Huijsen nagyszerű évet koronázott meg a hosszabbítással

huijsen_dean_next_gen_csapataban_mutogat_oromeben.jpgDean Huijsen 2005-ben született Amszterdamban, s védő létére rendkívül gólérzékeny az ellenfél kapuja előtt.

A fiatal holland játékos az elmúlt évet 40 meccsel a háta mögött zárva, szerepelt úgy az U19, mint a Next Gen meccsein. A statisztikákat tekintve a legmeglepőbb a játékos gólérzékenysége, hiszen a 195 cm magas középhátvéd 10 alkalommal talált be az ellenfél kapujába.

Dean számára ugyanakkor ez egyáltalán nem példa nélküli, mivel az U17-es csapatában, első torinói évében, Francesco Pedone irányítása alatt 8 gólig jutott 20 meccsen.

Visszatérve az elmúlt szezonra, mely a védő második éve volt a Juventusnál, Dean a szezon első részében 21 meccsen játszott az U19-es csapatban, ezeken pedig 7 gólt jegyzett. Lebontva a meccseit, 15 bajnokit játszott az alapszakaszban, ezeken 4 gólt szerzett, valamint 6 mérkőzésen lépett pályára az UEFA Youth League keretében, ezeken pedig összesen 3 gól fűződik a nevéhez.

A szezon második részében jött a szintlépés, mivel Dean Huijsen lehetőséget kapott a Juventus Next Gen csapatában, a szezon végére pedig összesen 19 meccsen lépett pályára, beleértve a bajnokikat és a Coppa Italia Serie C meccseket, összesen háromszor talált be, 2 alkalommal pedig igencsak fontos volt a gólja, mivel ezek is kellettek a Foggia ellen a Coppa Italia Serie C elődöntőjének a visszavágóján.

Giovanni Albanese értesülései szerint Dean Huijsen, Joseph Nonge Boende és Kenan Yildiz társaságában, a felnőtt kerethez fog csatlakozni a Juve észak-amerikai turnéján, mivel Massimiliano Allegri szeretné alaposabban szemügyre venni mindhárom tehetséges fiatalt.

Dean Huijsen szezonösszefoglalója Andar Sofian tweetje alapján készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7318148378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vecchia 2023.06.18. 13:08:50

Jól szemügyre veszi őket Maxi, aztán mehetnek vissza a balettba ugrálni.

Rocky80 2023.06.18. 13:40:50

Nem, nem, ők is tudják most hogy ez nagy lehetőség; Max is tudja hogy muszáj innen is belőlük is szemezgetnünk, jó lesz ez!

Mint mindig, kíváncsian várom az új szezont! Szerintem a várakozások ellenére szintet lépünk és kialakul egy nagyon jó csapat. :-)

Ethan Hunt 2023.06.18. 14:19:02

@Rocky80: Említs már légyszi, csak egy olyan játékost, aki ilyen amerikai túrán tűnt fel és aztán szerepet kapott Allegrinél (a korábbi 5 éve is játszik), mert én egyet sem tudok. Még, aki bajnokikon beállt tavaly és jó benyomást keltett abban a 10-20 percben, amit kapott, mint Marley Aké, az is mehetett kölcsönbe az idei szezonban...

Rocky80 2023.06.18. 14:43:19

@Ethan Hunt: de jó hogy megtaláltál, már a múltkor is rád akartam írni, csak elkalandoztam... Te vagy a "CSAKISAZŐHIBÁJA" srác Allegrit illetően... :D

Hol is kezdjem: már nem emlékszem pontosan hogy ott mit is mondtál, de a dolgok sosem ilyen feketék vagy fehérek... Allegri nyilván felelős, de badarság mindenért őt hibáztatni és még az időjárásért is őt okolni. Egyszemélyes felelőse volt az idei évben egy ekkora klub sporttal kapcsolatos döntéseinek, nyilván voltak elhibázott dolgok is, de ez nem egy egyszerű feladat, lássuk be.

Amerikai túra: az hogy a múltban nem történt ilyen, az nem jelenti azt, hogy a jövőben sem fog. Lehet csak nem képviselt olyan minőséget senki hogy bent ragadhasson. ;-) Most azért más lesz a szitu, mert lehet azt mondani kötelezően építenünk kell a fiatalokra, nincs más választás. Ha tippelnem kéne, megint lesz egy pár a felső csapatnál ragadó, ne lepődj majd meg! :D

Ethan Hunt 2023.06.18. 16:55:47

Nem kellett téged megtalálnom, hiszen elég régóta olvastam már ezt a blogot ahhoz, hogy tudjam kik azok, akik minden alól felmentik Allegrit a múltbéli sikerei miatt, aztán elintézik annyival, hogy "ő is hibás sok mindenben" (hogy leszereljék a többieket, akik dühösek rá), mégsem írnak egy konkrétumot sem, amiből kiderülne, hogy valóban komolyan gondolnák. Én írtam hármat is!

"Amerikai túra: az hogy a múltban nem történt ilyen, az nem jelenti azt, hogy a jövőben sem fog. Lehet csak nem képviselt olyan minőséget senki hogy bent ragadhasson. ;-)"

Ezzel az érveléssel az a jó, hogy ezt minden szezon elején el lehet majd sütni...

Én 2 dolog miatt is azt gondolom, hogy nem lesz olyan ezúttal sem!
1) Az alapozás kellős közepén, teljesen összeszokatlanul az első csapat tagjaival aligha fog bármelyik fiatal is olyan kiemelkedőt produkálni, ami már Allegrinek is szemet szúrna. Ez nyilván nem az edző hibája, hanem a körülményekből adódik.
2) Ami viszont Allegrire jellemző, az az, hogy figyelembe véve a siralmas pénzügyi helyzetünket és a minél jobb bajnoki helyezés megszerzésének fontosságát, Maxi az általa mindig követett recept szerint ezúttal is a rutinosabb játékosokat fogja játszani minden körülmények között, ha azok elérhetőek és a fiatalokhoz csak végső esetben nyúl majd. Pedig, ha olyan szar a keret, ahogy az Allegri-hívők előszeretettel állítják, ahogy hogy léphet elő onnan olyan képességű játékos, mint Fagioli vagy Iling Jr? Szóval lehet, hogy voltak eddig is, csak abba a filozófiába nem illenek, amit Allegri követ...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása