Scanavino: „Izgalmas célokat érhetünk el”

scanavino_maurizio_ferrero_mellett_reszvenyesek_gyulesen.jpgA Juventus új vezérigazgatója, Maurizo Scanavino is beszédet mondott a mai napon, és elmondta, a klub célja új közönségek megszólítása.

„Garantálhatom, hogy maximális eltökéltséggel fogok dolgozni a Juventusért, kihasználva az egyéb cégeknél és szektorokban szerzett tapasztalatom.” - mondta a média és a kommunikáció világában jártas Maurizio Scanavino.

„A klubnál motivált emberekkel találkoztam, akik szenvedéllyel dolgoznak olyan projekteken, amelyek hosszú távú jövőt biztosítanak. Olyan személyekről beszélek, mint Massimiliano Allegri, Federico Cherubini, Stefano Braghin, Joe Montemurro, illetve az egyéb részlegeknél, mint például az adminisztratív és marketing területeken dolgozókról.

Az Andrea Agnelli által említett NextGen projekt igazán innovatív és stratégiai projekt, amely nyomán tehetségeket fedezhetünk fel, és fiatal játékosok igazolnak a felnőtt csapathoz.

A sport területén kívül is számos projekt fut a klubnál. A legfontosabb, hogy szélesítsük a Juventus szurkolók által alkotott közönséget, fiatal és nemzetközi közönséget szólítsunk meg. Egyértelműen kijelenthetem, hogy hála a kommunikációnknak, az értékeinknek és a történelmünknek izgalmas célokat érhetünk el.

A célkitűzések kapcsán elmondhatom, hogy pár hónapja beszéltem a csapattal, és a klub célkitűzései és motivációja terén nem lesz változás. A Juventus képes volt a pályán aratott győzelem mellett pénzügyi fenntarthatóságot és kereskedelmi tervezhetőséget mutatni, és a célunk a jövőben is ugyanez.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2218029244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2023.01.18. 19:56:54

A diplomatikus fogalmazas nem valtozott remeljuk minden mas igen.

rockitbaby 2023.01.18. 20:40:01

@Gaben Smith: Ez most nem az a pillanat, mikor bele kell, szabad vagy érdemes szállni az előző vezetés irányvonalába. Biztos vagyok benne, hogy a zömében jogi és pénzügyi szakemberekből álló új vezetőség fő feladata a pénzügyi fenntarthatóság elérése lesz.

Attilio79 2023.01.18. 21:14:55

@rockitbaby: Eddig is ez lett volna a cél, de az irányvonal lényeges lesz! Ha próbálunk kinevelni, eladni, de mellette egy ütőképes csapatot építeni, az jó irány, azonban ehhez a szakmai stáb jelenleg nem elég és ez csak hosszabb távon kivitelezhető jelenleg. Lehet gazdaságosan üzemeltetni úgy, hogy nem vásárolunk senkit, hanem próbáljuk kinevelni a csapat jelentős részét.
Az eddigi vonal sem a költekezésről szólt (ha a nemzetközi viszonylatokat tekintjük) ám az idős kor és magas fizetések, remélem a múlté.

rockitbaby 2023.01.18. 22:13:06

@Attilio79: Hát ezt csak Arrivabene kezdte el, leginkább a bértömeg drasztikus csökkentésével, de előtte Paratici nagyon nem fenntarthatóság jegyében munkálkodott. Ez a szemlélet Marotta távozása után nagyon kisiklott és most nagyon nehéz feladat előtt állnak.

Kinevelni szerintem egy dolog, a kérdés az lesz, hogy mit akarunk ezzel kezdeni. Nem hiszem, hogy a Juventus megengedhetné magának, hogy Dortmund féle nevelő, átmeneti klub legyen, még ha azzal egyetértek, eddig sem vehettük fel a pénzesekkel a versenyt, és egy jó darabig nem is lesz ez másként.

Azonban az az irány szerintem nem rossz, hogy ha van lehetőség arra, hogy egy posztot megoldjunk saját neveléssel, akkor felesleges oda sok tíz millió eurót elköltve igazolni. Ez, és az indokolatlanul magas bérek visszaszorítása már magában eredményezhet - közép hosszú távon - egy fenntartható gazdasági modellt, ami ettől függetlenül sportszakmai sikereket is jelenthet.

De ahogy írtad is, ehhez a fajta modellhez elsőkörben egy a mostaninál sokkal magasabb szintű, minőségibb scout hálozat kiépítését igényli, mint amolyan nulladik lépés. Ez az alap, innen lehet kiindulni. Ez az első pár évben minden valószínűség szerint trófeákban szerényebb időszakot jelentene, de az ilyesfajta újrakezdéshez/ nulladik, építkező évhez az utóbbi szezonok során már hosszászokhattunk. Ha eddig arról volt szó, hogy türelem kell, hát ez most hatványozottan igaz lesz.

delpi0823 2023.01.18. 22:24:55

@rockitbaby: Penzesekkel?Hat mar a premierleague kiesojeloltjeinek tobb penze van igazolni,mint az olasz top3nak,olyan siralmasan all az olasz csapatok szenaja.Agnellinek ilyen szempontbol teljesmertekben igaza volt.A premierleague lesz az uj szuperliga,plane igy hogy ujabb Newcastleok jonnek,es ki tudja hol van ennek meg a vege.A spanyolbajnoksag se adhato mar el annyira mint mikor meg Messi meg Ronaldo is ott volt.A francia meg a nemet az teljesen erdektelen.

rockitbaby 2023.01.18. 22:42:18

@delpi0823: Akkor nyilván ők is beletartoznak a pénzes kategóriába. Lehet, hogy Agnellinek igaza van, de ahogy elindították a Szuperligát, azzal sikeresen alá is ásták a projektet, mert onnantól mindegy, mennyire változtatják meg, akkor is az első bukása fog a köztudatban élni és ezzel fogják összekötni. És az utóbbi pár évben ez csak egy volt a rossz döntései közül.

Attilio79 2023.01.19. 07:34:58

@rockitbaby: Nem tudom, hogy milyen modellben gondolkoznak.
Adva van egy elég biztos financiális háttér Elkannék részéről, de pénznyelő porszívóként nem akarják üzemeltetni, teljesen jogosan.
CR és a covid lenullázta a büdzsét, azonban van jópár tehetséges fiatalunk, akik mégis a szuper körülmények, infrastruktúra közé akartak kerülni Italiaban, mert más olasz csapatnál nincsenek ilyen körülmények.
Szóval van/lenne mire építeni, ki kell használni az eddig felépített dolgokat és előnnyé kell kovácsolni, ha nem is megy/menne rövid távon.

FeriGjuve 2023.01.20. 07:47:36

Hagyjuk már ezt a sok maszlagot!!!
Építsétek vissza azt a klubot,aminek 30 éve szurkolója vagyok!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása