Allegri: „Emberelőnyben a biztos megoldást kell választani”

allegri_massimiliano_ledobott_nyakkendovel_uvolt.JPGA Juventus győztesen térhet haza a vasárnap esti meccs után Milánóból, és ezúttal a szerencsére sem panaszkodhatnak a bianconero rajongók, mivel Manuel Locatelli lövése nem kis szerencsével jutott a Milan kapujába.

„A Juventus jól játszott védekezés tekintetében, de a futball pillanatokról szó, Moise Kean pedig jó döntést hozott az adott támadásnál.” - értékelt a mester a DAZN számára.

„Amint tíz ember ellen játszottunk, már nem kezdtük jól a második félidőt. Az utolsó percekben türelmetlenek voltunk, és folyamatosan ellentámadásokra adtunk lehetőséget a Milannak. Tény, hogy emberelőnyben voltunk, de Rafael Leão sebessége képes ellensúlyozni ezt a különbséget. Jó ideje nem nyertünk a Milan ellen, így csak köszönettel tartozom a játékosaimnak.”

Massimiliano Allegri a pálya mellett nagyon nehezen viselte a meccs végső szakaszát, természetesen erről is kérdezték a meccs után.

„Egyszerűen a passzolgatás módja dühített fel. Tíz ember ellen játszottunk, a pályát reptérként kellett volna használjuk, s nem engedhettük volna az ellenfelet a labda közelébe, nem engedélyezhetünk nekik kontrákat. Ha emberelőnyben játszik egy csapat, akkor nem passzolunk így egy szűk helyen, nem cselezünk, s nem próbálunk egy az egyben megverni embereke. Nem erőltetünk dolgokat, hanem a biztos opciókat választjuk. Ezeken az aspektusokon még dolgoznunk kell, pár játékos kevesebb tapasztalattal rendelkezik, és a San Siróban játszani nagy megmérettetés volt számukra.

Olykor Rafael Leãónak sikerült meglépnie Weston McKennie és Timothy Weah fogságából, és Federico Gattinak kellett figyelnie mögöttük, aztán később Gleison Bremerre jutott a feladat. Nem hiszem, hogy akár egy kapuralövést is engedélyeztünk a Milannak, a srácok jól teljesítettek a győzelem megszerzéséhez.

Örülök, hogy Dean Huijsen is bemutatkozott, egy 2005-ös srácról beszélünk, de soha nem nehezítette meg a saját dolgát, illetve a csapattársai dolgát sem, és csodálatosan tudja olvasni a játékot.

Ha egyszerűen megelégedünk ezzel a győzelemmel, akkor nem jutunk sehová. Erre építenünk kell, és javulnunk kell azokban az aspektusokban, amelyekben hibáztunk.

A cím tekintetében továbbra is az Inter, a Milan és a Napoli a legfőbb esélyes, mi a BL-helyet célozzuk meg. Lépésről lépésre kell haladnunk, hamarosan sűrűsödni fog a mezőny az Atalanta, a Lazio és a Roma jó sorozatával.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1318240829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilsnerurquell 2023.10.22. 23:43:52

"Nem erőltetünk dolgokat, hanem a biztos opciókat választjuk"

Nem akartam a màsikba írni de csak bejött amire gondoltam. Az volt a baja hogy a jàtékosok el akartàk dönteni a meccsetXD

MR.Antifutball. Lehet taktikailag jó, de a szememben rég eljàtszotta a bizalmat mint edző.

2023.10.22. 23:54:03

@Pilsnerurquell: Melyik részben olvastad ezt? Kivágták a szerkesztők, mert nem találom már

venember83 2023.10.22. 23:58:15

@LacaGLJuve: nem vágtuk ki, ötödik bekezdés közepe/vége felé van.

Pilsnerurquell 2023.10.23. 00:04:28

@LacaGLJuve: Ott van feketén fehéren középtàjékon.

Azt még érteném is hogy be volt sz#rva Leao-tól mert villàmléptü a csàvó, és egy kontrànàl ha jól veszik fel vele a tàmadàst akkor baj van. Na de ilyen alapon ha nincs a màkja a Juvénak, akkor X mert a tàmadójàték az impotens a "biztostól".

Ez van. Itt rendes foci nem lesz màr. Csak a BL legyen majd meg valahogy hàtha lesz egy új edző is.

Kean amúgy kellemes meglepetés volt ma és nem a piros miatt. Tetszett a mozgàsa és a lendülete. Pedig rühellem.

2023.10.23. 00:05:41

@venember83: tudom, csak én sehol nem olvastam, hogy Allegri azért volt mérges, mert el akarták dönteni a meccset. "Biztos opciokat választjuk" ez nem egyenlő a biztos 1-0-val. Sőt inkább az van, hogy okosabban kellett volna kipasszolgatni őket, így bebiztosítható lett volna még egy góllal a meccs, de sajnos Vlahovic ma nem .....

venember83 2023.10.23. 00:07:49

@LacaGLJuve: olyat nem is mondott, hogy azért volt mérges, mert a srácok a gólért mentek. Inkább azért, mert szerinte felelőtlenek voltak emberelőnyben és a vezetés tudatában. Legalábbis én így értelmeztem.

Pilsnerurquell 2023.10.23. 00:10:54

Nekem ez nem így jött le. De lehet igazgatok van.

Attilio79 2023.10.23. 07:53:56

Sündisznó foci 0-1-nél 10 ember ellen vagy megtalálni a rést 10 ember ellen, kipasszolgatással, ami unalmas és nem nézőbarát, döntse el ki-ki maga, hogy melyik a jobb verzió, amiről Massimiliano beszél.
Kean lefordulása egyéni akció volt, ezzel kerültünk előnybe, ha nem engedi ezeket, a kreatív játékosok befásulnak, akkor felállhatunk 11 bekkel, akik pontosan lehozzák, amit kér nulla kockázattal. A futball szépségét gyilkolja.
Ugyanakkor lehet úgy is magyarázni, hogy az eredményorientált célfutballja sikeresnek mondható, csak ne kelljen nézőként eret vágva minden meccset megnézni.
Max gondolkozásával a focival kapcsolatosan nem mindenki tud azonosulni, vélhetően sok játékos sem, az pedig feszültségeket eredményezhet, de igazából 80-90 millás csatár sem kell Allegrinek, ez egy rég elveszett identitású Juventus, ez régen nem ilyen volt!

venember83 2023.10.23. 08:30:30

@Attilio79: "Ugyanakkor lehet úgy is magyarázni, hogy az eredményorientált célfutballja sikeresnek mondható"

Lassan az is kérdés, mi az eredmény. Szerintem az is eredmény, ha folyamatosan teltház van, és az emberek kíváncsian ülnek le a tévé elé vagy a székre a stadionban. A szponzorok számára is eladhatóbb a reklámfelület, ha több embert érnek el vele. Elég megnézni a német bajnokságot, ami a telt házaknak és a felelős gazdálkodásnak köszönhetően gond nélkül átvészelte a koronavírusjárvány okozta komoly bevételkieséseket is. Tavaly a PSG elleni torinói meccsen rekordbevétel volt, és én csak állok értetlenül, hogy miért nem ez a cél. Futballal, nézhető és élvezetes futballal. Ami akár eredményes is lehet trófeák tekintetében is, ha beérnek a fiatalok és a koncepció.

Ebben a nyilatkozatban is a félelmet érzem, hogy jaj, nehogy kockáztasson a csapat, nehogy gólt kapjon, nehogy elveszítse a labdát valaki, nehogy hibázzon valaki egy érdekesebb elképzeléssel, miközben a csapat emberelőnyben játszik, és lehetne növelni a vezetést.

Mindegy, túl sokat várok a csapattól és a szakmai stábtól.

Attilio79 2023.10.23. 09:03:35

@venember83: Nem vársz sokat, ez a Juventus, ahol megszoktunk valamit és most le akarnak nyomni a torkunkon egyebet.
Nincs ezzel baj, amíg a kitűzött cél felé halad a sztori, ráadásul kicsit belefáradtam a meccsekből leszűrt Allegri utálatomba (mert az megvan továbbra is, csak visszafogom magam).
Akinek jó nézze!
Addig, amíg belenézek és örülök a végén az eredménynek (mert tudok), addig nincs probléma. A szurkolás, az most háttérbe szorul, a gyermeki érzések meg visszajöttek a gálameccsen, ami most elégnek tűnik egy ideig.

Del Butus 2023.10.23. 09:25:45

Milyen biztosról beszél? a 0-0ról? Mert golt lottunk egy megpattano lovesbol abban semmi tudatosság nem volt. Gyakorlatilag 10 ember ellen sem volt helyzetunk

Barza 2023.10.23. 09:48:23

Isten ments, még a végén kivégeztük volna a Milant, hova vezetne az? Azt hiszem Miretti, Cambiasso meg talán is Chiesa elásta magát, mert mertek előre menni, ellentétben a full impotens Rabiot-val, aki ha nem volt előtte senki, akkor is megállt a labdával. Igazi puhapöcs.

Galbandi 2023.10.23. 10:47:16

Én már tegnap se értettem, pontosan mi volt a baja Allegrinek, és megmondom őszintén, ez a nyilatkozat se vitt közelebb a megoldáshoz. Az egész meccsen egyetlen kaput eltaláló lövést engedélyezett a védelem a Milannak, szerintem ez még annak ellenére is hatékonynak számít, hogy több, mint egy félidőt emberelőnyben játszott a csapat.

Nem értem, miért céloz arra, hogy túl sok kockázatot vállaltak a játékosok, Locatelli megpattanó távoli lövését és Vlahovic léc alá tartó bombáját leszámítva a Juve sem szakadt meg a gólszerzés érdekében, de nem is nyílt ki hátul. Összességében véve Allegri nem lehet elégedetlen a tegnap látottakkal, mert tulajdonképpen a teljes 90 perc úgy alakult, mintha ő írta volna a forgatókönyvet. Őszintén szólva én se fanyalogtam a meccs után, az ilyen derbiken nem a mutatott játék a fontos, hanem a győzelem.

Ethan Hunt 2023.10.23. 13:36:47

Jót mulattam tegnap Allegri műfelháborodásán a pálya mellett, hiszen elképesztően röhejes az egész! A tegnapi játékunkat látva is újfent nyilvánvaló volt, hogy ezúttal sem a győzelem megszerzésének szándékával érkeztünk, hanem a vereség elkerülése volt a kizárólagos cél. Miután 10 emberre fogyatkozott a Milan, lényegi változás akkor sem történt, a gólunkat egy szerencsésen megpattanó lövés hozta, ami előny megtartásával aztán tökéletesen meg is elégedtünk és jöhetett az Allegri által oly imádott nézőoszlató antifutball...

Na meg a teátrális, röhejes kabát- meg nyakkendőráncigálás... :D Mert hát miről is beszélt a nyilatkozatában? Hogy túl sokat kockáztattunk azzal, hogy ellentámadást engedhettünk a 10 emberes Milannak! Aztakurva...

Ettől kell félnünk emberelőnyben... Mert a játékosaink - betanult támadási sémák híján, hisz azok nem képezik Allegri tudásának részét - próbáltak egyéni módjaikon újabb gólt szerezni a meddő oldalpasszolgatásos labdajáratás helyett...
Szégyen, hogy egy edző ennyit tart a saját csapatáról, amit persze ő tett olyanná, amilyen, hogy már az ellentámadások gondolatától is össze kell csinálnunk magunkat emberelőnyben, mert urambocsá', ha gólt kapunk, akkor összedől a világ, mert nem is tartja képesnek a csapatot arra, hogy újra megszerezze később a vezetést a továbbra is 10 emberrel játszó ellenfél ellen...

Engem nem érdekel, hogy hányadik helyen állunk vagy fogunk végezni, csak azt várom, hogy az Allegriballnak nevezett rémálom szűnjön meg és tűnjön el a klub gondolkodásából örökre...

Marci04 2023.10.23. 13:55:34

Elképesztő, hogy ez a szurikátaképű felháborodik ha a játékosai mernek támadni emberelőnyben. Oh és igen, természetesen nem felejtette el emlékeztetni a Juventus drukkereket hogy bajnoki címről ne is álmodjunk. Könyörgöm, értem hogy nem egy világverő csapatunk van, de attól még a srácok az olasz rekordbajnok mezét viselik. Hát nem az lenne a feladata az edzőnek hogy ezt a srácok fejébe verje??

Ethan Hunt 2023.10.23. 14:05:48

@Marci04: Ez csak a tipikus Allegri, aki szándékosan alulértékeli a csapat képességeit és ezáltal a reálisan elérhető céljait, mert lelke mélyén tudja, hogy az ő hozzáadott értéke nulla, más edzőkhöz képest (pl. S.Inzaghi, aki ugyanúgy 3-5-2-t játszik, mégis ég és föld a különbség a látott játékukban a miénkhez képest), akiktől ugyanúgy eredményeket, minél jobb bajnoki helyezéseket és mellette még normális játékot is elvárnak...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása