Allegri: „Ebben a szellemiségben kell folytatnunk”

allegri_massimiliano_aggodva_nezelodik_partvonalrol.jpgA Juventus szokatlanul gólgazdag mérkőzésen megnyerte a városi derbit, a 4-2-re zárult mérkőzés után pedig Massimiliano Allegri elismerően beszélt csapatáról.

„A srácok nagyszerű teljesítményt nyújtottak egy nehezen feltörhető csapat ellen. Megérdemelt győzelmet arattunk.” - értékelt a mester a DAZN és a Sky Sport Italia számára.

„Erős reakciót láthattunk két további góllal a második félidőben, bár vállaltunk némi kockázatot a kapufával, és két elkerülhető gólt kaptunk a meccsen. Ugyanakkor jó volt látni, milyen türelmes volt a csapat, ez az érettség jele.

Továbbra is meccsről meccsre kell haladnunk, de azt is elmondanám, hogy nem volt egyszerű ilyen korán a csütörtöki EL-meccs után ismét pályára lépni.

A 10 pontos különbség a 4. helytől? 10 pont azért még mindig nagy különbség. Átlagban kétpontos meccsekre lenne szükségünk, ami kivételes eredmény lenne. Utolértük a Bolognát, és leszakítottuk a Torinót, s azt is kiemelném, hogy 50 pontnál kellene járnunk, vagy inkább 52-nél…

Beállt Federico Chiesa és Paul Pogba, mert friss lábakra volt szükségünk eltérő jellemzőkkel. Soha nem jó érzés lecserélni Ángel Di Maríát, de nagyon sok meccsünk van, meg kell próbálnunk megóvni őt. Adrien Rabiot játszott a védősor előtt, szükségem volt a fizikumára a védők előtt, de javulnia kell még a játék szétterítésében.

Enzo Barrenechea játéka Leandro Paredes helyett? Ezek az én döntéseim, de nincs semmi probléma senkivel. Olyan ember kellett a védősor előtt, aki fedezetet tud nyújtani, és a levegőben is jól teljesít. Kemény meccs volt számára, de a meccs előrehaladtával javult, és őszintén azt mondhatom, hogy megérdemelte, hogy pályán maradjon. Jól mozog, jó technikával rendelkezik, és mindenekelőtt figyel arra, hogy megfelelő pozícióban legyen a védősor előtt.

Ebben a szellemiségben kell folytatnunk, és meg kell értenünk, hogy a cserék döntő fontosságúak. Nicolò Fagioli teljesítménye a második félidőben a legmagasabb szintű volt úgy mennyiség, mint minőség tekintetében.

Jó ideje vártunk Paul Pogba visszatérésére, és most örülünk neki. Mivel háromnaponta meccset játszunk, mindenkinek a segítségére szükségünk van. Számos ok van ma az ünneplésre, Wojciech Szczęsny 200. meccsét játszotta ma, Alex Sandro a 300. meccset, míg Arkadiusz Milik és Moise Kean ma születésnapot ünnepelt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5818061052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilsnerurquell 2023.03.01. 08:49:56

Így van Maxi. Így tovább. Jó lesz ez. Főleg hogy egyre több a használható játékos az elképzeléseidnek megfelelően.

Tessék most már megmutatni a zsenidet mert a Magyar szurkolói mag többsége még mindig elzavarna egy géniuszt.(szívecskés szmájli)

Gaben Smith 2023.03.01. 09:52:21

@Pilsnerurquell: most mar teljesen biztos , hogy Te egy fizetett troll vagy

venember83 2023.03.01. 09:55:38

@Pilsnerurquell: "Tessék most már megmutatni a zsenidet"

Már megmutatja/megmutatta, különben már rég kirúgták volna (másfél év mindenféle előrelépés, játék, elképzelés vagy eredmények nélkül). Viszont az ő zsenije nyilván nem a játékban nyilvánul meg.

Pilsnerurquell 2023.03.01. 10:11:59

Miért a sok sérülés az ő hibája volt? Vagy esetleg Vlahovic fogalmatlansága is hogy nem 5öt gurított a csapat a derbin úgy hogy közben ott motoszkálnak a pléjerek fejében a klub elleni szankciók és eljárások?

Ez egy nagyon fegyelmezetlen és jószerivel szinte edzhetetlen keret ahol csak egy olyan kivételes képességekkel megáldott szakember lehet képes megtalálni az egyensúlyt mint Allegri.

De ti ezt nem látjátok, csak azt hogy nem olyan a csapat mint fifában xd Most már fiatalokat is épít befelé, próbálgatja őket. Egy derbin is bedob egy fiatal újoncot ami tökösségre utal mert parádés nyilván használhatatlan(ami megint nem Allegri hibája)és ő ezt felismerte.

Lassan őröl a malom de végül megtérül majd. Allegrivel türelmesnek kell lenni és hagyni kell dolgozni. Engem már rég megbuktattak volna ott edzőként mert nem lenne ilyen türelmem mint neki a sok ballaszttal a keretben.

Én gyakorlatilag a játékosokat hibáztattam eddig is az eredmények miatt, és nem Allegrit.

venember83 2023.03.01. 10:35:58

@Pjanista: Az olasz bajnokságról beszélünk, kérlek, itt minden meccs nehéz, harcolni kell folyamatosan, bármelyik kisebb csapat meglepheti a nagyokat egy-egy szenvedős meccsel stb. Itt természetes a szenvedés, természetes, hogy bárhogy alakulhatnak egxes meccsek, és természetes akár a kilátástalanság is. Főleg olyan klubnál, amelyet folyamatos győzelmi kényszer terhel. Respect man, respect. Ahogy megmondta már valaki pár éve.

DelPiero2 2023.03.01. 11:01:14

@Pilsnerurquell: Allegrinek azért vannak nagy érdemei, pl. MNS-es Barca elleni továbbjutás az akárki akármit mond nem semmi eredmény. Viszont a fiatalokat korábban nagyon nem vette figyelembe és ez óriási hibája. Most talán külső sugallatra hajlandó ezt megtenni. Azt meg nem tudhatjuk mi zajlik a színfalak mögött, valóban az ő erősítési kérései teljesülnek, vagy anno Agnelli ötletei, illetve a sérülések. Meg jópárszor a cserékkel is hibázott a korábbi meccseken.

Lanzafame 2023.03.01. 11:13:04

@Pjanista: én sem látok továbbra sem semmi tudatosságot, elképzelést. De megtanultam, hogy erre nem is kell számítani, mert ő nem hisz az elképzelésekre alapuló futballban.

Tamadójáték szándékosan nincs, a védekezésben pedig sok volt a hiba: 2 gólt kaptunk gyermeteg hibákból és nem rajtunk múlt, hogy nem lett belőle több. Egy újdonság volt kb., az, hogy Sandro, a baloldali belső védő gyakorlatilag összevissza szaladgálhatott, keresztbe, átlóban. Nem tudom, ez tudatos volt-e és ha igen, mi volt az értelme.

Pilsnerurquell 2023.03.01. 11:21:27

Majd meglátjátok. Most már jó lesz a csapat. Szétb*szunk mindenkit figyeljétek meg.(ha megin bibis lesz a pöcse a fél keretnek akkor visszavonom)

Egyébként én Perint alkalmaznám első számú kapusnak. Szesnyi is jó, de benne több a hibaszázalék úgy vélem és a bizonytalanság. Perin sokkal magabiztosabb. Másfelől meg majd a szünetben túl kell adni Szesnyin a bérkeret miatt mert neki nagyon magas. Alapvetően jó kapus a Lengyel, de ha van egy Perine a csapatnak akkor inkább a gazdasági tényezőket kellene figyelembe venni.

Plusz hát ugye még az mennyire motiválhatná Perint hogy végre förszt csojsz a Juvéban :P

Lanzafame 2023.03.01. 11:47:25

@Pilsnerurquell: én is őt preferálnám, mert nem szeretem/vagyok képes megtanulni leírni a nevét. Úgyhogy inkább nem szeretem őt.

babo0410 2023.03.01. 12:43:31

@Pilsnerurquell: Részben igazad van, mert mikor azt mondja Di María, hogy nem érti mit kér tőle az edző, közben meg néha tud jól is játszani, ott nem csak az edzővel van gond. Viszont Allegri hibája, hogy ilyen játékosokat igazoltunk nyáron.

venember83 2023.03.01. 13:02:16

@babo0410: ugyan, Allegri nem sportigazgató, ő nem hibáztatható az igazolásokért. Nem játékos, ezért nem hibáztatható a pályán nyújtott teljesítményért. S nem erőnléti edző, nem hibáztatható az izomsérülésekért sem.

Gaben Smith 2023.03.01. 13:30:50

@venember83: meg amugyis edzhetetlenek a jatekosok megmondtak a beepitett emberek. Allegri zseni nincs mese. A legjobb szamomra az az egeszben h nem nezem mar a meccseket es nem is idegeskedek rajta nem is erzem hogy hianyozna. Szamomra ez semmilyen teren nem szorakoztato. Kiabrandultam ez van. Persze megertem ha valakinek ez is tetszik,de nem vagyunk egyformak. Ha nyaron is marad az edzo es ez a jatekfelfogas mindenhonnan leiratkozok es nem fogom nezni ezt a bohozatot.

Pilsnerurquell 2023.03.01. 14:55:01

@Gaben Smith: Jaj már olyan pukkancs vagy vagy nem is tudom minek nevezzelek. Türelem. Szerintem jó lesz ez.

Különben meg a Juve soha nem a látványos focijáról volt híres. Illetve ikonjai sincsenek már a klubnak. Más idők járnak. Néha ölni kell a játékot. Ha szórakozni akarok mindig akkor fifa 23azok.

Legyetek egy picit türelmesek Allegrivel mert megérdemli. Majd meglátjátok.

Pilsnerurquell 2023.03.01. 14:58:18

Kíváncsi lennék pl mi lett volna akkor ha a teljes/egészséges kerettel vág neki Max a szezonnak illetve ha nem lettek volna a vezetésben a balfaszkodások és a többi és a többi.

insieme 2023.03.01. 15:15:05

@Pilsnerurquell: az mekkora, hogy így is gyakorlatilag
a 2. Helyen vagyunk???
Ki a rossz edző
Hol a rossz csapat
Pl. A sinter hol van?

Gaben Smith 2023.03.01. 15:51:00

@Pilsnerurquell: az egyik mondatod uti a masikat. Az hogy regen milyen volt a jatek es milyen a juventus jateka az az adott kornak megfelelt mint sportszakmailag mind gazdasagilag. A kovetkezo allitasod hogy mas idok jarnak ezt zarojelbe is teszi. Ma mar nem kovethetoek a 20-30-40 evvel ezelotti mondellek. Jelenleg egy hosszabb mintan nem lehet sundisznoba jatszva sikeres lenni . A siker alatt pedig a gyozelmet vagy legalabbis egy kupadontot lehet nevezni nem pedig idoshakos jobb szeriakat amit mindig kovetnek a pofonok amikor jatszo csapattal meccselunk. Az hogy en mit szeretnek a loteri kutyat se erdekel de ha globalba szemlelek egy juvet akkor ez a jelenlegi irany tarthatatlan. Ezzel nem lehet az igazan nagyok kozott labdaba rugni.A kerdes mar csak az mi a cel mert ha mar a multnal tartunk en ugy nottem fel h a juve a vilag legjobb klubbjai kozott van most pedig finoman fogalmazva is csak a masodik vonalba. Persze alha ez a cel akkor jo lesz allegri is sot hosszabbitsunk sandroval is hiszen jobb ugysincs alapon… no comment

supertrezi 2023.03.01. 16:00:38

"nem volt egyszerű ilyen korán a csütörtöki EL-meccs után ismét pályára lépni"
Háromszor számoltam ki a bal kezem ujjain, mindannyiszor 5 nap jött ki. Ez ilyen kurva kevés lenne?

Pilsnerurquell 2023.03.01. 16:38:39

@Gaben Smith: Pedig fogadd el hogy most türelem kell. Nem megy egyről a kettőre. Főleg nem a Juve jelenlegi helyzetében. Az ez utáni Bremeres nyilatkozat alatt pedig a látható pozitívumokat is kiemeltem, mert akárhogy nézzük, a körülményekhez képest az.

És nem szeretem magamat ismételni de ad1 A juve soha nem volt cirkuszi csapat
ad2 Lesz jobb is a játék(ha minden feltétel adott)

Második legkevesebb gólt kaptuk 19 kapott góllal a bajnokságban holtversenyben a Lazióval, és legjobb, plusz 21es gólkülönbséggel szintén a Lazióval osztozunk ilyen körülmények és kondíciók mellett, ami eddig volt a szezonban(A nápolyt nem vettem bele a statba mert ők más kávéház idén)

Ne bántsátok mindig Allegrit. Nagy a nyomás rajta is mert sok a sz*r még mindig a klubnál.

Abban igazad van hogy amit jelenleg látunk az nem az Elitbe való. De nincsenek is meg a feltételek jelenleg ehhez, és ebben a szezonban már nem is lesznek. Bízzatok Maxiban és legyetek türelmesek mert a másik esetleges edzőnek sem lesz Harry Potter varázspálcája.

De azt is megértem hogy elküldenétek mert hátha. De én ebben nem hiszek. Én Maxiban hiszek.

Gaben Smith 2023.03.01. 17:05:50

@Pilsnerurquell: nezd ertelek ,de mashonnan szemleljuk a kerdest. Te azt mondod javulni fogunk es turelem olasz szinten ez jo.
Biztos lesz javulas szerintem is ,viszont en azt gondolom hogy a padloszintet lehet meg feljebb emelni de nem sokkal felette van a plafon is ami ugy gondolom a jelenlegi trendek alapjan hosszu mintat vizsgalva nem elegseges csak jobb jatekra es reszsikerekre eleg. Ha ilyen jatek lenne de pl 2010-et irnank es lehetne a legmagasabb szinten is nyerni a visszallok stabil feszes jatekkal akkor azt mondanam legyen de jelen helyzetben nem hiszem hogy bajnoki masodik harmadik helyeknek es max legjobb 16-nal europaban tobbet ki lehetne hozni ilyen felfogassal.
Nekem ez a problemam nem pedig az hogy javulunk vagy sem.

xXPeiperXx 2023.03.01. 17:30:43

@Pilsnerurquell:

Eddig olvastam a hozzászólásaid és próbáltam megérteni a te álláspontod, amit részben elfogadok és megértem.

Viszont én a számok embere vagyok, azok pedig soha nem hazudnak. Ez a Torino, akit tegnap sikerült legyőzni alapesetben a Seria A középmezőnyében tanyázik 8.-9. hely környékén. Egy nem túl acélos kerettel vannak megáldva, de ez a keret és Juric (akit már megannyi helyről elküldtek) labdabirtoklásban agyonvert minket, helyzetekben maradtak csak alul egy kevéssel, na meg ugye a gólokkal. Nos nekem az abszolút nem meggyőző győzelem, ahol az első félidőben 38 %-ban birtokoltuk a labdát, a másodikban javult, ott már 46 % volt. A passzokról nem is beszélek, mert ott is siralmas a különbség, sajnos nem a mi javunkra.

Nos a sportban hatalmas a szerencsefaktor is, ami most a mi oldalunkon állt és én továbbra is azt vallom, hogy nem történt nagy javulás. A Nantes ellen Di Maria villanása után, ha nincs kiállítás (az addigi játékkép alapján!) szerintem megszenvedtünk volna.

Nem vitatom továbbra sem Massimiliano Allegri eredményeit és hajdani képességeit, DE sajnos eljárt felette az idő, én semmi új elemet nem látok a játékban. Ugyanazt erőlteti más játékosokkal és néha sikerül megtalálnia egy-egy játékos pozícióját (lásd Fagioli), de ebben a keretben sokkal több van, itt a képzeletbeli második hely édeskevés, ezzel a Seria A szinten igencsak erős kerettel. És újra leírom, amikor visszajött én nagyon örültem neki. De újra beigazolódott, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó. Kell az új impulzus a csapatnak és sajnos Allegri nem képes megújulni, pedig csak ennyi kellene.

Én így látom, ez az én véleményem.

NagyonJuve 2023.03.01. 21:08:46

@venember83: vénember megvénúlt és házsártos lett.:) régen nem ironizáltál ennyire.

Gaben Smith 2023.03.01. 22:09:04

@xXPeiperXx: ez tokeletes erveles egyetertek.

Annyival egeszitenem ki , hogy a Serie A mezony iden a napolyon kivul egy szornyu roncsderbi.
Gyenge a mezony es itt egy masodik annak koszonheto h mindenki betlizik.
Szerintem javulhat meg Allegri eredmenysora foleg hogy visszakapott mindenkit ,viszont a szezon sarokpontjai jol mutatjak hol is tartunk valojaban. Nalam az ,hogy a Psg,Benfica oda vissza vert a Macabi is az hogy a Milan ellentmondast nem turoen vert az , hogy a Napoly szgyenteljesen megalazott azt mutatja ,hogy ez a foci olasz kozegbe egy ket kivetellel sikeres lehet ,de amint egy csapat ismer olyan elemeket ,hogy presszing,vedekezes es tamado fazisbol gyors atrendezodes,rendszerszintu mozgasok/semak az bizony felpofoz minket.
A padlot meg lehet emelni de nagyon kozel van a plafon az a plafon ami a jobb csapatoknal a padlo.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása