Allegri: „Eldönthetnék végre, hogyan végeznek ki minket”

allegri_massimiliano_dazn_mikrofonnal_empoli.JPGA Juventus az Empoli vendégeként 4-1-es vereséget szenvedett, s a mester természetesen nem volt túl jó kedélyállapotban a meccs után, ami a tízpontos büntetés mérkőzés előtti nyilvánosságra hozásának is szólt.

„Túlságosan egyszerű lenne a meccset és az egész szezont így összefoglalni.” - mondta Massimiliano Allegri a DAZN munkatársának.

„Nem kereshetünk alibiket és kibúvókat, mi vagyunk a Juventus, és hozzászoktunk a győzelmekhez, vagy legalábbis ahhoz, hogy a győzelmekért harcolunk. Még két meccs áll előttünk, össze kell fognunk, hiszen a Milan érkezik vasárnap. Természetesen furcsa helyzet volt, hogy a kezdés előtt tíz perccel érkezett a hír a büntetésről. Az első gólhelyzetnél gólt kaptunk, aztán még egyet. Voltak lehetőségeink a különbség csökkentésére, de ezeket nem használtuk ki. Mindez nem indokolja a mentális összezuhanást. Jelenleg annyit tehetünk, hogy csendben maradunk, és elfogadjuk a vereséget.

A meccs előtt 69 pont áll a nevünk mellett, másodikok voltunk a tabellán, ez legyen egyértelmű mindenki számára. A büntetés ellenére ma egy győzelemmel lett volna esélyünk felvenni a harcot a Milannal a BL-helyért. Sajnos nem így alakultak a dolgok.

Nem kérhetek számon semmit a srácokon, mivel mindenkit biztosíthatok arról, hogy ez nem volt egyszerű helyzet. A következő pár nap sem lesz egyszerű, hiszen kiestünk az EL-ből, aztán jött ez a hír tíz perccel a kezdőrúgás előtt, előtte három hónapig elvettek tőlünk pontokat, amiket aztán visszaadtak. Ez nem indokol semmit, de ez kétségtelenül anomáliákkal teli szezon számunkra, és mindennek ellenére a csapat 69 pontot gyűjtött.

Többre is képesek lehettünk volna? A feltételezéseknek semmi értelme. Ma este abba a helyzetbe hozhattuk volna magunkat, hogy kihívói legyünk a Milannak a BL-hely tekintetében. Mintha január óta folyamatosan ezeket a sorsdöntő meccseket játszanánk. Az Atalanta és a Roma előttünk áll, meg kell próbálnunk hat pontot szerezni, és lényegében másodikak maradjunk a tabellán, amik vagyunk. Mindenkit biztosíthatok, hogy a csapat a maximumot hozta, ami lehetséges volt ezen körülmények között. Szürreális az egész helyzet, a csapat lényegében jobban is teljesített, mint azt vártuk.

A futballban a pszicológiai aspektus alapvető fontosságú. A meccs előtt 15 perccel még második helyen voltunk 69 ponttal. Nagyon más a helyzet a mostani, amikor öt pont a lemaradásunk a Milannal szemben.

Ismét a győzelemért kell pályára lépnünk, mert ismét fogócskázunk, és mindig, amikor kicsit kidugjuk a fejünk némi levegőért, lenyomják a fejünk. Csütörtök után pedig természetes, hogy a srácok lényegében üres energiaraktárral rendelkeznek.

A jövő tekintetében egyeztetnünk kell a klubbal, és látnunk kell, milyen sorozatban szerepelhetünk. Azt sem tudom, hogy engednek-e minket az EL-ben indulni, várnunk kell, és majd meglátjuk. Nyilvánvalóan, ha nincs európai kupasorozat, akkor az egy adott tervet jelent. Nem jelenthetjük ki, hogy jövőre a Juventus ismét azonnal visszatér a győztes útra, de az a fontos, hogy a nehézségek közepette mindenki ugyanazokat az elveket vallja.

Gyávaság lenne részemről most elhagyni a Juventust. Csalódott vagyok a mai este miatt, mert ez lehetőség volt számunkra, de a csapaton sem kérhetek számon semmit, mert folyamatosan csak igazodtunk az adott helyzetekhez.

Szeretném aláhúzni, hogy a Juventus második a tabellán, ezt pedig a pályán érdemeltük ki. Mindent elfogadunk, de nagyon remélem, hogy ezt sikerül egyszer s mindenkorra kibogozni. Ne csak csepegtessék az információkat, hanem döntsék el, hol akarják látni a Juventust, mondják el nekünk, s legyen letudva a probléma.

Ez az egész tiszteletlenség azokkal szemben, akik dolgoznak, játékosokkal és edzőkkel szemben. Én nem mondom meg, hogy mi legyen az ítélet, csak arra kérem a döntéshozókat, hogy döntsenek egyszer s mindörökre. Ez az egész hihetetlen. Egyszerűen hihetetlen. Elég volt már ebből.

A Juventus mindig felállt a padlóról, és tiszta fejjel kell gondolkodnunk. Most csak reménykedhetünk benne, hogy a következő szezont annak tudatában fogjuk elkezdeni, hogy ismerjük a klub helyzetét. Nem tudom, hogyan jutottunk el ide, és bár én látszólag mindennek ellenállok, ez egyszerűen kínszenvedés volt. Bárcsak megmondták volna két hónapja, hogy mi a büntetés, és legalább tudjuk, hogy leszúrnak vagy megmérgeznek minket, mert akkor legalább ezt tudnánk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6818130392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilsnerurquell 2023.05.23. 00:05:24

Hát igen. Valamivel mindig takarózni kell te tróger. Te soha nem vagy hibás semmiért xd

"a csapat lényegében jobban is teljesített, mint azt vártuk." Nem, csak mint általában XD

Amúgy mi lett volna ha azokon a meccseken teszi oda magát a csapat amiket elcseszett, és már írogattuk itt akkor hogy sok értelme nem volt így a visszakapott pontoknak XD Mer akkor még most is állna kb a bl helyek valamelyike.

Gondolom ott is nehéz volt mentálisan megküzdeni a megpróbáltatásokkal XD

"Gyávaság lenne részemről most elhagyni a Juventust." Nem, ezt úgy hívják te gyökér hogy önkritika.

LÓFEJET AZ ÁGYÁBA! Takarodó van!

Rodri13 2023.05.23. 00:17:10

Gyávaság lenne részemről most elhagyni a Juventust.

Gyávaság??? Férfi lennél ha végre elmennel innen te .... na mindegy. Szánalmas puhány bohóc!

FeriGjuve 2023.05.23. 00:40:55

Azt is eldönthetnék végre a papagáj haverjaid,hogy meddig hagynak még téged ennek a szerencsétlenül szánalmas brigádnak az élén,hogy közösen tegyétek köznevetség tárgyává a Juventust!!!

Wizzurah 2023.05.23. 00:58:11

En nem nezlek gyavanak esku. Csak kerlek takarodj el a bus pibe

Gaben Smith 2023.05.23. 01:11:01

Most azert mondott olyan dolgokat amiket nem szokhattunk meg tole es jo ertelemben veve, viszont szegeny tenyleg olyan mint egy visszatero remalom ami minden heten egyszer vagy 2x megjelenik es mar ugy erzed sosem akar megszunni. Nekem az a szurrealis , hogy egy ilyen szezon utan totalis megerositest kapott a vezetosegtol.
Kezdve attol , hogy Agnelli kiallt mellette amikor kizuhantunk a bl-bol aztan elkan szinten teljesen kiall erte , nem ertem miert … nem érzem miert ez a gorcsos es irrealis ragaszkodas.
Mi a celjuk ezzel?
Tenyleg ugy gondoljak ez az ut vezet a sikerek fele?
Az a felelmetes , hogy Elkann elvezet egy PSA konszernt ,racionalisan ,sikeresen aztan itt meg nem veszi eszre a csokkeno meccsnapi beveteleket a jatekosok zuhano piaci erteket , az elegedetlen a szurkolokat vilagszerte, a bl kieses utani bevetelkiesest, ha jol sejtem globalba is kevesebb egyeb bevetel folyik be a klubb szamlajara.
Vagy azt , hogy a kertek alatt ujabb netto 6 milliot ki lehet dobni Sandorka kovetkezo evere ,apropo Allegri szerintem erre ra is jatszott mert ha annyira akarta vna Gattit tobbszor szerepeltethette vna es akkor Sandro nem kap ujitast a meccsszam reven.
Cuadradonak ujabb hosszabbitas csak kevesebb penzert?
Nincs focista a vilagon? Ezek a jatekosok zsaroljak a klubbot vagy miert nem lehet oket kibaszni? Teljesitmeny alapon nem szolgaljak meg a penzuket.
Pogba es Di Maria esete is erdekes , ketten kevesebb hasznot hoztak az evben mint Dybala egymaga hozott vna.
Eleslatas volt elhozni oket.
Aztan Di Marianak hosszabbitas? Minek? Ennyi penzert? Folosleges nem tud ket meccset vegigjatszani egymas utan.
Ennyi telik egy olasz topklubbtol?
Megertem ,hogy Mbappe nem johet de nincs egy kurva scoutrendszer adatalapon (moneyball basszameg) ahol fennakad par fiatal szelsohatved ? Faszom Cuadrado es Sandro van csak egyutt 100 evesen?
Botrany!! Hallatlan!!
Meg ezek ellenere is 100%_ig biztos vagyok benne ,hogy ebben a csapatba sokkal tobb van es lehetett volna mas edzovel.
Nekem senki ne mondja , hogy aki 16 vereseget szenved el egy szezonban az jo munkat vegzett topcsapat eseteben!
Allegri focijaval ugyan olni lehet de a vedekezest mindig jol megszervezte es minimalisan de nyert!
Ez volt a legnagyobb skillje! Ezert jott,ezt vartak tole! Nem tobbet de ennyit igen!
Ez hol van? 16 vereseggel meg 2-3-4 kapott golokkal ? Ez teljesitmeny 9 millioert?
Valaki buszken allitja hogy ez egy jo szezon mert masodik hely lett vna?
Hat egy ujonc Pirlo lepipalta a jatek osszes elemeben , serlegben, csapategysegben ,mindenben Ot elzavarjak kevesebbert Allegrit meg 2 szezon utan sem?
Merthogy Calvo azt nyilatkozta hogy vele epul a jovo.
Vajon befenyitette Elkan? Par napja meg el akarta zavarni .
Guintoli nem is kell ,mert max nem szeretne? Nem ertem megvette a klubbot? Vagy mi tortenik itt?
Hosszu kb meg 100x ennyit tudnek irni de nem untatok senkit.
Jah meg annyit , hogy erdemes atnezni az inter keretet azt hogy mennyiert igazoltak a keret nagy reszet ugy hogy adossaghalmaz van Milanoban de csak megvan egy bl donto Marotta zsenialis!
Ezt azert irtam,mert miota nincs azota zudul rank a focunami . Agnelli koszi, hogy azt hitted korulotted forog a vilag!

west30 2023.05.23. 01:49:01

Szerintem szinte biztos,hogy tavozik az a szezon vegen.Ma is teljesen maga alatt volt a pali,valoszinuleg o is alig varja ennek a veget.A masik dolog viszont,hogy hiaba trogerkedik velunk az FIGC es az UEFA,vagy eppen Allegri alkalmatlan edzo,akkor sem itt tartanank ha lenne egy ertelmesen osszerakott csapatunk.Itt a legnagyobb felelosseg a vezetosegen van,ami kb a bukott bl donto utan egy fuszalat nem tett jo helyre ebben a csapatban.

west30 2023.05.23. 01:59:19

Amit meg hozzatennek,hogy most is ki all ki a kerdesekre felelni?Szerencsetlen Allegri.Ez nem az o dolga,a klub pedig sunyit mint szar a fuben.Undorito az egesz,nem az edzore vagy a jatekosokra merges az ember,hanem azokra akik vezetik a klubbot en szarnak mindenki kepebe.

xXPeiperXx 2023.05.23. 06:19:30

Egy kis off, amit lehet, hogy annyira nem is off topic. Elkannak is van èppen elèg baja, ami ránk is brutàlisan kihatással lehet.

www.portfolio.hu/uzlet/20230522/igy-szakadt-szet-a-leggazdagabb-olasz-dinasztia-drama-az-agnelli-csaladban-616320

Szili 72 2023.05.23. 06:31:54

@west30: Egyetértek. Ez az egész bünti, keret kialakítás, Agnelli,Paratici és Nedved lelkén szárad. ( még a mister 4 éves szerzôdése is )

insieme 2023.05.23. 06:39:40

Igaza van abban, hogy tiszteletlenség és az utolsó bekezdés tökéletesen leírja a helyzetet

ACE12 2023.05.23. 06:54:16

A naccart....meg kellett volna verni az Empolit, aztán a Milant meg az Udinét is, és meglenne a BL hely...

Rikoo 2023.05.23. 07:06:51

@ACE12: Viszont, ha marad a büntetés, akkor az UEFA így is úgyis kizárna, hiába vagyunk a 4-ben.

insieme 2023.05.23. 07:20:29

Nézzük így a helyzetet?
Monthy Python
Always Look on the Bright Side
of Life

insieme 2023.05.23. 07:23:10

@ACE12: nem működik, mert az automatikus szerződéshosszabbítás megnyugvást jelent...
Ahogy tegnap írtam, látni kell sandro arcát a cserekor,,és ővolt aCsk!!

2023.05.23. 07:26:17

Most nem azért, de tudhattuk, hogy lesz bünti. Nem hiszem, hogy villámcsapásként érte a csapatot a -10. Allegri már kivégezte a csapatot. De az is tény, hogy a jelen helyzetünkben a korábbi vezetés is épp olyan bűnös, mint allegri. A vezetés a Juventust tette tönkre, allegri a csapatot.

venember83 2023.05.23. 07:41:30

@west30: meccs után kit szoktak kérdezni? Előtte Calvo beszélt.

delpi0823 2023.05.23. 09:12:49

@Rikoo: Igen,csak ez a kedves uefa valoszinu olyan buntetest fog kiszabni ha esetleg nem erunk oda most europai kupaszereolest ero helyre,akkor majd ha a kovetkezo alkalommal erunk oda,majd akkor lep eletbe a buntetes........Mondjuk ha Allegri ket evig marad,akkor en ugy vagyok vele ne is induljunk sehol,ezt a szart eleg lesz nezni a bajnoksagban(az utolso 2meccset nem is fogom nezni eljutottam arra a szintre,de lehet a kovetkezo szezont se).Allegrinek annyiban igazat adok,hogy tenyleg amit muvelnek ez mar nevetseges,mondanak meg vegre mi a buntetes,aztan tenyleg tudnank hanyadan allunk.De ez hogy a masik ugyet is atakarjak vinni a kovetkezo szezonra,ez mar tenyleg gusztustalan.De amugy drasztikus lepeseket kene tenni,aztan valami csak valtozna.En speciel ki se allnek az utolso 2meccsre,teljesen felesleges.Aztan hatha eszbe kapnanak ezek,a fasz.......szopok.........

delpi0823 2023.05.23. 09:15:05

@xXPeiperXx: Elkann sztem konkretan szarik a Juventusra ,csak egy nyug a hatan.De en mar ugy vagyok vele lehet az egesz klub jobban jarna,ha eladnak.

JeetTrader 2023.05.23. 09:36:50

Meggyőződésem h Allegri azt hiszi kiváló munkát végez.
A csapat total szétesett és demoralizalodott legjobb ha ki se állunk az ellenféllel...tegnap is jobban jártunk volna...

Ugyanakkor azon kívül h azt mondta most gyávaság lenne felállnia, igaza van a többiben.

Igazából vicces az UEFA is. Akkor bűnös a Juve ha a hazájában kimondják...
meg azt nem értem hogy nem lett megint más klub is élővéve. Kizárt h mások ne nyomták vna ezt.

Kedves Max! Nagyon is ember lennél ha felmondanal főleg mert anyagi megfontolások is vannak és ezzel máris kb 20 millaval bentebb lenne a klub ami most kulcsfontosságú lenne főleg ha sehol nem indulhatunk.

Nem is értem hogy sullyedhettunk ilyen mélyre. Végtelenül szomorú vagyok és inkább arra készülök h fullon szétesik a csapat, ergo sokkal rosszabbnak látom a helyzetet mint mikor Serial Bbe lettünk száműzve...

venember83 2023.05.23. 09:36:59

@delpi0823: én azért remélem, hogy nem hazudott, mégis családi hagyatékról van szó. De persze üzletember, szóval nagyon sokat nem lehet adni a szavára.

juventuz.blog.hu/2023/01/27/elkann_nem_valok_meg_nagyapam_egyik_legnagyobb_szenvedelyetol

venember83 2023.05.23. 09:39:32

@JeetTrader: egyes lapok 40 millió eurót említenek, két évre, bruttóban, stábtagokkal együtt.

Thuglife! 2023.05.23. 09:47:56

Allegri most azt mondta amit kellett.de mielőtt elkezdenénk sajnálni,adjuk hozzá a teljwsítményéhez a tavalyi évet is.ez előrevetíti milyen lesz a köv.év amikor nem lesz semmi pontlevonásos szarakodás.szakmailag elavult,és most már frusztrált is,mert sikertelen-ez kívülről,és vannak hangok akik leváltanák-ez belülről érkezik.
Ilyen állapotban hogy tudsz pozitív energiákat sugározni a játékosok felé.
Közben azt is gondolom,ha az UEFA arra időzíti a nemzetközi szerepléstől az eltiltást amikor elérjük azt,akkor jobb lenne ha jövőre egy EL-től tiltanának el ezzel az Allegris Sandros DiMariás hulladékkal,mint majd két év múlva egy felfelé ívelő csapattal,új edzővel,játékosokkal amikor már elnéznénk őket a nemzetközi porondon szégyenérzet nélkül.

venember83 2023.05.23. 09:52:35

@Thuglife!: Di María elvileg nem marad.

rockitbaby 2023.05.23. 09:56:25

@Gaben Smith: Amikor lemondott az Agnelli brigád, akkor az egyetlen állandóságot az edző jelentette az átmeneti időszakban. Mikor minden is változik és rendszerint nem előnyére, muszáj valami, ami a folyamatosságot jelenti. Ezért tekintettek Allegrire a klub sportügyeinek alfájaként és ómegájaként, miközben az új vezetőségi tagok bár kiváló szakemberek, de jogi és pénzügyi szakemberek, közük nincs a sporthoz. Maga a koncepció védhető egyébként, de az azóta kialakult szinte görcsös ragaszkodás már nem. Még mielőtt az a vád érne, hogy védem a mistert, ez nem igaz, csak magát a gondolatmenetet próbálom racionalizálni.

Attilio79 2023.05.23. 11:13:16

Pénzről szól minden, Szuperliga, uefa, figc és a az alvilág, itt semmi tisztaság nincsen. Jó látni, ha néha felszínre úszik a trutyi.

Gaben Smith 2023.05.23. 11:29:38

@venember83: “Maris nem marad” kurva jo jatekos (volt ) sok eve mar nem igazan van aranyban a teljesitmenye es a berezese. Azert az evi 3 meccsdonto napert pedig kar itt tartani ilyen penzert.

JeetTrader 2023.05.23. 13:17:44

@venember83: na tessék! Akkor kétszer annyira lenne ember ha lemond...de akkor ha jól értem mások "nevében " is lemondana nem? Gondolom ők meg maradnának.

delpi0823 2023.05.23. 13:46:37

@Gaben Smith: Hat sztem nem csak tole,hanem Pogbatol is megkene szabadulni,de nagyon gyorsan.Kovetkezo szezonba is allitom jo ha lesz 10 meccse,es o meg Di mariatol is joval tobbet keres..........Meg johogy Dybalaval azert nem hosszabbitottunk elvileg,mert serulekeny........

xXPeiperXx 2023.05.23. 16:16:27

Újabb off a tegnapi meccshez kapcsolódóan. A Juventus hivatalos videós összefoglalója a Youtube-ról. A kommentekre érdemes vetni egy pillantást.

www.youtube.com/watch?v=U6pzC7vO1pk

xXPeiperXx 2023.05.23. 16:25:12

@xXPeiperXx: Egész jót megy az Allegri Out minden közösségi felületen. :D

insieme 2023.05.23. 19:48:57

Lotito is jót mondott,,,cca
A futball köszönetet mondhat Juventus nak ,kb így forditottam

nortu30 2023.05.23. 20:26:13

Azért ne menjünk el szó nélkül M.A.-vel elért rekordok mellett sem. Történelmi vereség a BL-ben (Cselszi, 0-4), történelmi vereség a bajnokságban (kukások, 1-5). Köszönjük, te elfuserált edző imitátor!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása