Allegri: „Chiesa csatár, nem szélső”

allegri_massimiliano_mosoly_udineben_padon.jpgA Juventus egyértelmű győzelemmel kezdte az évet az Udinese ellen, ám a mérkőzésen Wojciech Szczęsny több fontos védést is végre kellett hajtson ahhoz, hogy az eredmény ennyire egyértelmű maradjon.

„Van két terület, amiben fejlődnünk kell.” - mondta a mester a DAZN munkatársának.

„A második félidőben többet kellett volna mozognunk, és jobban kellett volna irányítanunk a labdát, de tagadhatatlan, hogy nagyon meleg volt. A másik dolog, hogy amikor hibázunk, akkor jobban kell védekeznünk a saját térfélen. Egy dolog, amikor 3-0-ra vezet a csapat, de nem bonyolíthatjuk a kelleténél jobban a meccseket.

Szerintem Federico Chiesa csatár. Előfordulhat, hogy rosszul gondolom, de szerintem ő csatár. Túlságosan elszigetelődik a szélen, ezért jól teljesített Dušan Vlahović párjaként. Ők javulnak, bár Federico Chiesa ismét túlságosan kihúzódott a szélre. Szerintem Federico Chiesa képes idén 14-16 gólt szerezni, és korlátoznám a képességeit, ha szélen játszatnám.

Andrea Cambiaso nagyon intelligens futballista, és amikor adott egy olyan játékos, mint Federico Chiesa, aki be tudja játszani az összes területet, Andrea tudja, mikor kell védeni a területet vagy éppen a réseket keresni. Federico Chiesa nélkül egy lineárisabb szélsőhátvédre van szükségünk, amilyen Filip Kostić.

Timothy Weahnak időre van szüksége, hogy hozzászokjon az olasz bajnoksághoz, de elégedett vagyok a teljesítményével, a bokáját megrúgták, ezért cseréltem őt le.”

Az újságírók arról kérdezték a mestert, hogy miért Samuel Iling-Junior becserélése mellett döntött, amikor Filip Kostić is játékra kész volt.

„Samuel Iling-Junior állt be, őt választottam, mivel rendelkezésemre állt, és ő ugyanazt a szerepet tölti be, mint Filip Kostić. Ha Federico Chiesát hamarabb kellett volna lecserélnem, akkor Filip Kostić mellett tettem volna le a voksom, de Iling-Junior több területet fut be.

Dušan Vlahovićnak jó meccse volt, és egy olyan időszak után jött, amikor keveset játszott. Akkor tudja megmutatni, mire képes, ha labdaszerzés után azonnal mozgásba tud lendülni. A különbséget az jelenti, hogy irányítanunk kell a labdát, ezért tudnia kell, hogyan szabaduljon meg a védőjétől, és hogyan találjon területeket. Ezt nehéz kivitelezni, és ezen dolgozunk vele.

A BL-szereplésről való lemaradás nagy veszteség számunkra, miután, azt hiszem, hogy 12 évig folyamatosan résztvevők voltunk. Hiányzik, ezt nem tagadom, mivel mindenki azt mondja, micsoda előny a heti egy meccs, de szeretünk Európa legjobb csapatai ellen játszani.

A nehéz év ellenére a csapat harmadik lett a bajnokságban, és kiérdemelte a BL-szereplést. Nyilván a dolgok így másképp állnak, és több időnk lesz egyénileg dolgozni a játékosokkal, illetve a csapat mozgásait is jobban be tudjuk gyakorolni.

Yildiz? Holnap levágja a haját, mert legalább százszor rendezgette a meccsen, de tudjuk, hogy minőséget képvisel. A terv az volt, hogy pályára küldöm Filip Kostićot, de Federico Chiesa és Andrea Cambiaso cserét kért, így változott a terv.

250-ik győzelmem a Juventusnál? Büszke vagyok erre, és ezt Önöktől tudhatom meg. Nagyon boldog vagyok, hogy második lehetek egy olyan olasz legenda mögött, mint Giovanni Trapattoni. Ugyanakkor szeretném megragadni az alkalmat, hogy megemlékezzek Carlo Mazzonéról, aki itthagyott bennünket. Olyan szerencsém volt, hogy ismerhettem az idős edzőket, és erre büszke vagyok. Más futballt képviselt az a kor, különösen emberi oldalát tekintve.”

A mérkőzés után Federico Chiesa a Juventus által választott modern taktikáról beszélt, ami kevésbé defenzív, és nagyobb hangsúlyt fektet a proaktivitásra, de Massimiliano Allegri nem erősítette meg játékosa nyilatkozatát.

„A legtöbbet kell kihoznunk a rendelkezésünkre álló játékosok jellemzőiből. Ez azt jelenti, hogy magas letámadást alkalmazunk a csatárok támogatása érdekében, és sokat kell tanulnunk. Egy meccset megnyertünk, de maradjunk két lábbal a földön, és ne gondoljuk azt, hogy egyből mindent megoldottunk. Nem szeretném ezt az álláspontot képviselni. Szervezettek kell legyünk, és fedeznünk kell a területeket akkor is, amikor magas letámadást hajtunk végre.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9618197523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventina7 2023.08.21. 07:00:49

Akkor Yildiz Soulé sorsára jut…:D
Emlékeztek Di Maria mit írt Soulé insta posztjánál amin kiszőkített hajjal volt? :)))
Itt egyedül Rabiot-nak lehet lobonc haja. :D

alexGicamo 2023.08.21. 07:40:21

@Juventina7: Ugyan ! Maximus csak elküldi őt borbélyhoz , mint a Csinibabában Gálvölgyi a fiát ! :-D

Shaky79 2023.08.21. 08:21:16

Chiesa nem szélső! Ezzel szerintem többen is vitatkoznának, mert eddig mindig ott nyújtotta a legjobbját, a fiorban és a válogatottban is, csak ott más a játékfelfogás, és a rendszer is! Ott labdabirtoklásra törekednek, focizni akarnak, letámadni, és nem beparkolni a buszt! Jó lenne ha elmagyarázná allegrinek valaki, hogy ha kergetjük a labdát az sokkal fárasztóbb mentálisan és fizikálisan is, mint az ha birtokoljuk! Ezért fáradunk el a második félidőre, akár egy udinese ellen is, ha erősebb csapattal találkozunk akkor ez még látványosabb!

Gaben Smith 2023.08.21. 08:54:00

Chiesa nem szelso? Nyilvan nem en fogom ezt megcafolni vagy megerositeni , de Allegri egyik nagy hibajanak tunik ami az ido elorehaladtaval csak fokozodik ,jelesul ,hogy barminaron bepresel mindenkit az elkepzelt taktikajaba.
Sandro,Danilo kozeph. Locatelli regista, Mekkeni allandoan szelso szerepet tolt be,Yildiz jo lesz 8-asnak, Chiesa csatarnak…

Andras74 2023.08.21. 09:46:26

Ez a haj dolog a Juvéban visszatérő probléma. Még Alex is beleszaladt.
Nem a hossza a gond, hanem az, ha egy játékos azzal van elfoglalva.

Dante01 2023.08.21. 09:47:45

Remélem már csak ezt az évet kell kihúznunk vele. Botrány amiket mond és ahogy bepakol poziciókba játékosokat akik nem tudnak ott játszani. A második félidőben semmit, de semmit nem akartunk csinálni.Pedig most tényleg lehetet volna kipróbálni pár dolgot. Mondjuk, hogy 3 pasz után ne hátra hanem előre induljon meg a csapat vagy az ellenfél térfelén tartva a labdát passzolgassunk hátha megy az is. Ha meg sem próbáljuk nem is fog menni.

2023.08.21. 10:07:51

Jól van. Azért látom, két dolog nem változott. Megvan a vezetés és visszaállunk, mintha vége lenne a meccsnek. Ami 90 percig tart minimum. Miért ne nyerhetnénk akár 5-6 nullra is? Miért kell állandóan a vezetés tudatában leállni? Oké, 3-0. Persze, nem kell utána már kihajtani a belüket, de leállni sem kéne.
A másik meg a szokásos: hülyeségeket beszél. Chiesa mióta csatár? Max azóta, amióta a kopasz fejében kipattant.
Istenem, de várom a napot, hogy végre elhúzzon innen!

2023.08.21. 10:10:24

Ja! Ez az Udine olyan hulla gyenge volt, hogy csoda lett volna, ha csak 1, vagy 2 góllal nyerünk. Ha már itt kell nézni ezt a kóklert még legalább 1 évig, legalább húzzuk be a bajnokságot, ha már csak heti 1 meccset kell játszani. Bár, ha behúzzuk, gondolom, nem csak 1 évig kell nézni hallegrit.

Pavel1988 2023.08.21. 10:34:30

Egy éve is 3-0-val rajtolunk, én majd akkor hiszem el ha látok még legalább 3 olyan meccset, mint az első félidő volt.
Ugyanakkor ez a 3-0 kilóméterekkel jobb volt, mint a tavalyi. A csapat összeszokottabbnak és energikusabbnak tűnt.
A 2. félidő meg érthető, 30 fokban játszották a meccset és 3-0-ra vezettek a fiúk.

Szerintem bíztató ez a kezdés, Cambiaso hatalmas upgradenek tűnik Kotichoz képest. Fagioli meg nagyon hiányzott a kezdőből. Miretti ugyanolyan esetlen volt, mint tavaly.

Juventino86 2023.08.21. 10:43:05

Abban teljesen igaza van most kivételesen Maxinak, hogy Chiesát célszerűbb csatárként használni. Így közelebb van a kapuhoz, nagyobb az esélye, hogy több helyzete lesz. Tegnap jött is a gól középről. Cambiaso elég jól játszott tegnap, illetve Rabiot is átmentette a jó formáját. Vlahoviccal viszont továbbra sem vagyok elégedett. A tizit is be kell lőni, ez igaz, de továbbra is súlytalan elöl. Meglátjuk, hogyan alakul a szezon. Amíg nyerünk, részemről minden rendben.

@Pavel1988: Miretti és Kostic kapcsán is teljesen egyetértek.

Juventino86 2023.08.21. 10:54:24

Világos persze, hogy Chiesa amúgy szélső, csak arra akartam utalni, hogy Maxinak ebben az ultradefenzív felfogásában csak csatárként lehet őt jól használni. Nem túl előnyös, hogy Maxi állandóan poszton kívül játszat több játékost is, de Chiesa csatárként történő alkalmazása még nagyjából vállalható.

Csak Csucsu 2023.08.21. 11:34:34

3-5-2 ben nem szélső az biztos :))) mi pedig ebben a felállásban játszunk. Csak nem tudom hol lesz Pogba helye ha netán egyszer egészséges lesz mert amióta visszajött Chiesa mostani posztján játszik

Juventina7 2023.08.21. 15:14:55

Aww ? Mario nagyon magasra tette a lécet minden téren, de Dusant is nagyon szeretik a szurkolók.

twitter.com/forzajuveen/status/1693574848944156762?s=46&t=ZZNocEicdUJ-DIuJpmYWjg

Ethan Hunt 2023.08.21. 15:36:29

@Csak Csucsu: Majd ott, ahol most Rabiot van vagy Miretti posztján, Chiesa kulcsfontosságú a támadásainkban...

Csak Csucsu 2023.08.21. 16:02:50

@Ethan Hunt: Elvileg igen.. de amióta itt van polpo nem láttam a kpn robotolni.. előrébb helyezkedett a csatár mögött.. de sokat adna egy egészséges btb Pogba
Már csak az kérdés Berardi hova jön HA jön.. valószínűleg nem padozni
Bár ez a story már régebbi SMS

Juvino 2023.08.21. 16:14:28

Chiesa 14-16 gol? Ugy legyen! Bar a mult szezonban Vlahonak 25-30 josolt,ha jol emlekszem.
Es en is orulok annak, h ismerte a regi edzoket,foleg ha nem oket kovetne szakmailag, hanem felnezne es latna, h vannak uj edzok is, akik haladnak a korral, meg ha emberileg nem is annyira flottak.

Wizzurah 2023.08.21. 22:50:29

Chiesa szeret önzőzni, szóval igazából szerintem is jobb, ha csatárként játszik, bár szerintem a passzai, cselei, beadásai sokkal technikásabbak, mint a lövő képessége, de hát majd belejön...
Szerintem lefordítva hallegrit azt jelenti, hogy még van nagyon maximum két dobása Weahnak, hogy alkosson és kicsit se támadjon, ez igaz lesz Cambiaso-ra is, aki viszont tetszett.
Yildiz. Fent is volt a videó, ahogy levágták a haját, nem vicceltek.
Végezetül leírnám, mert még hátha nem tudja valaki, hogy csak heti egy meccs lesz idén, ami nagyon jó meg nagyon rossz is. Furcsa, mert igazából a harmadik helyen végeztünk, tehát a BL-ben kéne indulni.
Meglepő, hogy már második szezon és a fiatalok megkapják a lehetőséget, tényleg beállt egy Yildiz, egy Fagioli meg egy Iling, mikor kezdőben meg ott volt Cambiaso, Weah, Miretti. Mi a fene. Kár hogy egy focigyilkos az edző, még lehetne is belőlük valami.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása