Locatelli: "Elszomorított, hogy nem kaptam behívót a válogatottba"

locatelli_manuel_mutogat.jpgVálogatott szünet következik, de a Juventus olasz játékosai nem kaptak meghívót Roberto Mancini szövetségi kapitánytól, s így Manuel Locatelli sem lesz ott a nemzeti csapattal.

"Elszomorított, de megmutathatom a pályán, hogy megérdemlem, hogy visszatérjek." - mondta a döntésről a Juventus középpályása, aki két évvel ezelőtt győzelemmel zárta az Európa-bajnokságot.

"Egy évvel korábban koronavírus-járvány volt, így az emberek még jobban ünnepeltek. Minden várakozást felülmúlt. Ha egy évvel korábban játszották volna, ott sem lettem volna. Az életben szükség van szerencsére, s az embernek mindig készen kell állnia."

A Juventus vasárnap este idegenben győzte le az Inter együttesét.

"Mikor este játszunk, mindig ott lüktet az adrenalin, s mikor győzöl a San Siróban, az csak még jobb. Jól játszottunk, s eldönthettük volna a mérkőzést, de az elkötelezettség példás volt.  Úgy gondolom, hogy az egyik legjobb teljesítményemet nyújtottam, azonnal megtaláltam a megfelelő pozíciót, s a legelejétől sok mérkőzést játszottam. A  folyamatosság segít."

Március 10-én Locatellinek fia született, így volt ok az ünneplésre.

"Rengeteg szeretetet éreztem ezekben a napokban, új fiú érkezett a bianconeri-családba. Remélem hogy kíváncsi lesz arra, hogy az édesapja mit tett, s bízom benne, hogy nézni akarja majd a Juventus meccseit. Nehéz lesz mesélni neki az összes érzelmemről, de remélhetőleg még több olyan mérkőzés lesz, mint a tegnapi."

Rutinosnak számító játékosként miként tudja segíteni az első csapat keretébe beépített Nicolò Fagiolit és Fabio Mirettit?

"Beszéltem velük, mert egy olyan klubnál, mint a Juventus, nehéz kezelni bizonyos dolgokat. Jó úton járnak egy olyan klubbal és edzővel, akik védelmükbe veszik őket. Mondtam nekik, hogy őrizzék meg ugyanezt a lelkesedést, s meg fogják tanulni, hogyan kezeljenek bizonyos dolgokat. A tapasztalat döntő fontosságú, de már most hatalmas lépéseket tesznek."

Kik a példaképei a Juventusnál?

"Del Piero egy ikon a klub számára, ahogyan Nedvěd és Buffon is. Aztán a posztom miatt Pirlo és Pessotto is. Megismertem, s rengeteget tanulok tőle. Aztán ne feledkezzünk meg Chielliniről és Bonucciról sem."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr318076756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilsnerurquell 2023.03.21. 10:59:53

Olyat szerelt az Inter ellen hogy csak lestem. Még mindig sajnálom hogy nem belső védő mert a posztján továbbra is kicsit sutának tartom. Kicsit jobban is olvashatná a játékot, de jó hozzá állással és kemény munkával kompenzálhatja ezt. Drukkolok neki.

GGábr81 2023.03.21. 10:59:54

Livin' la vida LOCA!
Azért én csipázom Őt. El tudnám nézni a válogatottban is. Egy padot legalább megérdemelne...

Lanzafame 2023.03.21. 11:48:47

Szerencse, hogy nem kell mennie bohóckodni, ahogy Fagiolinak sem. Egészen fura, hogy ők ketten a keretbe sem férnek be.

Nem baj, legalább nem sérülnek le valami felesleges meccsen.

steven.h 2023.03.21. 12:34:58

@Lanzafame: főleg hogy az a középpálya azért igencsak érdekes. Pellegrini, Cristante, szerintem egyiknek sincs jó szezonja, semmivel nem mutatnak többet mint Loca vagy Fagioli. Pessina is nekem eléggé érthetetlen... A védelemről meg ne is beszéljünk, a 0 perces Bonucci ott van meg a west ham padját koptató Scamacca is.

Lanzafame 2023.03.21. 12:51:06

@steven.h: a legtöbb szövetségi kapitánynak megvan a saját összeszokott magja, játéka és közössége, érthető, hogy nehéz oda bekerülni (ahogy pl. Alexander-Arnold sem fér be az angol keretbe). Fagioli kihagyását és Bonucci behívását emiatt értem, de Loca végignyomta az Eb-t, és azóta alapember a Juventusban. Na mindegy, én örülök neki, ha egy máltai hentes nem töri el a lábát.

Pavel1988 2023.03.21. 13:33:56

Amikor a fia megszületett akkor kérte Mancinit, hogy ha lehet maradjon ki a keretből, lehet emiatt nem hívta most be.
Amióta Fagioli mellette játszik klasszisokkal jobb, én november óta nagyon elégedett vagyok vele. Rengeteget szerel és blokkol, emellett kezd ráérezni az egyedüli 6-os pozícióra. Kíváncsi leszek mi lesz ha Rovella visszatér a keretbe, nagyon más típusú hatosok ők ketten.

Én egyébként nagyon örülök neki, hogy nem hívták be, ráfér a pihenés.

rockitbaby 2023.03.21. 14:35:16

@Lanzafame: Fagioli és Miretti az U21-hez kaptak neghívót, de a többivel magasan egyetértek!

Leram7 2023.03.21. 16:04:42

Rabiot, Locatelli, Fagioli nagyon jó trió a kp-n.

Rabiot dinamikus, jól indul meg, erős, gyors.
Locatelli jól szerel, Fagioli pedig nagyon intelligens és technikás játékos.

A létező legrosszabb dolog, hogy Zakaria és Arthur a nyakunkon fog maradni és szerintem McKenniet sem fogják megvenni. Amúgy, amióta az amerikai selejt nincsen, azóta a kp sokkal minőségibb.

Rabiot, Locatelli, Fagioli kiegészülve Rovellával, a fiatal argentín gyerekkel és Pogbával elég jó lehetne jövőre. Csak hát valószínűleg Rabiot lépni fog.

Thuglife! 2023.03.21. 17:02:48

Én meg remélem Rabiot elhúz innen Mck.visszajön már egy másik edzőhöz.
Azon is el lehet gondolkozni miért játszik Loca jobban a válogatottban,egy kicsit gyorsabb játékban.

alexGicamo 2023.03.21. 17:28:33

Jaj, de diplomatikus ez a fiú ott a végén , amikor a kollégáit sorolja ! :-D

venember83 2023.03.21. 17:31:05

@Thuglife!: pedig a pletykák szerint maradhat, ha lesz BL, és a Juve kész megadni neki a 10 millió eurós bért. Elvileg.

GioTrap 2023.03.21. 18:05:53

@Thuglife!: Isten ments attól! Mckennie maradjon ott ahol van. Jó lesz neki a csempó. Rabionak meg fel kell ajánlani egy teljesítmény orientált bérezést. Ha elfogadja ok ha nem nem. Amugy meg Jöhet Rovella/Frattesi Loca,Miretti, Faggioli középpályás sor jövőre

Barza 2023.03.21. 19:24:05

Azt hiszem amikor ő idekerült, sokan azt hittük, hogy ő a támadásokban fog főszerepet vállalni és ezt vártuk tőle. Lehet ha nem Max az edző ez be is következik. Közben szép csöndben a középpálya leghasznosabb és legmeghatározóbb tagja lett. Rengeteg labdaszerzéssel valamint amit én nagyon csodálok a játékában, hogy nagyon sokszor csines helyzetekben is úgy tudja kihoznia labdát, hogy nálunk maradjon. Az egyértelmű, hogy kell mellé kreativitás, lásd Faggioli, és bár Rabiot egészen jól teljesít idén, de ő sem teljesíti meg igazán a kreativitást. Én kb. itt is látom a legnagyobb hiányt a támadójátékunkban. Talán Pogba lett volna jó ezen a poszton Loca mellett és Rabiot helyett, de mint bebizonyosodott egy nagy nulla az ember. Mindenféleképpen kellene egy kreatívabb középpályás, aki meghatározza a támadójátékunkat Faggiolival együtt, Loca meg takarít mellettük. Ezenkívül Loca amellett, hogy a játéka egyre meghatározóbb, egyre inkább kapitányként, vezérként kezd viselkedni, ami nekem nagyon szimpatikus. Nekem ő egyre inkább a kedvencem.

Thuglife! 2023.03.22. 08:40:31

@GioTrap: volt már ilyen a futball történetében? Teljesítmény alapú szerződés...
Ez nem szalagmunka.
Ezzel a fiatal középpályával meg mit akarsz?kiesni?a középpálya összetétele a fontos nem az hogy 5db 21 éves középpályás legyen hasonló tulajdonságokkal.
Mck soha nem lesz egy Vidal de képes lenne egy normális rendszerben 8-10 gólra egy évben.
Nem kell a gólszerzéshez szupertehetségnek lenni de vannak ilyen megmagyarázhatatlan dolgok a fociban ,van aki tud gólt szerezni és van aki nem.van aki bevonzza a helyzeteket.mindig megtalálja a labda,még ha nem is tud hármat dekázni.én is kedvelem Miretti lelkesedését de egyszerűen nem fog sok pontot szerezni.ő ilyen Padoin típus.

steven.h 2023.03.22. 19:34:20

@Thuglife!: Lehet hogy McK képes 8-10 gólra egy évben, de hihetetlenül hasztalan labdával, az meg szerintem luxus hogy egy olyan játékost tartsunk a középpályán aki egy lassú építkezésnél emberhátrány. Nagyon jó helyen van ő a Leedsben vagy bármelyik angol rohangálós csapatban.

Lehet Mirettiből soha nem fog kijönni semmi, de ha lenne egy erős mag, akkor egy Padoin is tud jó kiegészítő lenni, azzal hogy ha bárhova beteszed hoz egy stabil szintet minden körülmények közt.

Thuglife! 2023.03.23. 00:33:28

@steven.h: jó kiegészítő lehet akkor ha lesz mellette ponterős középpályás.
Az az erős mag meg Mck-nek is segíthetne.szerintem a luxus az ha fiataloktól meddő labdajáratást kérsz.

steven.h 2023.03.23. 10:53:24

@Thuglife!: Nem mondtam, hogy meddő labdajáratást kérnék, de szerintem nettó emberhátrány egy olyan játékos, akit csak labdanélküli mozgásra tudsz használni, mert minden másra alkalmatlan.

Lehet hogy 1-2 csapat ellene ez kellene, de McK engem egyáltalán nem győzött meg hogy ő olaszhonban bármikor is jó lehet, bármilyen csapatban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása