Allegri: „Decemberben meglátjuk, hol állunk, cél a BL-hely”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_allianzban_fekete-feher-sarga_melegito.jpgMassimiliano Allegri az Empoli elleni meccs előtti sajtótájékoztatón számos kérdésre kellett választ adjon, hiszen a Bologna elleni döntetlent úgy a szurkolók, mint a sajtó is sikertelenségként élte meg.

„Holnap egy olyan csapat ellen lépünk pályára, mely meg akarja szerezni az első pontjait idén, nekünk pedig kontinuitásra van szükségünk.

Az Empolit nem becsülhetjük le, a toszkán csapat génjeiben van, hogy saját meccsét játssza, ezért nagyon szilárdnak kell bizonyulnunk. Csapdák a vasárnapi találkozón? Minden meccsen vannak csapdák, szilárd és precíz játékra lesz szükségünk az Empoli ellen.

Nincs meghatározott védősor a Juventusnál, hat védőm van, beleértve Dean Huijsent is, akik mind megbízhatók. A vasárnapi meccs kapcsán csak azt nem tudom a védősor ügyében, hogy Alex Sandro vagy Federico Gatti lesz a kezdőcsapatban.

A Bologna elleni meccs után nem éreztem túl jól magam, ezért beszéltem Marco Landuccival, hogy nyilatkozzon ő a sajtónak. Nem volt semmi probléma. Különben húsz év alatt ez volt az első ilyen eset, egész héten félholtnak éreztem magam, nem akartam nyilatkozni a Bologna elleni meccs után.

Nicolò Fagioli registaként? Egyre jobb állapotban van a vállsérülése után, amely miatt ki kellett hagynia néhány edzést. Szerintem végül jó regista lehet belőle, bár jelenleg Manuel Locatelli a kezdő, és ő jó teljesítményt nyújt. Sajnálom, hogy a szurkolók kifütyülték őt és Alex Sandrót, mert két megbízható játékosról beszélünk.

A jobb szélen játszhat akár Weston McKennie is, még ki kell értékelnem, hogy ki lesz a kezdő. Andrea Cambiaso is játszhat a jobb oldalon, neki lényegében mindegy, hogy a jobb vagy a bal oldalon kap lehetőséget. Egyelőre a szezon elején vagyunk, némi idő elteltével kiértékeljük a helyzetet, és fokozatosan minden tisztább lesz.

A mercato tekintetében megosztottuk a gondolatainkat a vezetőséggel a távozók és a lehetséges érkezők tekintetében. Nem volt lehetőség olyan futballisták szerződtetésére, akik javíthatták volna a keret minőségét, viszont fejlődőképes játékosok vannak a keretben. A vezetőkkel Dušan Vlahović megtartása mellett döntöttünk, meg akartuk őrizni a csapat versenyképességét, a csatár jobban teljesít, Federico Chiesa pedig új évet kezdhet. Paul Pogbát megpróbáljuk úgy kezelni, hogy optimális állapotba kerüljön.

Elsődleges célunk, hogy december 30-án a legjobb helyzetben legyen a csapat, s lássuk, mi az állás a tabellán. Célunk, hogy a legjobb négy között maradjunk, vagy legalábbis ehhez közel, s tavasszal kijátsszuk a kártyáinkat. Jövőre a BL-ben akarunk futballozni. A scudetto? Szerintem ehhez 86-90 pont szükséges, de jelenleg értelmetlen ezzel foglalkozni, mert ami ma érvényes, az holnap már hamisnak bizonyulhat. A címre a Napoli a legesélyesebb, nekünk pedig magunkkal és a feladatainkkal kell foglalkoznunk. Az első négy helyért nyolc csapat lesz versenyben: a Napoli, az Inter, a Milan, a Juventus, a Roma, a Lazio, az Atalanta és a Fiorentina.

A keretünk versenyképes, naponta azon dolgozunk, hogy javítsuk a teljesítményt, de megvannak az ellenfeleink is. Szerintem a negyedik hely eléréséhez 76 pontra lesz szükség.

Holnap Wojciech Szczęsny nem elsz a kezdőben, ő majd a válogatott szünet után lesz bevethető. Jobban érzi magát, ám nincs még játékra kész állapotban.

Kétlem, hogy Dušan Vlahovićot zavarná Romelu Lukaku szelleme és a számos átigazolási pletyka. Nyugodtabbnak látom őt, mivel fizikailag jobb állapotban van. A csatárok mindig jobban érzik magukat, amikor gólokat szereznek. Nagyon nyugodt vagyok az idei szezonja tekintetében, ahogyan Federico Chiesa, Moise Kean és Arkadiusz Milik szezonja tekintetében is. A helyzetünk nem könnyű, mivel heti egy meccs van, s lesznek játékosok, akik két vagy három hétig nem fognak játszani, de közös célunk a visszatérés a BL-be.

Filip Kostić? Semmi köze a helyzetének az átigazolási piachoz. Elmagyaráztam már, hogy miért játszott helyette Andrea Cambiaso, s holnap talán Filip Kostić fog játszani. A szerb védő egyre jobban teljesít a kapu előtt. Sajnos heti egy meccsel lesznek játékosok, akik kevesebb lehetőséget fognak kapni.

Paul Pogbát egyelőre vissza kell fogni, mivel sérülésből épült fel, s egy éve nem játszott. Samuel Iling gólpassza Paul Pogba nagyszerű előkészítése után következett. Ő 70%-on is meccseket tud eldönteni, egyszerűen más kaliberű játékos.

A scudettóra mindig a címvédő a legesélyesebb, a Napoli fontos játékossal rendelkezik Victor Osimhen személyében, aki csapata felé tudja billenteni a meccseket. A Milan és az Inter is két jó kerettel rendelkező csapat, jól kell teljesítenünk, hogy a legjobb feltételek álljanak rendelkezésünkre decemberben.

Manuel Locatelli helyettese? A helyén játszhat Adrien Rabiot is, de akár Fabio Miretti is. Vannak játékosaink, és ha Manuel Locatelli nem bevethető, akkor akár kétszemélyes középpályával is futballozhatunk.

A mérkőzés ritmusát magas szinten kell tartanunk, s a cseréknek segíteniük kell ebben a tekintetben.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3818205991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2023.09.02. 13:31:35

“A scudetto? Szerintem ehhez 86-90 pont szükséges, de jelenleg értelmetlen ezzel foglalkozni, mert ami ma érvényes, az holnap már hamisnak bizonyulhat.“
A mesterunkre is igaz atvitt ertelemben . Evekkel ezelott igaz volt ,hogy egy jo edzo ,viszont ez ma mar hamisnak bizonyul.

venember83 2023.09.02. 13:38:56

Örömmel látom, hogy a mester szerint szinte bárki játszhat a védelem előtt, Manuel Locatelli, Adrien Rabiot, Fabio Miretti is lehet regista, akár Nicolò Fagioli is, csak épp Nicolò Rovella nem. Hihetetlen.

Ethan Hunt 2023.09.02. 14:52:24

@venember83: Neki az a természetes posztja, így nem való oda... :D

SuperTrezi 2023.09.02. 15:32:21

"nincs meghatározott védősor a Juventusnál" - Pedig talán nem ártana, ha ott és egyéb csapatrészekben végre nem azt látnánk, hogy nincs egymást követő 2 meccs, amiken ugyanúgy állunk fel. Előfordulhat, hogy egyenesen használna a csapatnak. Máshol szokott működni.

"a vezetőkkel Dušan Vlahović megtartása mellett döntöttünk, meg akartuk őrizni a csapat versenyképességét" - Egész nyár végén Romelu "Lomb Kató" Lukakuban láttad a versenyképesség kulcsát, ezt hiába tagadod, Mester.

Irgalmatlan, mit össze tud hordani a Mester egyetlen interjú alkalmával. :/

SuperTrezi 2023.09.02. 15:33:20

@venember83: Nálunk szinte bárki tud játszani bármelyik poszton. Ettől vagyunk olyan jók! Ja, várjunk csak...

venember83 2023.09.02. 16:15:15

@MGB75: "Azért jó, hogy még így sem beszélhetünk scudettóról"

Ne helyezzünk túl nagy terhet a srácokra, még túlságosan fiatalok és tapasztalatlanok.

Ethan Hunt 2023.09.02. 16:29:24

@MGB75: "Az Empolinak sem kell csontig benyalni, meg mindenkivel állandóan udvariaskodni. Ez egy kiscsapat. Simán ki kellene ütni őket a csába!"

Allegri mindig felmagasztalja az összes ellenfelet a meccs előtt, hogy ha nem verjük meg őket, akkor utána elmondhassa, hogy ő megmondta előre, hogy nehéz ellenfél lesz...

Rocky80 2023.09.02. 17:23:42

Pozitív gondolataitok szoktak lenni? Nem árt pedig...

venember83 2023.09.02. 17:31:34

@Rocky80: megosztod, kérlek, milyen pozitív gondolatokat indukált benned ez a sajtótájékoztató?

Rocky80 2023.09.02. 18:54:08

@venember83: közömbös volt igazából, de általánosságban már megszokhattátok volna, hogy mindig így nyilatkozik.

Ethan Hunt 2023.09.02. 19:09:18

@Rocky80: "Pozitív gondolataitok szoktak lenni? Nem árt pedig..."

Allegri a Bologna elleni meccsen újfent alkalmazott játékfelfogásával gondoskodott róla, hogy ne legyenek...

De legalább megint 1 nappal közelebb kerültünk a kirúgásához...

Shaky79 2023.09.02. 19:21:25

Ez a csávó katasztrófa. Össze-vissza pakolgatja az embereket. Előlről hátulra, jobbról-balra!

"Egyelőre a szezon elején vagyunk, némi idő elteltével kiértékeljük a helyzetet, és fokozatosan minden tisztább lesz."

2 éve értékeled a helyzetet és nem jutunk előrébb, játék nulla és az eredmények sem jönnek, kifogás meg mindig van...Meddig engedik még ezt a dilettánst, hogy itt rontsa a levegőt?!

Rocky80 2023.09.02. 19:26:42

@Ethan Hunt: amúgy ha rosszul játszunk az mostantól mindig Allegri lesz, ha jól akkor Magnanelli? Ez csak mellékszálként jutott eszembe.

A szezon második meccsén van egy ikszünk otthon. Na puff. Összedőlt a világ!

Ethan Hunt 2023.09.02. 20:00:40

@Rocky80: Egy dolgot árulj el légy szíves! Mi akadályozott meg minket, hogy hazai pályán a Bologna ellen is azzal a játékfelfogással, azzal a magas letámadással lépjünk pályára, mint az Udinese ellen tettük idegenben az elejétől fogva az első fordulóban?

Mi olyat látott Allegri a Bolognában, ami miatt nem alkalmazhatta ezt a taktikát?

Hiányoltad a pozitív gondolatokat, de ha az ellenfél edzője, Thiago Motta sem hitte el egy percre sem, hogy majd az Udinese ellen látott Juventus várja az Allianzban - hiszen ő nyilvánvalóan az előző szezonokból már jól ismert antifutballista Juventusra készítette fel csapatát - akkor mi miért higgyük el, hogy majd most máshogy lesz?

Nem az a gond, hogy a második meccsünkön leikszeltünk otthon, hanem hogy olyan meccsen ikszeltünk le, ahol kötelező lett volna a 3 pont...

Marci04 2023.09.02. 20:30:56

@Rocky80: "közömbös volt igazából, de általánosságban már megszokhattátok volna, hogy mindig így nyilatkozik"

Amikor megcsíp egy szúnyog, akkor az első reakciód az az hogy: "jaj csak egy szúnyog, már hozzászoktam hogy addig vakarjam az irritáló csipést amíg el nem fertőződik" vagy az hogy: "jaj, csak egy szúnyog, nem baj, bekenem valamivel ami enyhíti"

Hidd el, mindenki megszokta már miket nyilatkozik Allegri, de a szúnyogcsípés az szúnyogcsípés marad.

Bundesz 2023.09.02. 22:16:43

@Rocky80: Tudod mi a qva felháborító?!
Mindnyájan vártuk vissza azt az Allegrit, aki 5 évig csúcson volt, sokszor nem szép focival, de ott volt. Most van egy impotens öreg, aki Csernus doktor könyvéből olvassa hogy holnap jobb lesz, cserélges össze mindent, és mindenkit.. mintha egy autóban a hátsó futóművet előre raknánk, majd rájön hogy bassza meg, nem megy ez a szar!
Azt gondolom egy Motta tűzesen, és relatív jó játékkal fos kerettel bealáz minket, neharagudjon a világ, de takarodjon el már végre innen, és ha nem tetszik sokunk véleménye, megjegyzem az ultrák is ezen a véleményen vannak.... Ebben ez esetben nem kell elolvasni, mert szerintem sokan ehhez már nem tudunk jópofát vágni.... Szomorú és pezsgőt fogok bontani mikor elmegy, bánom is én mi lesz utána, meg lehet tolni'a jó volt Allegri szöveget' csak menjen innen. Másrészt kíváncsian várom akár a holnapi meccset, és nézzük meg támadunk e, vagy csak leszünk a pályán?! Azt hiszem elragadtatam magam, de nagyjából a negativitas innen fakad, és pozitív akkor leszek, ha elment a csapattól, pedig én szerettem a munkásságát mindeddig!

Juventina7 2023.09.03. 18:18:25

Csak a bajnokság van, de így sem kimondott cél a scudetto? Itt nagyon nagy gondok vannak, főleg ha ilyen nyilatkozatok után meghagyják a pozíciójában Allegrit. A játékosok mitől legyenek motiváltak, ha a a saját edzőjük egy beszari taktikus.
Szégyen.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása