilyen játékosok.

A Juventus kerete igazi profikból áll, akik ismerik a korlátaikat, és készek dolgozni ezek fejlesztéséért. Rajtuk kívül még számos játékos van kölcsönben, így az akadémia és a klub nagyon jól dolgozott az elmúlt tíz évben, hogy felfedezze és felépítse ezeket a játékosokat. Ugyanakkor jó lenne, ha a média figyelmet szentelne a kiegyensúlyozottságra, mert a srácok egyik nap hősökként, másik nap meg bukott játékosokként jelennek meg a lapokban.

A futball férfias sport, megvannak a csaták a pályán, mi pedig büszkék vagyunk a csapat ezen harcos jelegére, és nem szégyelljük magunkat emiatt.

Elsők vagyunk? A tabellára azért kell nézzünk, hogy lássuk, milyen messze van az ötödik helyezett. Ha magamban végigfuttatom a keret névsorát, azt hiszem, hogy a ma pályára lépők közül talán hárman voltak valaha is a tabella első helyén.

Scudetto? Mondjuk, hogy az ember sok mindenre vágyik az életben. Fontos vágyni az első négy hely valamelyikének a megszerzésére, fontos vágyni a mindennapi kemény munkára edzésen, fontos vágyni a győzelemre a Verona ellen. Aztán ezen kívül majd meglátjuk, hol állunk.

Amint mondtam, a lényeg a szervezett játék volt, nem próbáltuk túlhúzni a dolgokat, megtartottuk a nyugalmat a nyomás ellenére. A szezon még nem ért véget, ne vigyük túlzásba a dícséreteket. Haladjunk lépésről lépésre.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3418245511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2023.10.29. 06:06:38

Igaza van, de látszódik is a munka a csapaton. Lehet b@szogatni, hogy ez egy munkáscsapat és ezen élcelődni a sajtóban, de sok esetben pont ez vezet eredményre és nem csupán a világklasszis játékosok.

Óriási változás az elmúlt 4-5 évhez képest, hogy végre olyan küzdő és csapatszellem van a csapaton belül, ami a régebbi Scudetto győztes csapatokra volt igaz és a mentalitás is kezd efelé közelíteni.
Nincsenek klasszis játékosaink, kreativitás pedig végképp alig látható a csapaton, de kezd egyre szerethetőbb lenni. Az erőnlét folyamatosan fejlődik és kezd látszódni, hogy pontosan mit is akarunk játszani. Nagyon erősen látszódik a csapat és a játékosok korlátai is, de ezt megpróbáljuk akarattal és taktikával palástolni. Minden elismerésem a fejlődésért!

Nem sokszor volt 30 kapuralövésünk az elmúlt években, jó látni, hogy végre meg tudjuk nyerni azokat a meccseket is, ahol elbuktuk a pontokat az elmúlt 3 évben.
3 éve volt utoljára első helyen a csapat. Kíváncsi lennék, hogy a csapatra milyen hatással lenne ez, ha a forduló végén is ott maradnának.
Allegri is elmondta, hogy a keret nagyobbik része egyáltalán nem is tapasztalta még meg azt, hogy ez milyen érzés. Teherként is megélhetik vagy esetleg még jobban összecsiszolódnak és elhiszik magukról, hogy tényleg ők a legjobb csapat a Serie A-ban és meg tudják nyerni a Scudettót.

Mindenesetre az is biztos, hogy télen igazolni kell minőségi játékosokat. Reméljük, hogy Arthurból, Ranocchiaból és De Winterből lesz bevételünk is.

danimester1 2023.10.29. 06:27:33

Sajnálom hogy a játékvezetésről és a piros lapról nem nyilatkozott,mert kíváncsi lennék a véleményére.Le a kalappal a srácok előtt,ott volt a spiritó hiába 17 ember ellen játszottunk.Dühítő és bosszantó ez a rendszeres szembeszél,ezért is kell a SPIRITO!
Félek a jövő hét még nehezebb lesz,pláne ha ilyen korekt játékvezetést kapunk.FORZA JUVE!

delpi0823 2023.10.29. 09:33:37

@Rikoo: +++Teljesen egyetertek,a vedekezes resze az mar kezd nagyon rendben lenni,4 meccs kapott gol nelkul,tamadasba persze meg rengeteg fejlodni valo van,de az is kezd jobb lenni azert.Kean tenyleg kezd footbalistara hasonlito jeleket mutatni,hala istennek,ami aggaszto hogy Vlahovic tovabbra is gyengenek tunik.Tavaly is ugyanez volt,emlekszem a szezon elejen rugott par golt mint most,utana meg kuka.Az a nagy budos helyzet hogy Kean meg Milik is sokkal hasznosabbnak tunik mikor palyan vannak mint a 80millios csatarunk........

MdewC 2023.10.29. 10:12:51

@danimester1: az, hogy fel se hozta, az mindennél beszédesebb.

Ezzel mondta a legtöbbet ha érted mire gondolok.

DelPiero2 2023.10.29. 10:50:37

@MdewC: Csak sajnos ezért folytatják a bírók a disznóságaikat. Engedik a sunyi nem labdára irányuló szabálytalanságot meg a színészkedést, s ezért is sok a sérült. Ebben minimum 70% az ellenfél javára.
Engem is érdekelne a mostani piros.

Wizzurah 2023.10.29. 12:23:19

@Rikoo: Azért én néhány zsinórban megnyert mérkőzés miatt én nem esek hanyat. Egy erősen tartalékos milant sikerült megverni, akik 3 napra rá bl mérkőzést játszottak, meg most egy olyan szinten gyenge veronát, ami még hozzájuk mérve is nagyon gyenge, játszani sem akartak, csak fetrengeni, bár az igaz, ha nincs a bírói csalás, akkor akkor minimum egy 3-ast kaptak volna. Én rettenetesen utálom allegrit és alig várom, hogy elmenjen, de ez rendben volt és a végre a nyilatkozat is, jobb is, hogy nem beszélt a bírókról, mindenki tudja, még interesek is írták, hogy gusztustalan volt és remélték, hogy nyert a Juve, szóval ez mindent elmond. De ha most ennek hangot adsz, akkor saját magad ellen dolgozol, ez olaszország, korruptak, szervezett bűnőzés, stb.
Nagyon dühitő ugyanakkor, hogy nem játszatja Ilinget, ahogy az is, hogy Mirettit meg valamiért mindig erőlteti. Kean mindíg is az egyik kedvencem volt, mindig leírtam, hogy brutális ütemben fejlődik és ez egyre jobban kezd látszódni a pályán is.

Szóval még nem sikerült meccset elcsalnia a szövetségnek ellenünk, én ezt minden évben bekalkulálom, egy 3-4 meccset kb. Félve várom a téli átigazolási időszakot, hogy valami kivénhedt öreg szarcsimbókot hozunk drága pénzért megint és hogy ez a mostani forma, ami szerintem azért a jótól még messze van, de nem rossz meg hamar elfogy és igazából ez nem az edző érdeme, de ne legyen igazam. Jövő héten fiorentina idegenben. Ott is nyerni kell.

JeetTrader 2023.10.29. 13:48:34

@Wizzurah: azért az érdemet ne vegyük el a csapattól. Tartalékos Milan, BL forduló ide vagy oda otthon játszottak es ezen a szinten pont h a Milantol is elvárás volt a győzelem. Nem hinném h emoge bújtak volna.

A sorozat a körülményektől függetlenül sorozat legyen jó vagy rossz. A bajnokság erről is szól. 10 meccs után vagyunk így azt gondolom h igenis van okunk bizakodni. A szembeszél ellenére kitartottak és az utolsó pillanatig küzdöttek. Erre lehet építeni! Csak így tovább és minden rendben lesz.

A bajnoki címhez persze több kell de ne feledjuk H a többieknek is lehet rossz szériája akkor meg eljöhet a mi időnk is!

Jó lesz ez!!

Wizzurah 2023.10.29. 14:38:09

@JeetTrader: Azt írtam, hogy pont hogy a csapat érdeme volt és nem hiszem, hogy az edzőjé, ezek a győzelmek. Bár a játék siralmas volt a Milan ellen. Biztosra veszem, hogy nem a bl meccs mögé bújtak, hivatalosan nem, de mikor tudod, hogy ez csak egy bajnoki, még akkor is, ha a Juve ellen, aztán 3 napra rá igen fontos bl meccset játszatsz egy psg ellen, az azért más, attól függetlenül, hogy jól el lettek verve ott is. Az viszont már beszédes, hogy olyan kapus ellen sem próbálkozott a csapat távoli lövésekkel, meg igazából úgy semmivel, ahol a kapus harmadik számú volt, évek óta nem védett tét meccsen és voltak ott egyéb hiányzók is. Kétségtelen, ez a mi malmunkra hajtotta a vizet, az már baj, hogy ebből semmi sem látszott a pályán.
Nem negatív vagyok, hanem azért nem szállok el és a helyén kezelem a dolgokat és én sem várok el, mint amit a sztáredző majmol, hogy a top 4 a cél, mert más nem is lehet, az is nagy eredmény lenne és eddig bizony tökéletesen alakul majdnem minden. A tegnapi meccset én is úgy látom, hogy fejlődés, ill. jó nap volt, fejlődés majd akkor lesz, ha ezt állandósítani is tudják a fiúk. De jó volt látni igen, akármilyen gyenge is volt az ellenfél. Jó lenne Kean-Milik/Chiesa (bár szerintem chiesa és kean nem alkot jó csatárpárt) párossal kezdeni és Vlahot offolni kicsit.

MdewC 2023.10.29. 14:47:01

@DelPiero2: sztem bármit mondunk, reklamálunk, hisztizünk, fenyegetőzünk, ugyanúgy folytatnák, csak még elő is lennék véve.

Úgy kell tűrnünk, hogy közben nem mondunk semmit.

Kegyetlen ami zajlik.

Galbandi 2023.10.29. 18:25:50

Tudom, hogy ez egy Juvés blog, de én most az egyszer baromi kíváncsi lennék az ellenfél edzőjének értékelésére is. Mármint arra, hogyan élte meg azt, hogy valójában tizenketten voltak a pályán és még a síp is náluk volt, mégis kikaptak egy 97. percben esett góllal. Legalább elismerte, hogy ezen a meccsen tényleg nem érdemeltek még egy fél pontot se?

Egyszerűen felháborító volt a tegnapi meccs, a végén úgy éreztem, a sors igazságot szolgáltatott. Ezek a kiszenvedett, kiharcolt győzelmek képesek igazi csapattá kovácsolni a játékosokat. A győzelemnek és a játékosok hozzáállásának nagyon örülök, de én tegnap olyan ideges voltam, hogy nem tudtam egy olyan mondatot mondani a meccset követően, amiben ne lett volna legalább egy káromkodás..

DelPiero2 2023.10.29. 18:55:18

@MdewC: azért nézd meg a Napoli-val hányszor tesznek ilyen szélsőséges vezetést a bírók, meg pl. a Covid-os meccsük újrajátszása. Ott nagy szája van az elnöküknek, keményen megmondja a véleményét.

Gaben Smith 2023.10.30. 08:33:23

@DelPiero2: sztem ez nem attol fugg odamondassz e vagy sem elnoki vagy edzoi szinten.
Kemeny erdekek feszulnek egymasnak a hatterben ,amely erdekek kello mertekben mozgatjak a megfelelo pozicioban levo lefizetett /megzsarolt emberuket akar a Figc-nel akar egyeb sportszervezetnel vagy miniszteriumban.
Ez Olaszorszag itt meg az is elofordulhat ,hogy a rendorkapitany is meg van kenve.

venember83 2023.10.30. 09:06:40

@Gaben Smith: "Kemeny erdekek feszulnek egymasnak a hatterben"

Kizárt, a bírói testület mindentől független.

Lanzafame 2023.10.30. 10:26:05

@Rikoo: Sajnos nem tudtam nézni ezt a meccset. Mennyire támadtak le minket? Mire célzol, amikor azt írod, hogy látszódik a munka a csapaton?

SuperTrezi 2023.10.30. 11:30:58

@Galbandi: Természetesen egy szót sem szólt arról a 2 ordas módon elcsalt gólról (ahol az elsőnél - ha egyáltalán a megfelelő tizedmásodpercben állították meg a felvételt - nem is Kean lába, hanem a stoplija lógott lesre, a másodiknál pedig láthattuk, ahogy a szimuláns rohadék végignézte, ahogy gólt szerzünk, majd ismét visszafeküdt fetrengeni, hogy akkor hátha visszanézik a szitut). Természetesen a Chiesa ellen be nem fújt büntetőről, illetve a VAR által meg nem nézett kezezésgyanús esetükről sem beszélt.

Amennyire az olasz tudásom engedi, nagyjából ezt ugatta Baroni:
Az első félidőben jók voltunk, a másodikban viszont beszorított minket a Juventus. Sajnálatos dolog az utolsó labdából gólt kapni és elveszíteni a meccset, de összességében sok jó dolgot láttam, a fiúk önfeláldozóak, szervezettek voltak, viszont sok még a munka.

Bár valljuk be, edző nem nagyon szokott olyat mondani, hogy hát mi előre aláírtuk volna a 0-0-t, ha elénktesznek egy papírt, de sajnos a Juventus mindenképp le akarta játszani mérkőzést, így aztán valami undorító módon végigszimuláltuk a meccset, a VAR-os geczik elvettek egy rakás gólt az ellenféltől, nem adtak meg nekik legalább 1 büntetőt, de sajnos még így se tudtunk pontot szerezni.

SuperTrezi 2023.10.30. 11:40:42

Bár nem is hiszem, hogy az ő dolga lenne minősíteni a videós tulkokat, mikor a meccsen csakis a javukra hoztak téves döntéseket. Ilyenekről minden edző hallgat. Vagy ha rákérdeznek, annyit mond, hogy ezek a dolgok idővel kiegyenlítődnek. :)

Galbandi 2023.10.30. 17:24:17

@SuperTrezi: Köszi szépen a nyilatkozat idevágó részét!

Igazad van, nem Baroni dolga ezt nyilvánosan felemlegetni, én csak abban bíztam, hogy nem ilyen frázisok hagyták el a száját, mint pl. "megérdemeltük volna a döntetlent..", vagy "kiengedtünk egy pontot/a meccset a kezünkből..", esetleg "komoly (győzelmi) lehetőséget szalasztottunk el...", stb. Mert azért a látottak alapján elég durva lett volna a részéről a nyilvánosság előtt olyan következtetést levonni, hogy bármilyen szinten közük volt ehhez a mérkőzéshez, vagy hogy a Juventus nem érdemelte volna meg a győzelmet. De szerencsére ilyesmi azért nem történt.

2023.10.31. 20:16:53

@Rikoo: Mindig szeretem olvasni amiket írsz, és ez is nagyon patent. Teljesen jól látod a dolgokat, mindennel egyet értek

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása