Allegri: "A legjobb Juve az, amelyik győz"

allegri_massimiliano_el_sajto_1.jpgA Juventus a Sporting CP ellen folytatja európai szereplését, csütörtök este a zebramezesek a portugál együttest fogadják az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

"A holnapi mérkőzés nehéz lesz, ezt tudjuk. Ez egy fontos negyeddöntő egy olyan csapat ellen, amely pozitív sorozatot mutat már tizenegy mérkőzés óta. A Sporting edzője fiatal és nagyon jó. Tizenkilenc év szünet után szerezte meg újra a bajnoki címet a klubnak. Holnap a megfelelő módon kell csinálnunk a dolgokat, hogy előnnyel mehessünk Lisszabonba." - mondta a Juventus mestere, Massimiliano Allegri a szerdai sajtótájékoztató alkalmával.

"Rómában a Lazio jól védekezett az első félidőben. A második félidőben visszaesett az iram, több területet találtunk, de nem tudtunk egyenlíteni. Ugyanakkor soha sem szabad elveszíteni az egyensúlyt, amely a győztes meccsekhez vezet. Nem arról van szó, hogy mert Rómában negyven percet a tudásunk alatt játszottunk, holnap úgy kellene játszanunk, hogy nagy területeken hagyunk szabadon. A mérkőzéseket tudással és egyensúllyal kell megnyerni, s a csapat a lehető legjobb módon teszi ezt. A legjobb Juve az, amelyik győz.

Pogba talpon van, aminek nagyon örülünk. Most azon dolgozunk, hogy javuljon az erőnléte. Holnap bevethető lesz, s a padon foglal helyet. Alex Sandro és Vlahović egyaránt bevethető, azonban de Sciglio nem, bízunk benne, hogy visszakaphatjuk a Sassuolo elleni mérkőzésre. Leandro kevesebbet játszott ebben az időszakban, s természetes, hogy azok a játékosok, akiknek kevesebb játékidő jutott, egy kicsit frusztráltak. Húsvét hétfőn a csapat együtt étkezett, csodálatos nap volt. Beszélgettünk Leandróval. Amikor döntéseket hozok, mindenek előtt annak alapján teszem, hogy mi a legjobb a csapat számára, azonban minden játékosnak a csapat tagjának kell éreznie magát, mert egy fontos szezonzárás áll előttünk. A reakciója pozitív, mert azt jelenti, hogy részese akar lenni.

Egy mérkőzést könnyebb megnyerni, mint egy sorozatot. Az Európa-liga egy fontos és tekintélyes sorozat, s minél tovább jutsz benne, annál nehezebbek esznek az ellenfelek. Nyilván fantasztikus volna döntőt játszani, de ezt megelőzően még négy mérkőzés van, mely a Sporting elleni hazai és idegenbeli mérkőzéssel kezdődik. Ezért túl korai lenne a döntőről beszélni. Csak a következő mérkőzésre gondolunk, s lépésről lépésre haladva folytatjuk tovább."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2018100970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása