Allegri: „Csalódást keltő, ám igazságos a döntetlen”

allegri_massimiliano_coppa_italia_sport_mediaset_ertekeles.JPGA Juventus az Inter elleni Olasz Kupa-elődöntő első mérkőzésén 1-1-es döntetlennel zárta a meccset, ám a mestert a meccs után nem a játékról kérdezték, hanem a játékosok közötti balhéról, ami Samir Handanović és Juan Cuadrado kiállítását eredményezte, miután Romelu Lukakut a gólja sportszerűtlen ünneplése miatt már kiállította a játékvezető.

„Nem tudom, mi történt, mivel én az öltöző felé vettem az irányt a végső sípszó után. Valami semmiség, egy kis káosz egy kiegyensúlyozott meccs után, amiről tudtuk, hogy nehéz lesz. Nehéz időszak van mögöttük, de mégis az Interről beszélünk, s ezt bizonyították ma.” - mondta Massimiliano Allegri a Sport Mediaset számára.

„Ahogy haladt előre a mérkőzés, egyre jobbak voltunk, a támadásaink felgyorsultak, s egyre több játékosunk volt az ellenfél tizenhatosában. Csalódást keltő eredmény ez, mert a meccsnek vége volt, és magasabban kellett volna letámadnunk őket, Filip Kostićnak okosabbnak kellett volna lennie, és szorosabban kellett volna fognia Denzel Dumfriest, aztán volt ez a naiv hiba, de általánosságban kiegyensúlyozott volt a meccs, és a döntetlen igazságos eredmény.

Mindkét csapatnak voltak lehetőségei és labdabirtoklása, ilyen a futball. Tudtuk, hogy a második meccs dönti majd el a párharc sorsát, ennek ellenére elkerülhető egy ilyen gól 20 másodperccel a meccs vége előtt.

A pozitívum az, hogy így feltüzelt és dühös lesz a csapat az egyenlítés miatt, azonban tanulniuk kell ebből a tapasztalatból, és nem ismételhetjük meg ezeket a hibákat. Az első félidőben túlságosan lassan járattuk a labdát, a félidő után kicsit jobban letámadtuk az Intert, és jó érzéseim voltak, de ilyen a futball.”

Dušan Vlahović és Ángel Di María nem szerzett gólt ezúttal sem, és látszólag egyik játékos sincs túl jó formában.

„Jobban le kell fednünk az ellenfél tizenhatosát. Federico Chiesa eltérő jellemzőket hozott a beállásával, gyorsabban járattuk a labdát, és használtuk a széleket, de ne feledjük, hogy Ángelnek volt az első helyzete a meccsen.  Dušan is jól teljesített, de friss lábak kellettek, illetve eltérő jellemzők, hogy felrázzam a dolgokat.

Ángel Di María egyértelműen nem volt boldog a lecserélésekor, a játékosok sosem azok, de válogatott szünet után érkezett, és olyan játékos kellett, aki hatékonyabb volt az iramváltásokban.

Chiesánál természetesek a kihagyások ilyen hosszú sérülés után, mindig azt mondtam, hogy hónapok kellenek, amíg visszaszerzi a formáját, és majd jövő szezonban tér vissza majd a legjobbjához.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1418094860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuveMI 2023.04.06. 00:09:59

"Nem tudom, mi történt, mivel én az öltöző felé vettem az irányt a végső sípszó után." ... az edzőnek a csapata mellett a helye... hol a f@szban voltál Max????
"Filip Kostićnak okosabbnak kellett volna lennie, és szorosabban kellett volna fognia Denzel Dumfriest." ... hülye vagy?? Bremer b@szta el... a közvetítésben látszott, hogy fel is vállalta!

west30 2023.04.06. 00:39:08

A ket dolog azert nem zarja ki egymast. :) Bremer hibazott,de elotte Kostic is.

venember83 2023.04.06. 06:53:35

@JuveMI: már nem először merül fel Filip K. neve meccsek után, s ismét hibásként. Közben meg ő a Juve asszisztgépe. Feltehetően azt szeretné a mester, hogy jobban/többet védekezzen a szerb, csakhogy ő a Frankfurtból sem a védekezésével tűnt ki.

insieme 2023.04.06. 13:50:31

@venember83:
ezért kell mögé egy top belsó védó ,aki a védekezést megoldja,
esetleg jó tipp Kerkez Milos ,ha megy neki a 3 védős felállás

venember83 2023.04.06. 13:54:43

@insieme: "ezért kell mögé egy top belsó védó ,aki a védekezést megoldja"

Hamarosan visszatér Bonu, probléma megoldva.

Lanzafame 2023.04.06. 14:20:49

Igaza van, hogy igazságos a döntetlen. Végigbekkeltük a meccset, kerültük a labdát, ahelyett, hogy megpróbáltunk volna a hazai meccsen megnyugtató előnybe kerülni. Ehelyett Torinóban gyáván bekkelve védekeztünk egy gyenge Inter ellen.

A támadójáték továbbra is annyi, hogy fogjon ki jó napot Di María. Ha nem fog ki jó napot, akkor jöhet az angol másodosztályú foci Kosztics 45 db beadásával. Ha ez sincs, akkor jöhet a lassú, körülményes labdajáratás a felezővonalnál.

Küldjék már el ezt az ősembert.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3379) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4151) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása