Allegri: "Most a kis célokra kell összpontosítanunk"

allegri_massimiliano_kispadon_4.jpgA pontlevonással sújtott Juventus mestere, Massimiliano Allegri nem fogalmazott meg nagy célokat csapata számára, a jelenlegi helyzetben mindig a következő mérkőzés, a következő győzelem számít.

"Két nagy győzelem után: a Lazio ellen az Olasz Kupában ás a Salernitana ellen a bajnokságban, más típusú mérkőzésre számíthatunk holnap a Fiorentina ellen. Mindig nehéz ellenük játszani, jó futballt játszanak, sokat futnak és nagy nyomást gyakorolnak. Rendben kell tartanunk a dolgokat, s ki kell várnunk a megfelelő időt." - mondta Massimiliano Allegri a szombati sajtótájékoztató alkalmával.

"Bonucci bevethető lesz csütörtökön, a Nantes elleni mérkőzésen. Milik javul, Kaio Jorge még mindig nem bevethető. Pogba nem áll készen arra, hogy bekerüljön a keretbe. Keményen dolgozik azon, hogy elérhetővé váljon, de ennek nem szabhatok meg időkeretet. Mindannyian várjuk, hogy visszatérjen, nálam senki sem jobban. Danilo jól van, tudja kezelni, hogy ezen a poszton játszik. Ő egy elképesztően fontos játékos számunkra. Rabiot 27 éves, s elért arra az érettségi szintre, amit gyakran látni az ilyen korú játékosok esetében. Biztosan nem jelent hazárdírozást, holnap játszani fog.

Most a kis célokra kell összpontosítanunk, s be kell fognunk az előttünk álló csapatokat. A srácok jól dolgoznak, de a mérkőzéseken még jobb teljesítményre vagyunk képesek. Nem tetszett a Salernitana elleni utolsó harminc perc. Jobb teljesítményre lesz szükség, ha holnap le akarjuk győzni a Fiorentinát. Javítanunk kell a játékunk pontosságán."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3518046882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2023.02.11. 17:04:31

Te nem is vagy jo masra csak kis celokra. Csak 20 evvel van lemaradva a topficitol.

delpi0823 2023.02.11. 18:00:19

Pogba sztem iden mar nem lep palyara.......

Pilsnerurquell 2023.02.11. 18:03:53

@Gaben Smith: Persze fogd rá Maxra a mindent is.

Bmeg az embernek olyan "védelmet" kell a pályára küldenie minthogy Sandro(évekkel ezelőtt eladtam volna amikor még ért vmit), Bremer(Bonucci 2)és Danilo, aki úgy belső védő mint én a kongói köztársaság elnöke.

A középpálya állapotát hagyjuk is a sok suttyó al akikkel nem lehet együtt dolgozni.
De legalább a támadók felszabadultak mert tudják h a Juvéban jelenleg minden esetleges.

Max inkább Tiszteletet! érdemelne hogy megpróbálja ezt a bagázst a felszínen tartani.

Gaben Smith 2023.02.11. 19:29:12

@Pilsnerurquell: haver nem veszed eszre hogy Te egy csepp vagy Mi a tobbiek meg a tenger? Nyisd mar ki a szemed egy kicsit aztan hagyd el ezt a keretre fogom dumat. Nevetseges ha azt gondolod ,hogy ez a teljesitmeny eleg ide. Nevetseges ezzel takarozni. Hanyszor kell meg perecelni hogy eszrevedd? Netan ha kiesunk akkor is ugyanezt mondod?

Del Pybala 2023.02.11. 19:40:00

@Gaben Smith: Hagyd ra. Vagy csak viccel vagy autista.

Gaben Smith 2023.02.11. 20:13:08

@Del Pybala: adjunk neki egy eselyt. Elol megvan a Vlahovic,Maris,Fede harmas kozepen Pogba híján szinten a vedelem szinten. Szoval ez a szerintuk otvar gyenge Maxikahoz vagy ahogy Thuglife mondana “bekameberhez “

2023.02.11. 21:38:35

@Pilsnerurquell: Nem látod, hogy a City minden meccset megnyer? Meg a Bayern is? Klopp soha sem veszít. Alllegrinek európa egyik legjobb kerete van miről beszélsz??

Pilsnerurquell 2023.02.11. 22:52:38

@LacaGLJuve: "Alllegrinek európa egyik legjobb kerete van miről beszélsz??"

i.kek.sh/Cmb48hpJ7lv.gif

Rikoo 2023.02.11. 22:54:38

@Gaben Smith: "haver nem veszed eszre hogy Te egy csepp vagy Mi a tobbiek meg a tenger?"

Mondjuk tegyük hozzá, hogy a legtöbb esetben a csepp többet ért a dolgokhoz, mint a tenger.
Rengeteg olyan terület van, amihez szeretnek az emberek hozzászólni, valójában mégis csak egy nagyon szűk réteg igazi szakértő.

Egyébként is sokkal összetettebb téma ez. A Liverpool nyáron még majdnem 4 trófeát nyert, miközben az idei szezonjuk egy komplett katasztrófa és a játékuk is tragikus.
A Sevilla a 17. fordulóban még a 19. helyen volt a La Ligában, miközben a keretük erőssége alapján a 4-ben kellene lenniük.
De nyugodtan felhozhatjuk a Chelsea-t is példának. BL-t nyertek Tuchellel, de utána képtelen volt már ezt a csapatot vezetni és szétestek. Jött az új edző, aki szintén nem tud mit kezdeni a kerettel.
Ezzel szemben ott a Bundesliga példának, ahol egy Union Berlin szintű kiscsapat képes küzdeni a salátástálért.

Nem Allegrit akarom kritizálni vagy védeni, de nem lehet valami leegyszerűsíteni, hogy az fekete vagy fehér. Sokkal összetettebb folyamat ez.

Pilsnerurquell 2023.02.11. 23:05:38

@Rikoo: 2 BL finálét csak leabszolvált a mindenért is felelős Max.
Ott se rajta múlott, egyszerűen erősebb volt az ellenfél.

És igen, itt nem minden fekete v fehér. Rég a segédedző végezné Allegri munkáját ebben a szezonban ha az illetékesek nem látták volna azt, hogy ebben a Juvéban jelenleg tökmind1 ki a kócs.

Az a baj h a játékosok elhiszik magukról h sztárok, aztán annyira kötődnek a klubhoz kB hogy csak jöjjön az utalás. Megkockáztatom ez kB a keret 3/4ede.

Végül pedig jön egy Nápoly, vagy egy szervezett kis Monzva, és gőzölgő péklapáttal billenti seggbe a sztárocskákat.

Ez rég nem egy szerethető csapat, max Fifában.

Gaben Smith 2023.02.11. 23:22:21

@Rikoo: amit mondassz az legbolkapott.
Hogy mi tortenik egyes csapatoknal az semennyire nem vetitheto egy masik csapatra.
Sot epp az ellenkezojet is siman el lehet mondani.
Vegyuk pl londongradot volt egy ficko ott valami Lampardnak hivtak…a csapatjatek teljesen esetleges volt nem lehet felismerni jol bejaratott semakat. A keret nem fejlodott az eredmenyek nem jottek.
Elzavartak a halal faszara vmikor osz vegen jott a nemet akit itt mintha nem is ismernenek (tok gaz) es az ideny vegere tehat gyakorlatilag par honap alatt olyan csapatot hozott ossze amit bl-t nyert.

Rocky80 2023.02.11. 23:25:13

Ez a király sosem lesz csupasz, srácok.

Amúgy meg mi ez az egymásra ugatás meg autistázás? Legalább azt tiszteljük a másikban hogy ugyanannak a csapatnak szurkol mint mi. Nem muszáj egyetérteni de legalább lehetnénk kulturáltak...

Gaben Smith 2023.02.11. 23:36:28

@Pilsnerurquell:” 2 BL finálét csak leabszolvált a mindenért is felelős Max.
Ott se rajta múlott, egyszerűen erősebb volt az ellenfél“
Hallod en meg 2008-ban 20 eves voltam es siman futottam a maratont ma 34 vagyok a negyedenel felbuknek…
Nyisd mar ki a szemed ember!
En nem akarlak meggyozni de ha elkezded vizsgalni , hogy milyen trendek uraljak az europai focit es hogy milyen komplex adat alapu es millio fele szerteagazo az egesz akkor az mar reg nem eleg hogy “ egyszeru jatek a foci passzoljunk ahhoz a jatekoshoz aki ugynaaolyan szinu mezt visel” .
Hallgasd meg Low Zsoltot a TT-ben!
Elmondja feketen feheren hogy ezekkel a jatekosokkal nem lehet kesztyus kezzel banni mint pl Allegri vagy Anno Ferguson.Az mar nem modi hogy orditsd le a fejet a jatekosnak az oldalvonal mellett.
Jelenleg mar fifikasnak kell lenni ahhoz hogy eredmenyt erj el naluk. Ugy kell az egeszet felvezetni hogy a jatekos magatol erezze azt h neki is az az erdeke mint a csapatnak.
Ha valaki ezt jobban tudja mint mi akkor o biztos!
Figyelj en nem vitatom Allegri jo edzo de nem MA! Kb 5 eve volt utoljara partiban a foci azota evolvalodott O meg nem fejlodott fele. Nem is akar ez a legnagyobb baj. A nagy edzokoponyak mind haladnak az idovel es felulvizsgaljak magukat. Nyilvan ennek a zaszloshajoja Guardiola aki a tiki-takabol eljutott szamtalan atalakulason keresztul egy sokkal direktebben jatszo Man City-hez. Egy friss ember Arteta miota edzo folyamatosan fejlodik alkalmazkodik tapasztalatot szeret ,onvizsgal es lam sikerekre vezet. Vagy ott van egy Ancelotti. Oreg motoros mar. Megis mindig meg tudja fogni az adott idoszak focijanak a lenyeget es sikeres tud maradni.
A focit nem az olasz pocegodorbol kell szemlelni mint ahogy a digok teszik.
Itt meg mindig az van hogy cserelgetik a szanalmasnal szanalmasabb olasz edzoket egymas kozott es nem hajlandoak mas stilust kepviselo edzot beengedni az orszagba. Egy spanyol vagy egy nemet vonal mennyi uj impulzust tudna behozni??!!
Mindegy itt mar tovabbmennek mas temaban.

Thuglife! 2023.02.11. 23:38:22

@Pilsnerurquell: "Megkockáztatom ez kB a keret 3/4ede."
Kb Sandro és Rabiot az aki jövőre biztos nem lesz itt.Di Mariaról tudtuk hogy egy évet vállal,elvileg saját magának kellene apró " kis célokat" kitűznie hogy tudjon a tükörbe nézni.
Chiesa és Vlahovic azok akik elvileg Juve drukkerek de szerintem szívesebben játszanának már egy rájuk épített támadójátékban akár vhol máshol.szóval nem tudom a jelenlegi keretből ki az,ezeken kívül aki nem szeretne itt lenni.
Én ha egy igazán tökös edző lennék,akkor egy nantes elleni kizúgás után inkább játszatnék egy ifistát mint Rabiot,hogy év végére fel tudjak mutatni egy pozitívumot.arra már nem lehetne fogni hogy kényszerből játszatok fiatalt.

Rikoo 2023.02.11. 23:41:40

@Gaben Smith: Felhozod a pozitív példát, de a negatívat nem. Ugyanis ez a csapat később összezuhant Tuchel alatt, mint ahogy most Klopp kezei alatt a Liverpool is.

Viszont, ha begyakorolt sémákról akarunk beszélni, akkor itt volt Sarri, akinek nagyon jellegzetes stílusa van sémákat illetően.
Ebből az lett, hogy Sarri azt mondta szezon végén, "ez a keret edzhetetlen".
A játékosaink pedig olyan nyilatkozatokat tettek, amik alapján nem értették és nem is tudták megvalósítani, amit Sarri akart.
Jött Pirlo, aki szintén valami forradalmi dolgot akart elérni sémákat illetően, ebből egy qrva nagy káosz alakult ki, ahol sokszor fogalma nem volt a játékosainknak, hogy hol kellene lenniük és mit kellene csinálniuk.

A lényeg, hogy nem feltétlenül a sémák a legnagyobb problémáink, hanem alapvetően rosszul van kialakítva a keret, már évek óta.
Ez nem menti fel Allegrit a szenvedéstől, de sürgősen ki kell nevezni egy igazi sportigazgatót.

2023.02.12. 02:16:16

@Pilsnerurquell: Látom nem igazán jött le a szarkazmus

Gaben Smith 2023.02.12. 09:15:47

@Rikoo: az ellenpeldat en emlitettem a negativ vonzatra feleltem amit mas vazolt fel igy azt miert irnam le 2x?

delpi0823 2023.02.12. 13:46:21

@Gaben Smith: Szted ez a keret jo?most oszinten?

delpi0823 2023.02.12. 13:49:34

@Gaben Smith: Felhozol olyan peldakat is city,Liverpool stb.Ezek akkora faszsagok mar ne haragudj meg,ezek a csapatok tele vannak vilagklasszisokkal.A mi csapatunkba hany van?Hat felkezemen megtudnam szamolni kb.........

delpi0823 2023.02.12. 13:51:45

@delpi0823: Ez a keret egy koncepciotlanul osszerakott fostalicska.Mutatja kb hogy hol tartunk a dilettans vezetosegunkkel egyutt,akiknek sikerult szetbaszni az egesz csapatot.Ilyen korulmenyek mellet mit var az ember?alomfootballt........hahahhaha

tomi12312323 2023.02.12. 14:20:57

@Gaben Smith: A halegristáknak most felrántottad a bőrt :D (vannak vagy 10-en a világon :D )
Egyébként teljes mértékben egyetértek veled. Igaz sok problémánk van de dinó bá a legnagyobb. Sajnos egy pénzéhes szardarab, tehát magától nem fog elmenni. Szerintem egyébként az első időszaka végefelé teljesen megháborodott. Mindig is egy nyuszi volt de mostanra a maradék kukija is felszívódott. Betegesen retteg a vereségtől szégyen, hogy ezt tűri a vezetőség, nézhetetlen foci rabiot ááááááááááá nem folytatom. HATALMAS SZÉGYEN!!!!!

Gaben Smith 2023.02.12. 15:32:00

@delpi0823: a keretekrol egy szot sem ejtettem hanem az edzoi filozofiat ,onvizsgalatot az uj tudas es a trendek elsajatitasat peldaztam. Nem azt hogy Haaland vagy Vlahovic van a keretbe.Hozzateszem egy Valhovic is lehetne hasonloan jo normalis rendszerben. De ott van a chelsea is kurva eros a keret az edzo megis balfasz…

Gaben Smith 2023.02.12. 15:35:16

@tomi12312323: igen ,sajnos az a legszomorubb hogy mar jo par olyan kudarc ert minket a szezonban ami egy internel vagy egy milannal oke de nem nalunk. Nem ertem h fel sem vetodik mar az elkuldese.

Zsltrk977 2023.02.12. 17:16:11

Srácok az egymás minősítgetése helyett inkább nézzétek a Juve meccsig a Nantes meccsét, mint következő EL ellenfél. Úgy is többen vannak akik saját maguk is leírták már itt a blogon, hogy a Juve meccsén kívül nem néznek más futball meccset. Itt az idő...
Mondjuk olyanokkal érdemben nem lehet vitatkozni a csapatról.

venember83 2023.02.12. 17:24:51

@Zsltrk977: a probléma inkább az, hogy szerintem sokakat elveszít a klub, legalábbis azok közül akik csak a Juve meccseit nézik/nézték. Mert ugye a klubhűségen és a múltat alapul vevő szurkoláson kívül kevés indok szól a Juve meccseinek a követése mellett (pl. Chiesa és Fagioli).

Zsltrk977 2023.02.12. 17:31:25

@venember83: Teljesen megértem azt amit írtál ill. amit egymásnak írnak a többiek, mert magam is nagyon szomorúan ( bosszúsan) figyelem szeretett klubom helyzetét ( 29 éve vagyok Juvés). Remélem ma nyerünk és a Nantes ellen is sikerül továbbjutni. Az biztos nem lesz egyszerű ha bárki is azt gondolná.

2023.02.13. 10:37:47

@venember83: Egy szurkoló soha nem hagyja el a csapatot. Akárki az edző. Mert ő el fog menni, a Juventus marad. Játékosokat szeretnénk sokszor örökké a csapatban látni, de edzőt soha. Nekik menniük kell:):)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása