Allegri: "Elégedett vagyok a rendelkezésemre álló kerettel"

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_16.jpgA Juventus vasárnap az Udinese otthonában kezdi az új szezont, amely újszerű lesz a zebramezesek számára, mivel a csapat nem érdekelt egyik európai kupasorozatban sem.

"Elégedett vagyok a rendelkezésemre álló kerettel, azzal, ahogyan a csapat dolgozik és a felkészüléssel Torinóban és az Egyesült Államokban. Mostantól a mérkőzések számítani fognak, így egész más lesz, mint azok, amelyeket az előszezonban játszottunk." - mondta a Juventus mestere, Massimiliano Allegri a találkozót megelőző sajtótájékoztató alkalmával.

"Nagyon csalódottak vagyunk, hogy nem játszhatunk az európai kupasorozatokban, s különösképpen a Bajnokok Ligájában. Soha sem jó nem venni részt benne, azért sem, mert a pályán elértük a kvalifikációt. Pozitív energiává és dühvé kell alakítanunk ezt a keserűséget, hogy mindent beleadjunk a bajnokságban és az Olasz Kupában. Technikai szempontból az, hogy nem lesz kötelezettségünk hét közben, több napot enged majd nekünk a munkára a pályán, s következésképpen, hogy felkészüljünk az előttünk álló mérkőzésekre. Ezt a szempontot próbáljuk majd a javunkra fordítani, de nem hiszem, hogy előny nem játszani az európai sorozatokban.

Kiváló a kapcsolatunk Cristiano Giuntolival és Giovanni Mannával, mindkettejükkel jól kijövök. Érkezése óta Cristiano teljesen beilleszkedett a rendszerünkbe. Nagyon jól fogadták, s olyan csapatot talált itt, amely a rendelkezésére állt, s felkészült volt a munkára. Nagyon fontos személy a klubnál.

Federico Chiesa és Dušan Vlahović mellett olyan kiváló játékosokra számíthatunk, mint Arek Milik és Moise Kean, aki sajnos nem kap meghívót Udinébe, mert lábadozik egy zúzódásból, valamint Kenan Yildiz. Kenan az ifjúsági szektorból érkezik, egy nagyon érdekes tehetség, aki megmutatta a képességeit, amiből sok van. Nagyon boldog és elégedett vagyok a rendelkezésemre álló játékosokkal.

Általában bárki is nyeri a bajnokságot az előző évben, mindig esélyesként kezd, így a Napoli minden más csapat előtt áll. Az Inter erős, a Lazio és a Milan nemkülönben. Túl korai lenne jóslatokba bocsátkozni, a Serie A még el sem kezdődött. Annyit mondatok, hogy javítanunk kell az idegenbeli teljesítményen, mert ez jelentette a nagy különbséget a Napolival szemben.

Nicolò Fagioli jól edzett és bevethető, így kiértékelem majd, hogy holnap játsszon-e. A széleken négy játékosom van két helyre, így ma délután döntenem kell. Holnap a kispadról beálló cserék fontosak lesznek, mert ez lesz az első hivatalos mérkőzés és nagyon meleg lesz. A mai edzés után születik majd döntés arról, hogy Paul Pogba jelen lesz-e a keretben.

Roberto Mancini kiváló munkát végzett a nemzeti csapattal, még Európa-bajnokságot is nyert. A legjobbakat kívánom Luciano Spallettinek ebben az új szerepkörben, amely komoly feladatot jelent majd számára a scudetto tavalyi megnyerése után."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3118196745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2023.08.19. 14:50:14

Valaki nem tudja ,hogy a palyan hanyadikok lettunk? A mester sose beszel rola.

venember83 2023.08.19. 15:23:21

@Gaben Smith: nyilván nem BL-helyen, különben BL-ben lenne a klub, nem heti egy meccsel kellene számolni. Talán hetedik vagy nyolcadik? Nem tudom. A győzelem az egyetlen dolog, ami számít, s a Juve tavaly nem nyert, úgyhogy a tavalyi év nem számít.

Kukszi 2023.08.19. 15:30:22

Lesz egy teljes éve, formázni a csapatot!
Csak hétvégén kell teljesíteni, hétköznapokra meg ott a munka.

Semmilyen kifogást nem tudok tőle elfogadni év végén.

Thuglife! 2023.08.19. 15:38:56

8x csak a nyári interjúkban...
A "heti egy meccs előnyt is jelenthet"-től eljutottunk a "nem tudom hogy előnyt jelent e"után a "nem hiszem hogy előny nem játszani európai kupákban"-ig.
Kifogás mindig lesz.már ki is alakult az első:nem leszünk ott európában!
Na így kell előnyből hátrányt kovácsolni!:D
Ezt máshogy ismertem.

venember83 2023.08.19. 17:32:40

@Thuglife!: a Juventusnál maximum tiszteletbeli vendégként akarom látni, és nem szeretem a hasonlítgatásokat, de kupamentes évben a Chelsea és a Juve csapatát bajnoki címig vezette Conte.

Thuglife! 2023.08.19. 19:00:27

@venember83: neee az a bajnoki cím a mai napig több okból megríkat!
+Megnevettet! A Milan edzője...az a szép ember....elbukja a bajnoki címet és a körülményekre fogja!

Pilsnerurquell 2023.08.19. 19:45:21

Azért megnézem a ma esti meccset. Kicsit tartok tőle h lassított felvétel lesz Premier League után, de hát ez ilyen.

Egyébiránt 3-1re nyert a Pool ma a Borni ellen. Dominik és Kerkez végigjátszották a meccset és mind a ketten nagyon pengék voltak. Kerkeznek nem volt könnyű dolga Salah-al de ügyesen megoldotta amit lehetett.

Egyébiránt ez a b*zi k*csög Salah passzol néha Dominiknek már meglenne az első PL gólja. De így sem volt rossz mert mind a két gólban vastagon benne volt Szobo. A 11esnél is, meg a másodiknál az ő lövéséből lett a kipattanóból a gól.

Jó érzés ez gyerekek na...Az az igazság.

*
Sok sikert estére a Juventusnak, remélem nyertek. Én 7meccset adok Allegrinek és lapát, de természetesen ne legyen igazam. Húzzatok bele.

Pilsnerurquell 2023.08.19. 19:46:30

Bmeg aszittem ma játszotok XDDD Sebaj, akkor holnapra sok sikert :P

Zsltrk977 2023.08.20. 11:17:32

A nagy mellébeszélés mestere...két éve ez megy. Semmi eredmény de simàn maradhat, egy 0 km-es Pirlot egy után elküldtek pedig ő legalàbb nyert két kupát. Sarriról már nem is beszélve aki bajnokságot nyert ( írom ezt úgy hogy nem bírtam a bagóst).
A mercato egy rakás sz@r volt. Mondjuk ez megy 5 éve a C. Ronaldo ügylet óta, játékos igazolás terén, semmi normális koncepció. Idén jött egy Weah, aki majd jól beleszürkül Foxi Maxi defenzív semmilyen játékába. Ezen kívül senki...
Kölcsönadunk vagy eladunk szinte mindenkit akit fiatal tehetség, más csapatoknál beépítik őket felnőtt csapatba. Itt meg esetleg kényszerből játszanak a sérülések meg eltiltások miatt. Sok jót nem várok ettől a szezontól. Örülhetünk ha bekerülünk valahogy a 4-be. Bár ehhez a többi csapat is kell hogy botladozzanak.
Gintonic is hiába jött az van amit a nagyhatalmú Foxi Maxi akar. Viszont amíg ő itt van addig semmi jóra ne számítson senki. Azért Forza Juve per sempre!

Zsltrk977 2023.08.20. 11:18:15

*Pirlot egy idény után

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása