Calcagno: „A Juve eltiporja Bonucci méltóságát”

bonucci_leonardo_nyari_melegitoben_lehajtott_fejjel.jpgUmberto Calcagno, az Olasz Professzionális Futballisták Szervezetének az elnöke egyértelműen állást foglalt Leonardo Bonucci mellett, akit a Juventus kereten kívül rekesztett, és a szakember szerint a klub eltiporja a játékos méltóságát, és azonnal vissza kell őt illeszteni a csapatba.

„A helyzet paradox. Leonardo Bonuccit lényegében kereten kívül rekesztették, és ezzel a klub megszegte az előírásokat, hiszen az ilyen cselekedetet tiltja a kollektív szerződés. A klub eltiporja a játékos méltóságát.” - mondta az AIC elnöke, Umberto Calcagno az ANSA munkatársának.

„A Juventusnak azonnal vissza kell engednie őt a keretbe, mivel nagyon komoly károsodást szenved a játékos karrierje. A helyzet nyomán fontos lehetőségektől esik el Leonardo Bonucci, beleértve a válogatottságot is. Ez az egész helyzet csak a jéghegy csúcsa, sok hasonló eset felmerült, ám Leonardo Bonucci széles vállakkal rendelkezik, hogy megtegye a szükséges lépéseket.”

A La Gazzetta dello Sport múlt héten arról írt, hogy a védő hivatalos megkeresést intézett a klub felé, hogy visszaengedjék a csapatba, ezt a megkeresést pedig az ügyvédje küldte el e-mailben. Mindazonáltal a Juventus vezetősége kitart a döntése mellett, és feltehetően ezért is emelt szót az AIC elnöke.

A Tuttosport is cikkezett Leonardo Boucci kapcsán az elmúlt pár napban, és a torinói lap szerint a Juventus már áprilisban tájékoztatta Leonardo Bonuccit, hogy nem képezi a technikai projekt részét, és így lehetőséget adott számára, hogy keressen megoldást a problémára, és kerülje el ezt a bonyolult és kellemetlen helyzetet. Mindazonáltal Leonardo Bonucci úgy döntött, hogy kockáztat, és feltehetően Massimiliano Allegri valószínű távozásában is reménykedett.

A klub búcsúparádé szervezését is felajánlotta, Giorgio Chiellinihez hasonló búcsúban részesülhetett volna a védőjátékos az utolsó hazai meccsen, de Leonardo Bonucci kitartott érvényes szerződése mellett, amely megközelítőleg évi nettó 6 millió eurós bért is garantál számára.

Végül Massimiliano Allegrit megerősítették posztjában, majd Cristiano Giuntoli is megérkezett, és ezt követően a klub hivatalosan is közölte döntését a játékossal, akit egyúttal egyéb kluboknak is felajánlott, de a játékos eddig senkivel nem jutott megegyezésre. Leonardo Bonucci jogi útra tereli az ügyet, következő lépésként a védőjátékos választott bírósághoz fordulhat, és a torinói lap szerint megközelítőleg 2 millió eurós kártérítést vagy szerződése felbontását kérheti.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6018194693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zamboni nem egy tészta 2023.08.16. 13:55:02

Mit tipor el a Juve? bonucci egy csicska

JeetTrader 2023.08.16. 14:11:50

Én csiptem Bonuccit és sokra tartom a múltja miatt. Ugyanakkor nem tetszett anno a Milanhoz tavozasom és most is úgy van beállítva mindig minden csak a játékosokrol szól.
Ha a pénz kell akkor maradjon kereten kívül ha még a játékidő menjen kisebb csapathoz. Nem gondolhatja komolyan h 36 évesen számára új sérülések és egyre növekvő baklövés szám közepette hatékony eleme lehetne úgy a Juvenak mint a válogatottnak.
Be kell látni h már nem az a játékos mint volt...ez van...hagyjon teret a fiataloknak, eljött az idő.

Thuglife! 2023.08.16. 14:35:36

Jogi lépések a klubja ellen? Remélem pályafutása után se hívjuk vissza!

Leram7 2023.08.16. 14:48:02

Bonucci több tiszteletet érdemel, de el kéne fogadnia, hogy nem számítunk rá.

Ez így kívülről egy újabb negatív történet.

venember83 2023.08.16. 15:17:26

@Leram7: "Bonucci több tiszteletet érdemel"

Minél tovább húzza ezt a sztorit, annál kevesebben fog részesülni.

alexGicamo 2023.08.16. 15:27:41

Bonucci , edd meg amit főztél !
Elég szomorú, ha egy ilyen korban lévő játékos nem ismeri fel, mikor kell lelépni, pedig még egyértelműsítették is neki !
Megadták neki a lehetőséget, hogy méltósággal búcsúzzon el, nem élt vele . Akkor így járt !

Ethan Hunt 2023.08.16. 15:58:25

Minden egyes ilyen megnyilvánulás totálisan külső emberektől egy biztos jelzés arra, hogy mennyire helyes döntés Bonucci eltávolítása a klubtól, remélhetőleg jó messzire és véglegesen...

Nemrég Mancini lemondásával kapcsolatban került szóba, hogy a szövetség a válogatott vezetői stábjában látná szívesen és nyomást helyeztek emiatt Mancinire is, aztán most egy újabb nímand érezte úgy, hogy ki kell állnia egy sunyi, Juventus ellen szerzett gólja után élvezkedő szarkeverő mellett...

Nem tudom, hogy alakult ez ki, de jó mélyen benyalhatta magát mindenhová, ahol csak megfordult és alig várom, hogy valakik kitálaljanak majd a dolgairól idővel...

Leram7 2023.08.16. 16:45:24

@venember83: Ez biztos, de azért lehúzott itt 10+ évet és tagja volt a történelem egyik legsikeresebb juve korszakának.

Másrészt ott van a milanhoz igazolása, a gólöröme, volt 1-2 balhéja is.

Nehéz ezt megítélni, de pl semmivel se rosszabb Bonu, mint Sandro vagy mondjuk De Sciglio vagy Pogba.

Én szerintem itt valami más van a háttérben.

venember83 2023.08.16. 17:45:06

@Leram7: gondolom, az óriási ego is csak problémaforrás.

Rikster 2023.08.16. 19:04:14

@alexGicamo: Én pontosan ezt írtam meg le valamelyik korábbi cikk alatt. Ha akkor tisztelettel van valaki a klubja irányába, akkor ha már nem tud segitséggel lenni irányába, akkor ne a szerződését tartsa tiszteletben a magas fizetésével, hanem a klub érdekeit. Nála ez a mutatvány megbukott. Ha annyira szereti a klubot, akkor nem volna ez a cirkuszi bohózat sem, amit kezd egyre csúnyábbá válni.

Kives 2023.08.16. 20:27:25

Én nagyon imádtam őt, egészen a a 16-os BL döntőig. Akkor ott elindult egy halk susogás, hogy ő volt a félidőben a csapategység totális megrontója.
Majd jött a milános időszak, az ominózus gólörömmel. Ami nekem úgy jött le, hogy a volt csapattársak felé ment ... mert bennem nagyon rémlik, hogy egész mérkőzés alatt nagyon küzdött szóban és durvaságban a Juventus csapat ellen.

Nálam hiába a 10+ év a sikeres Juve korszak. Én úgy gondolom nagyban benne van, hogy nem lettünk Európa csúcsán, csak Olaszország csúcsán.
Mióta visszatért, nincs azon a szinten ami egy Juve védő szint. Szóval igazán felismerhetné, hogy ideje lépni.

Juvino 2023.08.16. 21:13:47

Ami erdekes,h egy Ramseyvel, Arthurral, Pogbaval, Allegrivel, Rabiotval miert nem tudunk ilyen "kemenyek" lenni?

venember83 2023.08.16. 22:00:38

A Juve közleményt adott ki (www.juventus.com/en/news/articles/club-statement-x2128), melyben arról ír, hogy a klub helyesen jár el az összes regisztrált játékosa kapcsán, a kollektív megállapodásnak megfelelően, és biztosítja a játékosokat megillető összes jogot. Amennyiben szükséges, a klub kész megvédeni magát a bíróságon, ugyanakkor abbéli reményét is kifejezte a Juventust, hogy a 24/25-ös idénytől érvényes új kollektív szerződés már megfelelő egyensúlyt fog biztosítani a játékosok jogai és a klubok szükségletei között.

A Juventibusra hivatkozva páran lehozták, hogy lényegében háború zajlik Bonucci és a klub között.

DelPiero2 2023.08.16. 22:41:03

@Juvino: Teljesen jogos, kollégák, Nektek mi a véleményetek: Ramseyvel, Arthurral, Pogbaval, Allegrivel, Rabiotval miert nem tudunk ilyen "kemenyek" lenni?
Nem beszélve arról, hogy a tényleges ikonokkal sem járt el korrektul a klub, pedig még használhatók lettek volna, lásd a későbbi felhozatalt.

2023.08.17. 09:34:49

@DelPiero2: Rabiotval, Allegrivel és Pogbaval nincs miért keménykedni:)
Ramseyt én nyilvánosan megalázva úgy bas...am volna ki, hogy az se érdekel, ha 10 millióba kerül az ügy.
Arthurnál sem látok akkora problémát, hogy nagyon keménykedni kelljen vele.
A Bonucci sztoriban meg tuti van valami a háttérben sajnos. Remélem kiderül hamar. Addig nem lehet véleményt alkotni.
Ha nem fogadta el a búcsúztatóját, akkor ne ugráljon. Ha nem fogadja el a fizetéscsökkenést, akkor ne ugráljon. Amúgy is helyesebb lenne a játszott percek arányában adni a fizetéseket, máris mindenki 60 százalékkal jobban teljesítene. Inkább segítenie kell a csapatot, és ha ez azzal jár, hogy félre kell állni, akkor ez van. Nézze meg Del Pierot, ahogy vele tették, és ahogy ő tette, azért sírtunk mind.

DelPiero2 2023.08.17. 10:25:31

@LacaGLJuve: Rossz szerződést kötött vele a klub. Viszont ennek a következményét mindkét félnek be kell tartania. Az nem módi, hogy a szerződésnek csak egy oldala van. Valóban unszimpatikus, hogy Bonu nem akar eltakarodni, de nem normális ez az egyoldalúság. ADP- vel is inkorrekt volt a klub. Ilyenkor a vezetőt kellene elővenni, bónuszt visszafizettetni Vele, megbüntetni mert nyilvánvalóan rosszul végezte a munkáját. Persze mi nem tudjuk, mi van pontosan a szerződésekben.

2023.08.17. 11:11:28

@DelPiero2: Így igaz. Még egy kis olaj a tűzre, hogy kézzel lábbal kapálózik a Lazioért, ami valjuk meg idén nagy ellenfelünk lesz, sokkal jobban nézne ki, ha külföldre ment volna levezetni akár kicsi fizetésért is, hogy fog kinézni, ha elmegy a sasokhoz 2 milláért pl, nálunk meg verte az asztalt a 6,5-ért, ami Chiellini szégyenteljes asszem 3 körüli fizetéséhez amúgy is CR-i magaslatokba helyezi, hát asszem azok akik szeretik is haragudni fognak rá. Van esély arra is, hogy a Milanoshoz hasonló gólörömöt produkál majd, és akkor végleg vége. Soha nem lehet legenda státusza itt, bár ez már most is veszélyben van, csak sporszakmailag lehet még az

venember83 2023.08.17. 15:38:18

@LacaGLJuve: Inter, Milan, Napoli, most a Lazio jön, nem látok ebben semmi rosszat. Főleg azok után, hogy milyen tiszteletlenül és lenézően beszéltek sokan Maurizio Sarriról. Közben meg a lesajnált pocakos bankár, akit nyilatkozatok és öltözet tekintetében nem lehet cérnán rángatni, nyert scudettót, amire azóta sem volt képes senki a Juventusnál, s tavaly futball és eredmények tekintetében is a Juventus fölé nőtt sokkal kisebb büdzsével.

2023.08.17. 18:06:25

@venember83: Én azt hittem, neked sem a szíved csücske, egyszer írtad is, hogy a Juventus arculatába sem fér bele, már nem emlékszem pontosan.
Nem szeretnék sok szidást kapni, de amióta Sarri ott van, szeretem a Laziot, és örülök is annak, hogy Zaccagni, Pellegrini, Rovella, Kamada, Taty, Isaksen és Gonzales is oda igazolt, élem ezeket a játékosokat.
Jó kis csapat lesz és örülök majd a második helyüknek mögöttünk.

venember83 2023.08.17. 19:01:04

@LacaGLJuve: nem a szívem csücske, és a stílusa is kifogásolható, főleg Allegri és Pirlo közé ékelve, de a munkája szerintem magáért beszél. A Juve nem kötelezte el magát sem mellette, sem Pirlo mellett, cserébe visszahozták a kifogásolhatatlan stílusú Allegrit, akivel brutális fizetésért a második évet zárta a Juve trófea és értékelhető foci nélkül. S lényegében jövőkép nélkül. Talán nem a stílus a legfontosabb, még ha Észak-Olaszországról is van szó.

2023.08.17. 19:47:46

@venember83: Sarri mellett voksoltam akkor és most is tartom, hogy nem kellett volna elküldeni. És amúgy Pirlot sem kellett volna, ha már ő jött utána, mert egy év nem mérvadó, főleg egy kezdőnek, az viszont tény, hogy akárhogy is mindenki említi, hogy vele is meg lett a 4. hely, azért az eléggé necces volt. Ha a Napoli nem bénázza el azt a néhány fordulót, főleg azt, ami Rino állásába is került, egyáltalán nem lett volna meg a Bl indulás. Nem a Juvén múlott.
Most is azt látom jobbnak, hogy maradjon Maxi erre az évre, és lássuk mit hoznak össze a fiúk, mert én nehezen képzeltem el, hogy vele kezdjük meg az idényt, de örülök is egy kicsit, mert megérdemelné, hogy helyrehozza a renoméját, és emelt fővel, eredményekkel távozzon majd.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9912) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4138) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4168) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása