Pogba helyzete továbbra is sok kérdést vet fel

pogba_paul_giuntolival_oltozoben.jpgTegnap Mirko Nicolino arról számolt be, hogy Paul Pogba gyors vizsgálaton esett át a J|Medicalnál, és a szakemberek nem túl optimisták a játékos állapota tekintetében. Az aktív keretbe való visszatérés várható időpontja szeptember végére/október elejére módosult.

Romeo Agresti szerint Paul Pogba kapcsán nem merült fel új sérülés, a híresztelések ellenére erről szó sincs, a játékos adott edzéstervet követ a felépüléshez, azonban a visszatérésének ideje bizonytalan.

A La Gazzetta dello Sport ma bővebben írt a játékos és a Juventus középpályának a helyzetéről. Egy évvel a visszatérése után Paul Pogba kapcsán továbbra is számos kérdés merül fel. A felépülés során tapasztalhatók apró pozitív jelek, azonban Continassában nemigen tudják megjósolni a pályára való visszatérés dátumát. Sok az ismeretlen, és a teljes felépülésig még hosszú az út.

Klinikailag a játékos felépült, de állapota nem engedi meg a meccsen való játékot. Miközben Massimiliano Allegri visszavárja a játékosát, álmokat nem kerget, Giovanni Manna és Cristiano Giuntoli pedig minden eshetőségre felkészült, legyen szó újabb sérülésről vagy az Al-Ahli érdeklődésének ismételt fellángolásáról. Bárhogy is legyen, egy újabb középpályásra van szüksége az edzőnek, és ezért a stáb Sergej Milinković-Savić és Franck Kessié elérhetetlenné válása után újabb célpontot szemelt ki, Sofyan Amrabatot. A Fiorentina játékosa iránt a Manchester United is érdeklődik, de mielőtt a Juventus konkrét lépéseket tenne, még vár egy keveset, hogy eldőljön, mennyire bírja Paul Pogba térde és izmai a következő időszak edzések által nyújtott fokozott terhelést.

A milánói lap szerint Massimiliano Allegri azért is törekszik egy erős felépítésű, jó munkabírású középpályás szerződtetésére, mert Paul Pogba már kevés garanciát jelent bármire.

Ugyancsak a milánói lap számolt be arról, hogy Massimiliano Allegri szeretné értékesíteni Filip Kostićot, ugyanakkor Cristiano Giuntoli kérésének megfelelően keretben tartaná Samuel Iling-Juniort, a szerb védő helyére pedig Carlos Augustót szerződtetné.

Nicolò Schira értesülései szerint Cristiano Giuntoli nagyra értékeli Khéphren Thuramot, és a szakember már tavaly télen is nagy érdeklődéssel figyelte a játékost, még a Napoli vezetőjeként. Az Olaszországban született francia játékos a Juventus célpontja lehet, azonban egyelőre a megegyezés kizárt, mivel a Nice megközelítőleg 40 millió eurót kér a 22 éves középpályásért, ami túlmutat az Öreg Hölgy lehetőségein.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9018189759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Del Pybala 2023.08.09. 10:48:22

barcsak elvinnek az arabok ezt a selejtet...

Leram7 2023.08.09. 11:18:46

Kicsi az esélye, hogy Pogba még focizni fog. Idén tuti nem lehet rá számítani, de szerintem így, hogy marad McKennie, nem kell új kp.

McK, Rabiot, Fagioli, Rovella, Locatelli valamint Barrenechea és Miretti közöl egyikük elég lesz.

Akit meg kéne próbálni kölcsönvenni, az Joao Felix.

Kosticot ki venné meg? Bár jó ötlet lenne Augustora cserélni.

Khéphren Thuram esélytelen.

Közben nagyon szídják az inter vezetői Lukakut, így egyre gyanusabb hogy ide jön.

venember83 2023.08.09. 11:27:19

@Leram7: Cuad nerazzurro mezben, Romelu bianconero mezben, fájdalmas döntések ezek, még ha egyes szempontokból szükségszerűek is.

Kives 2023.08.09. 11:49:49

@Del Pybala: bárcsak úgy lenne!!!

De azzal fizettetném a bérét aki visszahozta. Hát nem látták mit művelt az imádott United-jében 6 év alatt. Gusztustalan, hogy miután 16-ban távozott miket mondott a Juventusról, ahol lett valaki. Ezek után még itt 10 -es mez és reklámarc. Még, ha nem is lenne sérült nekem ez nagy sérelmem.
Valamint a 6 év alatt nem látták mennyit volt sérült??? Meg ezt a hozzáállást? Emlékszem itt sokan megjósoltuk, hogy ez lesz.

Leram7 2023.08.09. 11:51:01

@venember83: Cuadrado fájó pont, ugyanúgy, mint Dybala.
Cuadrado 5M-et akar tőlünk, míg a sinterbe aláír 2,5-ért.
Dybala 15M-et akar, majd a romaba aláír 4,5 + bónuszokért.

2023.08.09. 11:53:49

Pogba a Juventus szégyene. Allegri mellett. Az egyik tönkreteszi a csapatot, a másik meg élősködik rajta. Ja! És mindkettő sok pénzbe kerül.

Apuleius 2023.08.09. 11:56:01

Kabaré ez a történet, ahogyan az is, hogy egy ilyen helyzetben egy játékos végeláthatatlanul megkapja a teljes fizetését.

venember83 2023.08.09. 12:00:50

@Apuleius: határozott idejű munkaszerződések átka. Nemigen lehet felbontani. De a felelőtlenségek sora folytatódik Lukaku megszerzésével, ne aggódj, harmincéves csatár jön, huszonhárom éves csatár megy. A fiatalokra építő és béreket csökkentő új Juventusnál.

Apuleius 2023.08.09. 12:07:42

@venember83: Nem feltétlenül a szerződés felontására gondolok (habár örülnék, ha elzavarnák), de nincs még egy munkahely, ahol gyakorlatilag munka nélkül folyósítják a fizetést. Menjen táppénzre... Ráadásul itt külön komikus, hogy Pogba döntése is (miszerint nem az azonnali operációval kezdték), komoly kihatással volt az ügyre, így még csak azt sem lehet mondani, hogy szegény nem tehet róla.

A Lukaku-Vlahovic ügyet nem is kommentálnám, tényleg csak hányós emojikat tudnék rá írni tömött sorokban. Mindennek a legalja, ha ezt a klub meglépi Allegri nyomására.

Rikoo 2023.08.09. 12:14:27

@venember83: Az alapból nem lenne probléma, ha jön egy 30 éves csatár egy 23 éves helyett, főleg hogy baloldalt pont fordítva lenne a váltás.
Alapból 52 éve nem volt ilyen fiatal átlagéletkorú csapat(25 év) a Juventusnál, mint amit tavaly Allegri játszatott.

Rikoo 2023.08.09. 12:15:42

@Apuleius: Nem feltétlenül tradicionális munkahely, de a szponzori pénzeket nyugodtan idevehetjük az lnfluencereknél.

venember83 2023.08.09. 12:59:51

@Rikoo: igen, Pogba már inkább influencer, mint játékos, eddig ez elég nyilvánvaló, csak nem tudom, megér-e ennyit a klubnak ez a reklámtevékenység.

Apuleius 2023.08.09. 13:01:25

@Rikoo: Mármint szerinted egy influencernek/celebnek ugyanúgy folyósítják a szponzori pénzeket, ha az illető egy évig nem jelenik meg a nyilvánosság előtt? Szerintem az ilyen szponzori szerződésekben kőkeményen meg vannak határozva az ilyenek.

Thuglife! 2023.08.09. 13:03:26

Dzsintonik még mindig azt hiszi a napolinál van ahol leigazolnának és be is dobnának ilyen Thuramokat meg nem is hallott tehetségeket.
Ez itt a Juventus.aminek a mercatoját játékosügynökök irányítják.

SuperTrezi 2023.08.09. 13:04:17

"Klinikailag a játékos felépült, de állapota nem engedi meg a meccsen való játékot."

Rottyon van a térde barátunknak. Emlékeztek, hogy mikor összetákolták végre meccsre, elrúgott a kapu felé egy hosszabb labdát, aztán vihették is lefelé. Neki vége van, mint a botnak, csak aljas módon addig fej minket, míg teheti - azaz még évekig.
Az arabokban nem tudom, miért reménykedtek. Egy játékra nem alkalmas futballista még nekik se kell.

SuperTrezi 2023.08.09. 13:08:31

@Leram7: Ennyit a fiúk jelleméről. Addig erősködnek pénzéhesen, míg kitesszük a szűrüket, aztán képesek az addig kierőszakolni kívánt összeg feléért akár a legutáltabb csapatba elmenni. Cuadrado köpjön föl és álljon alá, Dybala szimplán csak egy ostoba gyerek.

JeetTrader 2023.08.09. 13:25:00

Pogba ha jól rémlik kapott zsíros ajánlatot, de inkább itt marad mert állítólag ő maga is hisz abban h ha felépül akkor hasznos eleme lehet a csapatnak. Az ízületi sérülések meg a traumatikus kategória, ami nagyon nem egyenlő a sérülékenyseggel. Inkább a rossz döntése a vb miatt okozta a bajt. Utána az izom sérülés már sokkal inkább probléma. Nehéz ügy mert kétségtelen h klasszis és mikor pályán volt bizony tényleg érezhető volt...de ha nem számíthatunk rá...://

Továbbra sincs exit mercato így nehezen tudom elképzelni h új érkező legyen. De állítólag lesznek még kölcsön ügyletek is. Rovellanak is van sérülés-tortenete, Pogba kérdőjel szóval még akár tényleg szükség is lenne újakra... Thuram fia nagy fogás lenne és állítólag Pellegrini plusz még egy fiatal be is vonható az üzletbe. Meglátjuk...csak Zak lenne már végleges deal...

Vlaho ellen annyi szól h még ő sem 100%os. Az a sérülése is hátráltatja...Lukakut nem akarom de hátha tényleg beválik. Chelseanel pattog a labda...

venember83 2023.08.09. 13:36:23

@SuperTrezi: Cuaddal elvileg akartak hosszabbítani, még az automatikus szerződéshosszabbítás előtt, így maradhatott volna még, de a bérének jelentős mérséklésével. Talán 2 évet futballozott volna azért a bérért, amit a szerződése értelmében egy évért kasszírozhatott. Ezt követően jött a hír a szerződés automatikus meghosszabbításáról, majd nemrégiben arról, hogy nem kap új szerződést, miután lejárt az automatikusan hozzáadott egy év. Szerintem elég egyszerű a sztori, és csúnyán fogalmazva tényleg az történt, amit írtál. Kellett neki a pénz, ragaszkodott a szerződése által garantált magas bérhez, kihasználta az automatikus hosszabbítást, s utána meg már nyilván a Juve vezetősége is kissé visszafogottabban marasztalta, minimális bért ajánlva az Európába nyilván pénzszerzés céljából érkezett dél-amerikai futballistának.

www.eldiario.com.co/wp-content/uploads/2023/07/Gol-Caracol.jpeg

SuperTrezi 2023.08.09. 13:48:25

@venember83:

- Szeretsz itt játszani, Juan?
- Nagyon szeretek, főnök, ez egy nagy család!
- Az eddigi fizetésed felét tudnánk ajánlani, azaz évi egymilliárd forintot.
- Viszontlátásra!

Kives 2023.08.09. 14:51:09

@SuperTrezi: javítsatok ki, ha tévedek ... de Dybalánál nem ez volt a helyzet.
Oké, amikor nagyon ment neki akkor kért nagyobb fizetést, de nem kapott és ment évekig a huzavona, majd ő elfogadott volna kevesebbet is, csak éppen a Juve vezetése nem adott új szerződést, merthogy sérülékeny és nagy rizikó a klubnál tartani.
Én legalábbis nem olvastam mást.
Mindenesetre sem Cuad, sem Dybala nem nyilatkozta, hogy neki a Juve csak ugródeszka, ez itt csak egy játszótér, meg amúgy is Manchester az otthona stb. ... és ezek után visszahívjuk, mert ő nem kockázatos sérülések terén.

alexGicamo 2023.08.09. 17:07:15

Elnézést, de Kostic mióta védő , azt leszámítva, hogy tudjuk, Maximusnál mindenki az a takarítónőt és Gintonicot kivéve ?

alexGicamo 2023.08.09. 17:08:55

Ja, és egyébként tudjuk, hogy Pogeszt óriási hiba volt visszahozni , elpaterolni kb. mission impossible lesz . Megvan valakinek Tom száma ? :-)

Del Pybala 2023.08.09. 17:16:25

@Kives: Igy van. Sokat volt serult ezert nem is ajanlottunk neki szerzodest. Helyette leigazoltuk a teljesen rokkant pogbat.

Rikoo 2023.08.09. 17:30:42

@venember83: Konkrétan minden nyilvános szereplésen megjelent a nyáron. Sajnálatos, hogy nem tud játszani, mert ő lenne a legnépszerűbb játékosunk, ha globálisan gondolkozunk.

Rikoo 2023.08.09. 17:32:41

@Apuleius: Vannak ilyen szerződések, amelyek évekre szólnak.
Különböző kritériumok vannak benne. Pl. ha Pogba nem is tud játszani, de a nyilvános megjelenéseken XY márkát kell hordania, ezzel és népszerűsítve az adott márkát. (Adidas)

Apuleius 2023.08.09. 17:49:33

@Rikoo: Ezt értem, én csak azt mondom, hogy egy szponzori szerződés sem úgy működik, hogy valaki felveszi a pénzt, s nem csinál semmit (mint a Pogba és a Juventus közti szerződés esetében). Egy szponzori szerződésben kőkeményen le van írva, hogy az illetőnek mit kell hordania-hazsnálnia, évente melyik és hány rendezvényen kell parádéznia stb. Az nonszensz, hogy egy játékos (részben önhibájából) gyakorlatilag használhatatlan, de a fizetését azért felveszi.

Rikoo 2023.08.09. 18:35:20

@Apuleius: Hát igen, ez konkrétan egy passzív jövedelem neki, bár nem tudjuk, hogy Pogba Juventusos szerződésében mi van benne pontosan. Valószínűleg nem a teljes bérét kapja meg minden héten/hónapban.

Apuleius 2023.08.09. 18:38:48

@Rikoo: "bár nem tudjuk, hogy Pogba Juventusos szerződésében mi van benne pontosan. Valószínűleg nem a teljes bérét kapja meg minden héten/hónapban."

Igen, ebben teljesen igazad van, s nagyon remélem, hogy így van.

Shyr Kahn 2023.08.09. 19:39:09

@Leram7: Azert ne tulozz... az utolso eveben Dybala kiegyezett volna ~8 millaval, de meg 7-ert sem ajanlottak fel neki a vegen, hanem szimplan kijelentettek, hogy a projekt Vlaho-ra epul es ra mar nincs szukseg. A vezetoseg elzavarta es PONT. Helyette hoztak Pogba-t. Meg lehet nezni, hogy mennyire volt jo ez a csere... azota Dybala kis tulzassal szarnyal (relative keves serulessel), Pogba meg orul, ha palyara lephet egy-egy merkozesen egy szezonban.

Rocky80 2023.08.09. 20:01:38

És Amrabatról mi a véleményetek, srácok? Én csípem nagyon, melós kis gyerek, jó korban is van, örülnék neki! Van szíve a focihoz, nekünk meg ilyen játékosokra van szükségünk.

Del Pybala 2023.08.09. 20:22:56

@Rocky80: Amrabat baromi eros vedekezo kp. Loca helyere borzalmasan jo lenne

venember83 2023.08.09. 20:31:47

@Rocky80: remélem, viszi a United. Mindenkinek jobb lenne. A Fior is gyűjthetné a pénzt. Jó játékos Amrabat, szó se róla, de nem szívesen látnám a Juventusnál.

Juvino 2023.08.10. 04:07:48

@venember83: A Pogbaval kialakult helyzetre mindenki szamitott, csak a vezetoseg nem. Ők csak azt neztek,h ingyen van. De tanultak belole...ja nem! Most Lukaku kell

Kives 2023.08.10. 06:29:51

@Juvino: ezt igazán frappánsan leírtad... és tényleg úgy tűnik nem tanul a vezetés a saját hibáiból. Sajnos!!!

Ethan Hunt 2023.08.11. 00:10:53

@Juvino: "A Pogbaval kialakult helyzetre mindenki szamitott, csak a vezetoseg nem."

Szerintem meg hiba lett volna, ha meg sem próbálják megszerezni ingyen! Ezt senki nem tudhatta előre, hogy gyakorlatilag az egész szezont ki kell hagynia sérülés miatt. A negatív várakozások inkább közepes vagy gyenge teljesítményt prognosztizálták. Ezzel szemben, amikor egy picit tudott játszani, még mindig úgy tűnt, hogy a különbséget jelenthetné és a kilátástalan Allegri-féle játékba úgy kellene a csapatnak, mint egy falat kenyér...

Del Pybala 2023.08.11. 00:24:43

@Ethan Hunt: :D:D:D mindenki tudta hogy ez lesz ne viccelj mar...100 meccsett hagyott ki az utolso 3 eveben mielott idejott

2023.08.11. 00:48:50

Nem fogom visszakeresni, de legalább egy tucatnyian itt megmondták, hogy pár meccset fog játszani max, és a J medicalba igazoltunk Dybala helyére.
Azért eléggé igazuk lett. Szóval elég sokan tudták előre

Kives 2023.08.11. 06:57:14

@Del Pybala: Pontosan így van!!! Amelyik meccsen meg játszott, ott olyan flegma és beképzelt volt, mintha ő alapította volna a Man.United -ot.

@LacaGLJuve: igen, erre én is emlékszem, mivel Del Pybala szurkolótárssal benne voltunk ebbe a tucatba.

@Juvino: tegnap még az jutott eszembe, hogy ennyi erővel Dybala is úgymond ingyen igazolás lett volna, ha megkapja a szerződéshosszabbítást. Ráadásul ott nem is lett volna átigazolási díj vagy mi van még ilyenkor.
Szerintem Vlahonak sokkal jobban ment amíg Dybala volt a társa. Lehet ezt csak én látom bele, de jó páros volt, Dybalától kapott értékelhető passzokat.

Ethan Hunt 2023.08.11. 14:29:16

@Del Pybala: @LacaGLJuve: @Kives: Akkor nagyon jó jósok voltatok, már csak azt nem értem, hogy hogy mehetett át az orvosinkon ilyen állapotban??? Mert én vezetőként, zöld jelzéssel az orvosoktól, biztos, hogy ugyanúgy leigazoltam volna, mert tudom, hogy mit tud hozzáadni a játékunkhoz és elképesztően bosszantott volna, ha esetleg megszerezte volna az Inter vagy a Milan, miután nekünk nem kellett és ellenünk parádézik, mert azért nagyon más az is, ha valaki 10-15 meccset kihagy (az is marha sok), de ez kritikán aluli...

Juvino 2023.08.11. 14:52:04

@Kives: En pontosan ugyan ezeket mondtam 1 eve! Dybalat ingyen igazoltuk volna es amikor egyutt jatszott Vlahoval, abban volt ertek mindenkeppen! Tehat mar ketten lattuk bele!:)
@Ethan Hunt: Ez volt a varhato sajnos,(bar ennyire szarra en sem gondoltam) csak abban lehetett bizni,h Allegrivel valo kapcsolata jol fog mukodni megint. Es igen, egy jo Pogba, az elso ittlete alatti mentalitassal mint egy falat kenyer, csak hogy ő mar nem az a Pogba...mint ahogy Allegri sem sajnos

Del Pybala 2023.08.11. 15:31:22

@Ethan Hunt: nem volt egy ertelmes megmozdulasa mar vagy 5 eve...

Kives 2023.08.12. 06:13:42

@Ethan Hunt: sajnos nem vagyok jó jós, különben többet nyernék tippmixen :)

Viccet félretéve teljesen jogos a felvetésed: én magam sem értem, hogy lehet az, hogy átmegy az orvosi teszten. Néha nekem olyan érzésem van, mintha a vezetőség szimpátia alapján döntene. Dybala kiesett a pixisből ... mennie kell. Pogba hmm jó reklámarc, jöjjön. Másra nem tudok gondolni.
Sok PL meccset néztem és nézek, Pogba nagyon sokat volt sérült a M.U. utolsó éveiben. Amikor pedig játszott, abban sem volt köszönet. Tényleg olyan flegma, nagy arcú volt. Nyomokban sem hasonlított a Juvés időszakára. Báááár ... szerény véleményem szerint ő már akkor sem volt akkora ász, amikor Vidal és Pirlo nélkül maradt, és megkapta a 10 mezt. De ez csak saját vélemény. Amíg Vidal harcolt, Pirlo varázsolt, addig ő lubickolt. De lehet ezt csak azért látom így, mert amikor elment nálam elásta magát.

Kives 2023.08.12. 06:15:45

@Juvino: igen, igen Rád is emlékszem. Tényleg sokan voltunk ez az igazolás ellen.

De szerintem mind megegyezünk abban is, hogy sokkal jobban örültünk volna mind akik ezen a véleményen voltunk, ha tévedünk, és Pogba brillírozna.

Juvino 2023.08.12. 18:54:39

@Kives: Ez igy van, meg ha a csoda kategoriajaba is tartozna!:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása