Allegri: „Nem fogjuk félvállról venni sem a bajnokságot, sem az EL-t”

allegri_massimiliano_kabatban_mosolyog_el.JPGA Juventus a Nantes fölött sima győzelmet aratott Ángel Di María triplájával, s természetesen a mester is elégedettnek tűnt a Sky Sport számára adott értékelése során.

„Elégedett vagyok a teljesítménnyel, nem volt könnyű meccs az első mérkőzés eredménye után. Itt a nézők sokat tudnak segíteni.

Jó meccset játszottunk, természetes, hogy javulnunk kell a passzok gyorsasága tekintetében, meg kell értenünk ezt, ahogyan a gólok tekintetében is, és ki kell használjuk a pálya teljességét.

Ángel Di María bajnok, és ő különbözik a többiektől. Számára minden egyszerű, emeli a csapat szintjét, s mindenki nyugodtabb mellette. Olyasmiket lát, amiket mások nem. A bajnokok kategóriájába tartozik.

Nicolò Fagioli és Fabio Miretti fontos kvalitásokkal rendelkező srácok, de természetes, hogy úgy játszanak, ahogyan, váltakoznak a jó és kevésbé jó meccsek, de közben gyűjtik a tapasztalatot. Nicolò Fagioli csodálatos technikai kvalitásokkal rendelkezik, s elégedett vagyok vele.

Az EL-győzelem nem lesz attól egyszerű, mert kiestünk a BL-ből. Nem egyszerű az EL-ben továbbjutni, de kötelességünk megpróbálni a végéig menetelni, s a bajnokságban is a legjobban teljesíteni. Minden színtéren próbálunk lassan előrébb jutni. A Napolit figyelmen kívül hagyva, mivel ők saját bajnokságot rendeznek idén, a csapat jól teljesít. Hibáztunk a Bajnokok Ligájában, de 47 pontot gyűjtöttünk a bajnokságban, és ott fent lennénk az Inter mellett. Az Olasz Kupa-elődöntőjébe jutottunk, s ezen kívül természetes, hogy fura a Juventus mellett a 32 pontot látni.

Ugyanakkor én egy pozitívabb szezont látok, Paul Pogba hiányzott, Ángel Di Maria, Dušan Vlahović, Leonardo Bonucci, Juan Cuadrado hiányzott, de találtunk pár érdekes fiatalt. Most mindenki visszatér, és szükségünk is lesz mindenkinek a segítségére. Nem fogjuk félvállról venni sem a bajnokságot, sem pedig az Európa-ligát.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8218056960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2023.02.23. 21:46:38

Hanyok ettol az embertol! Allando onfenyezes! Sose ismer el semmi hibat mindig mas a ludas! Ha ez a szezon neki szep akkor en biztos rossz csapatnak szurkolok mert nekem ez keves!
Ma javaslom menjen el Marishoz es csokolja korbe mert az egyeni zsenialitasa tovabblotte a csapatot.

Thuglife! 2023.02.23. 22:11:27

"Ángel Di María bajnok, és ő különbözik a többiektől. "
Ez igaz.De ne csodálkozz ha megbuktatnak a "többiek" ilyen dumák után.

babo0410 2023.02.24. 00:32:13

@Gaben Smith: Nem kötekedésből kérdezem, de hol volt most ebben a nyilatkozatban önfényezés? És most kit hibáztatott?
Neked ez kevés, de a szégyenteljes BL kiesésen meg egy-két meccsen kívül ez a szezon nem olyan rossz. Arról meg, hogy a tabella közepén vagyunk jelenleg nem ő tehet. Azt meg nem várhatjuk el, hogy a jelenlegi Napolival versenyezzünk. Összesen volt eddig 3 botlásuk. Ezzel nem könnyű versenyezni, nem mindennapi teljesítmény, és meg kell emelni előtte a kalapot.
Nem akarom Allegrit mentegetni, de nem kell mindig, mindenért őt elővenni. Én is kritizáltam épp eleget, de azért mikor a szezon elején kijelentette Di María, hogy nem érti a taktikát, azzal nem könnyű mit kezdeni. És mivel láthatóan már megy neki, nem feltétlenül csak Allegriben volt a hiba. Én azt látom, hogy Di María eléggé hangulatember. Most van pár jó meccse, de a szezon első felében inkább nem akart játszani, mert félt, hogy lesérül a VB előtt. Allegri se jól időzítette a csapat formáját, mert a BL most kicsit sűrűbb lett, és túl sokáig takarózott azzal, hogy mások előrébb járnak, mintha nekik több idejük lett volna. Allegri is hibás, de nem kell mindig mindent csak az ő nyakába varrni. Jövőre a kiöregedőben lévő, és magas fizetésű játékosokat el kell engedni, és több fiatalt kell szerephez juttatni. Lehet, hogy lesznek botlásaink, nem mindig lesz olyan a játék, mint amit várnánk, de a fiatalok sokkal lelkesebbek lesznek. Szerintem többre mennénk azzal, ha ilyen Parades félék helyett a fiatalokat játszatnánk.
Ja és nem ártana egy olyan sportigazgató, mint a Napolinál, mert mióta velünk együtt feljutottak, nagyon ülnek az igazolásaik. Tulajdonképpen egyedül Benitez az, aki nem illet a Napolihoz, mert akárki volt ott, mindig kihozta a lehető legtöbbet a csapatból. Talán Sarri volt az, aki nagyon elszúrta a hajrát. Nagy volt a nyomás rajta, és nem bírja. De most Spalletti olyat művel ott, amit máshol nem tudott. Én Azt hittem januárban kifáradnak, deb láthatóan nem sikerül.
Szerintem azzal a kerettel Allegri simán hozná a bajnokságot, és még a játékuk is jobb lenne, mint nálunk.
És mielőtt még mondanád, nem vagyok Allegri fan. Kedveltem míg nem távozott, de mikor visszahívták nagyon úgy éreztem nem ő kéne. Én is néznék támadóbb focit, szebb összjátékot, de ha így leszünk bajnokok jövőre, vagy megnyerjük az EL-t idén, egy árva szavam se lesz. Nem ez a legjobb szezonunk, az tény, de azért, ha azt nézzük, hogy ott lennénk a 2. helyen, egy hihetetlen szezont futó Napoli mögött, ha nincs a pontlevonás, nem rossz. Egyedül a BL kiesés az, ami nagyon rossz szájízt hagy az emberben. De ha azt nézzük, hogy milyen hadjárat zajlik ellenünk az UEFA részéről, lehet mindegy is a BL.

Rocky80 2023.02.24. 01:04:25

@babo0410: +1

Sőt, továbbmegyek, lehet Allegri tartja lélegeztetőgépen ezt a csapatot hogy egyáltalán BL helyen vagyunk, meg még állunk két sorozatban.

west30 2023.02.24. 01:46:41

@Thuglife!: Szerintem ez inkabb a vezetosegnek szol,hogy nezd csak ennyit szamit egy klasszis jatekos.

Thuglife! 2023.02.24. 06:01:44

@west30: milyen vezetőségnek? Könyvelőknek?
Di Maria egy ismerős közegben még meg akarta mutatni a Párizsiaknak hogy nem kellett volna őt elengedni.utánuk sírt.utánunk nem fog.
Nem kell ebbe belelátni semmi haladó szintet.Valaki megrázta magát.jövőre majd egy másik 30+-os fog brillirozni egy konferencia liga nyolcaddöntőben.ez eddig elég.ami ezután jön ahhoz már csapatjáték kell és rengeteg futás.láttuk a többi továbbjutót.

venember83 2023.02.24. 07:34:32

@Pjanista: Di Marzio cikke szolgált forrásként, itt mások/többiek szerepelnek:

"Lui è un campione ed è diverso dagli altri."

venember83 2023.02.24. 08:08:15

@Pjanista: igen, ezek a nyilatkozatok, amiket lehet ferdíteni jobbra és balra, aztán keverni a szart, a média részéről. Gondolom, sokkal fontosabb az öltözői légkör, s hogy pl. edzésen hogyan viszonyulnak egymáshoz, minthogy éppen a mester mit nyilatkozik egy meccs után, amikor a klub világbajnok játékosa mesterhármast szerzett.

Gaben Smith 2023.02.24. 08:41:52

@babo0410: Babo egy dolgot le kell
szogeznunk. Csapkodsz innen-oda,onnan-ide ! Mindig epp az a jo ahogy sikerul neki a meccs. Igy nem is szeretnek reagalni arra amit irsz.
Pusztan annyit hogy utaljon erte aki akar ,de egy napot varok hogy kirugjak allegrit ,mert szemely szerint a Juventus sikeressege es ujra naggya valasanak O a gatja. Lehet ugy tunik mintha a csapat ellen szurkolnek de nem igy van pusztan ugy erzem Allegri a siker utjaba van.

FAF 2023.02.24. 11:48:06

@babo0410: Milyen azzal a kerettelről beszélsz? Ki ne találd már hogy a Napolinak világverő kerete van. A szezon előtt leírta őket mindenki. Azok a játékosok akik ott nagyot mennek a Juvénál szóba se kerültek volna mert hogy szarok, nem Juve szintűek. Ne kezdjünk már el most meg sírni azokért a jétkosokért.

Azzal a kerettel is ugyanezt a fost játszaná Allegri és azok a játékosok is kiégtek volna már.

venember83 2023.02.24. 11:59:39

@FAF: nem igaz, Kvara szóba került.

„Volt előzetes megállapodás a Juventusszal, amikor még Fabio Paratici a klubnál dolgozott. De aztán Fabio Paratici a Tottenhamhez került, s ha nem váltott volna, akkor Khvicha most a Juventusnál futballozna. A Milan is érdeklődést mutatott, de a Napoli konkrétabb lépéseket tett.” - Mamuka Jugeli, KK ügynöke nyilatkozta valamikor augusztusban.

Talán beszámoltunk erről, de nem biztos, nem emlékszem pontosan.

babo0410 2023.02.24. 12:45:09

@FAF: Nincs a Napolinak világverő kerete, de ülnek az igazolásaik. Pontosan illik mindenki abba a csapatba. Nagyon jó a kémia ott. És ez sokkal fontosabb, mint az, hogy legyen két-három gigasztárod. Ha nincs jó csapat ők se fognak világot váltani.

babo0410 2023.02.24. 12:50:59

@FAF: még annyi, hogy én nem azokért a játékosokért sírok, hanem egy olyan valakiért, aki ennyire érti a focit, ilyen jól össze tudja tenni a csapatot, mint Nápolyban. Haonnan átemelnél valakit bárhová, már nem olyan jók. Olyenok, mint mi voltunk Conte érkezésekor. És ha bajnokok leszmek, kit fog zavarni, ha nem sztárok? Pláne, ha a BL-ben is jól szerepelnek.
@Gaben Smith: Ok
Ez a te véleményed. Ettől függetlenül se kell azonnal Allegrinek ugrani mindenért, de elfogadom, hogy nem szereted. Mióta visszajött, már én se értek nála sok dolgot.

FAF 2023.02.24. 14:21:14

@venember83: Én elhiszem neked akár volt post róla akár nem. A lényeg, hogy nem világverő játékosok vannak a napoli keretében és ha velünk kapcsolatban merülnek fel ilyen nevek akkor az esetek többségében egyből rájuk van bélyegezve hogy nem Juventus szintü, bár mostanában lehet a szintet is helyre kellene tenni :-)

Egyébként jobban járt hogy ott kötött ki. Nálunk lehet még mindig a beépítés fázisában járna a padon a mestert ismerve.

Juvino 2023.02.24. 14:23:13

@venember83: Es Raspa es Simeone is. Raspadorirol meg voltam gyozodve,h jon es orultem volna neki. Az is Igaz,h ott mindketten inkabb padoznak.

west30 2023.02.24. 14:52:30

@Thuglife!: Igen foleg konyveloknek,a kommented tobbi reszet nem ertem mi koze ahhoz,hogy az edzo klasszis jatekosokat szeretne. :)

FAF 2023.02.24. 15:04:36

@babo0410: Na abban egyet értünk, hogy nem feltétlenül sztárok kellenek és kellene egy jó szemű ember nekünk aki felkutatja és meglátja a lehetőséget az ilyen játékosokban. Legyenek itt sztárok mint ahogy régen is jellemző volt. Ja meg egy edző aki játszatja is őket.

A baj az, hogy egy csapat kialakításához kellene az edző részéről is egy játékrendszer vagy valami elképzelés. Nemcsak hogy legyen pár sztár aki egyéni villanással megoldja a többiek meg sün.

Allegrinek pont ugyanannyi ideje volt csapatot építeni mint Spallettinek és látjuk jelenleg ki hol tart. Elvileg volt beleszólása a keret kialakításába hiszen úgy vállata csak hogy visszajön.
Lehet Spalletti bevállalta volna Rovellat és Paredes költésge mehetett volna fontosabb helyre.
Kvarat lehet még mindig nem építette volna be Allegri mert előbb meg kell szokni a bajnokságot.

Thuglife! 2023.02.25. 12:35:21

@west30: a többi része inkább Di Maria túlreagálására ment,úgy általánosságban.
Nem gondolnám hogy DM- nak ne lenne könnyebb a gólszerzés egy francia sokadik ellen mint egy olasz csapat ellen.
Plusz ami itt már mások írtak.lehet hozni minden évben ilyen klasszisokat egy-egy évre,csapatszinten nem leszünk jobbak csak tartunk egy szintet.Nem az lenne a végső cêl hogy Chiesa is legyen ilyen klasszis egyszer mint DM? Vagy Fagioli legyen olyan jó hogy ne kelljenek ilyen Pogbák meg Paredesek?
Volt egy bombagólja a gyereknek...hány távoli próbálkozása volt azóta?
Nem fogunk tudni 10 klasszist venni Allegrinek a kezdőbe.1-2 meg ahhoz elég hogy tartsuk a 4. Helyet.ezért kell másik edző aki a csapatjátékot preferálja.fiatalokkal.
Az meg hogy én hogy értelmeztem a "többiek" től különbözik részt: hát én hozzáveszem a korábbi "DM Pogba Chiesa nélkül ez a keret virtuális Juve" mondatát.ezzel együtt már igazolható az én szemszögem is :) és az öltözőben sem biztos hogy 20 játékosból mind a 20 úgy értelmezi ezt a mondatot hogy igen a mesternek megint igaza van,van egy klasszis én meg egy fizetési tétel vagyok.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása