A szakértők szerint sem esélyes a scudettóra a Juve

moggi_luciano_studioban.jpgAz első fordulók után a válogatott szünet tökéletes alkalom a látottak elemzésére, és némi esélylatolgatásra, így a sajtó többeket megszólaltatott a hétvégi meccseket követően.

Fulvio Collovati a Rai Sport munkatársának nyilatkozott, és véleménye szerint a Juventus sokat veszített azzal, hogy lemaradt Romelu Lukakuról: „Lukaku egy negyedóra alatt megmutatta a Roma és Milan közötti meccsen, miért akarta őt annyira Massimiliano Allegri a Juventus csapatában. Ő át tudja venni a labdát, tudja védeni a labdát, és tökéletes társa lehetett volna Federico Chiesának. Dušan Vlahović nem tudja megtartani a labdát, ő nem ideális csatár. A Juventus jelenleg nem jelenti ugyanazt a szintet, mint az Inter, a Milan és a Napoli.”

Fabrizio Ravanelli elmondta a véleményét az Interről a SportMediaset műsorában: „A Juventus játékosaként ez az Inter félelmetes. A csapat sokat fejlődött önbizalom tekintetében. Fizikai erőt demonstrálnak minden meccsen, és a Fiorentina ellen számos helyzetet kialakítottak.”

Luciano Moggi a Libero számára írt cikkében így nyilatkozott az olasz bajnokság legerősebb csapatairól: „A Napoli irányt vétett, a Maradona gyepén a szerepek felcserélődtek: a Lazio tűnt olasz bajnoknak, és nyert végül 2-1-re. Csak megerősítjük azt, amit a bajnokság elején sokan megírtak: a Napoli nemigen fogja megismételni a közelmúltbeli sikert. A Milan és az Inter viszont sokkal kompaktabb és versenyképesebb csapat benyomását kelti, képesek mindkét fázist játszani, és megfiatalították a keretet jólábú játékosokkal. A Juventus a szerény Empoli ellen nyert, a tabella utolsó helyezettje ellen, amely eddig gólig sem jutott. Ha a bianconero csapat ki tudja használni az európai terhelés hiányát, akkor BL-helyen zárhatja a szezont.”

Domenico Marocchino a Radio Bianconera számára nyilatkozott a bajnokság és a Juventus helyzetéről: „A bajnokság nem egy kupasorozat, hanem egy Giro d'Italia, és még csak a harmadik fordulónál tartunk, ha pedig pillanatképet készítünk az első három meccs alapján, akkor a leginkább a Milan tűnik meggyőzőnek. Jelenleg a pályán mutatott teljesítmény alapján úgy tűnik, hogy a Juventus jobban érzi magát idegenben, mint hazai pályán, azonban ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy az Udinese és az Empoli nem ér fel a Bolognával. Mindazonáltal a vasárnapi meccs élvezetes volt, mert amikor Federico Chiesa ihletett állapotban játszik, akkor szórakoztató. Az átigazolási időszak után szerintem a keretből hiányzik egy játékmester, illetve egy fantáziával rendelkező játékos, aki Domenico Berardi lehetett volna.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1418208365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2023.09.05. 23:14:42

Nekünk egyáltalán nem baj, ha nem tartanak minket most esélyesnek. Sőt.
Hosszú a szezon, lesznek botlások, sérülések és amikor a többiek máshol is kapják a terhelést, akkor eljöhet a mi időnk. Annyi a feladat, hogy a “kötelező” meccseket nyerni kellene.

Leram7 2023.09.05. 23:26:37

Ami fontos, hogy van egy relatíve jó kezdésünk. Az elmúlt években eléggé rosszul kezdtünk, most 9 ből 7 pont elfogadható.

Ami talán reménykedésre adhat okot az Allegri esetében az, hogy a csapat erősödik eredményekben szezon közben.

Az biztos, hogy szép focit nem fogunk látni. Hátha összejön 1-2-3. hely valahogyan, talán kis szerencsével, vagy a versenytársak hibázásával.

Wizzurah 2023.09.06. 03:55:20

Napolival kapcsolatban egyetértek. Az hogy Lukakut bánhatjuk, oltári nagy baromság, bár Vlahovic tényleg sokszor labdát sem tud átvenni, a büntetője egy rakás szar volt, de idén erőteljesebbnek érzem és elszántabbnak. Az inter eddig nagyon brutális, hihetetlen jól igazolnak fillérekért, Marotta.... Mondjuk eddig minden évben volt több hónapos blokkolás is náluk a szezon második felének elején, remélem ezt a jó szokásukat idén is folytatják. A milan is nagyon jól erősített szerintem.
Nálunk az a baj, hogy egy balfék focigyilkos az edző, semmi más hibát nem látok. Attól tartok még, hogy ha új edző is lesz, mire kiöli a fejekből ezt az antifoci szart, ha egyáltalán ki lehet, elmegy vele egy szezon és a türelem is személye felé.

JuveMI 2023.09.06. 08:22:14

"...mert amikor Federico Chiesa ihletett állapotban játszik..." Pontosan! Ez a taktika, ez a játékstílus, amit képviselünk zömében pont erről szól... ha éppen jól játszik/villant valamit az a 3-4 minőségibb játékosunk (Chiesa, Vlahovic, Rabiot, Pogba), nyerhetünk... na meg ugye a szögletek... a keret többi tagja nem más, mint egy védekező-kiszolgáló személyzet (viszont az ő lelkesedésükkel nincs gond).

MarcoT 2023.09.06. 11:10:39

Valóban, nincsen se játékmester, se fantázia.

kidelpiero 2023.09.07. 00:12:01

@Wizzurah: igy h Lukaku a Romahoz igazolt, a szezon vegen pontosan latni fogjuk milyen dontes volt. Ha ott eredmenyes lesz, nalunk is az lett volna...

venember83 2023.09.07. 06:15:50

@kidelpiero: nem bánnám, ha idén a scudetto egy római csapathoz kerülne. Szép sorminta lenne, s bizonyítaná az olasz bajnokság "kiegyensúlyozott", "szoros", "kiegyenlített", "sokszínű" jellegét a sok-sok "unalmas" év után.

Andras74 2023.09.07. 06:15:55

@kidelpiero: nagyságrendileg igen.
Inkább azt érdemes figyelni, mennyit lesz vagy nem lesz sérült, hány percet bír meccsenként és milyen lesz a gól-gólpassz/perc átlaga.
Az értékesített tizenegyeseket meg külön kéne vizsgálni. Nem sokszor hagyja ki, sajnos, és lehet, hogy viszont Dybala is fog rúgni párat.

JohnRossEwing 2023.09.08. 04:28:08

Nézd már a sok szakértőt! Hát még Mogginak is “tipikus magyar mentalitása” van?! Pedig azt gondoltam, az ő meglátásai még a klubtól eltávolodva is mindig ülnek. Még hogy negyedik?! Hát csak az az igazi szurkoló, aki szerint a BL-t is meg kell nyernie idén ennek a csapatnak. ?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása