Allegri: „Köszönöm a srácoknak a következő pár nyugodt napot”

allegri_masimiliano_portre.jpgAz Inter ellen a Juventus 1-0-ra győzött, ám a kevés gól ellenére a meccs korántsem volt eseménytelen, Massimiliano Allegri pedig a sajtónak elmondta, hogy saját érdekében még a lefújás előtt bevonult az öltözőbe, így lemaradt Leandro Paredes és Danilo D’Ambrosio kiállításáról.

„Akkor már a Juvénak nem volt rám szüksége. Kezdtem egyre dühösebb lenni, így inkább a távozás mellett döntöttem, minthogy kapjak egy lapot vagy kiállítsanak. Mindent a játékosokra bíztam, tudták, mit csinálnak.” - mondta a mester a meccsértékelőjében.

„Ez nagyon fontos meccs volt számunkra, és mindig nehéz meglepni az Intert hazai pályán. Egy kemény meccsen sikerült győzedelmeskedni, a csapat jól támadt le, és nagyon kevés gólhelyzetet engedélyezett a kapu előtt, de kihagytunk három vagy négy helyzetet, amit könnyen értékesíthettünk volna. Az utolsó passzt illető döntésekről beszélek, ebben mindenképpen javulnunk kell.

Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, amiért nyugodtan tölthetem a válogatott szünetet, mivel ellenkező esetben feszült időszaknak néznék elébe. Meccseket kell nyerni ahhoz, hogy az élet következő pár napját élvezhessük, ezért azt mondtam a srácoknak, hogy nem vagyok már fiatal, ezért kérem őket, hogy ne okozzanak túl sok szenvedést nekem. Jól teljesítettek.”

Manuel Locatelli, Adrien Rabiot és Nicolò Fagioli erős hármast alkottak középen annak ellenére, hogy több sérültje van a csapatnak, illetve pár ember padozni kényszerült.

„Az egész csapat javult általános tekintetben. Jól védekeztünk csapatként, soha nem engedtük őket áttörni. Sajnos egyáltalán nem számíthattunk Paul Pogbára, Leandro Paredes jól kezdett, de aztán kevesebb lehetőséget kapott, de ők mind megbízható játékosok. Nicolò Fagioli minőséget és mennyiséget is hoz, Manuel Locatelli pedig nagyon jól zár az adott szerepkörben.

Szerintem Dušan Vlahović a legjobb meccsét hozta, mióta nálunk játszik. Matías Soulé 2003-as születésű, ennek ellenére jól teljesített. A Juventus sok játékidőt adott a Next Gen játékosainak, és ez sikert jelent a klubnak.

Amint mondtam, az utolsó passzt illető döntésekben kell javulnunk, de a csapat megfelelő szívvel és eltökéltséggel rendelkezik. Mindig azt mondom, hogy akik nincsenek ebben a helyzetben, ezt nem érthetik meg. A csapattól hirtelen elvettek 15 pontot, és ez nem egyszerű, de bejutottunk az EL-negyeddöntőbe, az Olasz Kupa-elődöntőbe az Inter ellen, és szenvedélyesen harcoltunk a céljainkért. Most pedig a szurkolóink támogatására van szükségünk, hogy együttesen a szezon végét megnyomjuk.”

A mérkőzés nem volt mentes a bírói döntések okozta feszültségtől, s a mestert megkérdezték Adrien Rabiot esetleges kezezéséről, ami a vendégek gólja előtt történt.

„Kérem, ne idegesítsenek fel… A bírói döntéseket el kell fogadni, miközben ezek lehetnek kedvezőek vagy hátrányosak. Nem problémáztunk, amikor a Salernitana elleni meccsen adott döntés született, az Inter ellen egy gólunkat érvénytelenítették még a szezon korábbi szakaszában, és nem tudták megmondani, hogy kezezés volt vagy sem.

Ebben a tekintetben a Juve úriemberként viselkedik, nem gerjesztjük a vitát. A futballról beszélünk, nem a bírókról. Amikor a VAR-t bevezették, és az Atalantától elvettek egy gólt egy perccel előbbi eseményekért, akkor azt mondtam, hogy ha a VAR objektív lesz, akkor betölti a funkcióját, ha viszont szubjektív eszközzé válik, az gond lesz.

A Salernitana elleni les objektív volt. Ha a VAR érvénytelenítette volna a gólt, mert a szobában úgy érezték, hogy Adrien Rabiot talán kezezett, az szubjektív döntés. Önök az elsők, akik táplálják a bírókkal szembeni rossz megítélést azzal, hogy felteszik ezeket a kérdéseket.

Kérdezzék tőlem azt, miért egyik vagy másik játékos mellett döntöttem, miért adott csere mellett döntöttem, ne próbálják mindig a vitás helyzeteket gerjeszteni.”

A La Gazzetta dello Sport arról is beszámolt, hogy a meccs után Massimiliano Allegri megerősítette, hogy Federico Chiesánál tendinitis (íngyulladás) tünetei tapasztalhatók. Emiatt Fede kicsit megijedt, de ez nem komoly probléma. A játékost alaposan kivizsgálják a napokban, aztán eldől, hogy Torinóban marad, vagy csatlakozik a válogatott kerethez.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6918075698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukszi 2023.03.20. 05:32:16

Gratulálok a csapatnak!
Utóbbi idők legnormálisabb nyilatkozata a Mesternek, így ehhez is gratulálok :)

Tetszett a meccs összességében, a helyzet kihasználásokon javítani kell, egyetértek ezzel.
Minden Juventinonak lesz pár nyugodt napja így! :D

venember83 2023.03.20. 05:41:59

@Kukszi: dehogy normális, minimum egy szempontból semmiképpen sem az. Általában a sajtótájékoztatón beszélnek ennyit, nem a meccs után. :)

Kukszi 2023.03.20. 05:46:13

@venember83: ezen nem fogunk összeveszni :D
Mindenkinél más és más a ‘normális’ értek.

delpi0823 2023.03.20. 08:50:33

Nagyon jo lenne ha Chiesa inkabb pihenne es nem menne a valogatotthoz.

supertrezi 2023.03.20. 09:45:20

Semmi értelme a válogatotthoz mennie. A legfontosabb, hogy végre teljesen felépüljön, mert ez nyilvánvalóan máig nem történt meg.

RunnerLaca 2023.03.20. 10:32:01

Chiesa maradjon otthon, és pihenjen, a gyulladást is komolyan kell venni. Amúgy én nagyon örülök, hogy a Fagioli - Miretti páros ilyen szépen csatlakozott a középpálya tengelyéhez, Rovella meg Ranocchia még itt sincs, lehetne egy tisztán olasz középpálya szépen lassan, persze Pogba néha 4-5 percre a meccs végén beszáll, ha épp elolvadt már a hó, és a netről is ledobták, vagy már nincs több képe, amit a közösségi médiára feldobna. Gatti ugyancsak szépen szerepelt, még Perint jó volna elsőszámú kapusként látni.

Pavel1988 2023.03.20. 11:32:46

Allegrit bármennyire nem tartom 2023 kompatibilis edzőnek, Inzaghinál ezerszer jobb.
Ezt tudta kipréselni magából, egy ilyen után szonnal ki kéne rúgni egy top csapat edzőjét.

"Monza elleni meccs utan megigertem, tobbet nem beszelek a birokrol, de ma megis muszaj ujra elovenni a birokat.
Olyan dolog tortent ami drasztikusan komoly es sulyos, a VAR sem latta mi tortent, ez a tisztelet teljes hianya az Inter fele, tiszteletet es megbecsulest akarunk a Biroktol a tortenelmi hibak helyett.
Nem erdekel mit mondanak a birok, ez elfogadhatatlan es verlazito amit csinaltak.
Kaphatunk golt ha hibazunk, de mi nem hibaztunk ma semmit, csakis a birok miatt kaptunk egy teljesen szabalytalan golt.
Nem beszelek a meccsrol, mivel nincs mirol, tulsagosan is sulyos hibak tortentek a birok reszerol.
Egyebkent tokeletesen felkeszultunk a meccsre, jol jatszottunk, egyedul par technikai hibank volt, de ez a rengeteg meccs eredmenye amit a szezonban jatszunk.
Ismetlem ma este mi semmit nem hibaztunk, ez az eredmeny csakis a biroknak koszonheto.
Nincs mit mondanom a csapatnak es magamnak, buszke vagyok, ezt nem mi rontottuk el.
Az egesz meccsunket elronottak a birok az elejen, a 2.felidoben higgadtan es jol jatszva probaltunk egyenliteni egy jogtalan es szabalytalan gol miatt.
Engem nem is erdekel a jatekvezetok magyarazaza, ez annyira egyertelmu volt mindenki szamara amit csinaltak.
Tiszteletet kerek az Inter es magam fele is, 2,5 honap alatt ket olyan meccs is tortent a birok reszerol ami orokre elfogadhatatlan marad.
Allegri arrol beszelt hogy uraknak kell lenni es nem kifogasokat keresni mindig, es birozni, a hibakat el kell fogadni ahogy ok is teszik?
Engem nem erdekel Allegri sem, es az sem hogy a Juve es Allegri elfogadja a biroi hibakat, en nem fogadom el.
En csak a tenyekrol beszelek, aki egy ilyen gol utan azt mondja fogadjuk el, az nincs a vilagon.
Ez elfogadhatatlan es egbe kialto hibak sorozata az Inter ellen.
Nem vagyunk negativ helyzetben, mar a Bologna meccset sem kellett volna elvesziteni, ott is gyozelmet erdemeltunk volna.
A sajto iranti tisztelet miatt jottem interjut adni, de nehez egy ilyen meccs es ilyen elkepeszto biroi hibak utan.
Ez elfogadhatatlan es teljesen szabalytalan kapott gol ellenere, az Inter ma is gyozelmet erdemelt volna."

Pilsnerurquell 2023.03.20. 12:06:59

@Pavel1988: Any** pi***ja érdemelt volna győzelmet te ratyiveréb szimonetta xd

Hogy kalimpál már xd

JuveMI 2023.03.20. 12:15:36

@Pavel1988: Valóban ezt nyilatkozta ez a szerencsétlen? Van képe azután, hogy a Serie A papíron legerősebb keretével képes volt ilyen posvány játékost produkálni a derby-n? ... Pár éve még azt gondoltam, hogy nagy edző lesz... de mind taktikailag, mind mentálisan megbukott ez pöcs.

Leram7 2023.03.20. 12:20:05

Locatelli, Rabiot, Fagioli kp nagyon jó és hozzájuk Kostic, Di Maria, Bremer is felnőttek mostanában, így egyre több a jó teljesítmény.

Már csak egy kegyetlen csatárteljesítmény hiányzik Vlahovictól, de az nagyon.

steven.h 2023.03.20. 13:19:06

@Pavel1988: Hát úgy tűnik a sinter név kötelez. Ez egy tipikus vesztes nyilatkozata, pont amilyen a csapata is, remélem nem nyernek idén se semmit, már a Porto ellen is ki kellett volna esniük. Az meg hogy ő a partvonalról majd megmondja, hogy kéz volt-e vagy sem és csalásért kiállt egészen kicsinyes.

Mondjuk Conte meg ahogy olvastam elővette a 10 eurós hasonlatának durvább változatát (egy vesztes az egész klub és soha nem is fog semmit nyerni) azok után hogy 300 millióért igazoltak neki...

Pavel1988 2023.03.20. 13:50:40

@Leram7: Szerintem ezt a teljesítményt Miliktől fogjuk megkapni, én nagyon várom vissza.
@steven.h: Nekem egy Milanos barátom mondta, Ő egy percet adna a VARnak a döntésre. Amennyiben ennyi idő alatt nem látnak egyértelmű szabálytalanságot, továbbengedné az adott szituációt. Teljesen jogos lenne, nem normális, hogy 4-5 percre megszakítják a játékot.
Ebben az esetben 4 perc alatt nem láttak egyértelmű kezezést. Nem csak a Var szobában, a sport 1 stúdiójában sem.
Jelenleg Rabiotot egy röplabdás képpel gúnyolják, ez is csak arra jó, hogy indulatokat gerjesszen.
Én még most sem tudom egyértelműen megítélni egyébként(lehet azért, mert Juvés vagyok), de amúgy is lényegtelennek tartom Inzaghi szempontjából.
1-0-ra vezetett a Juve, utána helyzetet sem sikerült kialakítania. Én vagy csendben maradnék a helyében vagy megnézném a saját felelősségem.

venember83 2023.03.20. 15:09:45

Mancini : “Chiesa Torinóban maradt orvosi vizsgálatok végrehajtása érdekében, nem hiszem, hogy csatlakozna a kerethez.”

Andras74 2023.03.20. 16:34:34

@RunnerLaca: jó kapus Perin, viszont tegnap a Lengyel tényleg hibátlanul védett. Most végképp nem lenne jogos Őt kritizálni. Eljön még Perin ideje!

Andras74 2023.03.20. 16:37:01

@Pilsnerurquell: remélem, sosem lesz a Juventus edzője!

Andras74 2023.03.20. 16:38:06

@Pilsnerurquell: lassan össze fog ez állni, és akkor jaj mindenkinek!

DelPiero2 2023.03.20. 17:58:32

@Pavel1988: nem hibáztak a gól előtt sem? Szegény kapus melyik felében állt a kapunak? Adta a lehetőséget, hova kell Kostic-nak rúgnia. Korábban nem volt gond, amikor Brozovic sárga után látványosan elrúgta a labdát, és nem kapta meg a jogos pirosat, hanem Allegri kapott jogos reklamálásért sárgát?

De tegyük hozzá, annak idején Allegri is hogy szidott minket Milan-osként, mikor Buffon bentről védett, azaz gól volt, a bíró nem adta meg?

Gaben Smith 2023.03.20. 17:58:58

Jezusom az Allegri fanoknak megint elborult az agya a rozsaszin kod vegett…
Majd jonni fog a keseru pirula….
Mondjuk zold szinekben.
A serie-a ban a napolin kovul maximum a milan tudatos es jobb formanak orvendo csapat akik europaibb stilusban is jatszanak.
Ezeken kivul egy moslek a serie a es az hogy egy undorito underdog taktikaval nyerunk az meg egyenesen undorito.
Szerencsere nem nezem mar a meccseket igy nem idegesitem magam fel.
Remelem nyaron talrosik ez a moslek allegri meg a moslek bonucci haverja ds-el kean-el meg aley sandroval karoltve.
Aztan azt is remelem hogy vegre elkezdodik valami epitkezes is mert ez az egesz allegri comeback egy vegtelenul beszari dontes pont olyan beszari dontes mint amilyen a partvonal mellett orditozo dinoszaurusz.

alexGicamo 2023.03.20. 18:32:06

A győzelmet nem kell magyarázni . Bírózni meg nem elegáns, drága Inzaghi mester ! ;-)

steven.h 2023.03.20. 19:13:23

@DelPiero2: Hozzátenném, hogy Allegri egy rossz szót sem mondott, hanem az akkori (vagy még jelenlegi is) párja szidta a Juvét. Ez párszor már előjött, és első regnálása elett meg lett cáfolva, hogy ő bármi ilyet mondott volna a Juvéra.

Ezt csak így a polkorrektség jegyében, a többivel egyetértek.

DelPiero2 2023.03.20. 22:34:20

@steven.h: Kösz a megjegyzést, ezt a részét nem ismertem a történetnek.

Bundesz 2023.03.21. 21:56:27

@Gaben Smith: Többen nem kedveljük mostanra Allegri munkásságát, de azért ez a meccs minden részről rendben volt, mindegy ki, és mit mond. Grund foci vagy sem, most működött, és meg kell köszönni mindenkinek! Ennyire szar minden számodra, szerintem a szar Serie A helyett néz Plt, szurkolj valami erős, támadó focit játszó csapatnak, mert mire a Juventust újra így fogod látni, az sok idő lesz. Nekünk ez nem csak egy csapat, egy edző, egy seria a, ez egy örök szerelem, és jogunk van véleményt formálni, de mikor jól játszottunk, azért illik megdicsérni a csapatot!! Én köszönöm személy szerint, hogy ezt a féreg Intert elvertük otthon, és mindegy hogyan! Szerintem ez a fontos ebben a helyzetben jelenleg! A hibákkal foglalkozzunk újra, mikor következőleg indokolt lesz!
Forza Juve!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása