HIVATALOS: Fagiolit júniusig eltiltotta a szövetség

fagioli_nicolo_fekete-feher_meccsnapi_poloban_koszon.jpgMegérkezett a hivatalos megerősítés, Nicolò Fagioli egyéves eltiltást kapott a szövetségtől, ám ebből csupán 7 hónapot kell letöltenie, így a következő szezon elejétől a csapat rendelkezésére állhat, beleértve a nyári felkészülést is.

Nicolò Fagioli az elmúlt időszakban rendkívül aktívan együttműködött a szövetségi ügyészséggel, miután jelentette fogadási ügyét, saját csapatára pedig soha nem fogadott, és mindennek köszönhetően a FIGC ügyészsége hároméves eltiltás helyett végül egyéves eltiltást ajánlott.

A FIGC hivatalos nyilatkozata délután vált elérhetővé, és ebben szerepel, hogy a játékosnak csupán 7 hónapra függesztik fel a játékjogát, ennek azonban több feltétele is van, például a játékosnak legalább 6 hónapon keresztül kezeltetnie kell magát játékszenvedélye miatt, továbbá tíz nyilvános eseményen is részt kell vennie 5 hónapon belül, amelyeken beszél saját helyzetéről annak érdekében, hogy mások ne essenek a játékszenvedély fogságába, vagy könnyebben kimásszanak a csapdából.

Így az eltiltás hivatalosan egyéves, ám öt hónapon át Nicolò Fagioli egyéb tevékenységekkel helyettesíti a felfüggesztést, és június 1-jétől ismét futballozhat, a héthónapos eltiltás november 1-jétől veszi kezdetét.

A csapat tekintetében kevésbé fontos, hogy Nicolò Fagioli 12 500 eurós pénzbüntetést is kapott a sportkódex 24. cikkelyének a megsértése miatt, hiszen a FIGC, UEFA vagy FIFA által rendezett futballmeccsekre fogadott.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2618236943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2023.10.17. 20:25:01

Jezus maria evek ota azt hiszed nincs lejebb… de mindig van . Kiabrandito ez az egesz klub.
Jobb lenne ha eladnak a klubbot vezetni nem tudjak az egy szent.

Árpi41 2023.10.17. 20:52:43

Kedves Gaben Smith

Nem tudom, hogy ennek mi köze van a klub vezetésének, de szerintem nem sok.
Kb. annyi mint neked a JUVENTUS-hoz. Ha annyira szereted ezt a csapatot, akkor nem ilyen hülyeséget írnál, bár ehhez valamiféle rossz irányú elfogultság is társúl hozzá nálad.
Nem Ő az első és nen is az itplsó, aki bele esik ebbe a szar szenvedélybe. Szerintem te is ismersz olyat akinek köze van hozzá. Én személy szerint a legjobbakat kívánom neki és a CSAPATnak is. Közel 30 éve szúrkolok a JUVEnak és soha nem érdekeltek a belső dolgok, mert az minden csapatnál van
Ui,: Egy jó tanács: Keress másik "tökéletes" csapatot, de nem nagyon fogsz találni. Mindenhol vannak hibák, csak ők jobban titkolják

Juvebest 2023.10.17. 21:08:35

Tavaly nagyon jól mutatkozott be. Az egyik legjobban kedvelt játékosom a csspatnál. Remélem jövőre megtalálja a helyes irányt mind a szakmai és magánéletben. Az azért sokkoló hogy 2 közèppályást vesztett a klub játék nélkül. Pogba is ha egyszer egészséges lett volna nagy hasznára lett volna a csapatnak. Szerintem Allegri kénytelen lesz játszatni Nicolussi Cavigliát mert Locatelli, Rabiot, Miretti Mckennie januárig nem fogja bírni erővel, és sérülés eltiltás nélkül

Kukszi 2023.10.17. 21:13:09

Ilyenkor ebbe az eltiltási időszakba, nem is látogathatja az edzéseket ?
Tehát önállóan kell készülnie, vagy csak meccsekről van eltiltva ?

babo0410 2023.10.17. 21:15:48

Gratulálok! Januárban kell egy új kp. Pogba helyett is, de Fagioli helyére egy fiatalt hoznék a Next Genből.

DelPiero2 2023.10.17. 23:38:22

@Gaben Smith: Szerintem inkább az olasz törvények, és annak alkalmazása a kiábrándító.
Nem figyelted hogy már-már nem Juve szimpatizánsok kiálltak a klub mellett?
Ugyanakkor egy Nápoly simán megteheti hogy nem játszik le egy meccset ami szembement a szövetségi szabályokkal, mindenféle helyi kibúvókkal. Arról nem lehetett hallani, hogy pl. a helyi hatóság, aki "miatt" szembement a Nápoly a szövetségi szabályokkal, milyen elmarasztalást kapott. Mindent ki lehet dumálni, persze a bírók ténykedését is, csak kicsit gyanús, hogy ha Juvét érint a dolog, akkor megy a vaskos büntetés.
Kíváncsi leszek a többiek büntetésére, akik jóval bentebb voltak a "szabálytalanságban" viszont nem Juve játékosok.
Az is érdekes, hogy miért tiltják a fogadást, simán meg lehetne oldani, hogy valamelyik haver teszi meg a téteket arra, amire megkérem a saját nevében. Hogy bizonyítanák be hogy az nem a haver gondolata, téte?
Az nyilván csalás, ha saját csapatom döntetlenjére, vagy vereségére fogadok, de hogy a győzelmére az miért baj?

Rikoo 2023.10.17. 23:43:48

@Juvebest: Az is lehet, hogy Yildiz kap majd több lehetőséget.

Rocky80 2023.10.18. 00:42:13

Elégedett vagyok a büntetés hosszával. Megoldjuk.

west30 2023.10.18. 02:12:30

@Kukszi: Elvileg csak a jatekengedelye van felfuggesztve,az hogy a csapatnal mit csinal az nem szamit.

alexGicamo 2023.10.18. 03:56:40

Akkor összegezve azt hiszem, ez a büntetés így korrekt .
Nagyon szurkolok neki, hogy rendbejöjjön !

venember83 2023.10.18. 06:53:22

@Rikoo: mezzalaként biztos kiválót fog nyújtani.

venember83 2023.10.18. 09:05:25

Nicolò Fagioli az Instagramon: "Azzal akartam kezdeni, hogy bocsánatot kérek a Juventus szurkolóitól és úgy általában a futballt és sportot szerető emberektől világszerte a naiv hibáért, amit vétettem. Mindazonáltal nem hagyhatom figyelmen kívül az undorító újságcikkeket, amelyek egyetlen célja, hogy hazugságokkal lejárassanak engem az emberek előtt. Vagy talán csak további pár követőre kívánnak szert tenni ezek a lapok. Bárhogy is legyen, hamarosan bővebben nyilatkozok."

Thuglife! 2023.10.18. 09:17:52

Úgy emlékszem Lanzafame is fogadási csalás miatt jött Kispestre.de azért nem értem mert az MLSZ is az UEFÁhoz tartozik.őt csak az olasz szövetség tiltotta el?
Ez csak azért érdekes mert muszáj lenne valahol játszania a gyereknek 7 hónapig.

venember83 2023.10.18. 09:32:25

@Thuglife!: a Wiki szerint még a Barinál volt érintett Lanzafame az egész sztoriban, s az eltiltás kimondása előtt a Honvéd fel is bontotta a szerződését, a 13-14-es szezont ki is hagyta a játékos, majd pár olasz év után 2016-tól tért vissza Magyarországra. Eltiltás esetén a magyar bajnokságban sem játszhat a futballista, ez bizonyos.

Pilsnerurquell 2023.10.18. 10:12:57

Azt lehet tudni mikor fogadott a meccsekre?

Thuglife! 2023.10.18. 11:49:31

@venember83: oh kösz az infót.akkor nincs más választás el kell menni az orosz bajnokságba.az hogy ott országon belül mit csinálnak kit játszatnak most ahhoz az uefának semmi köze.
De egyébként én nem fűzök nagy reményeket hozzá hogy a következő szezont itt kezdi meg.
Nézzük meg hányan maradtak a csapatnál a covid alatt mulatozó brigádból.már csak a jenki van de tőle is próbáltak/próbálnak szabadulni.

Wizzurah 2023.10.18. 13:13:25

@Gaben Smith: Egyet értek, mindig van lejjebb, pláne ennél a csapatnál. De szeretem azokat, akik ilyenkor jönnek az értelmetlen védelmi katyvaszukkal, mint pl. Árpi41. Ill. a véleményét megértem és elfogadom, csak nagyon távol áll az enyémtől, ellenben úgy tűnik, hogy ő és még sokan mások képtelenek elfogadni a tőlük eltérő véleményt, hisz ha más a véleményed, már hülyeséget írsz, rossz irányú elfogultságod van...
Szóval azzal védjük a klubot meg a játékost, hogy nem ő az első és nem ő az utolsó és hogy biztos mi is ismerünk ilyet? Ez ám védőbeszéd.
A másik amit nem értek, hogy le írják hogy xy már 10-20-30-40 éve szurkol a csapatnak, ennek mi köze van az egész sztorihoz, a véleményalkotáshoz, bármihez? Vagy aki ezt leírja, azzal azt kívánná nyomatékosítani, hogy ő jobban érti, vagy az ő véleménye az "igazabb"? Van baj.
Az is fenomenális védőbeszéd, hogy mindenhol vannak hibák, csak ők jobban titkolják. Tényleg ennyi és ilyeneket lehet felhozni a csapat és a játékos védelmében? Mert ez elég vérszegénynek hangzik.
Ez olyan, mint két konkurens csapatnál a szurkolók írják, hogy mindig a mi kárunkra tévednek a bírók, mindig nálunk szar a fű, minden kis csapat pont ellenünk játsza az élete meccsét, csalnak, stb. Ezek a szánalmas közhelyek és másikra mutogatások.
Én pont leszarom, hogy kinek milyen szenvedélybetegsége van még, ahogy azt is, hogy más csapatnál milyen hibák, problémák vannak, titkolják e azokat, vagy hogy oldják meg. Attól nem lesz könnyebb elfogadnom, legalábbis nekem, hogy minden hónapban kiderül valami aljas, szar, törvénytelen dolog a Juventus háza tályán, mert nekik szurkolok. Teljesen mindegy, hogy mióta.
Meg lehet én gondolom rosszul, de... Egy ilyen professzionális csapatnál mint a Juventus egyszerűen mindent néznek és minden lépésedet ellenőrzik, mit eszel, mikor szarsz, még azt is ki elemzik szerintem, minden egyes lépésedet, mert egyszerűen milliókba kerülsz éves, de a jobbak havi szinten és top szinten, top formában kell tartani. Tehát ilyen jellegű dolgok, mint dopping, mentális instabilitás, szenvedélybetegség, a klub nem tud róla ill. nem veszi észre, akkor kurva nagy baj van. Vagy tud róla és a szőnyeg alá söpri, én már nem tudom a klubot ártatlannak nézni, mert nem egy esetben tagadott, aztán mikor már nem tudta tovább a szőnyeg alá söpörni a szart, már együtt működött a büntetés mérséklése érdekében.
Szerintem olcsón megúszta a játékos és a klub is és korrekt büntetési feltételek és elvárások. Lehet még hasznos és jó tagja a csapatnak, sokáig, bár nálam semmilyen vezető és csapatkapitányi szerepet nem kaphatna ezek után, sosem.
Az biztos, hogy annyit nem ér, hogy itt ezen összevesszünk, próbáljuk elfogadni a tőlünk eltérő véleményt. Nekem az, hogy ez elfogadhatatlan és nem hiszek a klubnak, mert egyszerűen már eljátszotta a bizalmat. Ettől függetlenül szurkolok nekik, de már eléggé ki vagyok ábrándulva, mert nekem ezek nem férnek bele. Éppen elég szart hallani a világban mindenhol, ez, a foci és a szeretett klubunk nem erről kellene, hogy szóljon. Ide azért jövök, azért olvasok róluk, nézem a meccseiket, hogy kikapcsolódjak és ki is kapcsoljak, szurkoljak, pozitív élmény érjen. Ez ellenkezője mindannak.

hurbiny3k 2023.10.18. 19:27:13

Ivan Toney premier league játékost 8 hónapra tiltották el, úgy, hogy saját meccsekre is fogadott, 230alkalommal szegte meg a fogadási szabályokat.. Félreértések elkerülése végett, Fagioli egy fasz.. De ez az ítélet meg faszság

Gaben Smith 2023.10.18. 20:37:55

@Árpi41: Ahogy Wizzurah is leirta neked teljesen ertelmezhetetlenek az erveleseid.
30 eve szurkolsz? Ez valamiféle ertekmero? Ezen skalazzuk a jo nagy megmondasok milyenseget?
“Keress magadnak egy tokeletes csapatot”
Ez a nem tudok normalis ervet felvonultatni,de azert mondanom kell valamit amivel moralisan a masik fele kerekedhetek
”Ha annyira szereted a csapatot”
Ujabb gyongyszem ha kevesbe szeretem mint Te akkor mar nem alkothatok velemenyt? Mivel mered szeretet merteket? Talan a 30 ev nagyon szeret a 20 langyos a 10 pedig meg se szolaljon?
Vegul pedig ,hogy valaszoljak neked arra az eszmefuttatasodra mit egyebkent nem tudom miert irsz nekem ,mert egy szoval se basztattam Fagiolit es ha ez egy egyszeri eset lenne marmint a klub negativ hircsokorba keruleseire ertem akkor fel se hoztam volna .
Viszont itt szinte harom havonta eloasnak egy csontvazat kicsit azert ciki nem?
Vagy ez 30 eves szeretettel mar nem is lenyeg?
2006 ota ugy erzed ,hogy ez a klub helyesen van vezetve? Valahogy sikerul beleesni a verembe 15 evente?
Neked ez a moralis melyseg normalis?
Szerintem ezen kell elgondolkodni nem pedig sablonpanelek moge bujva osztani az eszt.

Gaben Smith 2023.10.18. 20:45:51

@Wizzurah: En pont ezek a torzsgyokeres juventus alapito tagok miatt is probalok visszafogott velemenyt alkotni.
Elegedetlen vagyok ugy a vezetoseggel mint a palyan mutatott teljesitmennyel Allegrivel bezarva.
Szurkolhatok en 1 eve vagy 100 attol , hogy nem vagyok elegedett a latottakkal semmin nem valtoztat.
Az emberiseget is az orokos jobba valas folyamata mozgatja a szurkolo is pont igy gondolkozik a klubbja iranyaba.
Aki meg nem az eleg kishitu es savanyu ember lehet.
Ki az aki egyaltalan azt tudja mondani hogy neki ez igy jo es elegedett a calciopolitol kezdododen a fagioli uggyel bezarva beleertve a plus valenzat es egyeb kenyelmetlen temakat.
En ugy gondolom a Juventus nem erre erdemes es most elovehetjuk a szertarostol kezdve Elkanig bezarva az osszes alkalmazottat megis egy a Juventus nevu vallalatot vezet valaki mint minden ceget es ha mar vezetik fontos hoznak az utolso szo jogan ha pedig nem hoznak dontest hanem masra hagyjak az nem menti fel oket .
Szoval amikor azt mondom eleg volt az Elkan es Andra Agnelli felekbol akkor gondoljatok vegig az elmult husz evet.

Gaben Smith 2023.10.18. 20:59:33

Hogy lehet valaki elegedett egy eltiltas hosszaval?
Ezt magyarazza mar meg nekem valaki? De komolyan?
Tehat valaki aki tudja hogy nem lehet fogadni de megis fogad ergo vet az irott szabalyok ellen ezzel nehez helyzetbe hozza az amugysem rozsas anyagi es moralis allapotban levo klubbjat es a transzferablak lezarasa utan tiltora kerul akkor mindezek fejeben oruljunk az eltiltasnak? Tudva ,hogy par nappal ezelott az agyatlan instaceleb Pogba is elintezte magat ,par honappal elobb lehozunk egy értelmezhetetlen mercatot ures kincstarral megtartjuk a 6 eve a kor futballjatol teljesen eltavolodo edzozsenit ,meg korabbra visszatekintve levonjak a klubbtol a pontjait nincs bl de el se es a sztaredzo azon lamental hogy o bizony negyedik lett pedig . Majd az uj szezonban ismet negyedik szeretne lenni! Mi tenyleg egy klubrol beszelunk ?Javitsatok ki ha tevedek ,de en ugy ismertem meg ezt a csapatot urambocsassmeg csak 20 eve nem pedig harminc!,hogy itt egy negyedik hely elfogadhatatlan . Most miert orulnek egyesek hogy sorozatban a harmadik evben szeretnenk negyedikek lenni egyeb kupagyozelem nelkul ,elfogadhatatlan szinvonalu jatekkal! Oromujjongani kell a tortenesek lattan.
Elnezest mindenkitol de az agyam eldobom amikor valaki azt gondolja ,hogy ennek kell lennie az elvarasnak. Na ebben az esetben ez az illeto tenyleg nem tudja kinek szurkol.
Es akkor a plus valenzat a suarez fiaskot az elnokseg lemondasat es eltiltasat a zsebbe valo jatekos kifizeteseket es az uefa eltiltassal valo fenyegeteset meg se emlitettem.
Ez elegedettseget szul valakiben?

2023.10.18. 23:31:21

@Gaben Smith: Miért nem írsz egy könyvet? Ott minden fájdalmadat, kínodat, elégedetlenségedet és útálatodat kiírhatnád és legalább nekünk, Juventus szurkolóknak nem kéne itt állandóan ugyanazt olvasni.

Gaben Smith 2023.10.19. 10:27:14

@LacaGLJuve: nekem nincs fajdalmam nem tudom miert beszelsz a toled hasonlo ostobasagokat beszeloktol viszont felall a szor a hatamon ugyhogy legyszives kommunikalj massal ! Koszi

2023.10.20. 00:37:38

@Gaben Smith: hozzád hasonló, nem tőled hasonló te analfabéta

Gaben Smith 2023.10.20. 09:11:04

@LacaGLJuve: kritikán aluli vagy …egy értelmes ellenvéleményt nem tudsz megformalni csak azt elvezed ha belealhatsz abba akinek más a véleménye.
Azt is elmondtam ne nekem irogass Te igazan pontagyu ,de ezt se tudta befogadni az amoba nagysagu agyad.

babo0410 2023.10.20. 10:04:33

@Wizzurah: Nem az a baj, ha valakinek más a véleménye, csak azt nem értjük, ha valaki folyton hisztizik. Nem túl jó a játékunk, hiába nyerünk, az edző takarodjon. Ha egy játékost eltiltanak, mert tett valamit, hülye az egész klub. Ha nincs pénz igazolni, és fél évre visszahoznánk Bernát, hülye mindenki. Ha Giuntoli nem olyan neveket igazol, akiket ő elvár, hülye. Mikor itt volt Marotta, hülye volt mindenért. Nem úgyalakulnak a dolgok, ahogy, az egész klub hülye, mindenki rajtunk röhög. Ez a hozzáállás, ami kissé dühítő. Ha ennyire nem jó semmi, nem kell a Juventusnak szurkolni.

2023.10.23. 00:40:10

@Gaben Smith: be is áraztad magad, mint mindig

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása