A lapok bajnoki esélyesként tekintenek a Juventusra

allegri_massimiliano_allianz_sajat_pad_elott_fintorog.jpgA La Gazzetta dello Sport cikke a scudetto egyik esélyeseként említi a Juventust, miután a milánói derbin az Inter egyértelműen bizonyította felsőbbrendűségét. Az első fordulókat követően a táblázatot négy győzelemmel az Inter vezeti, a második pedig Massimiliano Allegri csapata két ponttal lemaradva, és a milánói lap szerint az Öreg Hölgy erőt és stabilitást sugároz. A derbin az Inter erőt demonstrált, Simone Inzaghi harmadik évében a nerazzurro együttes letisztult játékstílust mutat, míg Massimiliano Allegri csapata új játékot mutat a teljes fordulatszámon pörgő Federico Chiesa és Dušan Vlahović révén, ezen kívül pedig a keret is megfelelő mélységgel rendelkezik, szombaton Moise Kean, Timothy Weah, Arkadiusz Milik, Nicolò Fagioli és Andrea Cambiaso lépett be csereként.

A torinói középpálya egyértelműen gyengébb, mint az Inter sora, viszont Massimiliano Allegrinek olyan megfizethetetlen előnnyel rendelkezik, amiről Simone Inzaghi nem is álmodozhat, hiszen a Juventus idén csak a bajnokságban kell bizonyítson, a hét többi részében pedig a csapat a fejlődésen dolgozhat. Simone Inzaghi véleménye szerint az európai kupasorozat hiánya megközelítőleg 6-8 pontos előnyt jelenthet, és a milánói lap szerint egyetlen csapat sem olyan éhes a sikerre, mint az Öreg Hölgy.

A Corriere Torino már a november 26-i meccsre készül, amelyen az Inter Torinóba látogat, mindaddig viszont Massimiliano Allegri bizonyosan inkább szívesen reflektorfényen kívül maradna csapatával. A torinói lap is az Inter és a Juventus párharcáról ír a scudetto kapcsán, még ha Massimiliano Allegri egyelőre hallani sem akar ilyesmiről, és minden nyilatkozatában a legjobb négy hely egyikének az elérését tűzi ki célként a jövő évi BL-szereplés biztosítása érdekében. Az edző így próbálja levenni a kötelezettséget és nyomást a csapatról, miközben a tabella egyértelműen a Juventus és az Inter párharcát mutatja, hiszen a két csapathoz képest a Milan 9, míg a Napoli 7 ponttal rendelkezik, így jelenleg egyértelmű, hogy a scudetto tekintetében az Inter ellenfele a Juventus lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5018216769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2023.09.18. 13:04:39

Ácsi bácsi, azért ne szálljunk el egyelőre.

Az első 20 perc rendben volt, jó látni, hogy újabban megpróbálunk letámadni, támadni, nyomni, amíg bírjuk erővel. Ideális esetben tudunk szerezni 1-2 gyors gólt, aztán már csak gyilkolunk (ezt is jól csináltuk most 1-2 megingástól, nagy hibától eltekintve). 2 gól után teljesen rendben van az antifutball. Azt nem látni még, mit teszünk, ha nem alakul ilyen jól az első 20 perc, neadjisten mi kapunk gólt. Kérdés, képesek vagyunk-e végig nyomni egy meccsen.

Én megnéztem a milánóiak meccsét is, nem kell beszarni az intertől. Inkább az volt megdöbbentő, hogy milyen gyenge most a Milan. Theón, Leaón és a 67 éves Giroud-n kívül nincs egy épkézláb játékosuk. Ha így folytatják, esélyük sincs a top 4-re.

venember83 2023.09.18. 13:42:40

@Lanzafame: ne légy már ilyen negatív!!! Mi következik, Maxit is elkezded kritizálni egy 3-1-es győzelem után? Hihetetlen.

delpi0823 2023.09.18. 13:50:00

@Lanzafame: Meg 1forduloval ezelott arrol irtak hogy milyen jol igazolt a Milan.Meg a Napoli,Inter,Milan 3as elottunk van,most meg mar scudetto eselyesek vagyunk.Ezek a lapok is egy nagy viccel egyenloek,johogy nem mar 2fordulo utan bajnokot hirdetnek.Ahhoz hogy tisztabb kepet kapjunk minimum 10fordulonak el kell telni,de inkabb 15nek sztem.

DelPiero2 2023.09.18. 14:04:35

Simán elkaphat egy sérüléshullám minket, kidől 3 kulcsjátékos és készen vagyunk. Kérdés milyen ellenfelekkel szembeni szériában történik mindez. Ez nem negativitás, ez sajnos benne van a pakliban ilyen bírók mellett, hogy komoly durvaságokat elengednek (az ellenfeleknek)

rockitbaby 2023.09.18. 14:07:03

@Lanzafame: Bologna - Juventus 1-1. Már kaptunk rá választ.

Thuglife! 2023.09.18. 14:08:22

Atyavilág!!
Megvertünk egy Laziót aki a BL-ben játszik kedden.az a Lazio(az atalantával együtt)
Amelyik soha nem bírja a kettős terhelést.Az a Lazio amelyik könnyedén dobta le ellenünk tavaly az olasz kupát hogy a bajnokságra koncentráljon a hajrában.
Játszottunk egy bolognával ahol egy ambíciózus edző van(majd jön a Monza is Palladinóval)akik zsebre szokták rakni ezt a retrofocit.Chiesa akit nyáron már el akarták itt adni meg Vlahovic most hozza a tőlük elvárhatót.játszunk még olyan meccseket ahol mi kapjuk az első gólt.akkor ez a működőnek látszó kontrajáték mehet a kukába.ne értsetek félre érjünk be az első négybe.de már lenézzük a milánt meg a napolit? A laziót ki várta a négybe?ez a mérce?csorogjunk be a 4-be mert elmegy az a kevés értékünk is.egy nem bajnokesélyes csapatot (mert hát azt állítják egyesek nem elég jó a keretünk)amilyen Conte első éves csapata volt,ki kell egészíteni az edző gyözelembe hergelő skilljeivel.én nem látok mást csak egy kishitű frusztrált önkritikát nem ismerő és csak Agnellinek bizonyítani akaró,állását féltő és ezért konfliktuskerülő pingvint.játszunk már olyannal aki letámad utána lehet elemezgetni.

sleepy8 2023.09.18. 14:20:01

@Thuglife!: Ez a cikk az élő példája, hogy miért teljesen fölösleges ilyen random cikkekkel folgalkozni, nemhogy még vitatkozni rajta.

Balotellinek ritkan van igaza, de abban van némi igazsag hogy a mai világban az "újságírók" nagyresze teljesen vilagtalan.

venember83 2023.09.18. 14:58:59

Pontszámok négy forduló után:
21/22 - 2 pont
22/23 - 8 pont
23/24 - 10 pont

A fejlődés megkérdőjelezhetetlen.

Leram7 2023.09.18. 15:13:39

Papíron, ha a képességei szerint játszik a Chiesa, Vlaho kettős és kiegészítő emberként Kean, Milik is lövi majd a gólokat, akkor csak a középpálya lehet a szűk keresztmetszet.

A védelem ugyan nem kiváló, de helyt fog állni.

Az a kérdés, hogy Fagioli, Miretti, McKennie, Weah, Kostic, Iling közül lesz valakinek gólgazdag szezonja, mert ha az is teljesül, akkor a top 3 sima ügy, de még a bajnoki cím sem lehetetlen.

alexGicamo 2023.09.18. 16:03:30

Most még teljesen fölösleges ilyesmiről beszélni ! Még csak most kezdődött a bajnokság ...

Lanzafame 2023.09.18. 16:20:47

@venember83: pedig ilyen szépeket sosem írtam róla. :)

@rockitbaby: próbál az ember optimista lenni, amíg Allegri engedi.

@delpi0823: Rudy Garciánál mindig benne van a nagy pofára esés, a Napoli szezonja az előző után csak csalódás lehet, max. top 4 a vége szerintem nekik. A Milan tényleg kutyaszar most. A Roma komolytalan, a Laziónak sok lesz a terhelés. Mi sem vagyunk túl jók, ezért kellene ebben a szezonban építkezni a pontgyűjtés helyett. Inkább legyen év végére egy fiatal, éhes, összeálló csapatunk a 4. helyen, mint 2. hely a tavalyi szégyenteljes "játékkal", fiatalok helyett Koszticsokkal és McKennie-kkel.

Csak Csucsu 2023.09.18. 17:12:14

Ahogy mondaná a mester majd február márciusban kell igazán ott lenni s nyomás alá helyezni a többieket. Viszont ha a többiek így hullajtanak mi pedig hoznánk a kötelezőt . Nem kérdés. Heti 1 meccs csak Olaszországban
A legnagyobb vicc az egészben hogy a sajtó nagyrésze Chiesa s Vlahovic távozásáról szólt. Nem titkoltan a mester is megoldaná nélkülük… de beindult a szekér nekik.. Remélem új nagy páros kezdeti csillogását láthatjuk sokáig
Forza Juve per sempre

orwelll1 2023.09.18. 17:36:19

Egy a lényege, négy meccs után azért ne ítéljünk már bajnoki címet, vagy legalábbis esélyeket. Az egyik nagy különbség az elmúlt évekhez képest, hogy nincs nemzetközi kupa szereplésünk, így tulajdonképp max még a kupára kell koncentrálni. A Lazio el is engedhette a meccset, hisz kedden azért az AtMa-val fog játszani, ez meg csak a negyedik meccs a bajnokságban. Azért ne így legyen, és remelem fejlődünk, és akár bajnokok is leszünk.

MdewC 2023.09.18. 18:06:22

@orwelll1: azért a gólokat be kellett lőni, ráadásul gyengébbik lábbal.

Nem vagyunk még bajnoki esélyesek, viszont jól kezdtünk.

Nehéz megfelelni a Juvenak, ha vesztünk akkor az a baj, ha nyerünk, akkor már egyből bajnok esélyesek vagyunk, akkor meg az a baj. Ilyen a sajtó.

Meg kell nyugodni, a kicsiket meg ütni.

2023.09.18. 23:16:57

@venember83: Milyen érdekes erre nem ír senki semmit:)

Attilio79 2023.09.18. 23:45:20

Simán scudetto esélyes a csapat a körülmények miatt!
Az, hogy nem kell koncentrálni egy nemzetközi kupára és pihenten várhatunk rangadókat valóban minimum 6 pont előnyt jelenthet a közvetlen riválisainkkal szemben.
Itt most kizárólag az eredmény számít és közben be kell(ene) építeni a fiatalokat. Ez lehozható Januárig, amíg biztosan szerepelnek Európában a riválisok. Az esetleges sérülések is minimálisabban érkezhetnek a kevesebb meccsnek köszönhetően és az egyéni teljesítmények is jobbak lehetnek a kényelmesebb időbeosztás miatt.
Ez a feladat az erőbeosztáson és taktikán múlik és ez a keret továbbra sem a Piacenza, ennek a feladatnak feküdnie kellene a mesternek (leszámítva az előbb említett fiatal beépítést) Januárban jó lenne igazolni egy normális középpályást (Rovelláért kár).
Forza Juve!

Marci04 2023.09.18. 23:46:27

Tavalyelőtt 2, tavaly 8 pontnál álltunk 4 meccs után. Most 10 pontunk van. Ez mindenképpen fejlődés. Ez a csapat ettől függetlenül persze nem egy világrengető csapat, de tud fejlődni, ez látszik. Teljesen egyetértek, hogy négy meccs után nem kell tanulságokat levonni, de tavaly ki gondolta volna a negyedik meccs után hogy a Napoli toronymagasan bajnok lesz? Senki.
Én mindig pozitívan akarok a dolgokhoz hozzáállni, megtartva a reális gondolkodást emellett. Ez a kettő számomra azt mutatja, hogy a csapat idén küzdhet a bajnoki címért, de a Bl helyezések valamelyikét elfogjuk érni.
Tisztában vagyok azzal is, hogy anyagi gondokkal küzdünk, de egy BL indulós csapat valószínűleg többet, és minőségibbeket is tud majd igazolni, és több játékos számára is megfelelő célpont lehet majd a Juventus.

Rocky80 2023.09.19. 00:15:17

@LacaGLJuve: @venember83: itt vagyok, majd én reagálok! :D

Amúgy nehéz reálisan megítélni, mert én eddig is láttam a fejlődést az évvégi pozíciók alapján; annak ellenére, hogy a tavalyi egy őrülten nehéz szezon volt a rengeteg hátráltató tényező miatt. Amit természetesen elbagatellizálhat vagy felnagyíthat mindenki a vérmérséklete / szimpátiája szerint és alapján.

Ugyanez fog történni a jelen szezonnal is:

Ha jó eredményt érünk el, vagy nézzük csak ezt a szezonkezdetet:

- Allegri pártolók: végre megmutatja a Mester és a csapat, felesleges károgni, akár bajnokok is lehetünk;

- ellenoldal: mi volt a Bologna ellen?; könnyű dolgunk lesz így, hogy heti egyszer játszunk; majd nézzük meg hogy védekező csapat ellen mit tudunk; majd nézzük meg tavasszal, hogy állunk; ez Magnanelli munkája és nem Allegrié; stb. stb.

Nyilván mindkét félnek igaza van bizonyos dolgokban és az igazság a kettő között van, aztán ki-ki hogy látja, meg miben hisz és miben bízik.

Zárójeles megjegyzés és off:
Ennek az országnak és embereknek úgy látszik lételeme és létszükséglete a megosztottság, csak szeretném hinni hogy nem lesz ez mindig így és felül tudunk emelkedni egyszer ezen a közös cél érdekében. :-( :-)

Saját véleményem: nagyon nagy hendikep lesz ez a heti egy meccs, főleg a tavaszi, "legfontosabb" pillanatokban. Minimum ezüstérmet várok éppen ezért, ahogy a kupában is, de titkon reménykedem, hogy az egyiket (mindkettőt) behúzzuk.

Ennek ellenére: jócskán ránk fér az erősítés és a minőség, főleg a középpálya rettentően gyenge komolyabb célokhoz.

Kis fricska az ellenoldalnak és vicces irányba terelés:

"Chiesa nem csatár hanem szélső, illetve mindenkit rossz helyre rak Allegri és mindenki értéke zuhan a regnálása alatt":

Egyelőre lubickol ebben a szerepben és 3 gólnál tart; illetve megnézem majd Vlahovic elértéktelenedését is, most hogy egészségesnek tűnik és rúg vagy 30-at idén! :D

Rocky80 2023.09.19. 00:21:49

("reakcióim rátok":

Előre bocs mindenkitől, illetve utólag is a nekem címzett hozzászólások kapcsán:

Nem azért nem válaszolok, mert nincs mondanivalóm vagy az érveitek meggyőztek és elnémulok miattuk! :D

Épp' ellenkezőleg: csak telón hozza fel ezt a lehetőséget hogy írhassak, itt meg iszonyat lassú és ezer gondolatom van mindig a témáitok/gondolataitok kapcsán; aztán vagy van időm/kedvem rá, hogy kisregényt írjak és válaszoljak, vagy nincs és elévülnek a témák/gondolatok. Bocsánat, igyekszem az ellenoldalt is "vinni", de nem mindig sikerül. :-)"

Rocky80 2023.09.19. 00:27:43

Mindenesetre Allegri mester idén ismét régi fényében fog tündökölni, a fiatalokkal foglalkozni is lesz ideje, remélhetőleg komoly sérülések sem hátráltatnak bennünket; szóval öveket becsatolni és ne felejtsétek el becsukni a szátokat majd egy-két gólunk és komoly teljesítményünk után! :D

Rocky80 2023.09.19. 00:31:22

Amúgy tudjátok hogy miért ment eddig sz*rul Allegrinek a visszatérése után?

Mert ez még Pirlo csapata volt... :D

Shyr Kahn 2023.09.19. 02:11:06

@Rocky80: Remelem igazad lesz. Semminel sem lenne jobb nekunk, az ellenoldaliaknak, mintha tevednenek.
Egy valamit azert ne felejts el. Meg csak par fordulo ment le. Csakugy, mint az ujsagiroknak, meg neked - es nekunk is varni kell, hogy kiertekeljunk.

Egy-ket dolgot azert bedobnek a pikszisbe:
- bizonyos jatekosok sosem tudtak Allegrivel egyuttmukodni. Talan (azaz talan es nem bizonyosan) a mostani keretben (Bonucci tavozasa utan) mar nem lesz ilyen jatkos. Korabban Dybala, Benatia a ket nev, akik most hirtelen eszembe jutnak. Mindenkinek a kepzeletere van bizva, hogy ki volt a hibas ezekben az esetekben, de az teny, hogy valamiert Allegri es nehany jatekosok korul sok volt a balhe. Sarri mellett pl Dybala eleg jo teljesitmenyt nyujtott. Nem ertem mikent van megint Dybala a topon Mou kereteben. Lehetseges valasz: Mert a Roma a neki valo szint? Talan igen, de en inkabb ugy gondolom, hogy azok a jatekosok, akik kevesebb vedomunkat vegeznek, nincsenek elegge megbecsulve Allegrinel. Hosszu tavion kivancsi leszek, hogy Chiesa es Vlaho is marad-e ebben a formaban.
- Allegrit erdekes modon egyetlen jatekos sem emliti, mint a legjobb edzojet. Conte-t emlitettek (Pirlo, aki eszembe jut), de Ot sosem lattam megemlitve egyetlen egy kontextusban sem, amikor a volt jatekosai beszeltek jo edzokrol. Lehet ez csupan veletlen, vagy Allegri erosen csak masodik valamely masik edzo mogott (ami meg mindig jo teljesitmeny), de akkor is szuli a kerdest: vajon miert?

Majd 15 fordulo utan meglatjuk. Legyen igazad, de addig sztem ne essunk at a lo tulso oldalara. Az elozo evek alapjan (ami nem Pirlo csapata volt, hiszen Pirlo szerencsetlen modon egyetlen evet kapott csupan), sztem jogosan ketelkedunk sokan ebben.

venember83 2023.09.19. 04:20:47

@Shyr Kahn: "Allegrit erdekes modon egyetlen jatekos sem emliti, mint a legjobb edzojet."

Danilo szerint egy szinten van Guardiola és Allegri.

Rikoo 2023.09.19. 04:53:59

Viccesek ezek az olasz lapok. Természetesen a Sky közben "lefelejtette" Vlahovicot és Chiesat a Serie A góllövőlistájáról.
pbs.twimg.com/media/F6VRiQnWoAA_U5_?format=jpg&name=large
Úgy néz ki a Juventus lesz az örök ellenség mindenhol, akiket folyton tönkre kell tenni és meg kell alázni.
Még szerencse, hogy ennek a klubnak van kiemelkedően a legtöbb szurkolója Olaszországban.

Shaky79 2023.09.19. 06:02:13

Eddig kutyaütő játékosok allegri a király, most meg allegri csinál belőlük nagy játékost...hihetetlen... ???

delpi0823 2023.09.19. 09:23:36

@Shyr Kahn: Pjanic peldaul nagyon imadja,de azthiszem Khedira is ha jol emlekszem.De meg Ronaldo is megemlitette talan egyszer hogy nagyszeru edzo.

NagyonJuve 2023.09.19. 10:11:38

@LacaGLJuve: @venember83: @Rocky80: akkor válaszolok én is:)
Pontokban van fejlődés labdabirtoklásban semmi. Vlahovic itt sosem fog 30gólt löni max egy támadóbb felfogású csapatban. Allegrinél még senki nem lőtt 30 gólt. Nagyon is örülnék neki ha lőne de nem sok esélyt látok rá. Anno mikor allegri alatt ment a szekér uhyan ilyen taktika volt kb minden meccsen 20,30 percet fociztunk aztán átengedtük a terüeltet abban volt az egyik erőssége a csapatnak de akkor mondhatni a világ legjobb védelme volt egy szuper kapussal. Sokszor volt akkor is szerencsénk. Sokan emlegetik a barca elleni 3-0 át de ha 0-0 nál messi belövi azt az ordító helyzetet vagy nem buffon van a kapuba akkor már más a leányzó fekvése. Ahhoz a focihoz a védelmünk sokszor hibázik meg 1 jó kózéppályás hiányzik. Pogba kiesésével remélem felbontják a szerzödését és januárban jön valaki a helyére. Ez nem változtat azon hogy allegri nézhetetlen szar célfocit játszat. Dóntő pillanatokban nem válik be.

venember83 2023.09.19. 10:19:45

@Rocky80: "Amúgy tudjátok hogy miért ment eddig sz*rul Allegrinek a visszatérése után?"

Pedig én azt hittem, hogy az őshonos torinói oroszlán gaz cselszövései és áskálódásai miatt.

Csak Csucsu 2023.09.19. 15:01:37

@Rocky80: Azért kicsit átestél a ló túloldalára. 3 frontos küzdelem mellett megnézném ezt a védelmet a sok 1-0 ás meccsel amit elképzel. Annyiban fejlődött hogy mostanában hagyja 20 percig focizni a srácokat
3-5-2 ben biztos hogy csatár nem kérdés .. mondjuk egy vagy két évig Pirloval a bal oldalon volt erőltetve néha a jobban vagy itt ott. 4-3-3 ban nem biztos hogy középre raknám ha már csatár..
Evvel a csapattal a szertáros is top6ba lenne.
Régen is voltak fellángolásai… aztán nagy meccsen betolta a buszt. Komolyabb csapatok meg lőttek 3 at
Sajnos többször olyan emberekre épít akire nem kéne vagy nagyon nehezen tudja mentálisan formába hozni azt aki formán kívűl vannak. Az emberei pedig általában a legnagyobb középszerek a csapatban

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása