Allegri: „Nem játszottunk igazán jól”

allegri_massimiliano_allianz_sajat_pad_elott_fintorog.jpgA Juventus megnyerte a Verona elleni meccset, ám a meccs vége igencsak izgalmasra sikerült, a vendégek helyzeteivel, ezért Massimiliano Allegri dühösen hagyta el a pályát még a végső sípszó előtt, s természetesen erről is kérdezték a mérkőzést követően.

„Ismertük a mérkőzés nehézségeit, mivel a Verona fizikailag erős csapat, minőségi együttes, és mindkét csapatnak voltak lehetőségei arra, hogy betaláljon. Jól kezdtük a második félidőt, és megduplázhattuk volna az előnyünket, nem tettük, aztán végül sikerült itthon tartani a három pontot.” - értékelt a mester a Sky Sport Italia számára.

Nem játszottunk igazán jól, és szerintem az utolsó öt percben támadnunk kellett volna, hogy gólt szerezzünk, nyomást kellett volna kifejteni és fenntartani azt az ellenfélen. Nem tűnik nagy dolognak ez az öt perc, de a Veronának csak annyit kellett volna tennie, hogy egy hosszú passzal bejuttatja a labdát a tizenhatoson belülre, s ott bármi történhet. Ha egyenlítenek, most nyalogathatnánk itt a sebeinket.

A mai eredménnyel már 59 pontnál járunk, ami a pályán megszerzett pontokat illeti, s így komoly pontelőnyünk van az Interrel szemben. Kedden az Inter ellen játszunk, aztán jön a Lazio szombaton, szóval készen kell állnunk.

A futballban egy sor jó eredmény révén a csapat egész gyorsan utolérheti a többieket. Nekünk azonban lépésről lépésre kell haladnunk. Az igazi táblázat szerint továbbra is négy pont választ el a BL-helytől, és az elég sok.

Megismétlem, nem egyszerű ezen körülmények között játszani, de a srácok jól teljesítenek. A válogatott szünet utáni első meccs általában veszélyes, és a csapatnak sikerült megfelelni a feladatnak, s megszerezte a három pontot.

Dušan Vlahovićtól jó dolgokat láthatunk, különösen például az Inter elleni meccsen. Kívülről úgy tűnhet, mintha Dušan kellene a megoldást jelentse a Juventus problémáira. Tavaly januárban érkezett, és lelkesedésével rendkívül fontos lendületet adott a csapatnak, de csak egy szezont játszott a Fiorentinánál, és a Juventusnál futballozni eltérő feladat, mint egyéb kluboknál.

Szerintem technikai tekintetben jobban teljesít, szóval elégedett vagyok vele. Csak nyugodtnak kell maradnia. Moise Kean és Dušan Vlahović inkább befejezőember, míg Arkadiusz Milik tapasztaltabb, és tudja, hova várhatja a labdát.”

A mestert a Next Genről is kérdezték, s az adott csapatból érkező fiatalok állapotáról.

„A játékosok minősége számít végső soron, de az igaz, hogy akik a NextGen keretből érkeznek, jobb fizikai állapotban vannak. A Juventus komolyan befektetett az utánpótláscsapatba, és ez kifizetődő lesz a jövőben. Azt hiszem, hogy a Manchester Unitednél nyolc vagy kilenc játékos származik a klub akadémiájáról, és jelenleg 28 évesek. Az UEFA is jutalmazza a klubokat a saját nevelésű játékosok számának függvényében.”

Mivel az olasz válogatottban komoly hiányposztok merültek fel, egyesek szerint valahogy fel kellene gyorsítani az olasz játékosok érési folyamatát, hogy többen juthassanak el korábban a válogatott szintig.

„Azt hallottam, hogy fel akarják emelni a primavera csapat korhatárát, de szerintem 20 éves futballisták nem képviselhetik az utánpótlást. Addig már akár két gyerekük is lehet. Nem vagyok klubvezető, de szerintem a megfelelő utánpótlásnevelés pénzügyileg is kifizetődő. Szerintem az egész olasz futballnak segítene, ha a klubok alaposabban kiemeleznék egy Serie C szintű csapat felállítását, s nem csak a Juventusnak lenne ilyen csapata. Az emberek csak a problémákról beszélnek anélkül, hogy megoldásokat javasolnának.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2118091516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak Csucsu 2023.04.02. 08:17:58

hazai pályán az utolsó előtti ellen: " Megismétlem, nem egyszerű ezen körülmények között játszani, de a srácok jól teljesítenek. A válogatott szünet utáni első meccs általában veszélyes, és a csapatnak sikerült megfelelni a feladatnak, s megszerezte a három pontot."

venember83 2023.04.02. 12:20:48

@Thuglife!: igen, nem fenékig tejfel az idei szezon sem, vannak bőven hiányosságok és kritizálnivalók számos téren, de azért a minimális tiszteletet kéretik megadni. Köszönöm.

Rocky80 2023.04.02. 13:52:21

Ezt az egyet még én sem értem, pedig ez nagy szó! :D:

Miért nem lehet egy biztos előnyt szerezni, aztán beleülni a meccsbe? Már megint izgulni kellett a végén.

Amúgy kiemelném a Mester szavait: támadni kellett volna a végén is... Ezek szerint nem ő húzza vissza a csapatot, ez bizonyos játékosok döntései.

Vlaho említését értem, gondolom tartani akarja a srácban a lelket és bátorítani a további munkára. A gólok meg majd jönnek.

babo0410 2023.04.02. 17:38:29

@Rocky80: Csak nem értem, hogy nálunk ez hogy van? Itt nem akarnak támadni a játékosaink, pedig a tegnapi keret nem volt olyan rossz. Viszont nézd meg a Napolit. Ne mondjuk, hogy jobb a keretük. Mégis bárki volt ott az edző, támadó foci volt. Itt meg még Sarrival se sikerült olyan jól, sőt Pirlonál se. Pedig megmutatta a csapat párszor, ha nagyon kell, tudnak támadni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3395) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (925) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1649) játékosokról (9928) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4174) mercato (4145) nyilatkozat (7453) Olasz Kupa (331) összefoglaló (414) pletyka (4178) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása