A nyár a bércsökkentésről és az eladásokról szólhat

j_logo_stadionban.jpgRomeo Agresti értesülései szerint a Juventusra átmeneti év vár, mivel a Bajnokok Ligájában szereplés nélkül a Juventusnak meg kell takarítania 120-130 millió eurót. Ángel Di María távozott, Leandro Paredes visszatért a PSG-hez, Adrien Rabiot is közel áll a távozáshoz, Arkadiusz Miliket pedig nem vásárolja ki a szerződéséből a Juventus. Az aktuális mercato nem a rendkívüli befektetésekről fog szólni. A Juventusnak csökkentenie kell a bérköltségeket, illetve dolgoznia kell a játékosok értékesítésén, és egy átmeneti év következik, amelyben a Juventusnak az lesz a célja, hogy a legjobb négy között végezzen a tabellán, és kivívja a 2024/25-ös BL-kiírásban való szereplés jogát.

A Corriere dello Sport a megtakarítások kapcsán Wojciech Szczęsny, Dušan Vlahović és Federico Chiesa esetleges értékesítéséről számolt be.

A La Gazzetta dello Sport munkatársa úgy értesült, hogy a Monte Carlóban töltött két nap után a következő 24-48 órában egyeztetés várható a mester és a Juventus vezetősége között, amelyen témaként a játékospiaci műveletek és a közös jövő fog felmerülni, mindezt az arab ajánlatok tudatában. Jelenleg úgy tűnik, hogy a mester inkább a maradás mellett dönt, míg a klub Adrien Rabiot, Davide Frattesi és Juan Cuadrado ügyében tesz lépéseket, illetve megoldást keres Arkadiusz Milik helyzetére.

Giovanni Albanese arról számolt be, hogy Massimiliano Allegri hároméves szerződésajánlatot kapott az Al Hilal együttesétől évi 20 millió eurós bérrel. Jelenleg a Juventus mestere mérlegeli a dolgokat, mivel szeretne a Juventusnál maradni, és trófeát nyerni a klubbal, de a családja miatt is maradna. A szaúdi klub kész újabb ajánlattal szolgálni.

Nicola Balice is hasonló értesülésekről számolt be, a DAZN szerint pedig 95%-os valószínűséggel Massimiliano Allegri nem fogja elhagyni a Juventust.

A La Stampa szerint a Juventus edzői stábjába visszatérhet Andrea Barzagli, aki jó kapcsolatot ápol Massimiliano Allegrivel és a Juventus több munkatársával. Mindazonáltal nem egyszerű feladat a visszatérés, mivel az egykori védőjátékos televíziós szerepet vállalt, illetve elkezdett bortermeléssel is foglalkozni, és szívesen maradna családja körében. Andrea Barzagli a pandémia előtt egyszer már visszatért a Juventushoz, Maurizio Sarri stábjához csatlakozott, azonban a pandémia és néhány félreértés miatt inkább elhagyta a klubot, azóta pedig UEFA A és UEFA Pro licences edző lett, valamint az olasz utánpótlásnevelésben is szerepet vállalt.

Gianluca Di Marzio szerint a mai napon egyeztetés várható Massimiliano Allegri és a Juventus vezetősége között a játékospiaci mozgások ügyében.

A Bayern München elnöke, Herbert Hainer a minap nyilatkozott a csatárkérdésről, s elismerte, hogy klubja csatárt igazolhat: „A Bayern is kiadhat 100 millió eurót, de ennek a megfelelő választásnak kell lennie. Mindenki tudja, hogy csatárt keresünk, elindultunk a megfelelő úton.”

Rudy Galetti szerint a Juventus munkatársai Folarin Balogunt figyelik, az amerikai csatár konkrét opció lehet Dušan Vlahović távozása esetén.

A La Gazzetta dello Sport szerint a Juventus megerősítheti a védelem szélét, erre pedig Emil Holm szerződtetése lehet a megoldás. A 23 éves svéd jobbhátvéd Juan Cuadrado mellé érkezhet, jelenleg is folyik a tárgyalás a kolumbiai futballistával a hosszabbítás tekintetében. Mattia De Sciglio súlyos sérülése miatt mindenképpen kénytelen igazolni valakit a Juventus, Emil Holm a Speziától 7-8 millió euróért mozdítható, míg a Juventus 5 millió euróban gondolkodik. A bal szélre visszatérhet Andrea Cambiaso a Bolognától. 

A Tuttosport egy másik fejleményről is beszámolt, a torinói napilap Paul Pogba erőfeszítéseit ecseteli, hiszen a francia középpályás keményen dolgozik, hogy maga mögött hagyja az elmúlt időszak sérüléseit, edzőtermi munkáját pedig nem rest megosztani a közösségi hálózatokban. A lap szerint Paul Pogba biztos abban, hogy képes felépülni, és szeretné, ha mindenki tudná, hogy hamarosan visszatér az igazi Paul Pogba.

A La Gazzetta dello Sport friss beszámolója szerint Giovanni Manna Londonba utazott, hogy Dejan Kuluševski jövőjéről tárgyaljon. A Spurs nem kíván 30 millió eurónál többet fizetni a játékosért.

A Tuttosport arról tájékoztatott, hogy Alessandro Di Pardót és Radu Drăgușint kivásárolja a Cagliari és a Genoa összesen 9 millió euróért. Ezen kívül további kölcsönjátékosokról kell dönteni, így egyeztetni kell a Lazióval Luca Pellegrini kapcsán, a Salernitanával Hans Nicolussi Caviglia ügyében, illetve a Monzával Filippo Ranocchia kapcsán. Arthur, Zakaria és McKennie bizonyosan visszatér Continassába, de mindegyik játékost el kell helyezni, közülük Zakariának a legkönnyebb klubot találni, mert a Bundesliga számos csapata érdeklődik iránta.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5018145408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cd1 2023.06.13. 05:36:04

A kovetkezo szezonban a bentmaradas a cel.

venember83 2023.06.13. 05:57:22

A Corriere dello Sport a százmilliós megtakarítási kényszer nyomán már Vlaho, Chiesa és Szcz értékesítéséről beszél.

juve28adam 2023.06.13. 07:10:13

Micsoda "remek" hírek sorról sorra...

rockitbaby 2023.06.13. 07:16:48

@venember83: Lehet itt még további értékesítés is, ha bármegtakarításról is beszélünk. Nem tudom, hogy hol van meghúzva az a bizonyos határ, de ha Chiesa és Tek is beleesik, akkor olyan 5-6 millió körül. Bár én a takarítást sokkal inkább kezdeném Mckennie, Zakarai, Arthur és a hasonló játékosok kipucolásával. Rugani és DS a játékperceikhez képest pazarlóan sokat keresnek. Mielőtt az értékek eladása mellett döntenénk talán érdemesebb lenne előbb a nem kívánt elemeket eltávolítani és utána dönteni az értékek sorsáról. Kivételt talán Vlahovic képezi, aki ha Allegri marad, távozik.

Attilio79 2023.06.13. 07:35:35

Allegri bére nem nyomja a klubot? Inkább Allegrit tartják meg a játékosok helyett, logikus. :)
A régi vezetőségnek mi volt a terve? Bebiztosítani a bukást? Hol van Elkannék pénze ilyenkor, amikor szükség lenne beletolni egy kicsit? Az Agnelli család karakán vezetése már a múlté.

venember83 2023.06.13. 07:37:04

@rockitbaby: "Bár én a takarítást sokkal inkább kezdeném Mckennie, Zakarai, Arthur és a hasonló játékosok kipucolásával. Rugani és DS a játékperceikhez képest pazarlóan sokat keresnek."

Én is abban reménykedek, hogy őket sikerül valahogy elpasszolni, ha kölcsönben is, de fizesse más a bérüket, már az is komoly előrelépés. Bonu kapcsán is várhatnék egy gesztus értékű szerződésbontást, ahogy a mester is alaposan mérsékelhetné a sztárgázsiját, de talán jobb a realitások talaján maradni.

"Kivételt talán Vlahovic képezi, aki ha Allegri marad, távozik."

Egy részem Chiesa távozását is üdvözölné, semmi értelme itt maradnia, ha a vezetőség adott irány mellett teszi le a voksát.

venember83 2023.06.13. 07:39:38

@Attilio79: "Hol van Elkannék pénze ilyenkor, amikor szükség lenne beletolni egy kicsit? Az Agnelli család karakán vezetése már a múlté."

Elégettek vagy 700 millió eurót az elmúlt években tőkeemelések révén, s hova jutott vele a klub? Várhatóan 2025-ig nincs mód újabb beavatkozásra. A City elköltött bő 2 milliárdot az elmúlt években, de fel tud mutatni bajnoki címeket a PL-ben és most már egy BL-trófeát is.

Gaben Smith 2023.06.13. 07:47:09

Micsoda fejlodesen megyunk keresztul szezonrol szezonra

Rikster 2023.06.13. 07:57:43

Keserű híreket hoztatok. Azért érdekes mód az edző bére nem jelent gondot, az lehetne akár 10 millió euró is évente. Bonuccit is írtátok, na ő is csapatkapitányként, dolyton sérülve 6-7 millió zsebre tesz. A részéről az lenne a minimum, ha elmenne.

Nagyon remélem, hogy a sok selejrt kiszórása mellett maximum egy Vlahovic eladással átvészeljük ezt a nyarat.

delpi0823 2023.06.13. 07:59:40

@Gaben Smith: En ezert is irtam en egyatalan nem bannek egy tulajdonosvaltast.Nevetseges amit muvelnek mar,de tenyleg.Kezdve a cimerlecserelesrol,brandepites,projektek(amivel a szurkolokat hulyitik),es errol a mostani balherol nem is beszelve.

Attilio79 2023.06.13. 08:10:35

@venember83: Elégettek 700-at, abból a 700-ból egy jó könyvelő mennyit vehetett ki?
Két dolog mókás, Elkann-éknak ezek a számok kb. a zsebpénzzel egyenértékű számok. Másrészt, ha nem lenne benne fantázia, akkor nem csinálná, hiszen nem a saját tárcája ellensége.
Inkább az a mókásabb, hogy a befolyása fogyhatott el, ami igazán elképesztő méretekre utal, abban, hogy ki ellen? Elkannék is kő gazdagok, de úgy látszik náluk is van gazdagabb... Ez a brutális.

venember83 2023.06.13. 08:58:39

@Attilio79: nem tudom, egy részvénytársaságnál elvileg ilyesmi nem kivitelezhető a részvényesek tudomása és hozzájárulása nélkül.

SuperTrezi 2023.06.13. 09:41:27

Sötét idők jönnek. Sőt, már megkezdődtek.
És jah, a Mester is eltöprenghetne, hogy azt a 10 millát nem negyedik helyekért kéne kapnia. Bonucci meg... Gyalázatos.

DelPiero2 2023.06.13. 10:28:14

Ha Allegri megy, az araokkal szerződésbontási pénzt is kéne fizettetni, s akkor talán kevesebb játékost kell eladni. Allegri így is segíthetné a klubot, hiszen ő "segíti a klubot"

Ravanelli 2023.06.13. 10:44:04

Nagyon helyes. Középcsapatba teljesen feleslegesek a magas fizetésű sztárjátékosok. Örüljünk, ha Vlahovicért kapunk lóvét, amit ő nyújt, azt Milik is lehozza, csak sokkal kevesebbért. Lehet hozni olasz gyerekeket a Sassuolóból meg az Atalantából. Még így is itt marad Pogba koloncnak a nyakunkon, úgyhogy aki piackèpes, vigyék csak.

Ravanelli 2023.06.13. 10:46:58

@SuperTrezi: Bonucci legalább szokott játszani néha. De Pogba? Edzéshez bójának se alkalmas...

JeetTrader 2023.06.13. 10:58:02

Hát ha ezt az ajánlatot Allegri nem fogadja el akkor mindent lehet rá mondani de azt h pénzéhes lenne azt nem...

Ugyanakkor ha reálisan gondolkozik akkor sztem érzi h nem lesz ebből újabb hosszabbítás ha kitölti a szerződést, szóval racionális lenne anyagi szempontból meglepnie a váltást.

De én már tényleg nem tudom mit gondol. Értem én h a család fontos neki és emiatt nem akar olasz honbol lelepni, elvégre lehet keresett már annyit amivel úgy élnek ahogy szeretnének...de a klubot is szem előtt tarthatna. Komolyan elhiszi magáról h új csapatot tudna építeni jellemzően fiatalokból akikkel a celfocija is játszható? Haaat...nem tudom...

Csak a remény marad h hátha jól sül el az építkezés és isteni csoda folytán egy nagyszerű kémia alakul ki a fiatalok között ami várakozásokon felüli teljesítményt eredményez. Kb mint a Napoli esetén. Hátha hátha!

rockitbaby 2023.06.13. 11:15:49

@venember83: Ha a Galatasaray valóban érdeklődik az Arthur - Mckennie - Zakaria trió iránt és még ahogy a pletykák szóltak Sandrót is kerülgetik, akkor szerintem ezt a vonalat kellene erőltetni, akkor is, ha ezzel Zaniolo valószínűleg Torinóba költözne. A két térdsérülése ellenére is jobb opció lehet, mint mondjuk Arthur, még ha nem is azonos a poszt.

Bonucci kapcsán kár ilyesmit várni, szerintem az magában már egy gesztus, hogy visszavonul jövő nyáron. A mester azonban igen érdekes ebből a szempontból. Ha a pénz lebegne a szeme előtt, akkor simán menne az arabokhoz, a liga presztízsétől függetlenül is. Ha pedig marad, akkor az azt bizonyítja, hogy nem a pénz a fontos. De ha nem a pénz a fontos, akkor ahogy írtad is, lazán engedhetne a béréből. Bár erre semmi hajlandóságot nem mutat.

Vlahovic pótlását sokkal könnyebben meg tudnánk oldani, mint Chiesáét. A sérülése, formája ellenére is. De azt készséggel elismerem, hogy Allegri maradásával kár az ilyen játékosokba fektetni.

MdewC 2023.06.13. 11:34:56

Én nem látom ennyire sötéten a jövőt, sőt. Ahhoz, hogy újra jobb napok jöjjenek, ezen át kell esnünk, mivel nincs végtelen pénzünk és valljuk be sok dolog el lett b@szcsizva. Minél hamarabb túljutunk ezen, annál jobb.

Amit tavaly vizionáltunk, játékos kipucolást, az most jön el igazán.

Vlahoért kimondom, nem kár, szinte semmit nem csinált, csak szenvedett, nagy kár érte, Chiesa pedig sztem sem a régi önmaga, hátha máshol kibontakozik. A lengyelt már rég kiraktam volna, a Keni/Zaka/Arthur stb játékosok végre elhúznak, talán még Kuluért is kapunk pénzt…

Lehet gáz amit mondok, de sztem ezek jó hírek. Az igazi jó hír még az lenne, ha Allegri is elhúzna, akkor tényleg lehetne reménykedni, meglátjuk.

Pogba pedig… jhuj. Róla inkább nem mondok egyelőre semmit.

Wizzurah 2023.06.13. 12:15:23

@venember83: Miota Pep az edzo a Citynel 665 millio euro lett elkoltve.

Wizzurah 2023.06.13. 12:17:49

A cikkrol. magyaran le epules fog zajlani. Tovabbi, mar nem is olyan lassu, folyamatos le epules. Amit meg elviselnek, ha lenne koncepcio, de nincs, csak a szokasos lyuk foltozgatas. Lesz meg ennel is lejjebb.

Leram7 2023.06.13. 12:54:57

Össze lehet rakni egy "jó" csapatot fiatalokból 1-2 kiegészítő rutinos rókával.

Perin - Danilo, Bremer, Gatti - 1 jobbszélső, Fagioli, Frattesi, Rovella - Cambiaso - Iling, Kean
Cserének: Miretti, Kostic, Locatelli, Pogba talán, De Winter

Attilio79 2023.06.13. 13:32:32

@venember83: Vajon a főbb részvényesek belekukkanthattak a könyvekbe? Vajon tudták a bérmanővereket? Vajon azok, akik most buktak/nak mit szólnak a töketlenkedéshez, ami most zajlik?

xXPeiperXx 2023.06.13. 14:51:20

@Attilio79:
Elkann-nál is ég a ház, pár hete belinkeltem, hogy elindult egy örökösödési per, melynek hozományaként Elkann elveszítheti az Agnelli vagyon jelentős részét.

Ebből kiindulva, most már igenis fáj neki is ez a helyzet. Azt kétlem, hogy eladja a klubot, mert ez Gianni Agnelli öröksége, de muszáj visszafognia a kiadásokat, minden téren.

Ezért is felesleges itt álmodozni nagy sztárokról, valahogy meg kell tartani a mostani tehetségeinket és velük kell megtalálni a győzelem útját, újra.

Ahogy, szinte minden forrás lehozta 2025. előtt nem várható tőkeinjekció. Sőt, ha egy kis összeesküvés elméletet akarok gyártani, akkor Elkann kérte meg az egyik szaúdi barátját, hogy dobjon ajánlatot Allegrinek és cserébe kap egy ingyen Ferrari SF90-et vagy egy F8-at.

Attilio79 2023.06.13. 15:29:13

@xXPeiperXx: Ha minden téren költség csökkentés a terv, akkor fel kell hozni a fiatalokat és el kell kezdeni a csapatépítést.
El kell küldeni a magas bérűeket és az öregeket és jöhet a friss hús!
Ez Allegri feladata egyébként is!
Nem kell pátyolgatni a 30+-osokat és a lejáró szerződésűeket, ezt kellene tennie Allegrinek 1,5 éve...

Juvebest 2023.06.13. 15:33:12

Komolyan azt hittem csak Allegri fejében van gond, de úgy látom, itt a vezetöi gondolatokkal.is vannak bajok. Csak nem tudom Allegri melyik meccseivel győzte meg a vezetést, hogy s jelenlegi kaksi helyzetben ö a megoldás. Nem csodálom, hogy ha Chiesa is menni akar nála is brutális formahanyatlás van és nem gondolnám, hogy az ő képességei csorbultak

xXPeiperXx 2023.06.13. 15:37:32

@Attilio79:

A másik cikknél kitértem erre is, egy hosszabb hozzászólás keretein belül, de ide is leírom. Allegri alkalmatlan arra, hogy játékost felépítsen vagy beépítsen egy csapatba. Ő kész játékosokkal tud csodát tenni, amit nem is vitatok, de a beépítés nem az ő profilja.

Az első érájában mennyi játékost tudott beépíteni? Én nem tudok példát mondani, Kean játszott pár meccset, majd eladták. Pogba Conte alatt robbant be. Dybala már kész játékos volt, amikor idekerült.

Egész egyszerűen nem tud a fiatalokkal bánni. Ezt mutatja az, hogy év elején elküldte Rovellat kölcsönbe csakhogy jöhessen Parádes, Miretti brutálisan leépült az ő irányítása alatt (az ő leépülése a legbrutálisabb, amit én valaha is láttam a Juventus történetében).

xXPeiperXx 2023.06.13. 15:43:03

Közben Frattesi burkoltan visszautasította a Juventust, az indok egész egyszerűen annyi, hogy a klub taktikája és játéka nem megfelelő számára.

Eggyel kevesebb jelölt.

Attilio79 2023.06.13. 15:46:58

@xXPeiperXx: Én ezt értem és én is így gondolom 1-1,5 éve írom, hogy Allegri nem tudja jól kezelni a fiatalokat, azaz alkalmatlan a pozíciójára, de mondok még jobbat:
Véleményem szerint, pl. Chiesa belemenne fizu csökkentésbe is, ha nem Allegri lenne itt. Szerintem van itt pár játékos, aki áldozatot hozna klubért. Nem az ilyen Rabiot és Bonucci félékre gondolok.

xXPeiperXx 2023.06.13. 15:57:14

@Attilio79:

Ebben maximálisan egyetértek. Szerintem is hajlandóak lennének áldozatot hozni, de jelenleg ez nem opció.

alexGicamo 2023.06.14. 03:48:31

Túl kell élni valahogy ezeket az ínséges időket okos , hozzáértő szakemberekkel a vezetőségben és egy fiatal, de tapasztalt és építkezni tudó edzővel a padon .

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása