Mauri: „A Juve nem engedheti meg magának Chiesa elvesztését”

chiesa_federico_golorom_udinese_ellen.jpgA Juventusra hétvégén városi derbi vár, de az Öreg Hölgy kapcsán mindig van beszédtéma, legutóbb Stefano Mauri mondta el a véleményét a TvPlay műsorában Massimiliano Allegri csapatáról és Federico Chiesa helyzetéről.

„Szerintem Federico Chiesa és képviselői már egyeztetnek egy hosszabbításról a Juventusszal, most már csak a felek közötti játszma része, hogy megtalálják a megfelelő pillanatot. Szerintem hamarosan megoldást fognak találni az ügyre, és Federico Chiesa a Juventusnál fog maradni. A tárgyalások már csak ilyenek, a felek olyan kompromisszumra törekednek, amelyik mindenkinek megfelel. Nem gondolom, hogy a Juventus megengedheti magának, hogy kicsússzon a kezei közül a játékos.

A Juventus szenved, a pontok ott vannak a csapat neve mellett, de szenvednek a létszámfölény kialakításában. A keretben kevés játékos van, aki meg tudja verni az emberét, Federico Chiesa az egyetlen. Mindazonáltal kevés gólt kap a csapat.

Massimiliano Allegri ismeri csapata gyengeségeit, és próbálja korlátozni a hibák számát. Az elmúlt években voltak játékosok, akik meg tudták verni az emberüket, ilyen volt Paulo Dybala, Douglas Costa és Juan Cuadrado. Massimiliano Allegri nagyon jó edző, okos és konkrét ember. Tudja, hogy mik a problémák, és ezért visszahúzódva védekezik a csapata, és a cél, hogy ne kapjanak gólt, aztán támadáskor egy-egy villanás elég lehet egy meccs megnyerésére. Egy nüansszal nyeri a meccseket.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4218227447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuperTrezi 2023.10.04. 09:31:33

Csak ez nem szórakoztatás, pedig a profi labdarúgás elvileg az lenne. Csávókáim keresik a milliárdokat, aztán semmi akarat a pályán. Nevetséges. Néztem ezt a tegnapi Napoli-Realt, na ott mindkét csapat próbálta szórakoztatni a nézőket, amellett hogy eredményes is akart lenni. Itt nem tudom, mi a pöcsömért nem működik ez évek óta. Bár az edzői filozófia tuti nem segít ezen, de a játékosok is olyan semmilyenek sajnos. Álldogálnak, jaj, csak ne hibázzak, nem próbálok megindulni vagy kicselezni senkit. Kurva hervasztó ezt nézni. Főleg, hogy már évek óta ez megy.

venember83 2023.10.04. 09:37:57

@SuperTrezi: mi vagyunk a hülyék, hogy évek óta nézzük?

Shaky79 2023.10.04. 10:49:55

Értem én, hogy elmentek ezek a játékosok, de ha az edzőnk ennyire okos, akkor miért engedte el őket, vagy Soulét. Akikben egy kis kreativitás is van azokat mind elengedte, csak Chiesa maradt, a többi mind szürke eminenciás, akiket viszont egy rendszerben kellene működtetni, hogy jobb és eredményesebb focit tudjunk játszani. Na ez viszont nem megy a mi edzőnknek, nagyon nem. Akkor lehet, hogy mégsem olyan okos...

JohnRossEwing 2023.10.04. 13:35:31

Allegri ismeri a csapata gyengeségeit, de az erősségeit nem. Így fordulhat elő, hogy kulcsjátékosok, mint Vlahovic, Locatelli, Kostic a valós tudásukat nélkülöző rendszerben kénytelenek játszani. Olyan szerepkörben, ami a képességeik kiaknázása helyett gúzsba köti őket. Szenvednek ők is, meg mi is, akik nézzük a vergődést hétről hétre. Köszönjük Allegri, ideje lenne indulni már. Ideje lett volna az első év után is, de valami marha jó hosszú távra idekötötte, nehogy változtatni tudjon bárki is.

venember83 2023.10.04. 15:40:39

@JohnRossEwing: ez a lényeg, így lehet meglepni az aktuális ellenfelet, ha a csapat erősségeit homály fedi, méghozzá mindenki számára!

Shyr Kahn 2023.10.04. 17:28:10

A problema inkabb az, hogy Allegri nem ismeri az emberi lelket, mert kulonben ismerne, hogy mikent kell megbizni a jatekosokban es nem azt, hogy mikent kell korlatozni oket, amivel egyebkent inkabb ronthat a helyzeten, mint javithat. Erre tokeletes pelda az elozo ket szezon es az utobbi ket merkozes.

Chiesa nagyon jo egy az egy elleniben, de van potencial masokban is. Ha engedne, hogy megtanuljak, hogyan kell egy az egy elleniben megverni a masik jatekost, talan a szezon kozepere meg is tanulnak es lehetne joval tobb emberre epiteni.

Bar nincs tapasztalatom es lehet butasagokat beszelek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása