Giuntoli: „Nincsenek minimális célok, maximumot kell nyújtanunk!”

giuntoli_cristiano_bemutatkozo_sajtotajekoztato.jpgCristiano Giuntolit ma bemutatta a Juventus, a Napolitól érkező szakember megtartotta első sajtótájékoztatóját a Juventus képviseletében.

„Először hadd kezdjem azzal, hogy köszönetet mondok Aurelio De Laurentiisnek és Andrea Chiavellinek, akik nyolc éve nagyszerű lehetőséget adtak nekem. Egyúttal pedig köszönetet mondanék a Napolinak, a városnak és a játékosoknak is.

Az első benyomások? Nagyon elégedett vagyok, mindenki csodálatosan fogadott. Minden területen nagyszerű minőséget találtam itt a klubnál, kezdve az edzőtől a stábon át a játékosokig. Mindenki elérhetőségéről biztosított.

Kívülről tekintve az eseményeket én nem vagyok olyan, aki mások gondjaival foglalkozik. Végső soron az számít, hogy mostantól mi mit érünk el. A Juventus azt kérte tőlem, hogy a klub versenyképes és fenntartható legyen, mert a világot ez mozgatja. Minden bizonnyal érdemes ránézni a pénzügyi kimutatásokra és a Juventus történelmére, és vissza kell térnünk a versenyképességhez Olaszországban és a világon. Hogy én mivel segíthetek? Több éve igazgató vagyok, a hivatásom az, hogy minél többet hozzak ki abból, ami rendelkezésemre áll.

A klub már eddig is nagyszerű munkát végzett. Júniusban biztosították Adrien Rabiot maradását, aki a világ egyik legerősebb középpályása, ezen kívül érkezett Timothy Weah, aki előtt nagy jövő áll, illetve Arkadiusz Miliket is megvásárolta a klub. A Juventus már tett lépéseket a mercatóban, most pedig széles keret áll rendelkezésünkre, és ezt a keretet racionális méretre kell szabnunk.

Projekten kívül eső játékosok? Weston McKennie kapcsán soha nem mondtuk, hogy nem számítunk rá. Vannak játékosok, akik külön dolgoznak, tárgyalunk Denis Zakaria és Arthur Melo kapcsán pár klubbal, Leonardo Bonucci ügyében pedig még nem találtunk kielégítő megoldást.

Romelu Lukaku érkezése? Nos, először is kicsit tisztáznunk kell a keretet. Másodsorban pedig nem lesznek igazolások Cristiano Giuntolitól, Massimiliano Allegritől vagy Giovanni Mannától: a Juventus fog igazolni. Giovannival puhatolózunk a piacon, és próbálunk információt szerezni több klubtól. Nagyon komoly szerepet szánunk Dušan Vlahovićnak, Federico Chiesának, Moise Keannek és Arkadiusz Miliknek.

Forradalom? Nem hiszem, nem gondolkoztam ilyesmin. Annyit tudok, hogy nagyszerű vezetők rendszerébe kerültem, akik már eleve adott irányba állították a Juventust. Szerintem ez hozzáadott érték lehet. Remélem, hogy az érkezésem nem egy esemény a klubnál, inkább egy utat jelent.

Romelu Lukaku azt mondta, hogy soha nem veszi fel a Juventus mezét? Nagyon versenyképes keretünk van, jelenleg úgy érzem, hogy nem szeretnék semmit mondani erről. Giovannival együtt mindenről értesültünk. Az átigazolási időszak jelenleg lezárult számunkra. Most a távozókkal foglalkozunk, és egyelőre azt sem tudjuk, hogy milyen sorozatokban fogunk szerepelni.

Ajánlatok Dušan Vlahovićért? Nem titok, hogy egyes egyenlegek helyzetét rendeznünk kell, de nagy szerepet szánunk neki. Ha viszont olyan ajánlatokkal szembesülünk, amelyek elutasíthatatlanok, akkor gondolkodni fogunk a következő lépéseken.

Paul Pogba? A helyzete számomra tiszta: egy bonyolult szezonon van túl, de nagy tűz ég benne, hogy visszatérjen a régi énjéhez. Mi várunk rá, és fontos számunkra, hogy húzza maga után a srácokat.

Minimális célkitűzés? Nem határozhatunk meg minimális célkitűzéseket, a maximumot kell nyújtanunk.

Számunkra Dušan Vlahović és Federico Chiesa érinthetetlen. Ugyanakkor meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt. Ha meghatározó ajánlatok érkeznének, meggondoljuk a dolgokat.

Erősítések védelembe? Számos játékossal rendelkezünk, mint Alex Sandro, Daniele Rugani, Federico Gatti, Gleison Bremer, Danilo és Koni De Winter. Megvagyunk ebben a tekintetben, talán távozhat is valaki.

Magas elvárások? A Juve mindig Juve, de érkezésem egy út része, nem pedig egy esemény. A klub célja, hogy visszatérjen a versenyképességhez és a hatékonysághoz. A fenntarthatóság akadály lehet az elején, de aztán nagy előnyünkre válhat. Áldozatok az átigazolási piacon? Még csak most kezdődött a mercato, és azt sem tudjuk, hogy a Konferencia Ligában játszunk vagy sem. Még várnunk kell.

Massimiliano Allegri? Őszintén mondhatom, hogy senkit nem kért tőlem, elégedett a kerettel, és úgy véli, hogy folytatnunk kell a fiatalok fejlesztését. A véleménye szerint a csapatban óriási potenciál rejlik. Hogy mit kérdeztem tőle? Egyelőre semmit, még figyelem az eseményeket. Naponta egyeztetünk.

A szurkolók nem szívesen látnák Romelu Lukakut? Ne gondolkozzunk olyasminek a következményein, ami jelenleg fantázia szüleménye.

Hogyan válhatunk ismét győztes csapattá? Egyértelműen a mindennapi munkával. Időbe telik, de igazán nagyszerű minőséget képviselő embereket találtam itt. Megértettem, hogy a Juventus világa mindent azonnal akar, de egy kis türelemre lesz szükség. Olyan feltételeket kell teremtenünk magunk számára, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat. Visszatérés a győztes útra? Nem határozok meg magam számára határokat, azért vagyunk itt, hogy a legjobbunkat adjuk. Minden nap azért kelek fel, hogy a legjobbat nyújtsam magamnak és másoknak.

Kenan Yildiz és Dean Huijsen? Jelenleg figyeljük őket, meg kell értenünk, mik a srácok követelményei és a mi elvárásaink. Még túl korai bármilyen útról beszélni velük kapcsolatban.

A Juventusnál is a padon fogok-e ülni? Szeretek az edző és a srácok közelében lenni. A meccset belülről megélve az ember több részletet észrevesz, és nem gondolom, hogy bármilye zavart okoznék a jelenlétemmel.

70-80 millió eurós ajánlat visszautasíthatatlan lenne Dušan Vlahovićért? Nem beszélek számokról. Minden azon múlik, hogy érkezik-e megfelelő ajánlat, illetve hogy mikor érkezik.

Massimiliano Allegri a megfelelő ember az ismételt újrakezdéshez? Az elmúlt év nagyon nehéz volt, és egy ilyen ember ideális volt a Juventus számára. Ne feledjük, hogy a Juve harmadikként zárt a tabellán, fontos utat tett meg, és új játékosokat is elindított az úton. Úgy gondoljuk, hogy Massimiliano a megfelelő ember arra, hogy irányítson ezen az úton: teljességgel meggyőződésünk, hogy ő a legtehetségesebb az összes szakember közül.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9218169737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marci04 2023.07.18. 15:40:59

Hosszú még a mercato, bármit el tudok képzelni. Felesleges ilyen hamar érkezőkről beszélni, hiszen bármi megtörténhet. A távozók helyzete sem egyértelmű, ki tudja, talán augusztusig Allegri is repül

Attilio79 2023.07.18. 15:51:28

"Figyelünk, Vlahovicra építünk, de megfelelő ajánlat esetén annyira nem fontos játékos. (Az eladhatóság nem kérdőjeles)
Lukaku egy pletyka.
A keret szűkítése van soron addig itt nem érkezhet senki."
Grazie.

venember83 2023.07.18. 16:03:00

@Attilio79: a Twitter/insta kora? Manapság mindent pár szóban kell összefoglalni, nem lehet/nincs értelme rendesen kibontani a gondolatokat?

JeetTrader 2023.07.18. 16:13:58

@Marci04: főleg ha befutnak majd visszautasíthatatlan ajánlatok akkor lehet nagy jövés-menés. Messze még a vége bizony. Várom azért a végét, hogy lássuk már kikkel megyünk neki a következő szezonnak. Amúgy akkor sem lennék csalódott valójában ha így maradunk ahogy eddig is...ugyanakkor tudom hogy anyagi okok miatt tuti bőven kell majd eladni embereket.

Szorítok a mazsoláknak, hátha villantanak valami olyat amiért dobunk egy hátast, olyannyira hogy nem is kell majd újakat igazolni.

Juve1985 2023.07.18. 16:19:27

Elmondta azt amit mi is tudunk. Eladni kell, Allegri marad, ha jó ajánlat jön mindenki is eladó, senkit nem tudunk venni míg nem adtunk el. Pénz nincs szóval hiába is kérne bárkit Allegri úgysem kap. Könnyebb azt mondani, hogy elégedett a kerettel.
Allegri fos focijához meg úgy is mindegy ki van a pályán. Már most tudom mit fogunk játszani. De ne legyen igazam lepjen meg.

Marci04 2023.07.18. 16:21:16

@JeetTrader: Egyébként egyet tudok érteni veled abban hogy nem tragédia ha nem lesz sok érkező. Legjobb lenne egyre több feladattal felruházni a fiatalokat Fagiolival az élen (Weah, Rovella, Cambiaso, De Winter, Huijsen, Yildiz)
+Kihozni a játékosokból a maximumot, pl Chiesa, Loca, Vlaho bőven tudna még jobban játszani/fejlődni.
(Bár továbbra sem hiszem hogy Allegri a megfelelő ember erre)

Marci04 2023.07.18. 16:28:36

@JeetTrader: Az eladásokkal kapcsolatban pedig hiába beszélünk arról hogy el kell adni játékosokat, hogy ha kézzel fogható ajánlatot alig kapunk. Kulusevski is elment 30 millióért, de azt tegyük hozzá hogy ezt több éves részletben fizeti ki a Spurs.
Zakariaert 25 milkát akartunk kapni, aztán lement 20-ra, most ott tartunk hogy az utolsó ajánlat a Kalapácsosoktól 13 millió, és teljesen le is lassultak a tárgyalások.
McKennie-ert szintén 25-30at akarunk kapni, de nem hiszem hogy bárki adna többet 20-nál érte, főleg ha az eddigi legnagyobb kérő a Galatasaray volt.

alexGicamo 2023.07.18. 18:52:24

Az utolsó mondatával nem értek egyet, de hát ő a szakember, ezt nyilván jobban tudja nálam ! Vagy csak pr duma .

Direct_01 2023.07.18. 19:25:59

Ha idehozzák Moratát vagy Lukakut "főbe lövöm magam". Annyi tehetséges támadó van,aki még kiteljesedése előtt van.

Wahi,J.David,Okafor,Farkas,Sesko,Boadu

Miért kell évről-évre ugyanazokat a kiégett sehova se kellő játékosokat erőltetni?

Direct_01 2023.07.18. 19:27:22

@Direct_01: Facundo Fariasra gondoltam természetesen,nem pedig Farkas Balázsra!

Leram7 2023.07.18. 19:35:34

Sajnos eladni nehéz úgy, hogy nincs igény a játékosainkra.
Ráadásul akit el lehetne adni és kezdőjátékos szint, az is értékcsökkent lett.

De Sciglio, Sandro, Rugani, McKennie, Zakaria, Bonucci, Arthur, Frabotta, Pellegrini játékosokért együtt 40-50-et nem lehet beszedni, mert még kölcsönbe is nehéz adni a többségüket.

Lehetett érezni, hogy gond van, mert sajnos egy Milik "aprópénzes" vételárán is alkudozni kellett.

Ráadásul nincs BL és Locatelli és Kean együttes 60M árát is most kellett fiezni és hát egyik játékos se...

Højlund 65M-ért MU lesz úgy tűnik. Bár ez lehet nem is baj.
Parisi 10M-ért a fioré - ezt hogyan nem fizettük ki mi? Parisi 1-2 év és 50-60M fog érni.

Egy esélyünk van, hogy valami csoda folytán kapunk aprópénzt a feleslegért vagy kölcsönadjuk őket és a fiatalok Yildiz, Iling, Huijsen, Fagioli, Cambiaso, Gatti legendásat játszanak.

Ha Lukakut idehozzuk az szánalmas és undorító lesz.

Attilio79 2023.07.18. 20:16:10

@venember83: Ja, nem, de itt azért elhangzott ellentmondás Vlahoval kapcsolatban, ami után nem tudom mit gondoljak, ha a játékos helyében lennék, elgondolkodnék dolgokon. A pár szó annak szólt, hogy jó lenne eldönteni, hogy pénz kell vagy rá építjük a csapatot...
A sok beszédből el is árulta, hogy egyelőre nem lát tisztán pár dologban és, hogy a kispadon kellene ülnie, na abban is van egy érdekesség...
Persze összességében elég gyatra első megnyilvánulás ez szerintem az építési oldalt tekintve, de ez az én véleményem, ami semmit se számít hála égnek!

venember83 2023.07.18. 20:27:44

@Attilio79: Vlaho kapcsán szerintem egyértelmű a szándék, a klub el akarja adni sok-sok pénzért hamar. De ha ez nem jönne össze, akkor nem akarja Giuntoli elvágni az összes szálat, ha ugye mégis marad a szerb. Mellébeszélést nem érzek, inkább kivárást, s annak bizonygatását, milyen fontos és ezért drága Vlaho.

venember83 2023.07.18. 20:31:07

@Attilio79: amúgy a Napolinál is sokszor a padon ült meccs közben. Nem láttam minden meccsét a déli csapatnak, de számtalan képen foglal helyet a padon az edzőhöz közel.

Attilio79 2023.07.18. 20:33:44

@venember83: A mellébeszélés a következő: a klub pénzügyi helyzete vélhetően instabil, ez felülírja, hogy kit (tudunk) megtartani, de Vlahot beárazta 90-re a Fio és egy rossz szezon után dobnunk kell(ene), ennyit senki nem fog adni, viszont, ha nem mondja, hogy értékes játékos (de ne azt mondja már, hogy a projektet rá építjük), akkor a piaci értéke és reputációja nem lesz piacképes az elkövetkezendőekben.
Szóval a megfogalmazás írtó gáz és átlátszó, azaz bullshit.
Én rámentem volna az építkezésre és az előre tekintésbe, keret szűkítés stb. Ki lehetett volna kerülnie elegánsabban is ezt a részt...

Attilio79 2023.07.18. 20:36:57

@venember83: Lehet, de Marrotta (és sok más sikeres sporti.) a nézőtérről is képben volt, de ez legyen a legkisebb dolog, ha végre sikeres csapatot kreál, ülhet tőlem a technikai zóna szélén is...

venember83 2023.07.18. 20:38:51

@Attilio79: az építkezés meg előre tekintés megvalósítható egy 23 éves, előző csapatánál rendkívül jó számokat produkáló csatárral is, nem?

Aki picit benne van a témában, annak már gyanús, hogy nem kerek a dolog (el is adnánk, de alapemberünk is), de ez a helyzet.

2023.07.18. 20:41:48

Fog még Günter kapni eleget, ha ilyeneket mond, hogy Rabiot istenkirály, meg Allegri a best of the best. Bár eddig mindenki azt mondta, hogy a sportigaztató igencsak érti a dolgát. Csak nem neki lesz igaza?

Azt nagyon jó volt olvasni, hogy Chiesa és Vlaho meg a többi fiatal képezné elvileg az alapot a jövőhöz. Nagyon jó kis jövő lenne

Attilio79 2023.07.18. 20:45:43

@venember83: Ha nem írja felül a pénzügyi mutató, amit teljesíteni kell, én lennék a legboldogabb, ha ez a 23 éves srác megmutathatná, hogy mit tud, csak ezt el kellene dönteni és ő erre eddig a kompetens, kijelölt személy. Egy ideig játszhat két oldal felé, de lassan dönteni kell, mert elérkezik az idő. Az érte kapott pénzből vásárolni is kell, de a maradékból ne válogassunk és Allegri kedvenc Morataját inkább ne vegyük majd meg.

Gaben Smith 2023.07.18. 21:09:56

Na ez pont egy juve pr csapat altal megfogalmazott nesze semmi fogd meg jol!
Tokre az az erzesem volt mintha Allegri nyilatkozatait olvasnam teljesen zavaros…
Jezusom ennel a klubbnal csak lozungokat lehet nyilatkozni? Annyira elegem van mar ebbol , hogy total hulyenek nezikaz embert.

JeetTrader 2023.07.18. 21:33:22

Majd a mercato végén ismét olvassuk el ezt a cikket és meglátjuk mennyi változó elem van.
Lehet holnap már el is adjuk Vlahot de az is lehet h nem jön érte olyan ajánlat amiért eladnank.

Nem várható el h a komplett mercato stratégiát egy ilyen sajtótájékoztatón elcsacsogja. Egyértelmű h nincs pénz és ebből induljon ki mindenki. Amíg nem adunk el addig nem lesz új érkező de látva a rengeteg fiatalt már most nem is biztos h kell....hangsulyozom mindez a mostani anyagi helyzet függvénye.

Ő sem hülye. Nem fogja mondani az első sajtó eseményen h no Lukaku, Allegri out, all in sell Valhovic.
Jelezte h itt van és idő és türelem kell. Az idő szépen hozza majd a válaszokat. Jó lesz ez! Én hiszem h ennek a mercatonak a legnagyobb igazolása ő volt!!!

Ethan Hunt 2023.07.18. 23:29:12

Vlahovic kapcsán teljesen egyértelmű, hogy mit akar. Eladni őt a lehető legmagasabb áron! Ezért bizonygatja, hogy a projektünk fontos eleme! Ha azt sugallja, hogy igazából nincs rá szükségünk, akkor az életben nem ajánlanak érte annyit, amivel elégedettek lehetünk, hiszen az még soha egyetlen árcédulát nem vitt fel, csak le, ha valakiről kinyilvánították, hogy eladó!

Ami viszont sokkal lényegesebb, hogy égetően szükségünk van játékoseladásból származó bevételekre, méghozzá komoly összegekre és mindent meg fogunk fontolni, ami 70 millió euró fölötti ajánlat érkezik Vlahovicért, akinek a könyvelési értéke valahol 56 millió euró körül lehet jelenleg. Ha a PSG-nél képben vannak a pénzügyi helyzetünket illetően, akkor sosem fognak 90 milliós ajánlatot tenni, mert ennél sokkal kevesebbre is igent fogunk mondani...

venember83 2023.07.19. 04:44:53

@Ethan Hunt: "Ha a PSG-nél képben vannak a pénzügyi helyzetünket illetően, akkor sosem fognak 90 milliós ajánlatot tenni, mert ennél sokkal kevesebbre is igent fogunk mondani..."

Nehezen tudom elképzelni, hogy ne lennének képben élklubok vezetői egyéb élklubok pénzügyi helyzetével, főleg ha még érdekeltek is vásárlási szándék révén, és tárgyalóasztalhoz akarnak ülni egyik-másik játékos átigazolása ügyében.

Juvino 2023.07.19. 12:30:18

Az,h leul a padra nekem meg szimpi is. Egesz mas szemszogbol latni onnan a dolgokat es a legkisebb rezduleseket is eszrevenni. Hamarabb fogja megismerni-kiismerni a jatekosokat es az edzot.
Viszont eleg hamar lett Spallettibol Allegri a legjobb edzo es a felsorolasbol kiderul,h tuti a 3 vedos rendszer is sajnos.

steven.h 2023.07.19. 14:50:08

@Juvino: Ezt én is szimpatikusnak gondolom, nem is értettem, hogy ez miért negatívum vele kapcsolatban a nyilatkozat alapján.

Rocky80 2023.07.19. 17:35:57

Lehet én beteg vagyok, de nekem nagyon tetszett ez a nyilatkozat!

@Juvino: @steven.h: nekem is tetszik, ez olyan "beépített főnökös". Látszik hogy érdekli minden, minél jobban szeretne belelátni, együtt akar lélegezni a csapattal. Király!

Csak Csucsu 2023.07.20. 17:04:39

Na mostmár végre lesz egy sikeres név a szakmai stábban aki ég a bizonyítási vágytól és nem csak a múltjából él

Pár hónapja mondtam hogy én már csak benne bízok és az ő rálátásában..és ez a hozzáállás amit tanusít mostanában...profi

Kíváncsian várom az odaszúrásokat szezon közben...mert ahogy értelmezem ők két ellentétes pólust képviselnek...bár nekem ebben Mourinho az etalon...Allegri egy pökhendi tiszteletlen mitugrász lett a hatalomtól míg José már nem tudom hányadjára virágzik most éppen a Romaval.

Ethan Hunt 2023.07.20. 20:36:16

@Csak Csucsu: "José már nem tudom hányadjára virágzik most éppen a Romaval. "

Mourinho virágzik?! Olyan szinten csak a múltjából él már, hogy hihetetlen. Futottak még kategóriás sorozatokban vitézkedik a Bolhásokkal, a bajnokságban meg Sarri egy sokkal gyengébb keretű Lazióval már 2.éve előzi...

Csak Csucsu 2023.07.20. 20:42:59

@Ethan Hunt: tavaly konf kupa győzelem s idén se múlott sokon hogy ELt nyerjenek amit a Manchester uniteddel megnyert már
Csúcskorszakán túl is mutat fel eredményeket nem mellesleg se a Roma sem a Mu nem a fénykorát éli/élte
Ha van eredményfoci mestere akkor ő az. Konkrétan nem kedvelem de őt elismerem! nem mellesleg sokkal értelmezhetőbb egyenes riportjai vannak
Ebből a Romaból nem tudom mit lehetne többet kihozni és nem egy Ancelotti vagy Guardiola akik azért először a lehetőségeket nézik utána a csapatot

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása