Fagioli: „2021 nyarán kezdtem a fogadásokat”

fagioli_nicolo_portre_1.jpgA tegnapi hivatalos bejelentés után a Tuttosport ma több részletet osztott meg Nicolò Fagioli vallomásából, amiket a játékos az ügyészségnél tett.

„A végén már alig aludtam éjszaka. Ahogy telt az idő, annál inkább zavart az adósságom. Egyre csak nőtt az adósság, én pedig azért játszottam egyre magasabb téttel, hogy csökkenteni tudjam az adósságom. Egyesek azzal fenyegetőztek, hogy eltörik a lábaim. Ekkorra viszont már annyira elhatalmasodott az adósságom, hogy ha győztem is, már nem láttam belőle semmit, egyszerűen csak csökkent a mínuszom az adott platformon.”

A lap szerint a játékos Giuseppe Chiné számára pontos számadással szolgált az adósságáról, megközelítőleg 110 ezer eurós adósságot halmozott fel a betar.bet és a specialbet.bet platformokon, megközelítőleg 1,5 millió eurót a bulletbet23.com illegális platformon, valamint 1,3 millió eurót egy másik illegális platformon, körülbelül 17 ezer eurót egy Pordenone tartományban lévő fogadóirodánál, illetve 31 ezer eurót egy Como tartományban lévő illegális intézménynél, összesen tehát megközelítőleg 3 millió eurós adósságról beszélhetünk, miközben a játékos éves bére a Juventusnál jelenleg megközelítőleg nettó 1 millió euró.

„Az elején a rengeteg szabadidő miatt fogad az ember, reggel elmegy az edzésre, aztán fogad az unalom elűzése és az izgalom keresése érdekében. Az U21-es olasz válogatott edzőtáborában láttam, hogy Sandro Tonali játszott adott platformokon, s megkérdeztem, mit csinál, ő pedig azt mondta, hogy akár én is fogadhatok, mivel az adott platformokon nem marad jele a fogadásnak. Az ő iránymutatásával regisztráltam az adott platformon. Először teniszre fogadtam, majd futballmeccsekre. Illegális oldalakon fogadtam, emlékszem, hogy az egyik neve Betart volt, a másik neve meg Icebet, a többi oldalt pedig nem tudtam megjegyezni, mert havonta változtatták a nevüket.

Futballmeccsekre fogadtam, online kaszinóban játszottam, illetve még teniszre fogadtam. 2021 nyarán kezdtem, amikor Tirreniában edzőtáboroztunk az U21-es válogatott kerettel. A többiektől láttam, s bennem fel sem merült, hogy az oldal legális vagy sem, de az tény, hogy az illegális oldalakon befizetés nélkül lehet fogadni, lényegében hitelből. Szórakozásnak fogtam fel, hobbinak. Először teniszre fogadtam, körülbelül egy éven át, majd amikor Torinóba érkeztem 2022 januárjában már zaklatott voltam a felgyülemlett adósság miatt, ugyanazon év szeptemberétől pedig elkezdtem futballmeccsekre is fogadni, méghozzá nagy összegekben, hogy visszahozzam az elvesztett pénzt.

Az utánpótlás csapatoktól kezdődően a Juventus tájékoztatott minket, hogy a keret tagjaiként számunkra tilos futballmeccsekre fogadni, függetlenül attól, hogy a fogadások legális vagy illegális platformokon történnek. Fogadtam úgy nemzeti bajnokságok, mint nemzetközi tornák meccseire, de soha nem fogadtam a Cremonese vagy a Juventus meccseire.”

A játékos vallomása kapcsán a La Repubblica is cikkezett, és a cikk érdekes háttérinformációkat tartalmaz.

„Egy idő után elkezdtem kölcsönkérni barátoktól és egy csapattárstól, Federico Gattitól, akitől 40 ezer eurót kértem, s azt mondtam neki, hogy karórát akarok venni, de az anyám zárolta a számláimat. Egy másik kölcsön Radu Drăgușintól érkezett, illetve pár baráttól, akik a Piacenzánál játszottak.” - idézi a játékost a római napilap.

A karórák tekintetében volt némi igazság is a sztoriban, mivel a Cremonesénél töltött időszakban az adósság egy részét a játékos karórákkal törlesztette: „Vásároltam néhány értékes Rolex órát Milánóban, és banki átutalással fizettem. Olykor az órákat saját magam adtam át, máskor a platform tulajdonosai személyesen gyűjtötték be az órát az üzletből.”

A Federico Gattitól 2022 októberében kölcsönkért pénz is banki átutalás révén az ékszerüzletnél kötött ki, ezt azóta sem fizette vissza a középpályás, és Radu Drăgușin pénzéből is karóra lett.

„Az öltözőben senkinek nem beszéltem a fogadásról, csak édesanyám tudta, illetve pár futballhoz nem köthető barát. Nem, a Juventusnál sem tudták. Esedékes volt a szerződéshosszabbítás, és tudtam, hogy ha ilyesmi kiderülne, az meggátolhatná a szerződés aláírását.

Futballmeccsekre általában az adott meccsek időtartama alatt fogadtam. Egyszer például a Milan meccsére fogadtam, a Torino ellen játszottak, és milánói győzelemre vagy döntetlenre tettem a pénzt, de kettő-egyre a Torino nyert.

BL-meccsek? Igen, fogadtam ilyenekre, például a Porto-Atlético Madrid és a Real Madrid-Inter találkozókra, arra fogadtam hogy 3 vagy 4 gólnál kevesebb születik a meccsen.

A meccsek tekintetében mindig a győztesre fogadtam, illetve egyéb under/over eredményekre, soha nem a gólszerzőre vagy a pontos eredményre.” - ez fontos részlet, mivel az ügyészség szerint a gólszerző kilétére vagy a pontos eredményre fogadás esetén komolyan felmerül a két csapat bevonásának a gyanúja is.

Végül a játékos nem bírta tovább a nyomást, és ennek egyértelmű jelei is voltak, 2023. április 16-án, a Sassuolo elleni meccsen a hibája és a lecserélése után Nicolo Fagioli sírógörcsöt kapott: „Annyira ideges voltam, illetve annyira féltem, hogy a Sassuolo és a Juventus közötti meccsen hibáztam, s ezért a mester lecserélt. Amint elhagytam a pályát, kitört belőlem a sírás a kamerák előtt, mivel eszembe jutottak a fogadási adósságaim.”

A játékos feltehetően a fenti cikkek valamelyikére reagált Instagramon, s reakciójából ítélve bőven lesz min csámcsognia a sajtónak a következő hónapokban is: Azzal akartam kezdeni, hogy bocsánatot kérek a Juventus szurkolóitól és úgy általában a futballt és sportot szerető emberektől világszerte a naiv hibáért, amit vétettem. Mindazonáltal nem hagyhatom figyelmen kívül az undorító újságcikkeket, amelyek egyetlen célja, hogy hazugságokkal lejárassanak engem az emberek előtt. Vagy talán csak további pár követőre kívánnak szert tenni ezek a lapok. Bárhogy is legyen, hamarosan bővebben nyilatkozok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1618237379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leram7 2023.10.18. 12:03:42

Feltételezem a Milannal is tudtak erről és azért adták el Tonalit.

Amúgy 3M adóság nagyon durva Fagiolinak. Jó nagy teher lehetett rajta. Lehetett érezni idén a játékán, hogy visszaesett és valami nincsen rendben.

A másik dolog, hogy ha jól értelmezem adóssága volt az oldalon és még hitelt adtak neki, hogy tovább bukjon. Ez elég durva.

MdewC 2023.10.18. 12:25:05

Kíváncsi vagyok ebből mennyi igaz, várom, hogy mit mond Fagioli.

Viszont ez előbb utóbb robbant volna, ha már ilyen hülyeségbe belekezdett.

Talán jobb is, hogy ez idén jött elő, innen még talán vissza lehet építeni a keretbe.

Max fizesse ki az adósságot ha van. ;)
Aztán teperjen mint az állat a fiatal ígéretünk…

kidelpiero 2023.10.18. 13:14:20

En tuti peldat statualnek vele a Juve helyeben, de megertem ha nem akarjak orokre eltiltani a csapattol.

Ez esetben az eltiltas ideje alatt vele nyiratnam a fuvet, mosatnam a szennyest stb. , majd megigernem neki ha minden egyes nap ezt elvegzi, visszaterhet az elso kerethez.
Ezutan amikor vege az eltiltasnak, megsem engednem az elso kerethez hanem szamuznem fel evre az ifik koze. Igy kb egy ev alatt megtanulna, hogy milyen az ha normal polgari foglalkozasa van az embernek, aztan pedig azt is, milyen ha megegyezik egy masik emberrel/klubbal aztan pedig telibeszarja az egyezseget.

venember83 2023.10.18. 13:17:16

Frissítettem a cikket, mivel a La Repubblicában további érdekességek jelentek meg. Nevezzük őket érdekességeknek, mert nem akarok valami csúnya szót használni, mindenesetre nagyon mélyre süllyedt a szememben a srác, pedig eddig a kevés kedvelt játékos egyike volt.

delpi0823 2023.10.18. 13:49:39

@venember83: Legutobb mikor nevvel ellatott mezt vettem az Marchisios volt,gondolkoztam hogy beruhazok egy Fagiolisra,hat johogy nem tettem......

Rocky80 2023.10.18. 13:50:51

Mindezek ellenére én még hiszek benne és teljes felépülést meg beépülést kívánok neki utána. :-) Engem ez a srác "megvett" annó, nem engedek a szeretetemből. Így is a mi kutyánk kölyke.

Juventino86 2023.10.18. 14:01:03

Szóval Fagioli maga vallotta be, hogy azért sírta el magát a kispadon, mert a fogadással kapcsolatos problémái és az adósságai jutottak az eszébe. És mi még naivan azt hittük, hogy a pályán elkövetett hibája miatt sírt.

Ha ez így van, márpedig a játékos maga vallotta be, akkor Fagioli egy közönséges véglény, akinek semmi helye a Juventusban. Ki kell söpörni a csapat keretéből az ilyen játékosokat. Bízom benne, hogy a klub tökös lesz, és azonnal felbontja Fagioli szerződését, amennyiben erre jogilag van lehetőség. Felelőtlen tettével ugyanis az egész klubot rossz színben tüntette fel.

kidelpiero 2023.10.18. 14:04:13

@venember83: meg is lepodtem, hogy a korabbi cikkeknel a kommentelok jelentos resze vedte...

Juventino86 2023.10.18. 14:11:27

@kidelpiero: Mi már akkor sem védtük, és nekünk volt igazunk. Ahogy az előző hozzászólásomban már ki is fejtettem, Fagioli telibe lesz@rta, hogy a csapat az ő hibájából kapott gólt. Siránkozott inkább a rosszul sikerült fogadásokon. Korbáccsal kell kikergetni a klub edzőközpontjából. Legalja viselkedés, amit Fagioli csinált.

venember83 2023.10.18. 14:38:38

@Juventino86: szerintem a hibája után, a cseréjével és a masszív adósság tudatával egy jövőkép omlott össze benne. Nem gondolnám, hogy emiatt el kellene üldözni a csapattól.

Juventino86 2023.10.18. 14:57:50

@venember83: Szerintem mindenképpen el kellene küldeni. Amit tett, az teljességgel elfogadhatatlan. És sajnos azt is figyelembe kell venni, hogy a játékszenvedélyben szenvedő betegeknél nagyon gyakori a visszaesés. Semmi garancia nincs rá, hogy a jövőben ez ne fordulna elő. Nem szabad kockáztatni.

MdewC 2023.10.18. 15:20:30

Nehéz ügy.

Meglátjuk mit lép a Juve.

Azt még várjuk meg.

alexGicamo 2023.10.18. 15:27:48

Szomorú ez az egész ! Remélem, az eltiltása alatt sikeresen maga mögött tudja hagyni ezt az egészet és majd egy újjászületett Fagio fog visszatérni !

Attilio79 2023.10.18. 15:32:29

Egyértelműen behúzták egy spirálba, amiből nem tud(ott) egyedül kijönni. Az "eltörik a lábát" erős, tehát megfenyegették, vélhetően bizarabb is lehetett...
Az elején mókás, a közepén letargikus, a végén drámai, mindig ez a menete, ráadásil illegális, tehát a fenyegetések egyértelműek.
Remélem kijön ebből és jövőre egy jó játékra és a Juventusra figyelő Fagiolit láthatunk! Nagy szükség lenne rá¡

venember83 2023.10.18. 15:37:20

@Juventino86: szerinted a Juve elküldhet egy ígéretes fiatalt, akinek az értéke meredeken emelkedett az elmúlt évben? Én nem hiszem. Óriási butaság lenne gazdaságilag is, plusz PR-ben is jól fest a megbocsátó, a hibázó játékosát keblére ölelő klub.

Leram7 2023.10.18. 15:38:01

@Juventino86: Én nem küldeném el és nem, is szabad.

Egyrészt értékes játékos és csak többe kerülne ilyen játékost venni és juve szurkoló is. Ez a helyzet már sehogyan sem jó, felesleges elküldeni.

Én bízok benne, hogy a következő szezonban visszatér.

Attilio79 2023.10.18. 15:38:49

@kidelpiero: Én továbbra is azt látom, hogy ez a maffia módszer, órák vásárlása fedősztori egy tinivel bármikor megeshet!
A számítógépes fogadás egyértelműen manipulálható, ez számomra eddig is nehezen értelmezhető "játék", ahogyan a lotto stb. is.
Sokan nyomják, ők nem tudnak meglenni nélküle, ez van.

kidelpiero 2023.10.18. 16:04:12

@Attilio79: de o nem az "online szerencsejatek manipulalasa" miatt bukott. Egyszeruen csak nem adta a szelo :D.
Szerencsejatek es szerencsejatek kozott is van azert kulonbseg az alapjan hogy mennyi a szerencse szerepe. Nyilvan a lotto es casino ezeknek az alja...

xXPeiperXx 2023.10.18. 16:44:31

@Juventino86: Te végigolvastad a cikket? A végén ott van a hivatalos Instagram profiljáról a poszt, hogy amit a cikkek írnak hazugság és hamarosan nyilatkozik.

Te ezek alapján elzavarnád ezt a srácot? Egy olyan eltiltás miatt, ami manapság már tucatszám van?

Pont őt amikor olyan mocskos aljas játékosok viselték ezt a mezt mint, Felipe Melo, Lúcio, Pablo Osvaldo, Dani Alves, Christian Poulsen, Douglas Costa és még sorolhatnám.

Hibázott a srác, megkapta a büntetését és még ott az adóssága is, amivel kitudja mi lesz, nem beszélve arról, hogy majdnem a komplett saját korosztálya megutálta válogatott szinten.

A szememben ez egy ugyanolyan eltiltás mint anno a Conte féle volt. Letölti és minden megy tovább, veszített egy évet a karrierjéből.

Ezzel rontotta a csapat reputációját?! Basszus, akkor Pogba mit csinált?! Bonucci mit csinált?! Az isteni Cristiano Ronaldo mit csinált?! Agnelli brigádja mit csinált?! Ja és Allegri mit csinál?!

Fel kell fogni ezen a csapaton már nem lehet mit rontani, három éve rajtunk röhög fél Európa. Fagioli a legkisebb problémája ennek a csapatnak....

Csak sorolom az elmúlt pár évet: a Suárez-ügy, a Szuperliga, Agnelliék ámokfutása, doppingügy, illegális bérmanőverek és még mennyi lóg a levegőben, ott a nem túl gyorsan fogyó adósságállomány, Cristiano még mindig lehetőségként tekint a bérével kapcsolatos perre, John Elkann folyamatosan romló pénzügyi lehetőségei és még mindig ott van Allegri ténykedése, aminek köszönhetően teljesen elveszítjük a lehetőségét annak, hogy egy új, fiatal szurkolói állományt toborozzunk és megtöltsük a stadiont.

Pár éve még a stadionbővítésről volt szó, mostanában meg már egy városi rangadón is látsz igencsak sok üres széket (38858 - 41507), anno ilyen nem volt.

Na mindegy mindenki azt gondol, amit akar, de ez vicc, ami itt megy.....

Rikoo 2023.10.18. 16:46:49

Gondolom a Milannál semmit nem tudtak. Végülis a Milan szurkoló Tonalit eladták 70 millióért és abból a pénzből újjáépítették a fél keretet. Hetekig kellett győzködni őt, hogy eligazoljon, mindenki azt hitte, hogy klublegenda lesz majd, erre hirtelen távozott.

Rocky80 2023.10.18. 17:01:40

@kidelpiero: sőt, korbácsoljuk is meg, nem?

Inkább egy volt szenvedélybeteg Fagioli jövőre, akinek a szíve értünk dobog, mint bármelyik zsoldos aki csak a pénz miatt van itt és egy jobb ajánlat esetén szemrebbenés nélkül odébbáll. Én meg ezt mondom.

Zixus 2023.10.18. 17:30:05

Köszi @venember83 a cikket, megint kitettél magadért!

Pavel1988 2023.10.18. 17:38:37

Én nem ítélem el a srácot, nem tudom milyen 21 évesen évi kb. 400 millió forintot keresni úgy, hogy ez csak több lesz és mellette bőven van szabadidőd is.
A sportolóknál ez nem új jelenség, Jordantől kezdve a fél sportvilágról köztudott volt, hogy rendszeresen fogad.
2 éven keresztül nagy hülyeséget csinált, de volt mersze előállni és bevallani mekkorát hibázott. Az ezzel járó következmények miatt szerintem rengetegen sunnyogtak volna ameddig tudnak.

JohnRossEwing 2023.10.18. 17:45:55

Ez üzlet. Mi szurkolok, érzelmi alapon döntünk. Ezért szívem szerint én is kitenném a csapatból, azonnal. Viszont a Juventus jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy ezt megengedné magának, másrészt büntetni úgy is lehet, hogy nem tetézzük a bajait, hanem felkaroljuk, és segítünk egy tehetséges fiatalnak egyenesbe jönni. Aztán meglátjuk mit tud visszaadni. Arról nem beszélve, hogy a klubon belül nem ennyit tudhatnak, mint amit az újságok megirnak. Kivancsi leszek, mi lesz vele.

kidelpiero 2023.10.18. 17:49:12

@Rocky80: Del Pieronek a Juveert dobogott,es dobog a szive.

Ennek a kis takonynak annyira dobog a Juveert a szive, h szerzodes hosszabbitas elott lapitott mint szar a fuben.
Vannak jatekosok akik azert duhosek amikor lecserelik oket mert nem tudjak tovabb segiteni a csapatot, ez a kis csira azert sirta el magat, mert felt, hogy igy nem tudja torleszteni az adossagait.

A sajat valogatott csapattarsait egybol feldobta, csak h mentse az irhajat... Elotte korbetarhalt mindenkitol egy kis penzt, hogy elbaszhassa online kaszinoban, azert mert "tul sok szabadideje volt". Egy Ronaldo a plusz idejet edzessel tolti, Del Piero meg inkabb lott plusz 100 szabadrugast naponta...

En azt mondom nem szeretnek ilyen jatekost Juve mezben latni, de azert felvazoltam egy b megoldast is. :)

west30 2023.10.18. 20:32:24

Ez valami rettentoen szanalmas tortenet,meglepne ha az eltiltas utan teremne neki meg baber a klubnal.

SuperTrezi 2023.10.18. 20:41:24

Talán csak azért, mert Juve-szurkoló vagyok és rokonszenves gyerek, de ezeket olvasva tényleg komolyan megsajnáltam. Persze bolond volt, hogy nem hagyta a fenébe az egészet, miután elbaszott már párezer eurót, de be kell látni: nem véletlenül betegség ennek az állapotnak a neve. Remélem, hogy a szavai őszinték voltak, és egy terápia meg a saját magával való szembenézés segíteni fog rajta, s a jövő szezontól ezt a baromságot maga mögött hagyva nagy erősségünk lesz. Én szurkolok neki.

SuperTrezi 2023.10.18. 20:50:09

@kidelpiero: Őszintén szólva szerintem sokan lapítottunk volna az ő helyében, hogy új szerződést kapjunk. Ezek az illegális fogadások alvilági dolgok, szóval ha tetemes adósságod van, egyáltalán nem biztos, hogy akár egy lábtöréssel megúszod. Simán a csatornában találhatod magadat átvágott torokkal. A lényeg, hogy talán most tisztázódnak a dolgok, a hülyegyerek meggyógyul, és én azt remélem, hogy még hasznunkra lehet a jövőben a pályán.

rabsic02 2023.10.18. 21:25:47

Azért valami nagyon sántít ebben a történetben, amit Fagioli előadott... (De lehet csak beszélem magamnak)
1. Senki sem ilyen magas téttel kezdi a fogadást, mégha van is neki miből
2. Tonalli nevét azért mondhatta, mert az ő neve már nyílt titok volt.
3. Senki nem olyan hülye, hogy ne legyen tisztában a legális sportfogadás és az illegális között
4. Nincs klub, amelyik kiáll mellette. Elba..ta élete nagy lehetőségét. Vàrja majd a serie B

kidelpiero 2023.10.18. 22:43:06

@SuperTrezi: ha nem is az olasz szerencsejatekos kozeget konkretan de az online szerencsejatekot ( legalis, szurkezona, es illegalis) mondhatni h ismerem. A magyarorszagi elo szerencsejatek egy bizonyos szegmensehez is volt szerencsem jo ideig.

Azert ha online ha offline valaki az illegalis jatekszervezokon keresztul jatszik, tudja jol hogy eleg nagy kockazatot vallal. Azt a penzt szabad rajuk bizni amit nem banunk ha eltunik. Ilyen emberektol kolcson meg 80 IQ felett senki sem ker. Ez, es az eset utani viselkedese nagyon jol bearazza Fagiolit.

MdewC 2023.10.19. 00:58:36

@rabsic02: valóban sok a kérdőjel.

Pogba dopping, most ez… mik mehetnek a háttérben.

?!

Shyr Kahn 2023.10.19. 05:47:23

Sajnalom Fagiolit... sajnos az ember az elete soran rengetegszer hibazik. Valami kemenyebb hiba es a kirakatba kerul. Valami nem. Neki kijart a kemenyebb kirakatba kerulo hibabol. remelhetoleg ezzel vege is ennek es ez kozrejatszik abban, hogy benojon a feje lagya.

venember83 2023.10.19. 07:54:16

@kidelpiero: "Azt a penzt szabad rajuk bizni amit nem banunk ha eltunik. Ilyen emberektol kolcson meg 80 IQ felett senki sem ker. "

Kétlem, hogy ezt egy befutóban lévő, milliós fizetésű, gondtalan, időmilliomos húszéves labdarúgó felfogná.

JeetTrader 2023.10.19. 09:17:46

Itt páran úgy beszéltek erről a srácról mint aki embert ölt volna. Miközben ezen hírek ismerete nélkül szinte mindenki a csapatban szerette volna látni. És egyáltalán nem is teljesített olyan rosszul.

Ugye meg van hogy ez egy betegség? Elég baj ez szegény csorikamnak. Arról nem is beszélve h szerencsétlent most körbe viszik és mutogatják mint a bazari majmot és beszéltetik a bajáról. Nem hinném h ez amúgy a megfelelő, mentális gyógyulást elősegítő eljárás

Tegyük fel azt a kérdést is h hogy lehet h ilyen nyomasztó háttérrel is ilyen teljesítményre volt képes a srác? Mi lett vna ha nincs ez és semmi sem nyomasztja?

Igen, hibázott és utána meg már még nehezebb volt ebből kikeveredni és ezzel nem csak magának hanem a klubnak és a szurkolóknak is komoly fejfájást okozott, nem beszélve a csapattársakról.

Remélem sikerül kimásznia ebből és remélem nem lesz már újabb csapás ami szeretett klubunkat éri.

Forza Juve, Forza Nicolo!!

SuperTrezi 2023.10.19. 09:36:22

@rabsic02: Nem tudom, milyen magas tétről beszélsz. A srác egymilliót keres évente. Kötve hiszem, hogy a legelső fogadására 100 eurót tett föl. Simán pakolgatta fel naponta többször az ezreket. Online fogadásnál ezt napi 24 órában lehet csinálni, egy meccsen belül is számtalanszor fogadhatsz. Ráadásul egyre nagyobb tétekkel, ahogy szeretnéd visszanyerni azt, amit addig vesztettél. Millió eurók is kifolyhatnak a zsebedből igen rövid időn belül, ha beszippant ez a téboly. Ezzel a nyomorulttal is ez történt.

kidelpiero 2023.10.19. 10:48:41

@venember83: labdarugoja es csaladi hattere valogatja. Valahogy Szoboszlairol (inkabb az apja miatt)nem tudok hasonlot elkepzelni.

Ami szamomra megdobbento, hogy mennyire ragaszkodik hozza itt a tobbseg. A sracnak volt par jo meccse, viszonylag a kreativabb jatekosok koze tartozik, de mint latjuk lelkileg/szellemileg zokni.

Nem megbantva az itteni forumozokat, de egyfajta iranytukent tekintek rajuk.

Kulut,Locatellit,Mirretit,Fagiolit,Vlahovicot agyon dicsertek, kulonbozo okokbol de mind flop.Meltattak a nagy Andrea Agnellit...

Milik,Chiesa,Gatti leigazolasat annyira nem tamogattak, anno fikaztak mikor felmerult Jorginho,vagy iden nyaron Lukaku. Tamadtak az utolso bajnok edzonket...

Szval amikor elkezdodott itt a forumon Fagioli szerecsen mosdatasa az elso hirek utan, jelzett is a csengom, h ezzel a sraccal valami nem koser. Igaz is lett...Ismet...

Ravanelli 2023.10.19. 10:59:47

@kidelpiero: végre valaki úgy látja a dolgot, mint én. Ja, és Tonali a főbűnös, ő vitte szegény gyereket a rosszba. Minkottsevótunk, belekevertek...

venember83 2023.10.19. 11:13:22

@kidelpiero: erre nem is gondoltam, hogy az itteni közösség hozzászólásai inverz iránytűként is szolgálhatnak. Mindazonáltal hozzászólók tekintetében annyira nem látom helyénvalónak az általánosítasokat, (viszonylag) sokan vagyunk, és (viszonylag) sokféleképpen látjuk a dolgokat. Én pl. próbálok nem mindent és mindenkit digitálisan megítélni (flop vagy kiváló igazolás), ennél szélesebb a spektrum úgy játékosoknál, mint vezetőknél, úgy vélem, hiszen mindenkinek adott közegben kell a legjobban teljesítenie, s ez a közeg messze nem ideális, legyen szó pénzügyekről vezetőknél vagy játékostársakról/feladatkörről/edzői felfogásról játékosoknál.

kidelpiero 2023.10.19. 12:11:15

@venember83: sajna jelenleg kb. egyik tenyezo sem idealis a klubnal.

A forumos kozossegnel nyilvan adom amit irsz, de azert eszreveheto egy-egy fo sodor ami kornyeken a tobbseg velemenye helyezkedik. Eleinte (mivel kb csak a magyar Juve forumokrol tajekozodom) sokszor felultem en is ezeknek.

Shaky79 2023.10.19. 12:28:32

Szerintem, ha ezen a srácon segít a Juve, a jövőben nagyot nyerhet vele, és erkölcsileg is végre valami olyan tett lenne a klubtól ami becsülendő. Nagyot nem kockáztatunk, ennek a klubnak most igaz, hogy minden fillér számít, de ha az elmúlt évek pénzköltéseit nézzük, ez aprópénz lenne, ha esetleg nem sikerülne a srácot jó útra téríteni.
Gondolom aki pálcát tört felette, "és kivégeztetné", az még sohasem hibázott, és ha hibázott egyből beledöngölték a földbe és nem segített neki senki. Ha így volt, akkor remélem így is marad.

venember83 2023.10.19. 12:30:27

@kidelpiero: most a fősodor inkább pl. Andrea Agnelli gyalázása, amit azért igencsak erősnek érzek a történelmi 9 scudettós sorozat figyelembe vételével, vagy nézzük csak a feljutás utáni két hetedik helyet, de közben azt is elismerem, sok mindent elrontott/elhamarkodott az elnök, szóval elfogadom, hogy egyesek számára ő egyértelműen negatív figura. Én nem gondolom annak, sőt.

Attilio79 2023.10.19. 12:31:23

@kidelpiero: Az én fő sodrom, ami a '80-as évek Juventusát jellemezte és átnyúlt a '90-esre, kiváló olasz csapat, kiegészítve pár brilliáns külföldivel, olasz edző, aki bátran használ olasz fiatalokat, olyan klub, ami vállalható szintet képvisel nemzetközi szinten.
Ezt legutóbb a Zidane vs Del Piero játékosokon volt érezhető, előtte élesben Buffonnál, aztán távcsővel sem. Ezt a légkört megkövetelni nem lehet játékosoknál, vagy jön vagy el kellene küldeni, akinél nem. Lévén, hogy nem is erre törekszik a klub, remény sincsen jelenleg visszahozni, ami elveszett.
A pár fiatal adhat bizalmat, ebből Fagioli magasan felfelé lógott ki a pályán nyújtott teljesítményével (volt pár jó meccse :D) Rabiotnak is, de a fizuk/értékek, mondhatni ár/érték arány nem stimmelnek az itt töltött idő tekintetében. Rabiot sohasem lesz olyan játékos, akit juventinonak lehetne tekinteni, ő zsoldos, sőt, a jelenlegi keretből is nehéz elképzelni bárkit is (talán Chiesa), Locatelli, Gatti tudása hiányos és sorolhatnánk...

kidelpiero 2023.10.19. 12:44:35

@venember83: azert a tobbseg (ahogy olvasom te is) a botrany elott nagyra tartotta Agnellit. En ot nem neztem kb. soha semmibe. Ezt korabban is kifejtettem itt.

A sikerek nagyresze Marottahoz kothetoek ( akit amugy nagyon sokan gyalaztak itt...), ezt azota az ido be is bizonyitotta.

Talan ez az Agnellis eset volt az elsok kozott amikor elgondolkodtam h ezt tenyleg senki nem latja?

A masik ilyen dobbenet volt amikor a forum alapjan Kulu leigazolasakor ujsagoltam a haveroknak mekkora igazolast hajtott vegre a Juve, aztan meccsrol meccsre visszakoszont a tanacstalan, ostoba tekintete.

kidelpiero 2023.10.19. 12:46:59

@Attilio79: en Del Piero miatt lettem Juve drukker, nyilvan nalam az erkolcsi merce is o lett. Az itteni Fagiolit vedo kommentek alapjan mar latom h a drukkerek nagy reszenel, azert kicsit alacsonyabban van a kuszob. :)

venember83 2023.10.19. 12:53:29

@kidelpiero: "A masik ilyen dobbenet volt amikor a forum alapjan Kulu leigazolasakor ujsagoltam a haveroknak mekkora igazolast hajtott vegre a Juve, aztan meccsrol meccsre visszakoszont a tanacstalan, ostoba tekintete."

Igen, őt leginkább egy célszerszámhoz tudnám hasonlítani. Van, amiben jó, de csak adott cél(ok)ra. Allegri futballjában tényleg bántóan suta volt.

"A sikerek nagyresze Marottahoz kothetoek"

S őt ki hozta a klubhoz, tán csak nem Agnelli? Én nem tudom elválasztani a sikeres sorozattól Agnellit, Marottát, Contét, Pirlót, Barzát, s természetesen még sorolhatnám. Mindenkinek a hozzájárulása kellett a sorozathoz, nem lehet adott kontextuson kívül értelmezni a dolgokat és értékelni embereket.

kidelpiero 2023.10.19. 13:06:16

@venember83: nem akarom szetoffolni a topicot. De nekem van egy olyan teoriam, h Marottat az Agnelli csalad/Exor hozta az akkor meg teljesen tapasztalatlan Andrea gyamjanak. Aztan amikor mar elhitte magarol, hogy ert hozza, es zavaro volt egy racionalis, penzugyi es szakmai szempontbol is hozzaerto ember, aki nem akarja megvalositani az o almait, eltavolitotta.

Szentul hiszem ha ot nem Agnellinek hivnak akkor kb az Auchannal lenne max. kozepvezeto, ami amugy szinten tok szep dolog.

venember83 2023.10.19. 13:18:56

@kidelpiero: ez is lehet, de pl. az európai szuperliga kapcsán is folyamatosan a család teljes támogatásáról szóltak a lapok. Akkor mégse varrható ez a fiaskó teljesen Andrea Agnelli nyakába? Szóval nagyon nehéz így kívülről megítélni, mik az egyes személyek egyéni érdemei az adott sikereknek, viszont az bizonyos, hogy több személy közös és együttes hozzájárulása szükséges a sikerhez. Amúgy autóipari berkekben sokszor megjelenik a gondolat, hogy Agnelliék (kezdve Gianni Agnellitől) csapnivaló vezetők, és csak elődeik munkájának köszönhetően, illetve hatalmuk és pénzük révén vannak ott ahol, s nagyban nekik köszönhető a FIAT meg úgy általában az olasz autóipar hanyatlása, komoly márkák eltűnése a süllyesztőbe. Szóval van mindenféle véleményből rengeteg.

Attilio79 2023.10.19. 13:45:06

@kidelpiero: Próbálok rámutatni a párhuzamokra, lehet, hogy ez nem teljesen jött le, Del Piero olyan csapatból lett nagy, mint Baggio, Vialli, Ravanelli stb. korszakos zsenik, akik próbáltak a pályán nagyok lenni (biztosan volt hibájuk is)
Fagiolinál a minta Rabiot vagy Sandro...
Fagioli fogadási spirálba találhatta magát, az adósság adósságot szül és ha pár kellemtlen fickó megtalálta közben, akik fenyegették is (hiszen 1 millát azért keres), gyorsan beljebb húzhatták. Fiatal és elképzelhető, hogy kevés esze van/volt... Nem tudom, de konkrétumok nem hangzottak el, azaz a nyomozás miatt simán visszatarthatnak infókat, nem törnék ilyen könnyen pálcát...

Attilio79 2023.10.19. 14:07:22

@Attilio79: Ja és azt ne felejtsük el, hogy egy tucat játékos ellen folyik a nyomozás állítólag, ebből 3 név ismert és különböző hírekkel, azaz, Tonalinál találtak, valamit, aztán mégsem, Zaniolo fogadott saját csapatára, aztán mégsem, sőt már tagadja is a vádakat...
Közben a jelek:
A következő Milan ikonnak kikiáltott sráctól megvállnak, Zaniolo alapemberből Galatasaray játékos lett, úgy, hogy velünk is szóba hozták nem egyszer....
Mindenki többet tud, mint amennyit felvállal.

Attilio79 2023.10.19. 14:08:51

@Attilio79: Bocs a helyesírási hibákért, általában telefonról megy :/

Zsltrk977 2023.10.19. 20:11:00

Érdekes hír:
„Fabrizio Corona : Allegri was betting on matches in Serie B. ?

During the COVID-19 pandemic, Allegri was gambling at the casino in Montecarlo, reports Fabrizio Corona pending further confirmation.

After winning a significant amount of money, around €30,000, he gave €3,000 to a friend who was placing bets for him on Serie B matches.

SuperTrezi 2023.10.19. 20:23:09

Óriási. Ha erre is bizonyítéka van, akkor jól kinézünk tényleg.

venember83 2023.10.19. 20:29:20

@SuperTrezi: nem volt egyik csapat padján sem akkor, max. csak fizetéslistán Sarri idejében.

Zsltrk977 2023.10.19. 20:58:14

@venember83: nekem is ez jutott egyből eszembe, hogy 2020-2021 folyamán nem volt sehol edző „szabin” volt. Így meg szerintem ezzel nem lehet mit kezdeni.

Zsltrk977 2023.10.19. 21:32:49

„A Juventus hivatalosan is megerősítette, hogy nem engedi el Nicolò Fagioli kezét, sőt, minden tőlük telhető módon segíteni fogják a fiatal játékost a következő időszakban. Fagioli az eltiltása alatt is a csapattal edzhet majd, a csapattal tarthat majd a meccsekre, amiket a lelátóról követhet, illetve a fizetését is teljes mértékben megkapja majd. Továbbá a klub minden lehetséges módon segíti majd őt a függőségről való leszokásban és a sikeres rehabilitációban."

babo0410 2023.10.20. 09:56:48

Gyerekek itt mennyi szent ember van, aki még sose hibázott. Szenvedélybeteg Fagioli. Nem megvetni, hanem támogatni kell, hogy felépüljön belőle mielőbb. Én sok sikert, mielőbbi kigyógyulást kívánok neki. Egy szenvedélybeteg sajnos ilyen. Nem tud leállni, és akármilyen hazugsággal is, de pénz kell neki. Ha a környezete nem veszi észre, hogy baj van, inkább az a szomorú. Ilyenkor támogatni kell, nem kiátkozni. Viszont, ha ő maga nem akar ebből kigyógyulni, az a baj, de ebben az esetben erről szó sincs.

Juvino 2023.10.20. 12:28:22

@babo0410: Igazad van, segiteni kell neki, csak az a baj, h innen nagyon nehez a visszaut.(amik kiszivarogtak, eleg melyen van es nem tudjuk meg a teljes igazsagot) Ideiglenesen lerakni lehet, ami eltarthat nagyon-nagyon szerencses esetben a palyafutasa vagy akar az elete vegeig is, de igazabol orokre fuggo marad. Csernus kene ide!:) Ettol fuggetlenul nagyon drukkolok neki en is, m a keves szeretheto es tehetseges figaraink egyike a klubnal.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása