Allegri: „Csodálatos nap ez a Juventusnak”

allegri_massimiliano_setal_pad_elott_sporting.JPGA Juventus korán megszerezte a vezetést a Sporting ellen Lisszabonban, ám nem sokkal később a portugál együttes büntetőből egyenlített, ezt követően pedig nem született több gól, így Massimiliano Allegri a továbbjutás tudatában nyilatkozott a meccs után.

„Ez csodálatos nap.” - mondta a mester mosolyogva a Sky Sport Italia munkatársának.

„Jó teljesítményt nyújtottunk, különösen a második félidőben, de a támadások befejezésében fejlődnünk kell. A srácok jól viselkedtek, és kicsit szerencsések is voltunk.

Mindenki jól teljesített. A három középpályás jó meccset hozott. Szeretek három középpályással játszani a játékosaim jellemzői miatt. Azonban nem lövünk eleget a tizenhatoson kívülről, ebben javulnunk kell. Amikor Federico Chiesa Alex Sandro előtt játszott a bal oldalon, Alex Sandrónak nem kellett előrébb húzódnia, és a pozíciójában maradhatott. Adrien Rabiot magas minőséget képvisel, de továbbra is javulnia kell. Betör a tizenhatos közelébe, de nem lő kapura. Javult a labda megjátszása és a cselek tekintetében. Fontos játékosunk lett.

A mai napon a CONI illetékesei ideiglenesen törölték a Juventus pontlevonását, így már a tabella is szebb képet mutat.

„A mai napon visszakaptunk 15 pontot, most vissza kell térnünk a Serie A meccseihez, mivel a bajnokságban mostanában túl sok pontot veszítettünk. Meg kell szilárdítanunk a helyzetünket a legjobb négy között.

A Sevilla továbbjutása? A Sevillára számítottam, mivel kemény csapatról beszélünk, amely számos Európa-liga trófeát nyert az évek során, és ezért a Sevilla a párharc esélyese.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2418107158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bonav70 2023.04.20. 23:46:26

Én is rájuk számítottam,de nem így... :D :D Remélem mi nem leszünk ilyen balfaszok mint a United. :)

Pilsnerurquell 2023.04.20. 23:52:21

„Jó teljesítményt nyújtottunk, különösen a második félidőben, de a támadások befejezésében fejlődnünk kell. A srácok jól viselkedtek, és kicsit szerencsések is voltunk.”

Ja. Kosticnak szólhatnál hogy fel nézni ér beadás előtt XDDD

Pilsnerurquell 2023.04.20. 23:55:32

Istenem ennyi sutát egy csapatban...De már kajak megkedveltem őket mert látszik azért rajtuk hogy akarnak, csak hát az a kurva labda.... Pattog néha ide-oda

Bonav70 2023.04.21. 00:03:17

@Pilsnerurquell: Nézd meg a Uniteded...csak összefoglalót.....máris másként látod :D :D

2023.04.21. 00:08:40

Az utolsó 20 perc siralmasan szar volt.

Galbandi 2023.04.21. 00:34:33

Igaza van Allegrinek: újra az első háromban a bajnokságban és egy EL elődöntő, szép nap ez a mai!

Pilsnerurquell 2023.04.21. 02:25:42

@Bonav70: Azon felsírtam XD TEN Hag is meg van áldva xd

Wizzurah 2023.04.21. 04:36:20

Azon nem csodálkozom, hogy a semmit érő United kiesett, számomra nem kérdés, hogy Manchester hosszú évek óta kék.
Idén sajnos csak kettő bajnokok ligája mérkőzésen tudtam kint lenni. A City-Koppenhága és a City-Sevilla meccsen. Olyan kiszámítható, ügyetlen csapatot, mint akkor a Sevilla volt és amilyen szerintem egész szezonban az amúgy, ritkán látni. Minden esélyünk megvan, még a focigyilkos allegrivel is.

venember83 2023.04.21. 05:41:04

@Wizzurah: a focigyilkolás hétvégén is bejöhet a hullámvölgybe kerülő Napoli ellen. Spalletti nagyon belejött a szánalmas magyarázkodásba és kifogáskeresésbe. Most vissza lehetne vágni a szégyenteljes első meccs után, egy kínkeserves torinói 1-0 jól helyretenné a délieket...

Lanzafame 2023.04.21. 06:59:21

„Jó teljesítményt nyújtottunk, különösen a második félidőben, de a támadások befejezésében fejlődnünk kell."

Most már az is jó teljesítmény, ha az 50. perctől nem jövünk át a félpályán, és vaktában bikázzuk ki a labdákat a stadionból egy teljes félidőn át? 3 passzunk nem volt egymás után, a játékosaink nem tudják, mit kellene tenniük, ahogy hozzánk kerül a labda. Ja és a Sportingnak üres kapuba nem sikerült betalálnia a hajrában.

Eljátssza eurótízmilliókat érő játékosokkal az elnyomott, üldözött kiscsapatot, akinek minden meccs egy háború. Ezzel persze jól lehet takargatni a futball és az edzői készségek hiányát.

De ne hülyítsük már egymást...

JuveMI 2023.04.21. 07:20:57

Csak a második félidőt láttam... enyhén szólva elég sz@r volt... de el tudom képzelni milyen lehetett az első... a United megmutatta nekem:))

venember83 2023.04.21. 07:30:43

@Lanzafame: a bérek tekintetében nem találtam megbízható infót, de azzal együtt, hogy a Sporting kerete átlagéletkora 2,5 évvel alacsonyabb, a portugálok pedig igencsak jól kereskednek a játékosaikkal, vagyis jól fel tudják pumpálni az értéküket, a Juve kerete szinte kétszer értékesebb, mint a portugál csapaté. Nyilvánvaló, hogy a futball több annál, mint a keretértékek összecsapása, de vajon meddig lehet ezzel a kiscsapatos mentalitással fellépni minden egyes meccsen, miközben egyértelműen más kategóriát kell(ene, hogy) képviseljen a Juve pl. egy Sporting ellen is. Ehhez képest meg ki focizott? Megint nem a Juve. Vicc, hogy szakmai tekintetben jobb munka folyik szinte mindenhol, sokkal kevesebb pénzből, mert ugye lényegesen kevesebb tőkével rendelkező klubok is sokszor letérdeltetik az Öreg Hölgyet, nem csak az olasz élmezőny, de egy Sassuolo vagy Monza is akár.

BigChris 2023.04.21. 07:49:41

"támadások befejezésében fejlődnünk kell". Ezt hallgatja egész Európa hónapok óta. Vajon fészkes fenét csinálnak edzéseken, ha nem ezt? Amúgy ha valaki azt mondja nekem, hogy legalább jól védekezik a csapat, az hazudik, mert csak a portugálokon múlt a továbbjutás. Elbénázták a helyzeteiket.

2023.04.21. 08:02:40

@venember83: Elég demoralizáló lenne mondjuk egy 90. percben talált góllal megverni a szarházi kukásokat. :D
Ha a puszta tényeket nézzük, a tegnapi nap tényleg sikeres volt. Egy időre visszakaptuk a pontjainkat és továbbjutottunk. A többit majd meglátjuk.

Thuglife! 2023.04.21. 08:11:55

@BigChris: a szögleteket gyakorolják.
Végleg feladták a támadások lehetőségét.minek?
Szöglet utáni kavarodásból szerezzük a gólokat 4 hete.EB-t lehet így nyerni 2004-ben és 16-ban.
Csak jelzem hogy nem kell ide 80 milliós támadó.vissza kell hozni Chiellinit ő a mestere a szöglet utáni kavarodásból szerzett góloknak.
Idén is szerzett már ilyet az LAFC-ben.
Ez az Allegriball.mindenkit formán kívül tartani.hogy ne tudjon az ellenfél felkészülni belőlünk,nem tudják ki a gólfelelős.mert nincs.Aki elé éppen odapattan a labda szögletnél.9 milliós fizetéssel.

Attilio79 2023.04.21. 08:17:56

Allegrinek rohadt nagy mákja van hogy nem akadt be egyik portugál ziccer sem.
Most nem így nyilatkozna és az utolsó 20 percért a szőnyeg szélére kerülne!

Gyalázat ilyen játékot játszani és nem Allegrit igazolja, sokkal inkább az inkompetenciáját!

delpi0823 2023.04.21. 09:36:41

@Attilio79: Ziccereik inkabb az odavagon voltak,plane amit 2szer is belerugtak Perinbe.Az itteni meccsen Coatesnek volt egy,lehetett volna ketto de a 2ik az les lett volna.A tizenegyes meg Rabiot nagyon buta faltjabol alakult ki,a gyerek kifele tolta a labdat,teljesen folosleges volt odalepnie.A vedekezes reszet sztem egesz jol megoldottuk tegnap,az mar mas kerdes hogy tamadasban megint lo.......faszt sem mutattunk.

RunnerLaca 2023.04.21. 10:00:14

@venember83: tulajdonképpen, ha nem mond le saját szándékból, mennyibe fájna Allegri elküldése? ha jól tudom, még 3-4 éve lenne, az kb. egy játékos ára saccaim szerint, de javíts ki nyugodtan. Na most, ha azt nézzük, mennyit kap a BL szereplésért majd a Milan és mennyit az EL-ért a Juve, meg is van a pénzügyi különbség egy év alatt, akkor nem lenne érdemesebb megjátszani, hogy lehessen egy rendes, izgalmas Juve játékot látni legalább jövőre? Esküszöm eszembe jutott, hogy akár Sarri, ha hagynak még időt neki, de akár Pirlo is ennél jobbat hozott volna ki, utóbbinál ugye némely meccs inkább vizilabda eredményekre hasonlított, de ha a védekezést javítani tudta volna, összességében egy sokkal szebb és eredményes foci is kijöhetett volna.

FAF 2023.04.21. 10:09:35

Jó volt az előre beharangozott letámadás meg a nem lehet csak védekezni... Na de mire is számítottunk.

Amit Allegri csinál az hazardírozás. Most szerencsénk volt aztán ha nem lesz akkor meg megy majd a sírás. Nem olyan jó a védekezésünk hogy ezt lehessen játszani. Na de úgy látszik nem tanulunk semmiből, nem szívtuk még meg elégszer ezt a ráülünk az 1 gólos előnyre dolgot.

venember83 2023.04.21. 10:27:37

@RunnerLaca: még bő két év, 2025 nyaráig. Nettó 7 millió euró plusz bónuszok, a Gazzetta szerint évi 12,5 milió euró bruttó. A pirlós és sarris eszmefuttatásba nem akarok belemenni, de az tény, hogy a Juventusnak nem sikerült az a paradigmaváltás Max tábornok távozása után, amit szerettek volna, s aztán hogy az esetleges előnyök és hátrányok hogy mutatnak, annak a felmérése a vezetőség feladata, ahogy a kockázatvállalás is, amiben a szerződéshosszabbítási tendenciát nézve nem jeleskedik ez az igazgatóság.

venember83 2023.04.21. 10:50:18

Sikerült kiegészíteni a nyilatkozatot pár tartalmas gondolattal, amelyekre ma reggel leltem.

Juvino 2023.04.21. 14:44:08

Ez a Sporting egy eros csapat volt es ha azt nezzuk,h a ket meccs alatt csak egy tizenegyesbol tudtak betalalni, az nem olyan rossz! De! Aki vegig is nezte ezt a ket meccset, az mar ugy megint gaz! A mutatott jatek sajnos kegyetlen sz@r. Es persze mindig remenykedem,h na talan most, de csak egy ujabb csalodas. Mit nem adnek mar az elso Allegri éra alatt mutatott jatekert...

Lanzafame 2023.04.21. 15:53:11

@venember83: még Allegri bérén lehetne rugózni, de nem tudok már mit hozzátenni sem a hozzászólásodhoz, sem a szokásos mantrához. Tudom, hogy hozzátartozik a szurkolói léthez a szenvedés, de dühítő, amilyen szintű kóklerséget, cinizmust és parasztvakítást művel ez az ember, és a klub örömmel asszisztál a játék és az építkezés hiányához, a stratégianélküliséghez, a sérülésekhez, sok idióta játékospolitikai döntéshez, összefoglalva ahhoz, hogy folyamatosan távolodunk az elittől.

babo0410 2023.04.21. 17:01:25

@Pilsnerurquell: Mióta is hallgatjuk, hogy fejlődnünk kell a támadások befejezésénél? Nem lehet, ha kicsit gyorsabb játékot játszanánk, nem hagynánk az ellenfelet visszazárni, több gólt tudnánk lőni, mert nagyobb terület lenne rá?

venember83 2023.04.21. 20:59:09

@Lanzafame: próbálok új szempontokat megvilágítani, de lassan kifogyok belőlük. Persze megértem, hogy sokan védik a mestert, a múltbeli eredményeit nem lehet tőle elvitatni, vagy legalábbis értelmetlen lenne, de hogy nem ő a legjobb opció a Juve jelene és jövője tekintetében, az bizonyos, ahogy az is, hogy nem is a legrosszabb. Főleg egy ilyen futballanalfabéta vezetőség mellett. Kell sportigazgató s pár futballhoz köthető karizmatikus vezető az átalakuláshoz, vagy ahogy az RMC Sport fogalmazott, az újjászületéshez.

Csak Csucsu 2023.04.21. 21:16:09

Az a baj, hogy rájöttem... ez a játékunk ami van és nem is lesz több bárkit hozunk ide.
ugyanez a nézhetetlen sz*r volt a Sassuolo ellen is csak ott az ellenfél rúgta az elsőt. Nem akarom elhinni hogy ilyen szöglet utáni balfaszoskodásokra lehet építeni hogy majd lesz valami. Múltkor nagy szégyen meg maradjunk csendben.. Most fogcsikorgatva egy döntetlen de ez a mennyei manna :D fürödjünk benne :D a fejlődés megkérdőjelezhetetlen :D

JeetTrader 2023.04.22. 00:49:20

Ha idén behuznánk az EL-t és/vagy az olasz kupát, a mutatott játék miatt nem lennék túl elégedett, es félek ezzel Allegri bebetonozná magát.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása