Allegri: "Ez a győzelem egy lépés előrefelé"

allegri_massimiliano_cremonese_ellen.jpgA Juventus a Cremonese elleni idegenbeli mérkőzéssel kezdte a naptári évet, s nehezen kiharcolt győzelemmel, három ponttal térhet haza Torinóba.

"Tudtunk a nehézségekről, a Cremonese olyan csapat, amely nyomást gyakorol, sokat fut, mi pedig rengeteg technikai hibát vétettünk.

Ez egy szép győzelem, egy lépés előrefelé." - mondta a Juventus mestere, Massimiliano Allegri a Cremonese elleni győzelmet követően.

"A srácok jó teljesítményt nyújtottak az első félidőben, Milik nagy gólt lőtt, de nem volt könnyű megszerezni a győzelmet. Nem egyszerű a Cremonese ellen játszani."

A világbajnokságról ezüstéremmel visszatérő Adrien Rabiot csereként lépett pályára.

"Játszott a világbajnokság döntőjében, s túl sok olyan játékos volt, akinek nem volt elég játékidő a lábaiban. Iling jó hatással volt, fontos, hogy legyenek ilyen típusú játékosaink, akik készek bejönni, különösképpen most, mikor négynaponta meccsünk van.

Di María ma edzett, s úgy tűnik, hogy jobban érzi magát. Kivételes képességei vannak, s remélhetőleg bevethető lesz. Pogba is fejlődik, ahogyan Vlahović és Cuadrado is, s még öt hónap van hátra. 

Úgy gondolom, hogy a klub komoly csapatot épített, de pillanatnyilag még néhány játékos sérült. Sok fiatal játékos fejlődik, s örülnünk kell annak tudatában, hogy még tovább fejlődhetnek. A csapat mélységének tekintetében rendben vagyunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1918018530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MarcoT 2023.01.04. 23:16:18

Azért ez a meccs szerénységre kell hogy intsen minket a nagy célok (scudetto, EL győzelem) tekintetében.

JuveMI 2023.01.05. 00:00:28

Szép szavak, jól hangzik... egy ilyen mázlis győzelem után.
De az a baj Mester, hogy bármennyire is nagy név vagy a szakmában, ez az elképzeléstelen játéktalanság (mint amit most is nyújtottunk egy Serie B-s csapat ellen) képtelen meggyőzni egy olyan f@szt, mint én vagyok! A zseniális mázligól után, a kamerák kereszttüzében mutatod az 5 védőt, és ha nincs Milik zseniális belsőzése, akkor elégedett lennél a X-el... ez bizony kevés a Juventus padján (és édes mindegy, hogy "csak" Miretti, Fagioli vagy éppen Pogba, Di Maria áll-e rendelkezésre)! Jól állunk, szépen haladunk... csak éppen futball nincs!
u.i.: Ördögien sötét MU szurkoló oldalam komoly szkepticizmussal fogadta a kopasz holland 'Guardiola-majmoló' leültetését a United padjára... viszont fél év alatt meggyőzött a csávó, mert jó futballt tesz pályára a csapata... sajnos Max, Te nem tudsz olyat!

Rocky80 2023.01.05. 05:41:21

@JuveMI: szerintem amúgy ez az ördögi hogy Juve és MU szurkoló vagy egyben!... :D

@MarcoT: érdekes, én teljesen másképp látom, pont ez a meccs adhat bizakodásra okot!

Ez egy nagyon fontos győzelem volt egy nagyon fontos pillanatban. Egyrészt azonnal hoztunk 3 pontot a Napolin; másrészt folytattuk a győzelmi sorozatunkat és 3 ponttal kezdtük el ezt a "tavaszi" szezont és menetelést. Lélektanilag meg minden más szempontból is ez kurva fontos volt!

Ami a meccset illeti: nyilván nem volt szép, de látni kell hogy kb a C csapatunk kezdett és így is behúztuk. Aki bajnok akar lenni annak ezeket a nyögvenyelős meccseket is hoznia kell. Márpedig mi azok szeretnénk lenni, most meg főleg!

Rocky80 2023.01.05. 05:57:02

@JuveMI: ennyi sérülttel harcban vagyunk és hetes győzelmi sorozatunk van. Mi ez, ha nem zsenialitás?

7 gólt kaptunk a bajnokságban egy Bonucci-Gatti-Rugani-Danilo-Bremer középhátvéd ötössel, meg két kiégett szélső hátvéddel Cuad és Sandro személyében. Ezt azért ízlelgessük...

Kik ebből klasszis szintűek? A mostani Cuad jobb napjain, Bremer, meg Danilo talán aki át lett képezve és a jobb szélen már kevés. :-)

Rocky80 2023.01.05. 06:00:30

Félreértés ne essék, én sem vagyok elájulva, de a körülményekhez képest ez az eredménysor kiváló.
Nem mellesleg az EL-ben is tényezők leszünk és pont kapóra jön a fiatalok felépítése miatt.

venember83 2023.01.05. 07:15:43

@Rocky80: C csapat? A középpálya kicsit B-s, de a védelem a kb. legjobb (vagy Bonut hiányolod?), a csatársorból meg csak Vlaho hiányzik. Nem a legcsillogóbb a felállás, de az olasz fiatalok hetek óta együtt dolgoznak, a tegnapinál azért lehetett volna többet nyújtani, hisz az ellenfél sem volt a legacélosabb. Na mindegy, egy meccsel közelebb vagyunk a szezon végéhez.

FAF 2023.01.05. 09:25:15

"Ez egy szép győzelem" Na ez itt a baj, hogy az ő fejében ez egy szép győzelem...

delpi0823 2023.01.05. 09:25:59

@Rocky80: Eredmeny van most mar,jatek az nem nagyon,de azelott se eredmeny se jatek nem volt.Nem tudom mit vartak visszajovunk egy majd 2honapos szunet utan,tovabbra is tele vagyunk serulttel hogy sziporkazo lesz a jatek.Az az igazsag hogy nekunk ez a szunet nagyon nem jott jol,mert a jatek is kialakuloban volt.A lazio ellen kifejezetten jo footballt lathattunk mar es az inter elleni meccs se volt rossz.De azert az utobbi 7meccs 21ppnt 13-0as golarany az azert nem rossz.Amit en nem ertettem Maxtol hogy Keant miert nem kezdette,egesz jo formaba lendult a szunet elott es most is beallva egesz jol mozgott,neki sztem egyertelmuen a kezdoben lett volna a helye.

Rocky80 2023.01.05. 09:33:09

@venember83:

Kenny Rabiot meg Miretti Kean helyett eleve gyengítés a középpályán meg a csatársorban is. Cuad helyett is Soule játszott és Cuad se a legjobb már.

A szezonhoz meg ne így állj már hozzá, kaphatunk még örömet a csapattól jócskán! Azt hittem kipihented magad és száműzted a negatív gondolatokat... ;-)

Lanzafame 2023.01.05. 09:39:17

@Rocky80: ott van a kutya elásva szerintem, hogy sokan nem látunk koncepciót, 1,5 éve nem látszik, hogy milyen játékot akar Allegri játszatni. De lehet, hogy csak én nem látom, hogy honnan hova tartunk és mi az elképzelése arról, hogyan szeretnénk először újra dominálni otthon, majd a BL-ben.

Tényleg segíts, írd le kérlek, mi történik a pályán, mit akar Allegri játszani és miért?

Rocky80 2023.01.05. 09:54:11

@delpi0823: szerintem abban reménykedett, hogy ez a kezdő is lehozza ezt a meccset, ha meg esetleg nem, Kean nagyobb változást hozhat a padról beállva.

@Lanzafame: nem vagyok szakember, sem focihoz értő, nem tudom neked megmondani. Én csak egy szurkoló vagyok. :-)
Amúgy meg ha felépülnek a sérültek, lényegesen szebb dolgokat fogunk látni, ebben biztos vagyok. De akkor se kérdezd hogy pontosan mit! :D

Lanzafame 2023.01.05. 10:02:38

@Rocky80: OK, de egyébként leírtad, mi történik: pakoljuk fel a lehető legjobb kezdőt valamilyen formációban a pályára (már azokat, akik nem sérültek), aztán majd lesz valami. Majd bevéd az ellenfél egy szabadrúgást, majd kivédünk egy tizit, majd bemákolunk a végén egy gólt. Menjetek ki fiúk, legyetek nyugodtak és majd alakul.

Ez szerintem nem vezet sehova, ez max. akkor működik, ha tele vagy rutinos klasszisokkal, akik lehoznak egy meccset kb. maguktól. Ez történhetett az első érájában, most pedig szenved egy gyengébb garnitúrával, amit nem tud tuningolni.

FeriGjuve 2023.01.05. 10:09:09

@FAF: Mert 1-0ra győztünk,neki ez a kedvence.

Pavel1988 2023.01.05. 10:19:14

A győzelem nagyon szép, a 7 meccses sorozat meg egészen kiváló.
A probléma az, hogy ezeken a meccseken legalább 6 ponttal kevesebbet érdemelt volna a csapat és ez hosszútávon mindig vissza szokott ütni.
A Hellas, Inter, Lecce és Cremonese elleni meccsek mindegyike inkább x-es volt.
Lehet ez Allegrinek munkájának olyan mesteri része amit nem veszek észre (nem irónia).
Szerintem ha nem javul rohamosan a játék és tényleg csak a vak szerencsének köszönhettük ezeket a meccseket akkor jönni fognak az ezeket a meccseket kompenzáló vereségek.

Cuadrado meg nagyon kelleni fog a Napoli ellen, hiába nem Juve szint az öreg, Chiesa és Soule förtelmes dolgokat művel védekezésnél.

venember83 2023.01.05. 11:29:52

@Lanzafame: "1,5 éve nem látszik, hogy milyen játékot akar Allegri játszatni."

Szerintem látszik, egyértelműen. Kivárásra és védekezésre alapuló, "gyötörjünk be egy gólt" focit.

@Rocky80: a tegnapi meccs után a felhők is sírnak, s esővel mossák el a havat a tátrai pályákról.

Lanzafame 2023.01.05. 12:25:21

@venember83: "Kivárásra és védekezésre alapuló, "gyötörjünk be egy gólt" focit."

Naja, tehát úgy "játszunk", mint egy beszari kiesőjelölt. Innen nézve tényleg nem gond kiesni a BL-csoportból, és siker a dobogót ostromolni.

Nem azt mondom, hogy egy Ferrari van Allegri kezei között, ha a keretet nézzük (inkább egy Alfa Romeo lett belőle). De az biztos, hogy ezt a nem rossz autót úgy vezeti, mint egy Trabantot és erre még büszke is.

venember83 2023.01.05. 12:34:01

@Lanzafame: igen, ezért várom ennek a szezonnak is a végét. Még ha meg is ajándékoz a csapat ezzel-azzal, ahogy @Rocky80: írta.

Andras74 2023.01.05. 14:32:07

@venember83: a meccs éppen azt mutatta meg, hogy bármennyire jók a fiataljaink - aminek szívből örülök -, még nem minden meccset képesek eldönteni. Amíg fejlődnek, addig igenis Milikre és társaira hárul a győttes gól megszerzése. Rutin nélkül nem megy!

venember83 2023.01.05. 15:30:50

@Andras74: jelen konstellációban nem is várok tőlük sokat, a Juventusnál leépülni/visszalépni szokás, nem fejlődni.

Rocky80 2023.01.05. 15:53:52

@Lanzafame: ezt ugye nem gondoltad komolyan, hogy ezen a szinten egy ilyen edzőnek ennyiben merül ki a tudása. :-)
Ahogy azt sem, hogy az első ciklusában ennyiben merült volna ki a csapatra gyakorolt hatása.

@Pavel1988: volt ez már fordítva is, ez amúgy is kiegyenlítődik hosszú távon, nem érdemes foglalkozni vele. Szerintem meg pont most kapjuk vissza, de ez is nyilván nézőpont kérdése. :-)

Amúgy meg 7 meccs sorozatban kapott gól nélkül vakszerencse? Nem hiszem hogy ilyen szinten ennyire egyszerű lenne a foci. ;-)

@venember83: dehogy akar ő ilyet, csak a rendelkezésre álló játékosok ezt engedik. Szerintem!

Rocky80 2023.01.05. 15:56:30

@Andras74: egyetértek. Nyilván foglalkoztatni meg játszatni kell őket, de az ilyen "határeset" meccseket inkább az öregek rutinja fogja eldönteni. Ezért kell a fiatalok-öregek egészséges elegye.

venember83 2023.01.05. 16:03:48

@Rocky80: igen, igen, a Cremonese kerete hajszálnyival gyengébb volt szerencsére, így győzhetett a Juve.

Rocky80 2023.01.05. 16:56:29

@venember83: ha esetleg erősebb lett volna, akkor pótoljuk lelkesedéssel!

venember83 2023.01.05. 17:36:27

@Rocky80: Paredes besegített volna!

Lanzafame 2023.01.05. 17:39:29

@Rocky80: ha ennél több a tudása, akkor azt viszont nem nagyon tudja átadni a játékosoknak. Nem olyan rossz ez a keret, ahhoz képest, amennyit kihoz belőle.

venember83 2023.01.05. 18:06:51

@Lanzafame: nem tudja átadni, hisz a futball szerinte egyszerű, és egyben művészet is.

Rocky80 2023.01.05. 18:35:51

@Lanzafame: @venember83: én úgy emlékszem hogy jelen keret tagjaitól csak pozitív megnyilvánulásokat hallottam róla a nyilatkozataikban, de lehet rosszul emlékszem.
Mindenesetre ha a diákok érdektelenek, az nem a tanár hibája. :D

A viccet félretéve, meglehetősen erős a kontraszt az első ciklus és eközött, ennek ellenére szeretném azt hinni, hogy tőle független események miatt nem mutatta meg azt az arcát a csapat amit mindannyian szeretnénk látni.
A mutatott játék nem az én véleményem igazolja ugyan, viszont a rengeteg sérült, meg a vezetőség lemondása azt sugallja, hogy nem biztos hogy olyan háttér van ahol lehet nyugodtan dolgozni és kimagasló szakmai munkát végezni. De mondhatnám a részeg/táblarugdosó ex-alelnököt is.
De az is lehet hogy csak mentegetem mert nagyon szeretem az első időszaka miatt. Ez az én véleményem. Mindenesetre szerintem nagyon szép folytatása lesz a szezonnak majd meglátjátok!

Lanzafame 2023.01.05. 22:29:50

@Rocky80: legyen szép folytatás, egyetértek. Ez akkor jelent majd valódi előrelépést, ha a játékunk is (majdnem azt írtam, hogy feljavul) lesz, kialakul 1,5 év (4,5 év) után. Én abban hiszek, hogy egy kitalált koncepció mentén, építkezés útján kerülünk vissza a legjobb csapatok közé, nem ilyen passzív, ötlettelen szenvedéssel :) Na mindegy, már csak magamat ismételgetem, alig várom a szombatot.

Rocky80 2023.01.06. 08:18:17

@Lanzafame: értem és megértem az álláspontodat, én nem vagyok ilyen ínyenc; nekem ha jönnek a győzelmek az elég, ha meg tetszetős játék is van, az már csak hab a tortán! :D

Nyilván jobb lenne amúgy az általad vázolt úton - mert élvezetesebb lenne, de egy kis kurvaság minden szépasszonyba kell... :D Mert hogy visszakerülünk, az egészen biztos! Meggyőződésem amúgy, hogy ez a rengeteg sérülés az oka...

Amúgy mit gondolsz, a zárás előtti utolsó meccseinken sem volt játék? Gondolok itt a Lazio vagy az Inter meccsre pl.

Ne is mondd, én is úgy várom a szombati győzelmünket mint egy gyerek... Mondjuk én a vb-t is néztem meg élveztem. :-)

venember83 2023.01.06. 08:52:07

@Lanzafame: igen, köszönöm a megelőlegezett bizalmat, szombaton már visszatérek a mester meccsértékelőjével.

delpi0823 2023.01.06. 09:25:01

@Lanzafame: A transfermarkt szerint a Napoli,Inter,Milan kerete is dragabb mint a mienk.3 csapat kerete is erosebb elvileg mint a mienk,es 3ik helyen allunk a bajnoksagban.......Ezzel a kerettel a 4ben valo vegzes lehet az elvaras,es nem a scudetto,ezt be kell latnunk sajnos.Ezt a vezetoseg is latja,nem hiaba pletykaljak azt hogy Allegri valoszinuleg csak abban az esetben tavozna ha nem sikerulne a legjobb 4ben vegezni.

Gaben Smith 2023.01.06. 10:38:35

@delpi0823: hat elég sótlan játék lenne ez a foci ha a transfermarkt alapján lenne a valódi power-ranking. Az oldal a legközelebb áll a valósághoz ,de meg mindig elég távol tőle. Nem árcédulák futkosnak , rengeteg emberi tényező van ami felülír mindent sőt rengeteg valószínűtlenseg is. Pl azért nem szeretem amikor a magyar megmondó bloggerek, elemzők stb azt hiszik a foci csak a statisztikárol szól. Mondjuk arra is kiváncsi lennénk ha vissza néznénk mi valósult meg abból amit ok statisztikaztak nem hiszem hogy magas százalékban lenne sikeres elemzes.

Lanzafame 2023.01.06. 10:40:28

@Rocky80: szerintem kicsit elbeszélünk egymás mellett. Te azt mondod, hogy a csúnya győzelem is győzelem, ne finnyáskodjak, ha megvan a 3 pont. Nincs gond egy harcos győzelemmel természetesen.

Én azt mondom, hogy addig egy helyben toporgunk, amíg Allegri ki nem talál egy alapjátekot. Tehát legalább egy olyan alapot, amit egy jó edző betanít és amibe a játékosok kapaszkodnak. Ilyen van pl. Guardiolának, Kloppnak, Artetának, Conténak. Én ennek a nyomát sem látom évek óta, erre írom, hogy "csak menjetek ki, hátul legyünk stabilak, 1-2 helyzetünk pedig úgyis lesz, max. bevéd a kapus egy szabadrúgást". Tehát nem a láványos támadófocit hiányolom, hanem a tudatosságot. Ami pedig megvolt az 1. Allegrinél, 2018-ig biztosan.

Rocky80 2023.01.06. 11:22:56

@Lanzafame: nem, én azt mondom, hogy alapvetően nekem a győzelem is elég, de megértem azt is, aki szép játékot és több tudatosságot szeretne.

Csak húzzuk meg a határt az ócsárolásban meg a stílusban illetve a minősítgetésekben (ezt nem rád értem), mert az önmagában is nagy szó ha folyamatosan nyerünk pl., meg eleve a szeretett csapatunkról van szó.

Amúgy meg visszakérdezek: szerinted létezik olyan bármelyik szakmában, hogy az idő előrehaladtával egy mester kevesebbet tud? :-)

Lanzafame 2023.01.06. 12:37:54

@Rocky80: olyan szerintem létezik, hogy valaki valamiért megreked a szakmai fejlődésben és elmegy mellette a világ. Pl. Capello a 90-es években volt menő, a kétezres években a BL-ben már csak égett, aztán végleg kiszorult az elitből. Ez történik most Mourinhóval is.

Azt is el tudnám hinni, hogy defenzív, alkalmazkodó, bunkerfocival nem lehet már fenntarthatóan labdába rúgni a topfutballban. Néhány évenként becsúszhat így szerencsével 1-2 trófea, de az elithez ez kevés. Az elmúlt 1.5 szezon és főleg az idei ősz után nem hiszem, hogy Allegri lesz, aki visszajuttat minket a csúcs közelébe.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása