Weah: „Osimhen és Vlahović közül utóbbit választom”

weah_timothy_23-24-es_mezben_labdaval.jpgTimothy Weah egy JD Store megnyitóján beszélt a napokban, ahol a New Balance képviselőjeként jelent meg, miután 2021 óta az amerikai márkát képviseli.

„Az egyedüli érkező vagyok? Örülök ennek, őszintén mondhatom, mivel ez azt jelenti, hogy a klub igazán hitt a képességeimben.

A futballt úgy élem meg, hogy mindig 100%-ig hiszek a bajnoki címben, természetesen. Mindannyian a legjobbunkat fogjuk adni, hogy sikeresek legyünk, de a legfontosabb dolog az, hogy mindig a következő lépésre koncentráljunk.

Gyermekként két álmom volt, az egyik a vb-szereplés, amit már sikerült megélnem, illetve nagyszerű futballistává akartam fejleszteni magam. A Juventushoz csatlakozás azt mutatja, hogy ebben a tekintetben is sikeres voltam.

Édesapám már ideadta a Juventus mezét az amerikai turnén, megőriztem az első mezt, amit nyáron viseltem, és otthon őrzöm meg. Édesanyám elviszi majd neki, amint Libériába látogat. Édesapám annyi tanáccsal szolgált, hogy őrizzem meg a nyugalmam, és élvezzem a játékot a pályán. Láttam a Verona elleni gólját, talán nekem is sikerül szereznem egy ilyet az Empoli ellen.

Massimiliano Allegri nagyon precíz szakember, aki rendkívül odafigyel a részletekre, nekem pedig pont erre van szükségem, hogy fejlődjek, és folyamatosan fenntartsam a motivációm. Amikor angolul próbál beszélni, az egész vicces, de még szórakoztatóbb, amikor olaszul viccel velünk. Én minden nap tanulom az olaszt, mert ez nagyon fontos a csapaton belüli kommunikációhoz. Úgy érzem, hogy legkésőbb hat hónapon belül képes leszek magabiztosan használni az olaszt is.

Az öltözőben a legnagyobb vezérnek Danilót nevezném, ő a kapitányunk és a csapattárs, akit leginkább figyelemmel követek. Rajta kívül viszont Dušan Vlahovićot is fontos példaképnek tekintem. Ő rendkívüli csatár, mert sokszor betalál, és minden egyébhez is ért. Én pedig nagyon élvezem a játékot vele. Hogy elcserélném-e Victor Osimhenre? Soha. Mindketten rendkívüli játékosok, Victor Osimhennel játszottam a Lille-nél, de ennek a csapatnak Dušan Vlahović a tökéletes választás.

Federico Chiesa a legmagasabb szintet képviseli, ő és Dušan Vlahović a világ legjobbaihoz tartoznak, és nagyon eltökéltnek látom őket abban a tekintetben, hogy sikerre vigyék a csapatunkat. Nagyon büszke vagyok, hogy hozzájuk hasonló bajnokokkal játszhatok, és ide sorolnám Paul Pogbát is, aki példakép és igazi vezér. Nem egyszerű visszatérni egy ilyen térdsérülésből, olykor mintha lassítva mozogna, rendkívül elegáns, ehhez képest viszont lenyűgöző technikával és sebességgel rendelkezik.

Ki a legkedvesebb? Biztos, hogy nem Weston McKennie, már tíz éve kénytelen vagyok elviselni őt. Sok vicces srác van a keretben, de talán mégis Weston az. Ő és Moise Kean kalauzolnak engem a városban, s bemutatják az új éttermeket. Nagyon tetszik, hogy számos amerikai játékos szerepel az olasz bajnokságban, és erről majd beszélgethetek a következő válogatott szünet alatt két rossonero játékossal is.

Személyes célkitűzésem, hogy keményen dolgozzak, azonnal alkalmazkodjak az olasz futballhoz, és a legjobb összhangba kerüljek a csapattársaimmal a pályán.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr518205233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2023.09.01. 11:41:31

Az egyik fordításnál felmerült, hogy megéri-e. Nos, számomra ez volt ennek az interjúnak a csúcspontja: "Amikor angolul próbál beszélni, az egész vicces..."

Közben meg Weah mit mond az olasz nyelvtanulás kapcsán: "Én minden nap tanulom az olaszt, mert ez nagyon fontos a csapaton belüli kommunikációhoz. Úgy érzem, hogy legkésőbb hat hónapon belül képes leszek magabiztosan használni az olaszt is."

alexGicamo 2023.09.01. 15:43:43

Fiatal és rendkívül motivált . Kezdetnek jó !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1861) bajnokság (3437) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (954) elemzés (40) előzetes (872) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1685) játékosokról (10123) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2482) meccsek (4214) mercato (4248) nyilatkozat (7555) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása