Allegri: "Vlahović és Milik sem bevethető az Atalanta ellen"

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_17.jpgA Lecce elleni hazai győzelmet követően a Juventusra nehéz mérkőzés vár, hiszen a zebramezes csapat az Atalanta otthonába látogat vasárnap kora este.

"Az Atalanta elleni mérkőzések általában nagyon szorosak. Az Atalanta jó formában van, hazai pályán veretlenek és még gólt sem kaptak. A lehető legjobb módon kell felkészülni a mérkőzésre, nagy odafigyeléssel a részleteket illetően, miközben fenntartjuk a megfelelő ritmust. Közvetlen vetélytárs elleni mérkőzést nyertünk a Lazio ellen, most pedig egy újabb következik egy olyan csapat ellen, amely teljesen másképpen játszik, s fizikálisabb és agresszívabb. Nyilvánvaló, hogy a bajnokság nem holnap ér véget, de a holnapi az egyike azoknak a mérkőzéseknek, ahol mindent bele kell adnunk, ha győzni akarunk." - mondta az Atalanta elleni mérkőzésről a Juventus mestere, Massimiliano Allegri a mai sajtótájékoztató alkalmával.

"Sajnos sem Dušan Vlahović, sem Arek Milik nem lesz bevethető holnap. Dušannak problémái voltak a hátával, ezen a héten edzett, de tegnap túl erős fájdalmat érzett, s le kellett állnia. Próbálta összeszorítani a fogait, hogy ott lehessen, de jobb időt adni neki a felépülésre. Arek azonban fájdalmat érzett a vádlijában a Lecce elleni mérkőzés után, s azóta is kényes a helyzet, ezért jobbnak láttuk pihentetni, hogy kedden visszatérhessen a csapatba. Moise Kean visszatér és kezdeni fog, míg itt lesz velünk Tommaso Mancini is a Next Gen csapatból. A középpályán döntenem kell Nicolò Fagioli és Fabio Miretti között, akik mindketten jól vannak, s fejlődnek, míg a védelemben Daniele Rugani nagyon jó mérkőzést játszott, de görcsökkel jött le, így ki kell értékelnem. Kenan Yildiz és Dean Huijsen jó mérkőzést játszottak a Next Gennél, s mindkét srác szépen fejlődik. Összességében a teljes csapatnak fejlődik a kondíciója, fizikális szempontból is. Gondolok Adrien Rabiotra és Timothy Weahra, akiknek a motorja kezd másként működni. Timothy jó dolgokat mutatott az Egyesült Államokban, majd egy kicsit visszaesett, ami természetes, mert minden megváltozott számára, most pedig visszatér a legjobb szintjére.

Most még akkor sem kell a helyezésünket figyelnünk, ha az, hogy a legjobb négy között maradunk, segíteni fog bennünket abban, hogy nagyobb önbizalmunk legyen és nyugodtabban dolgozhassunk. Folytatnunk kell a munkát, tudva, hogy az a célunk, hogy a legjobb négy közé jussunk, s így jövőre játszhassunk a Bajnokok Ligájában. A csapatban megvan a lelkesedés, s mindenekelőtt a vágy a fejlődésre. Amikor a csapat fiatal, vagy legalábbis kevésbé tapasztalt, pozitívnak kell lenni, óriási lehetőség van a fejlődésre. A bajnokság azonban hosszú lesz, csak arra kell összpontosítanunk, hogy összegyűjtsük a pontokat, amelyek a célunk eléréséhez szükségesek, anélkül, hogy feladnánk a legnagyobb vágyainkat."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4918224995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2023.09.30. 18:28:53

"A bajnokság azonban hosszú lesz, csak arra kell összpontosítanunk, hogy összegyűjtsük a pontokat, amelyek a célunk eléréséhez szükségesek, anélkül, hogy feladnánk a legnagyobb vágyainkat."

Akkor most a cél annyira minimalista, hogy nem is az a legnagyobb vágy?

rabsic02 2023.09.30. 21:56:12

@venember83: Maxi, ha nem edző, akkor politikai semmitmondó is lehet akár :P

Pilsnerurquell 2023.09.30. 22:11:17

@rabsic02: Nagyon gáz ez a kisregény minden meccs előtt és után. Nyilván kötelezve vannak h rendelkezésre álljanak a sajtó munkatársainak.

Ami azonban meleg az az hogy bárhol máshol nézem, az edzők általában mindig vállalják a felelősséget. Itt soha. Langyos a keret azt elismerem, de ennyire azért nem.

babo0410 2023.09.30. 22:45:41

@venember83: Cél a BL helyezés, vágy a bajnoki cím. Ennyi, nem kell túlgondolni.
Szerintem most ez a nyilatkozat rendben volt.

venember83 2023.10.01. 06:07:48

@babo0410: hát de akkor nem a vágy felé kellene hajtani a srácokat, s nem megelégedni egy alsóbb szinttel? Számomra ez a kishitűség és megalkuvás nem összeegyeztethető a Juve szellemiségével, sajnálom. Ez a mindent átható folyamatos sündisznózás, visszahúzódás, félelem, ez számomra nem megemészthető egyszerűen. DE! Egyáltalán nem zárható ki, hogy egyszerűen velem van baj. Túlságosan elhittem egyes dolgokat, amik manapság már jelentőségüket vesztették.

Juvino 2023.10.01. 14:12:55

@venember83: Nem vagy egyedul, m akkor velem is baj van! A "zaszloshajonk" hozzaallasa szamomra is elfogadhatatlan egy Juventusnal!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása