Allegri: „Jó, érdekes meccsre számítok”

allegri_massimiliano_bajnoki_sajtotajekoztato_allianz_melegitoben.jpgA Juventus a válogatott szünet után a San Siróba látogat, és a kevéssé megfogható dicsőségen túl a mérkőzés téttel bír a bajnokság tekintetében is, hiszen két dobogós csapat ütközik meg vasárnap este.

„Jó, érdekes meccsre számítok. Jelenleg a harmadik helyezett játszik az elsővel, ismerjük a kihívásokat, a San Siróban futballozni szép dolog, de egyben nehéz is.” - mondta a mester a szombati sajtótájékoztatón.

„Pioli és Marotta szerint mi vagyunk a legesélyesebbek a bajnoki címre? Nem is tudom, miért mondják ezt. Egyikük a Milan edzője, a másik az Inter igazgatója, természetes számukra egy ilyen kijelentés, hogy a Juve a scudetto esélyese.

A mi feladatunk az, hogy minél több pontot gyűjtsünk ahhoz, hogy a legjobb négy között zárjunk május végén. Élvezzük a holnapi meccset a Milan ellen, aztán majd később meglátjuk, mire vagyunk képesek.

Kíváncsian várom, hogy milyen típusú meccsünk lesz a bajnokság három esélyesének egyike ellen, az Inter és a Napoli mellett szerintem a Milan az esélyese a bajnokságnak, s nehéz dolgunk lesz egy ilyen komoly és telt házas stadionban.

Dušan Vlahović egész héten a csapattal edzett, és jól érzi magát. Federico Chiesa egy fél edzésen vett részt tegnap, s ma kiértékeljük, hogy keretbe hívjuk vagy sem. Meglátjuk, milyen állapotban van, s kellően nyugodt-e.

Még nem döntöttem el, kiből áll majd a kezdőcsapat, Iling-Junior is visszatért, s jó állapotban van. Vannak játékosok, akik ketten hozhatnak le egy meccset.

A középpálya? Yildiz játszhat központibb szerepben, bár ő inkább hátravont csatár. Vannak különböző megoldásaink, és meg fogjuk találni ezeket. Mivel Fagioli és Pogba nem bevethető, Nonge felkerül végleg a felnőtt keretbe.

Hiányzók a védősorban? Rendelkezésre áll Daniele Rugani és Dean Huijsen, úgyhogy nem hiszem, hogy kénytelenek lennénk bármit változtatni. Fontos, hogy megfelelő megközelítést alkalmazzunk egy nehéz meccsen. Adrien Rabiot lesz a kapitány, ez az első meccs, s reméljük, hogy jó ómennek fog bizonyulni.

Theo eltiltásától függetlenül Timothy Weah fejlődik. A nyári felkészülés után visszafogott időszaka volt, mostanra viszont megtalálta az egyensúlyt. Ez természetes, hiszen egy másik bajnokságból érkezett, és időre volt szüksége, hogy rálátást nyerjen a bajnokságra. Most már nagyon jól teljesít.

A fogadások kapcsán Nicolò Fagioliról tudok csak beszélni, mivel a másik két játékos nem nálunk futballozik. A klub egyértelműen nyilatkozott, és egyetértek az állásponttal. Ez az út kezdete Nicolò számára, s az út végén visszatérhet majd a pályára május végén.

Hét hónapról beszélünk, fent kell tartania az erőnlétét, s mindenekelőtt részt kell vennie a közösségi munkában.

Beszéltem vele, mivel ez volt a helyes döntés, és nem lesz egyszerű ez az időszak számára, de nagyon jól tudja, hogy a klub, a stáb és a csapat mellette áll, és várjuk a visszatérését.

Ezeket a hónapokat fel kell használnia a munkára a pályán, és el kell köteleznie magát a pályán kívül is, és akkor május végén visszatérhet a pályára, mi pedig tárt karokkal várjuk majd őt, hogy folytathassa a karrierjét, amely csak most kezdődött. Itt vagyunk, hogy segítsük és megnyugtassuk őt, illetve támogatást is nyújtunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9218239985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvebest 2023.10.22. 08:14:14

A főni csak Hernandez eltiltását emelte ki, itt biztos több támadást kell kezdeményezni mert akár Calabria vagy Florenzi játszik nem a megszokott posztján szerepel. A másik ,Mirante 2 éve nem védett minden pozicióból lőnék neki. Ne legyen igazam én 2 bekkelő csapatra számitok akiknek az x böven jó a bajnokság elején. Cáfoljanak rám.

venember83 2023.10.22. 12:34:35

Agresti szerint várható kezdő: Szczesny; Gatti, Bremer, Rugani; Weah, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic; Milik, Kean

A nyilatkozatban beszél a fiatalokról, Huijsenről és Yildizről, közben meg szerepet nemigen kapnak. Na mindegy, a győzelem az egyetlen dolog, ami számít. Meg a fiatalokra és Allegrire építő Juve.

Shaky79 2023.10.22. 13:33:51

Még gyengébb csapatok ellen sem bizonyíthatnak a fiatalok, nemhogy egy milan ellen. Majd a jól bevált húzó embereink megmutatják, akikbe allegri szerelmes bárhogy is csalják a focit...

MdewC 2023.10.22. 18:48:33

@venember83: megjegyzem ma én is Keant és Miliket kezdettem volna.

Jó formában vannak, én most nagyon bízom bennük.

Aztán csereként jöhetnek a fiatalok meg Vlaho…

Sztem most jó ez így.

venember83 2023.10.22. 19:15:41

@MdewC: nyilván nem az én felelősségem a döntés, könnyedén pötyögöm itt a billentyűzetet, csak nehéz megemészteni, hogy lózungok vannak, de a különböző nyilatkozatoknak és irányvonalaknak a pályán nem sok a látszatja. Majd pl. nézzük meg ma, milyen az a modern, letámadós futball, amit a mester akar a csapattal játszatni. Mert erről is beszélt anno pl. Chiesa talán néhány hete.

MdewC 2023.10.22. 19:20:11

@venember83: azt nem tudom, viszont a csatárainktól ma sokat várok. :P

:))

Juvebest 2023.10.22. 19:38:34

@Shaky79: Yildiz, Huijsen és a többi JuveNexes csak egy sérüles hullám esetén fog kapni lehetőséget. Barbieri megvan tavalyról? Kezdett a sassaulo ellen talán a 2 félidőre ki sem jött. 45 perc jutott neki. Kaio jorge Venezia ellen? 2 éve a 12 percben becserélte a 76ban lecserélte, az egy játekosnak biztosan önbizalom növelő. Soulé, Dragusin, Barranechea meg végre játszik a jelenlegi klubjaban . Úgy gondolom Iling lesz a következő aki lapátra kerül, igaz mikor pályán volt mindig vitt lendületet meg színt a játékba, de az a Misternek túl sok lehet

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása