Allegri: „Az eufória nem billenthet ki minket”

allegri_massimiliano_komoly_sajtotajekoztato_melegitoben.jpgMassimiliano Allegri a Sassuolo elleni meccset megelőzően beszélt csapatáról a szokásos sajtótájékoztatón.

„Jelenleg figyelmesebbnek kell lennünk, mert most túlzott mértékű az eufória, ami körülvesz minket. Egyik szempontból ez jó, másik szempontból viszont energiát vesz el. Csak az ötödik fordulónál tartunk, és például a Sassuolo elleni meccsek az elmúlt években küzdelmes mérkőzések voltak. Az ellenfelünkkel vereség után találkozunk, holnap kemény környezettel fogunk szembesülni, és az ellenfélt fűteni fogja a bosszúvágy. Fizikailag és technikailag is jó meccsre van szükség a jó eredményhez.

Federico Chiesa és Dušan Vlahović kihagyott egy edzést, mert Dušannak volt egy kis hátfájása, míg Federicónak a combhajlítójával voltak gondok, de mindkét játékos bevethető.

Kedden ismét meccsünk lesz, három napot követően, de most a szombati meccsel kell foglalkoznunk, s csak ezt követően gondolhatunk a keddi meccsre, ahol rotálni fogom a csapatot. Holnap még kiértékelem Federico Chiesa és Dušan Vlahović állapotát, de mindketten jól vannak. Arkadiusz Milik és Moise Kean jól van, Kenan Yildiz a NextGenben fog játszani, míg Dean Huijsen végleg átkerül hozzánk Alex Sandro sérülése maitt.

Nem tudom, hogy előny vagy sem a kupaszereplésből való kimaradás. Arra kell gondolnunk, hogy jövőre a Juventusnak a BL-ben kell játszania, mivel ez technikai és gazdasági előnyökkel jár a klubnak. Nem lesz egyszerű bejutni a legjobb négy közé Olaszországban, mivel az Inter, a Milan és a Napoli egy lépésre van a többiektől. Nem engedhetjük meg a kilengéseket, a kiegyensúlyozottságra kell törekednünk.

Akkor jártunk jó úton, ha a bajnokság lezárultával elértük a célunkat. Ha nem leszünk a legjobb négy között, akkor nem végeztünk jó munkát. Ezen kívül, hogy a csapat kevésbé tapasztalt, és hogy dolgoznunk kell számos tekintetben, az más kérdés. Lesznek pillanatok, amikor rosszabb meccseket játsszunk majd, és amelyeken a megfelelő eredmény lesz a lényeg, játéktól függetlenül. A Juventus génjeinek megfelelően kell teljesítenünk, vagyis nyernünk kell. Amint megvan a győzelem, ezt félre kell tenni, s lehet a következő meccsen gondolkodni. A legjobbra kell törekednünk, és lépésről lépésre kell haladnunk a BL-kvalifikáció felé.

Sok múlik a csapat állapotán. Az idei évre sokat veszítettünk tapasztalat tekintetében, de nyertünk lelkesedés és dinamizmus tekintetében. Dolgoznunk kell, tudva, hogy a többiekhez képest többet kell futnunk. Meg kell harcolnunk az eredményekért, hogy nőjön a csapat önbizalma, és megerősítsük pozíciónkat a tabella első négy helyének valamelyikén. Ezért kell a lelkesedésnek gátat szabnunk, ellenkező esetben ez káros lesz. Gondoljunk a holnapi meccsre, ami bonyolult és nehéz lesz. A túlzott eufória energiát von el.

A felelősség mindenkié, legyen szó fiatalról vagy idősről. Ha valaki a Juventusnál futballozik, akkor gyorsabban kell fejlődnie. A fiatalabbaktól számíthatunk tapasztalatlanságból adódó hibákra, de a tapasztaltabb keret ezt képes kiegyensúlyozni. Fabio Miretti, Nicolò Fagioli, Andrea Cambiaso, Samuel Iling-Junior és Federico Gatti fejlődik, de nem siethetjük el a fejlődést. Egyértelmű céllal kell rendelkeznünk, ez a növekedés fázisa.

Nicolò Fagioliban megvan a technika, hogy a védelem előtt futballozzon. 2017-ben játékszervező középpályásnak neveztem őt, és továbbra is annak tartom. Aztán tapasztalatgyűjtéssel képes lesz a védelem előtt futballozni.

Weston McKennie jól érzi magát, kapott egy rúgást edzésen, de jól van. Timothy Weah készen áll, és jól megy a beilleszkedése. Eddig nagyon elégedett vagyok a hozzáállásával.

Francesco Magnanelli nagyon jó szakember, megismertem már a Sassuolónál. A stáb, beleértve azokat, akik velem voltak az elmúlt 18 évben, illetve azokat, akik dolgoztak mostanában velem, így Paolo Bianco és Simone Padoin, nagyon elégedett. Szeretem kiválasztani a nagyon jókat, vannak fiatalok, akiknek megadatik a lehetőség, hogy a Juventusnál dolgozzanak, aztán belevágnak az edzői karrierbe. Nagyon boldog vagyok, nagy öröm lenne számomra, ha azt láthatnám, hogy a velem dolgozók vezetőedzőként is megállják a helyüket. Nagyon elégedett vagyok azokkal, akik velem dolgoznak Continassában, nagyon jó a csoport, és jó a hangulat. Ugyanakkor nem gondolhatjuk azt, hogy a lejátszott 4 forduló után megoldottuk az összes problémát, mert a célok elérése a szezon végén lehetséges. Vissza kell térnünk a normalitásba, vagyis meg kell nyernünk az összes meccsünket.

Este vezethetjük a tabellát? Ez is egy pozitív inger. Arra kell törekednünk, hogy a legjobb négy csapat között zárjunk, holnap pedig a győzelem a cél. A vágyak extra motivációt adnak. A holnapi meccsen megszerezhető három pont közelebb visz minket a BL-helyhez szükséges pontszámhoz. A bajnokságokat a csapatok nem egy meccs alatt nyerik meg vagy veszítik el. Még 34 forduló van hátra, nyugalomra van szükség.

Domenico Berardi? Remélem, hogy nem ismétli meg azt a jó teljesítményt, amit általában a Juventus elleni meccseken nyújt. Hatékonyan kell korlátoznunk a játékát.

Luciano Spalletti látogatása nagy örömmel töltött el minket. A Juventushoz méltón azon dolgozunk, hogy minél több játékost adjunk a válogatottnak, ami a futballunk örökségét testesíti meg. Számos játékosunk van, akik a válogatottba kerülhetnek.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6718219707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2023.09.22. 14:17:30

Ez az ember registákkal is álmodik, hihetetlen. Mindenhol csak registákat lát, számára minden ötödik középpályás regista.

Pavel1988 2023.09.22. 14:49:35

@venember83: Az Ancelotti típusú edzőknek(ALlegri is ilyen sztem) mindig kell valaki aki szervezi a játékot, mert nem tékozolnak sok energiát arra, hogy megmondják a játékosaiknak hova menjenek és mikor.
Fagioli egyébként szerintem is regista, valahogy mindig a 16-os és a középpálya között csinálja a legszebb dolgokat(csak a tavaszi Sassuoloi meccs jut ellenpéldaként eszembe).
Nagyon jól tűri a nyomást és baromi kreatívan tudja kihozni a albdát a sűrűjéből. De egyébként azt is érzi, hogy mikor kell lassítani a játékot.

Fagioli registaként és Rabiot box-to-box játékosként már 2 olyan név amit egy jobb Juventusban is el tudtam volna képzelni. Locatellire pedig kíváncsi lennék mezzalaként, de jelenleg őt inkább 12. játékosnak látom.
Kephran Thurammal lenne igazán teljes ez középpálya.

Leram7 2023.09.22. 15:31:20

@Pavel1988: Frattesi, Barella kiegészülve egy harmadikkal sajnos minden tekintetben erősebb lesz középen, felállástól és rendszertől függően a mi kpnknál. Frattesi juve szurkolóként kölcsön opcióval a sinterbe ment, ezt mai napig nem értem...

A kp-n nincs minőség, valamint várhatóan Pogba off, Rabiot szerintem távozik év végén.
A Miretti, Fagioli, Locatelli alap pedig elég gyenge a jövőre nézve.

Thuram jó játékos, de nekünk egy támadóbb szellemű játékos kéne. Attól függetlenül örülnék neki.

Számomra egyértelémű, hogy Vlaho, Chiesa egy jó védelemmel, ami talán adott megnyerheti a meccseket és erre fog építeni Allegri. Én TOP3 várok a bajnokságban, de ha szerencsések vagyunk akkor bajnoki cím. Minden meccsen van most bennünk 2-3 gól és ez jó előjel.

alexGicamo 2023.09.22. 17:52:15

@venember83: Pont ez jutott eszembe nekem is ! Nem tud elszakadni ettől a poszttól ...

Shyr Kahn 2023.09.22. 19:34:18

@alexGicamo: @venember83: En orulok, hogy nem tud ettol a poszttol elszakadni, mert ez az utolso mentsvara a szep kozeppalyas jateknak, amit a trequartista, vagy klasszikus 10-es kivetele a profi focibol mar igy is megnyirt rendesen. Nincs mar Totti, Riquelme, Kaka, Zidane fele iranyito pozicio elol, ami a legnagyobb geniuszokat nevelte ki a 90-es es 2000-es evekben. Pogba kicsit visszahozhatta volna ezt... ha nem kezd el lezulleni az MU-ban. Miattuk mindig erdemes volt leulni merkozeseket nezni.

En ertem, hogy ez a pozicio mar nincs a jelenlegi profi versenyfociban, mert a strategiak megvaltoztak es a foci atletikusabba valt, ahol a kozeppalya mar nem tamaszkodnhat egy tamado kp szervezesere. Ezert is volt szamomra egyebkent kulonosen fajo megvalni Dybala-tol, mert az O pozicioja - es tudasa kicsit visszaidezte ezt a poziciot... meg akkor is ha hivatalosan O egy secunda punta. (kicsit olyan ez mint DP esete... O is inkabb csatarnak erezte magat, de sokszor ereztem inkabb egy fineszes iranyito, szervezo kp-nak).

Ugyanakkor, ha van regista pozicio, ami reszben betomi ezt a lyukat, akkor annak orulok. Pirlo zsenialitasa meg mindig a szemem elott lebeg. Sajnos ma egyre kevesebb edzo keres ilyen jellegu jatekost es ezert a felhozatal is joval gyengebb, hiszen nincs ra kereslet.

Ami Fagioli-t illeti en inkabb latom Ot egy Marchisio tipusu jatekosnak, kevesebb tehetseggel megaldva, ami a vedekezest illeti. Igaz utobbi legendank is elegge beerett a regista poziciora az utso eveiben, miutan Pirlo elkoszont. Szoval ki tudja. Remenykedjunk.

Juvino 2023.09.23. 03:53:18

Fagioli, meg Locatelli regista, de Rovella nem kellett neki, aki tenyleg az...miert bonyolitja mindig a vegtelensegig? Ugy megneznem mar egyszer,h mindenki a helyen jatszik.

Ethan Hunt 2023.09.23. 09:56:16

@Leram7: "Frattesi juve szurkolóként kölcsön opcióval a sinterbe ment, ezt mai napig nem értem..."

Hol írták azt, hogy Frattesi Juve-szurkoló lenne? Én csak olyat olvastam, hogy Roma-szurkoló alapból...

Pár héttel az eligazolása előtt is kb. félreérthetetlenül a Juventust bírálta - épp csak nem nevezte meg konkrétan a klubot - amikor arról nyilatkozott, hogy egy olasz fiatalnak mennyire nehéz egy olasz nagy csapatnál boldogulnia, mert nem kapják meg a kellő lehetőséget a fejlődésre...

alexGicamo 2023.09.23. 10:27:05

@Shyr Kahn: Megértem az érveidet, de ha valaki mindenáron ragaszkodik egy szisztémához és olyan posztokra erőltet játékosokat, amihez azoknak semmi kvalitásuk,az nem biztos , hogy szerencsés dolog .

alexGicamo 2023.09.23. 11:16:45

@Juvino: Álmaim netovábbja lenne !

Pavel1988 2023.09.23. 13:29:42

@Leram7: Szerintem kár most az Inter középpályás sorához hasonlítgatni a Juvéét. Az előbbi tavaly BL döntőbe jutott és szerintem Európa egyik legjobb középpályás sora az övék.

Frattesi szerintem is maga lett volna a hiányzó láncszem, nagyon bíztam benne, hogy sikerül a Juvéba hozni. Róla mindenesetre már hiába ábrándozunk.

Thuram nekem egyébként egy jól cselező és támadó felfogású kp-nak tűnik, akkor is ha nem szerez túl sok gólt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása