A nyári mercato előtt már új sportigazgatót akar a Juve

scanavino_maurizio_civilben_az_utcan_nyilatkozik.jpgA La Gazzetta dello Sport nemrégiben kiemelten foglalkozott a Juventusszal, s ennek apropóját Maurizio Scanavino nyilatkozata adta, a vezérigazgatót az Olasz Liga gyűlése apropóján szólaltatták meg az újságírók.

„A következő szezont tervezzük, de tudnunk kell, hogy mi fog történni ebben a hónapban. Számos fontos mérkőzésünk van, az első április 19-én, reméljük, hogy erre az ügyre megtaláljuk a lehető legjobb megoldást. Bizakodóak vagyunk, s várjuk az ítéleteket, és ennél többet nem tudok mondani. Ezen kívül ebben a hónapban játszunk az Európa-ligában és az Olasz Kupában is.” - nyilatkozta a Juventus vezérigazgatója. 

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint a klubnál a projekt középpontjában Massimiliano Allegri áll, komoly beleszólással az klub ügyeibe, különösen az átigazolási politikába. Nem meglepő, hogy a Juventus a vezetőváltás után először Danilo szerződését hosszabbította meg, aki Massimiliano Allegri fontos játékosa, s az ügyet személyesen Francesco Calvo intézte. A sorban következik Ángel Di María és Adrien Rabiot szerződése, s a pletykák szerint az argentin játékosnál jó esély van az új szerződésre, míg a francia középpályás helyzete bonyolultabb, mivel sok függ például a Juventus BL-szereplésétől. A Juventus szeretné megtartani mindkét játékost, és ez jól bizonyítja, milyen fontosak jelenleg Massimiliano Allegri iránymutatásai.

A sportigazgató kérdésében is előrelépések várhatók a következő hónapokban vagy hetekben, de mindenképpen a mercato kezdete előtt. Federico Cherubini jövője ügyében még nem született döntés, nincs kizárva, hogy a klub keretében marad, de más pozícióban, különösen ha az április 19-i ülésen az eltiltását hatályon kívül helyezik.

A sportigazgató keresése nem friss ügy, már Andrea Agnelli idejében is felmerült egy fontos szereplő igazolása a felnőtt csapat mellé. Még nem született döntés a vezető kiléte tekintetében, de jelenleg Ricky Massara a legesélyesebb, mivel dolgozott már Francesco Calvóval, s jó kapcsolatot ápol Massimiliano Allegrivel is, cserébe viszont 2024-ig köti a milánói szerződése. Nemrégiben a Marseille elnökét, Pablo Longoriát Torinóban látták, s ő jól ismeri a Juventust, hiszen 2015 és 2018 között a játékosmegfigyelő részleget vezette. Cristiano Giuntoli és Giovanni Rossi neve már nem annyira csábító, mint pár hónappal ezelőtt. A klubon belüli előléptetés lehetősége természetesen továbbra is fennáll, ebben az esetben nyártól Giovanni Manna vagy Matteo Tognozzi építheti tovább a Juve projektjét.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6618090904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

west30 2023.04.01. 16:46:12

Magyarul Allegri a fonok,legalabb is ezen a nyaron meg biztosan.Nem is lehetne mas,mivel o a legmagasabban jegyzet sportszakmai alkalmazott jelenleg a klubnal.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása