Allegri: "Vialli egy követendő példa mindannyiunk számára"

allegri_masimiliano_portre.jpgA Cremonese elleni küzdelmes győzelmet követően a Juventus hazai pályán fogadja az Udinese csapatát a szombat kora este megrendezésre kerülő bajnoki mérkőzésen.

A találkozót megelőzően a zebramezesek mestere, Massimiliano Allegri tartott sajtótájékoztatót, s az első gondolatok természetesen a klub két korábbi játékosa, a ma elhunyt Gianluca Vialli, valamint Ernesto Castano körül forogtak, aki 83 esztendős korában tegnap távozott.

"Mielőtt elkezdenénk a sajtótájékoztatót, meg kell emlékeznünk Ernesto Castanóról és Gianluca Vialliról. Két játékosról, de mindenekelőtt két emberről. Rengeteget adtak a Juventusnak és az olasz nemzeti csapatnak. Azt kérem, hogy egy percben emlékezzünk meg erről a két emberről." - mondta Massimiliano Allegri, egy perc néma megemlékezést kérve a megjelenő újságíróktól.

"Nagyszerű játékosként, de mindenekelőtt emberként. Egy követendő példa, mindannyiunk számára hiányozni fog." - mondta a hosszú betegség után, 58 esztendősen elhunyt Gianluca Vialliól.

"Di María felépült, Bremer egy kicsit fáradt, de szükség esetén ott van nekünk Rugani, aki azonnal készen áll. Az elkövetkező órákban fogok dönteni a felállásról, annak fényében, hogyan vannak a játékosok. Az Udinese egy nagyon fizikális csapat, egy olyan kivételes játékossal, mint Pereyra, aki nagyon jó teljesítményt nyújtott nálunk.

Szó esett Alex Sandro esetleges pályára lépéséről is.

"Visszatérhet, jól van. Holnap Gatti, Rugani, Danilo és Alex Sandro közül hárman játszani fognak. Pillanatnyilag nem számolunk Bremerrel, aki egy kissé fáradt."

Federico Chiesa mindeddig csak csereként léphetett pályára, holnap akár már kezdőként is bevethető lesz..

"Legutóbb egy félidőt játszott. Chiesa jó teljesítményt nyújtott, fizikálisan szüksége volt egy ilyen mérkőzésre. Javul az erőnléte, nem tudom, hogy kezdő lehet-e holnap, de nagyon boldog vagyok."

Moise Kean formája sokat javult az elmúlt időszakban, s a szezon során fontos gólok is fűződnek a nevéhez.

"Ebben az évben jó teljesítménnyel állt elő, 6 kg-ot fogyott tavaly óta. Érettebbé vált, változott a jelenléte a pályán. Játékosként rengeteget fejlődött. Holnap meg kell fontolnom, hogy őt és Miliket játszatom együtt, vagy esetleg Di María lesz kezdő."

Allegri szót ejtett a huzamosabb ideje hiányzó Juan Cuadrado és Mattia De Sciglio állapotáról is. 

"Holnap lehetetlen. Cuadrado szépen dolgozik, s úgy gondolom, hogy egy héten belül visszatérhet a csapathoz. Ő, De Sciglio, Vlahović, Pogba, úgy gondolom, hogy 15 napon belül a csapatnál láthatjuk őket. Nem mindannyiukat, de a többségüket. Le kell játszanunk ezeket a mérkőzéseket, s meg kell próbálnunk mindenkit visszakapni."

A gondolatok visszakanyarodtak Gianluca Vialli felé.

"Az emlékek, amelyeket a fiataloknak hagy hátra. Ahogyan értelmezte a mérkőzéseket: technikával, szívvel és szenvedéllyel."

A Napoli vereségével ismét nyíltabbá vált a bajnoki verseny, a Juventus hét pontra megközelítette a listavezetőt.

"A Napoli egyértelmű esélyes, sok ponttal előrébb állnak. Kivételes évük van, a mi célunk, hogy a legjobb négy között maradjunk."

Allegri megerősítette, hogy a keret edzőtáborba visszavonulva folytatja a készülődést.

"Edzőtáborban maradunk, a délutáni edzés után itt maradunk."

A szakember zárásul szót ejtett a cserejátékosok jelentőségéről is.

"Ez a mérkőzésen múlik, mindig próbálok egyensúlyt adni a csapatnak. Számos körülményt figyelembe kell venni, s a végén szükség van egy kis szerencsére is. Ha nyersz, rátapintottál, ha veszítesz, mindenki azt mondja, hogy ellenkezőleg alakult."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8218019870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása