Allegri: „Nem tudjuk, mikor dolgozhat Pogba a többiekkel”

allegri_massimiliano_fekete_melegitoben_profilbol.JPGA Juventus az Amerikai Egyesült Államokban készül a következő szezonra, és úgy tűnik, ismét nehézkes szezonkezdetre számíthatunk, Massimiliano Allegri az egyik amerikai edzés után beszélt Paul Pogba és Dušan Vlahović kényes helyzetéről. A beszámolót Fabiana Della Valle, a La Gazzetta dello Sport munkatársa jegyezte.

„A teljes keret elérhető, még ha vannak is egyes fizikai problémák, amik megszokottak egy szezon elején. Még csak júliust írunk, az egész augusztus rendelkezésünkre áll a csapat rendezésére, ha szükséges, ellenkező esetben készen vagyunk adott állapotban.

Elmondanám, hogy ez a csoport harmadik lett tavaly a Serie A-ban, egyszerűen a lehető legjobban kell kezdenünk a szezont. Először látnunk kell, hogy játszunk vagy sem a Konferencia Ligában, majd együtt ki kell értékelnünk, hogyan tovább. Ha lesznek európai meccsek, akkor bizonyos típusú keretre van szükségünk, ha nem lesznek európai meccsek, akkor eltérő keretet kell építenünk.

A maximumra kell törekednünk, még ha természetes is a Juventus számára, hogy visszatérjen a Bajnokok Ligájába, mert jövő évtől ez alapvető fontosságú: úgy gondolom, hogy a bevételek növekedni fognak 20-30%-kal, így egy olasz klub számára a BL-részvétel rendkívül fontos számos szempontból. S ne feledjük el, hogy a pontbüntetés nélkül, idén a Bajnokok Ligájában játszanánk, a pályán elért tavalyi eredmények alapján.

3-5-2? Azon dolgozunk, hogy folytassuk az elmúlt évben megkezdett utat, ez a játékosok jellemzői miatt is indokolt. Olykor egyes évek egyféleképpen kezdődnek, aztán másféleképpen zárulnak: meg kell próbálni javulni a játékhelyzetekben. Fejlődésre számítok többektől, akik tavaly jól teljesítettek annak ellenére, hogy első évük volt a Juventusnál, és ezért többre számítok tőlük. Olyan játékosokra gondolok, mint Federico Gatti, Gleison Bremer, Nicolò Fagioli és Fabio Miretti, akinek valamivel nehezebb volt a szezon második része, mint Nicolò Fagiolinak. Számos további fiatal játékosunk van, akik felkerültek a felnőtt keretbe, és kiváló minőséggel rendelkeznek. Dolgoznunk kell, leszegett fejjel, nagy szavak nélkül, az év nehéz és hosszú lesz, ebben az évben arra kell koncentrálnunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a bajnokság elejére. A lényeg az, hogy tudjuk, lesznek-e európai meccseink vagy sem.

Paul Pogba személyre szabott edzésmunkát végez egyedül: célunk a játékos minél korábbi visszatérése, de jelenleg nem tudom megmondani, mikor lesz képes ismét a kerettel dolgozni. Legalább egy hónapot várnunk kell, hogy megtudjuk, mikor lesz bevethető Paul Pogba.

Dušan Vlahović állapotát próbáljuk a legjobban kezelni, ne felejtsük, hogy a tavalyi szezon végén le kellett állnia ágyéki fájdalom miatt, ezért mindent megteszünk, hogy ne terheljük túl, hogy a szezon elején a legjobb állapotban állhasson a csapat rendelkezésére a szezon elején.

Mi hiányzik a keretből, milyen átigazolás szükséges? Minden nap beszélek Cristiano Giuntolival, nincs értelme egyszerűen létszámot növelni. Kiváló játékosok állnak rendelkezésünkre, akik fejlődhetnek és javulhatnak, mivel fiatalok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2418177461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GioTrap 2023.07.24. 08:23:58

Kövezzetek meg de én nem bízom Pogbába. Valahogy a vezetőségnek el kellene érnie hogy távozzon. Egy éve arra várunk hogy felépüljön és semmi garancia nincs hogy ez meg fog történni, ha meg mégis kitudja meddig lesz egészséges.

Gaben Smith 2023.07.24. 09:51:57

@GioTrap: aki nem jatszott teljes tetmeccset tobb mint egy eve es a legjobban keres semmi ertelme epiteni ra! Azt se tudod hogy hany meccsen szamithatsz ra mi ertelme lenne?
Allegri meg nyomott egy ctrl+c ctrl+v -t a tavalyi szezon soran is ugyanezt mondta. Neki mindegy ki van a keretben, ha igy alunk fel igy lesz ha nem akkor nem. Fejlodni kell. Nehez szezon volt, leszegett fejjel kell dolgozni.
En ezzel nem tudok azonosulni mint akinek mindegy mi tortenik az utalas igyis csorog ho elejen.

Marci04 2023.07.24. 10:04:52

Mindig ugyanazok a mondatok. "Dolgoznunk kell", meg "nehéz feladat vár ránk" stb.
Én már nagyon unom őszintén.
Fura hogy ezt mondom de valamiben egyetértek Allegrivel, az pedig az hogy felesleges növelni a keret létszámát. Adjuk el aki nem kell, és érjük el a top 4-et jövőre. Ennek kell hogy célnak legyen idén.

venember83 2023.07.24. 10:08:41

@Marci04: ha igaz Vlaho sérülése, mert lassan mindenben kételkedek, akkor tőle és Pogbától is meg kell szabadulni. Elég volt már ezekből a kifogásokból. Elvileg ez egy profi klub, de sokszor rohadtul nem annak tűnik.

Direct_01 2023.07.24. 10:16:15

Pogbát el kell adni az araboknak amilyen gyorsan csak lehet.

Egyébként van még valaki, aki komolyan tudja venni Allegrit?Én már nem hiszek neki.. egyszerűen nem tudom komolyan venni ezt a pojácát.

FAF 2023.07.24. 10:40:44

3-5-2? Azon dolgozunk, hogy folytassuk az elmúlt évben megkezdett utat, ez a játékosok jellemzői miatt is indokolt.

Ez aztán megnyugtató, folytassuk az elmúlt két év csodálatos teljesítményét... és ráfogja a játkosok jellemzőire úgy hogy nem is posztjukon játszatja őket. Yildiz is már most visszalépett egy sorral, lesz még belőle védő is.

Nyivákol a pontlevonások miatt amikor olyan gyengélk voltak az ellenfelek a Napolin kívül hogy simán hozni lehetett volna legalább a 4. helyet a levonások ellenére.

Marci04 2023.07.24. 11:32:33

@FAF: Yildiz középpályán... Ez olyan mint Chiesa szárnyvédőnek: vicc.

Juvino 2023.07.24. 11:32:36

Aztan majd jon a most csondben kell maradnunk is.
Pogbat miert nem engedtuk el az arabokhoz, erthetetlen! Egyaltalan most mi baja? Megint-mindig serult, vagy csak az eronlete gatya? Ha az utobbi, akkor mik voltak ezek a hazugsagok az allapotarol?

steven.h 2023.07.24. 12:19:02

@Juvino: szerintem mi elengedtük volna, csak ő nem akart menni. arról szóltak a hírek hogy akár 10 millióért is odaadjuk.

Marci04 2023.07.24. 12:33:55

@Juvino: Ezen én is gondolkodtam, hogy már megint mi a retek baja van? Újra sérült? Vagy még mindig sérült?
Ha egy videóban kéne összegezni Pogba visszatérését, az ez lenne:
youtube.com/shorts/62z344H5gyw?feature=share

nortu30 2023.07.24. 12:43:32

Nekem elegem van már Pogbából, M.A.-ből meg végképp. Top 4? Ezzel az alakkal csak vágyálom marad sajnos.

venember83 2023.07.24. 13:30:28

@nortu30: szerintem ebben a gyenge bajnokságban elérhető a top 4. De a Juventusnál a BL-hely a cél? Ezért kapja a mester a bajnokságban kimagasló bért? Ezért hozták vissza Pogbát kimagasló bérért? Ezért kap ennyi pénzt Vlaho meg úgy az egész túlfizetett keret? Hát jó.

JeetTrader 2023.07.24. 13:42:54

@venember83: akárhogy is nézem ez így akkor nagy szívás. Állítólag Bayern rárpül Kane-re, a PSG meg kereten kívülre tette Mbappét, így akkor ha a Real vagy valaki hajlandó elvinni, akkor állítólag Vlahóra repülne rá a PSG....de ha sérült megint, kétlem hogy fizetne érte annyit amit mi szeretnénk és korábban pletyiztek. :/

Pogba...ő meg akkor fogadja el szaudi ajánlatot, de minimum hogy fele bérre menjen le, mert a nagy semmiért ő sem gondolhatja komolyan h felveszi a zsét...

Már ott tartok, hogy mindenkinek jobb lenne ha elvinnék Vlahot meg Pogbát is...legyen most már valami, kiborító hogy olyan mintha semmit nem fejlődtek volna a sérüléseik óta, pedig állítólag nagyon készül mindenki mert bizonyítani akar.

venember83 2023.07.24. 13:51:45

@JeetTrader: "pedig állítólag nagyon készül mindenki mert bizonyítani akar"

Ne viccelj, b+, én is elkezdtem ismét futni, illetve olykor még bringára is pattanok a szezonra való optimális felkészülés jegyében. Rajtam aztán ne múljon!

Marci04 2023.07.24. 14:46:55

@venember83: Nem értem miért szidjátok Pogbát, szerintem nagyon jó volt zsűrinek a freestyle foci elbírálásakor. Évi 8 millióért simán megéri.

SuperTrezi 2023.07.24. 15:35:50

"Ha lesznek európai meccsek, akkor bizonyos típusú keretre van szükségünk, ha nem lesznek európai meccsek, akkor eltérő keretet kell építenünk."

Szerintem semmi dolgunk nekünk ebben a nulla kupában. Ha engednek elindulni egyáltalán, az első 2 meccs után essünk ki a fenébe, aztán lehet a fontos dolgokra koncentrálni.

SuperTrezi 2023.07.24. 15:39:23

@Marci04: Ezek a dolgok amúgy tényleg kiakasztóak... Na mindegy. Egyszerűen képtelenség, hogy Allegri megérje itt a jövő őszt még egy olyan idény után, mint az elmúlt kettő.

Leram7 2023.07.24. 16:27:41

4 védővel max úgy tudunk játszani, ha Danilo megoldja a jobb védőt.

Danilo, Gatti, Bremer, Cambiaso - Fagioli, Locatelli, Rabiot - Chiesa, Weah, Vlahovic

Én remélem Allegri kitalál 3 felállást legalább. 3-4-3, 4-3-3, 3-5-2.

Rocky80 2023.07.24. 16:30:30

@SuperTrezi: de ő ravasz, és nem olyan idény lesz! Legalábbis remélem...

@GioTrap: szerintem már kb. senki, csak él vele kapcsolatban valami nosztalgia, meg rá is erősít, hogy maradni akar meg bizonyítani.

Egy halvány reménységsugarat látok még, de ezért nem fizethetünk ennyit ha racionalizálni szeretnénk a működésünket...

@Gaben Smith: na de most tényleg, mit mondjon Gaben? "Pénzünk úgy sincs, ebből főzök, ami van..." Megpróbál pozitívan hozzáállni, meló-meló-meló, fiatalok-fiatalok-fiatalok. Ennyi. Tudod, hogy mindig diplomatikus volt a nyilatkozataiban. Vagy hívjátok, ahogy akarjátok.

A fizujával kapcsolatban: ha erre utazna, már ment volna az arabokhoz.

@venember83: Vlahoval kapcsolatban tényleg aggasztó ez a kiújulás újra- és újra. Lehet valóban jobb lenne elpasszolni amíg ilyen keresett. Nem kockáztathatunk akkorát mint Pogbával még egyszer.

west30 2023.07.24. 16:46:26

Azert az rettentoen kenyelmes,hogy az elmult 2 evben a Juventus edzojenek soha,semmilyen korulmenyek kozott nem kellett vallalni a felelosseget semmiert,minden a masok hibaja.

venember83 2023.07.24. 17:21:19

@west30: ha megvan a feltétlen bizalom a vezetőség részéről, az igencsak sokat segít. Mi, szurkolók szívesen látnánk valami látványosabb fejlődést, de ez már a mi bajunk. Senki sem kötelez a meccsnézésre, szurkolásra, s a Juventust is önként választottuk.

nortu30 2023.07.24. 17:38:06

@venember83: Bármilyen színvonalú is a bajnokság, ilyen nulla játékkal nem tudom hogyan tudnánk megcsípni egy bl helyet. Na de ne bánkódjunk, örüljünk inkább annak, hogy mindenki jól keres eredménytől, teljesítménytől függetlenül.

Rocky80 2023.07.24. 18:06:58

@west30: miért ne kéne? Majd kirúgják ha úgy látják hogy ő a hibás, mint Csercseszovot. Ha meg azt gondolják nem, akkor nem. A felelősséget mindig vállalni kell.

Shyr Kahn 2023.07.24. 21:00:45

@Rocky80: Tagadtahatatlan, hogy sok tenyezos a dolog:
- penz
- eloitelet
- baratsagok
Penz: meg mindig sokba kerulne elbocsatani, de ha annyira akarnak sztem el tudnak bocsatani. Ettol fuggetlenul egy rosszul megkotott szerzodes - csakugy, mint a jatekosok eseteben - sajnos hatraltato tenyezo.
Eloitelet: a Juvenal toltott sikeres evei eloiteletesse tesznek sok szakembert, akik igy kepesek elferditeni az igazsagot. Egy tavoli szep multnak - idealis esetben - nem kellene szerepet jatszania az edzo megiteleseben, mert azok mas idok voltak, mas kerettel egy magasabb motivacios szintu csapattal.
Baratsag: Allegri valoszinuleg nem veletlenul volt nagy baratja Agnellinek sem. Egy bizonyos kozegben a hasonloan kommunikalo es gondolkodo emberek alapvetoen vedik egymast. Ez eloitelette alakul es megint csak elferditi az igazsagot es elhomalyositja a szemet, amikor kiertekelesrol van szo

En nyilvan nem vagyok ott, hogy lassam ezek a tenyezok mennyire dominalnak a jelenlegi helyzetben, DE az alapveto emberi tulajdonsagokat, a csordaszellemet es a kozepso/felsobb osztalyt valamelyest ismerve, nem zarhato ki, hogy erosen eloiteletes a vezetoseg vele szemben, ami azt is jelentene, hogy nem latjak kristalytisztan a felelosseget.

Az a nagy gond, hogy az emberi termeszet alkapvetoen reszrehajlo. Amikor egy srac hozzank kozeli gondolkodasmoddal es habitussal rendelkezik, mint amivel mi, es raadasul jol elvagyunk vele, akkor nehezebben vesszuk eszre, hogy O lehet a forrasa bizonyos hibaknak es O lehet a felelos egy-egy negativabb kialakult helyzetert.

Mondok egy ellenpeldat: Sarri-t nem kedveltek, mert:
- bagos volt
- oszintesege nem volt osszeegyeztetheto a klub PC es liberalis filozofiajaval
- a BL-ben megbukott es nem hozott szep focit egy ev leforgasa alatt

Nala irrealis elvarasok voltak. Allegrivel szemben pedig irrealisan nagy a turelem. Ket vegletet latok az alapjan, amennyi informacio hozzam csepeg (pl a merkozeseket latva es a nyilatkozatokat olvasva).

west30 2023.07.24. 21:13:12

@Shyr Kahn: Szerintem nincs itt ekkora a turelem,viszont a kassza teljesen ures,raadasul a vezetoseg totalisan inkompetens volt es gyenge Agnelli utolso evei alatt.

@Rocky80: Mikor allt ki ez a magus es nyilatkozott egyszer is olyat,hogy igen ez az en hibam volt?Mindenkit es mindent hibaztat csak magat nem.Rettentoen ellenszemves hozzallas ez egy edzotol,es valoszinuleg nem csak a szurkolok szemeben,de a jatekosokeban is.

Rocky80 2023.07.24. 21:51:27

@west30: ti már olyan fázisban vagytok, hogy ha mondaná, akkor meg az lenne a baj. Ha van rajta sapka, tudod...

Amúgy meg mondja, csak annyira ügyesen fogalmaz, hogy nem értitek. Példa: "szokatlan még ez az 5 cserelehetőség": ez pl azt jelenti a gyakorlatban, hogy ezt elb*sztam...

Rocky80 2023.07.24. 21:57:14

@Shyr Kahn: például erre is jó lesz Giuntoli, egy kívülről jött szem többet és máshogy lát - már ha gondoltak erre. És abban meg biztos vagyok, hogy komoly szava lesz, de erre még várni kell természetesen.

Amúgy érdekes és helytálló gondolatok, tök jó, hogy megosztottad velünk! :-)

west30 2023.07.25. 01:05:38

@Rocky80: Neked pedig uldozesi maniad van,szerinted mindenki csak Allegrit akarja bantani.

Juvino 2023.07.25. 01:13:59

@steven.h: Ha kitettuk volna m Bonuccit, abbol ertett volna es mar ott volna sz araboknal

steven.h 2023.07.25. 09:13:51

@Juvino: Bonucci se nagyon értett belőle....itt ragad a nyakunkon a 6 milliós fizetésével...csökkentésbe meg ő se fog belemenni

venember83 2023.07.25. 09:38:50

GdS: Allegri megkezdte a Juve 3.0 építését, ennek első változatát pénteken láthatjuk a Milan ellen. Ez Massimiliano Allegri harmadik próbálkozása, és a vezetők, edzők, játékosok és klub számára ez egy új kezdetet kell jelentsen. Tegnap Massimiliano Allegri a reggeli edzésen a keret egy részével a védekezési fázis mozgásain dolgozott. Lehetőséget kapott Timothy Weah, őt a jobb szélen próbálta ki a mester, míg a háromvédős rendszerben felváltva kapott lehetőséget Federico Gatti, Gleison Bremer, Danilo és Alex Sandro. A Milan ellen feltehetően lehetőséget kap Andrea Cambiaso vagy Samuel Iling-Junior, míg a középpályán biztos pontot jelent Manuel Locatelli, mellette lehetőséget kaphat Fabio Miretti, mivel Nicolò Rovella egyelőre a kerettől külön dolgozik, és a harmadik középpályás Kenan ​​Yildiz lehet. Támadásban Massimiliano Allegri Federico Chiesa és Moise Kean mellett tette le a voksát. Dušan Vlahović bizonyosan nem fog pályára lépni, egyelőre visszafogottan terheli őt Massimiliano Allegri.

Juvino 2023.07.25. 11:33:14

@steven.h: jo, igazad van! Dobbenet az egesz!

Lanzafame 2023.07.25. 12:26:10

Ennyi erővel maradhatott volna Ramsey. Ennél hasznosabb volt és kevesebbet volt sérült.

Rocky80 2023.07.25. 22:25:42

@west30: végülis nem, csak a blog 95%-a, igazad van. :D

@venember83: Rovelláról tudunk többet is esetleg? Miért dolgozik külön?

Bundesz 2023.07.27. 19:33:28

@Rocky80: Olvasva soraid, simán lehetnél politikus, már meg ne haragudj, de megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.....
Te ugyan azt mondod, mint a mestered, burkoltan persze, a "ti" szóban minden benne volt! Mindenki hülye, csak ő és a még 10 kitartó rajongója...
Egyszerűen nekem Bicske Bertalan jut eszembe, isten nyugosztalja szegényt, ha nyerünk úgyis jo, ha nem sem baj, tehát ez olyan végeláthatatlan szappanopera, hogy az már nem egészséges kategória. A bagóst abszolút nem szerettem, de ez ami most megy nálunk, ez minősíthetetlen.

venember83 2023.07.28. 05:05:28

@Rocky80: csak valami izomsérülés, semmi komoly. A beilleszkedés része lehet.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása