Allegri: „Nem csak a játékosok technikájával kell foglalkoznom”

allegri_massimiliano_sajto_12.jpgAz Inter elleni Olasz Kupa-elődöntőt megelőző sajtótájékoztatón számos érdekes téma felmerült, a szerdai meccs mellett több kérdés a szezon végére vagy a jövőre vonatkozott, s ezekről is beszélt a Juventus mestere.

„Ez mindig egy Inter-Juventus párharc, egy nagyszerű meccs. Mindkét csapat a döntőért játszik, ezért egy nagyszerű este kell legyen a sport számára, remélhetőleg sikerül bejutnunk a döntőbe. Mindent meg fogunk tenni, amit csak tudunk.

A védelem tekintetében holnap fogok dönteni. Mattia Perin bizonyosan játszani fog, Dušan Vlahović kisebb bokasérülést szenvedett ma edzésen, ezért az ő állapotát holnap reggel fogom kiértékelni, valószínűleg nem áll majd rendelkezésünkre holnap. Paul Pogba jobban van, holnap a meccs egy részében pályán lehet. Moise Kean bizonyosan kiesett, remélhetőleg körülbelül tíz nap múlva visszatérhet. Arkadiusz Milik, Federico Chiesa és Ángel Di María közül mindhárom futballista kezdhet, de lehet, hogy csak kettő, mert a cserékre is gondolnom kell.

Tiszta fejjel és bosszúvággyal a szívünkben kell készülnünk, hogy megvalósítsunk egy olyan célkitűzést, amilyen az Olasz Kupa döntőjébe jutás. Ha jók és szerencsések leszünk, akkor sikerülni fog, ellenkező esetben megtapsoljuk majd az Intert. De a szezon ezen szakaszában már döntő fontosságúak a meccsek, és mi az elmúlt öt meccsből négyet elveszítettünk. Holnaputántól a bajnoksággal kell foglalkoznunk, hogy a legjobb négy között végezzünk. S szeretnénk megszerezni a második helyet, mert így játszhatunk jövőre a Szuperkupa döntőjében.

A tárgyalások és a fegyelmik? Mindannyiunknak a pályán való munkával kell foglalkoznunk, ugyanúgy kell viseltetnünk a pályán kívüli dolgok tekintetében, mint a múltban, én a sportügyi aspektusokkal foglalkozok, nem fegyelmi vagy bírósági ügyekkel. A panaszok nem vezetnek sehova. A Juventusnál töltött éveim során alig hangzott el panasz részünkről, ez a gondolkodásmódom része. Ugyanígy kell folytatnunk, mivel nem vesztegethetjük az energiánkat, a panaszok nem hoznak pontokat, és el kell fogadnunk az eseményeket, legyen az jó vagy rossz.

Dühösnek kell lennünk, mert elveszítettünk egy pontot a pályán, a gólszerzés a célkitűzésünk, és ebben a tekintetben javulnunk kell.

A jövőm? Kétéves szerződésem van, és megtiszteltetésnek érzem, hogy a Juventusnál dolgozhatok. Keveseknek adatik meg, hogy hét évig itt dolgozzanak. Ezen kívül pedig az életben vannak nehéz pillanatok, amikor nem mennek jól a dolgok, ezekkel felemelt és tiszta fejjel kell szembenézni, és egyértelmű elképzelések kellenek a jövő megtervezéséhez.

Én a vállalat munkatársa vagyok a klub részeként, és az én felelősségem is értéket hozzáadni a játékosokhoz, és nem csak technikával foglalkozhatok. Azzal kell foglalkoznunk, hogy jól zárjuk a bajnokságot, illetve jól szerepeljünk a kupákban.

Azonban egyértelmű elképzeléssel kell rendelkeznünk a jövő év tekintetében, a szezon végétől másfél hónap választ el, és a Juventusnak a jövőt kell megterveznie, vággyal telve és tiszta fejjel, annak tudatában, hogy vissza kell térnünk a győztes útra. Nem tudom, hogy ez sikerülni fog-e, de bizonyosan teljes erőfeszítéssel ezen fogunk dolgozni.

Továbbra is megfelelően kell viselkednünk, ha hibáztunk a padon, akkor ezt meg kell próbálnunk elkerülni, mivel példás viselkedést kell mutatnunk. Holnap nyugodt meccset kell játszanunk, remélem, hogy minden simán fog menni, mivel végső soron ez csak egy futballmeccs.

Két kupadöntő? Ez nagyszerű megvalósítása lenne a céloknak. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy ezt megvalósítsuk, ha nem sikerül, akkor ott lesz az ellenfél. Foglalkozzunk a saját gondjaink megoldásával, amilyen a 93. percben bekapott gól az Inter és a Napoli ellen.

A bajnokságban még nem törtük át a 60 pontos határt, a Roma és a Milan pedig három ponttal van lemaradva. Célunk, hogy a legjobb négy között zárjunk, és lehetőségünk legyen a második hely megszerzésére, hogy szerepelhessünk az Olasz Szuperkupában. A lehetetlent nem valósíthatjuk meg komolysággal és munkával sem.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3918110496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mostakkormilegyek 2023.04.25. 19:09:23

Egy nagyszerű meccs lesz a sport szamara.
Egyszer szivesen leulnek vele kamerak nelkul beszelgetni es azt kerdeznem ,hogy o valoban nagyszerunek tartja a mutatott jatekot . Szamara ez e a futball. Aztan arra is kiternek , hogy miert nem vallal soha felelosseget egy egy rossz eredmeny utan. Rovidtavu a memoriam igy arra nem emlekszem az elso 5 eveben miket nyilatkozott ,de amiota visszajott meg sose vallalta a feleosseget.
Remelem meglesz az elso negy es legalább az olasz kupat behuzzuk.
A sevilla sztem nagy falat gyakorlatilag nekik van kizalalva az el de hatha.
Viszont jovore nagytakaritas kell en De Zerbinek nagyon otulnek vagy Nagelsmann bar O szinte lehetetlen. Mindketten tudnak csapatot epiteni sot ahhoz ertenek igazan . Emellett stilusedzok is a szo pozitiv ertelmeben.

venember83 2023.04.25. 19:53:26

"Ha jók és szerencsések leszünk, akkor sikerülni fog"

Ez aztán a mindent elsöprő önbizalom és akarat. Igazán méltó a klub mottójához, amit már senki sem vesz komolyan.

MdewC 2023.04.25. 20:30:10

Kivételesen kiállok Maxiért és a csapatért.

Holnap az életünkért játszunk a suttyók ellen, le kell gépelni őket, bármi áron!

Most kell kőkeményen szurkolni.

Juve!

Rocky80 2023.04.26. 10:54:47

@venember83: ez csak egy sablon mondat, kb. mint a "mindent megteszünk majd".

A szezon legnagyobb meccse jön, öveket becsatolni! Nehéz meccsen továbbjutunk szerintem, Milik vagy DM góljával. Vagy lehet mindkettő!

Thuglife! 2023.04.26. 11:37:21

@Rocky80: ahhoz hogy a hetek óta akciógól-képtelen csapattól 2 gólt vársz egy Inter ellen egy ilyen meccsen,ahhoz nem optimizmus kell,valami valóságtól teljesen elszakadás.

Rocky80 2023.04.26. 11:49:45

@Thuglife!: miért, szerinted ez így lesz míg világ a világ, vagy mi?

Thuglife! 2023.04.26. 12:17:52

@Rocky80: dehogy is.lesz még lecce meg cremonese elleni meccs.

Lanzafame 2023.04.26. 12:19:52

@Rocky80: tény, hogy az elmúlt 8 meccsen (március 16. óta) nem sikerült 1 gólnál többet lőni. Most nem nézek utána, hogy ezek közül hány született szöglet után. De biztos ez a lehangoló adat is Allegri zsenialitását támasztja alá.

venember83 2023.04.26. 12:30:54

@Lanzafame: Majd most az Inter ellen. Tessék bizakodni. :)

Thuglife! 2023.04.26. 12:32:21

De elmondom a realitást.
Ez volt a PR duma amit a mester mondott.elmondta.ok.ez is letudva.
Igazából pedig 1-0ra fogunk játszani ahogy eddig.ami össze is jöhet.miért ne találhatnánk 1 gólt?csak sajnos Lukaku és Lautaro most talált magára.
Ne hagyjátok magatokat becsapni azzal hogy az első félidő első 10 percét és a második félidő első 5 percét megnyomja a csapat.ez az a periódus amikor meg akarjuk szerezni a vezetést és arra ráülni.(mint egy nyomorult kiscsapat forgatókönyve a 90-es években).és ebben a néhány percben még tart az öltöző utáni Pep talk.ha pedig ők szerzik meg a vezetést a történetnek vége.a kitalált meccsterv a játékosok fejében ami képletesen egy GPS,nem tud újratervezni.a labda sírni fog nálunk, és jönnek a nüanszok amiken lehet a vesztes csapat szánalmas szurkolójaként mindig megmagyarázni.

babo0410 2023.04.26. 17:23:15

@Thuglife!: Az intert idén kétszer vertük, egyszer x lett ellenük. Valamiért nem megy nekik ellenünk. Ők sincsenek valami jó passzban. Én is azt gondolom, hogy a továbbjutás akár meg is lehet. És az inter ne nyerjen semmit. Nagyon nem szeretem őket. És pláne, ha a BL-t nyernék meg, mekkora arcuk lenne? Inkább ne, és igen kicsi is az esély rá. Remélem a Milan kiüti majd őket.

Rocky80 2023.04.26. 18:24:44

@Thuglife!: te is tudod, hogy voltak helyzeteink csak nem rúgtuk be őket. Nem lesz ez mindig így. Lehet, hogy pont ma!

Az meg hogy akciógól, vagy sem, a lőtéri kutyát sem érdekli. Nyilván szebb, de az eredményeket tekintve semmit sem számít. Tudod, a győzelem a lényeg, nem az, hogy milyen gól. Meg mennyi.

@Lanzafame: lásd feljebb, akár neked is írhattam volna.

De ha nyerünk 2-0-ra és nem akciógólok, abba is kössünk bele meg kössük Allegrihez. ;-)

Lanzafame 2023.04.27. 10:33:26

@Rocky80: nagyon várom az alkalmat, csak valamiért nem jönnek ezek a 2-0-ás, akciókkal megbolondított győzelmek. De biztos a sorozatos bukások és kiesések is egy nagy Allegri-féle mesterterv részét képezik.

venember83 2023.04.27. 10:46:38

@Lanzafame: majd legközelebb, pl. a Bologna ellen vasárnap. De nehéz meccs lesz, a Bologna igencsak jól teljesít idén.

Lanzafame 2023.04.27. 14:16:21

@venember83: be kell állni bekkelni, majd lesz 1-2 szögletünk a végén, olyan még nem volt, hogy ne lett volna. Véletlenül sem szabad támadni, mert a zseniálisan összerakott védelmünk nem bírja a nyomást sem fizikailag, sem szellemileg.

Egy lépésre vagyok egy "mi folyik itt Gyöngyösön"-szerű összeomlástól, ha eszembe jut a Juventus.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása