Allegri: „A bajnokság újrakezdésekor késznek kell lennünk”

allegri_massimiliano_sky_mikrofonnal_es_arsenal_cimerrel.jpgMassimiliano Allegri az Arsenal elleni 2-0 után beszélt a Sky Sport munkatársának, s ezt a nyilatkozatot t TuttoJuve foglalta össze.

„Először is két gondolat, egyik Siniša Mihajlović, a másik pedig Mario Sconcerti eltávozása nyomán. Jelenleg nemigen találom a megfelelő szavakat, ugyanakkor őszinte részvétemet szeretném kifejezni mindkét családnak.

A mai nehéz meccs volt, hiszen az ellenfél jó technikával rendelkező csapat, amelyik a Premier League-ben szerepel. Sok játékosunk lehetőséget kapott, és ez jó teszt volt számunkra. A védekezési fázis jól ment, de az elején szenvedtünk a támadásokkal, aztán belejöttünk, még ha nyilván jobban is teljesíthettünk volna. Nyerni mindig jó érzés, különösen ebben a stadionban.

Pogba és Chiesa? Chiesánál izomfáradtság jelentkezett, de ez természetes, hiszen egy ilyen sérülés után felvenni a tempót nem egyszerű, természetes, hogy jelentkeznek egyes problémák. Ma nem akartam vele semmilyen kockázatot vállalni, de elérhető lesz a 27-étől. Paul viszont edzésen még egy métert sem futott, szóval nem tudom, hogy miképpen és mikor fog visszatérni. Ez az igazság, ellenkező esetben csak sztorikat gyártunk olyan játékosról, aki egy métert nem futott még. Bonucci kiesése nem lesz hosszú, Cuadrado 27-én tér vissza, majd a Cremonese elleni meccs után lesz elérhető. De Sciglio is 27-e után lesz elérhető. Sajnáljuk, hogy nem számíthatunk Pogbára, és remélem, hogy minél hamarabb visszatér.

A vb-n szereplő játékosok? Danilo és Alex Sandro 27-én tér vissza a csapathoz, Rabiot és az argentin srácok kapnak pár plusz napot, hiszen most vasárnap lesz a döntő. Kostić jól dolgozott Torinóban, ahogy McKennie is. Milik holnap reggel kezdi az edzésmunkát, ma pedig visszatért Szczęsny. Lassan mind visszatérünk az edzésekhez, 10-15 nap pihenő nyomán nem esik nagyon vissza az erőnlét, ezért inkább pihenésre van szükség, nem a visszatérés felgyorsítására.

A csapat és a környezet? A felelősség változatlan, a sportot érintő aspektusok egyáltalán nem változtak, csak az edzésre és a meccsek megnyerésére kell koncentrálnunk. Az egyéb aspektusokkal a klub fog fogolalkozni, ahogyan mindig tette. A Juventus a világ egyik legjelentősebb klubja, 120 éves történelemmel, és további fejlődés áll előttünk. Folytatnunk kell a jó munkát, amit most is végzünk. Ma este a Juventus utánpótlásánál zajló jó munka bizonyítékát láttuk, sok fiatal kapott lehetőséget, volt egy 2005-ös születésű játékos is. Meg kell őket tanítani arra, hogy várják ki a lehetőséget, és közben segíteni kell a fejlődésüket.

Pszichológiai felkészítés a Juventust érintő események miatt? Abszolút nem indokolt. A sportügyi rész nem érintett az ügyben, és sajnáljuk, hogy az elnök úr már nincs velünk, különösen mivel vele nagyon jól megértettem magam. Most még több a felelősségünk, és ezért még nagyobb erőfeszítést kell tennünk az eredmények eléréséhez. Készen kell állnunk, amikor újrakezdődik a bajnokság. Ma este jó teszt volt, és megvolt a kockázata a rossz teljesítménynek: egy ilyen stadionban ilyen sok új játékossal a kockázat adott, de jól viselkedtek, és elégedett vagyok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4018004986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása