A vb-szünetben értékeli a klub Allegri munkásságát

allegri_massimiliano_oltonyben_aggodik.jpegA La Gazzetta dello Sport ma reggeli számában részletezte a Juventus vezetőségének az álláspontját. A cikk szerint Massimiliano Allegri állása sziklaszilárd jelenleg, helyzetét pedig majd a vb-szünetben fogják kiértékelni. Az edző számára a minimális elvárás jelenleg a továbbjutás legalább az EL-be, illetve a BL-helyek egyikének az elérése az év végén.

Andrea Agnelli megerősítette az edző helyzetét az izraeli vereség után, és a klub részéről megerősítették, hogy a Benfica elleni vereség sem változtatott a helyzetén, ugyanakkor a BL-ben való szereplésről lemaradás veszélye nagy horderővel bír. Amennyiben nem sikerülne jövőre a BL-ben játszani, ez mindenkit elsöpörhet, beleértve Massimiliano Allegrit is.

A klub és az edző által körvonalazott nyári játékosigazolások szinte mind negatív hatással bírtak, ráadásul a sérülések is túlságosan gyakoriak, és a számos izomsérülés beárnyékolja a felkészülési időszakot. Számos probléma miatt vonható felelősségre Massimiliano Allegri, beleértve a csapat gyenge fizikai állapotát, illetve egyes vitatható döntést, például Arkadiusz Milik három padoztatását, vagy éppen Federico Gatti kezdetését Daniele Rugani helyett egy kényes meccsen.

Massimiliano Allegri állása jelenleg nincs veszélyben, és a valósághoz legközelebbi forgatókönyv, hogy a válás legkorábban nyáron történhet meg, ha a minimális célt nem sikerül elérni, vagyis negyedik helynél rosszabb pozícióban zár a csapat. A livornói szakember előtt öt meccs áll a szünetig, és itt dől el az EL-szereplés.

Mindeközben érdemes a jövőbe tekinteni, az átigazolásokkal foglalkozó csapat is erősítésre vár, Federico Cherubini mellé érkezhet egy sportigazgató, erre pedig a legvalószínűbb befutó Cristiano Giuntoli. Emellett pedig szélesebb körű változások is történhetnek, beleértve a legfelsőbb vezetőséget is.

Az edző lehetséges utódját is keresi a vezetőség, a legkomolyabb javaslat Antonio Conte, aki továbbra sem újított a Tottenhammel, és 2023 nyarán szabadon távozhat. Az alternatívát Thomas Tuchel jelenti, illetve egy feltörekvő olasz mester, például Alessio Dionisi, aki már bizonyított a fiatalok felépítését illetően, és megfelelő ötletekkel rendelkezik, továbbá illeszkedik a Juventus stílusához.

A Sky Sport Italia viszonylag friss értesülés szerint a mai napon Andrea Agnelli megbeszélést tartott Massimiliano Allegri, Federico Cherubini és a szakmai stáb egyéb tagjainak a részvételével, továbbá az elnök a Juventus összes alkalmazottja előtt is beszédet mondott ma reggel Continassában. Az elnök a tőkenyereséget illető vizsgálatról tájékoztatta a klub alkalmazottait, s beszélt mindenkinek az egységes fellépés fontosságáról, miközben arról is biztosított mindenkit, hogy a klub mindig korrekten járt el műveletei során.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7917964326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisztianson 2022.10.27. 17:43:44

"... továbbá illeszkedik a Juventus stílusához."

Volt idő, mikor tudtam ez mit jelent. Most már nem vagyok ebben biztos. Vajon mire gondolt a költő? Milyen most a "Juventus stílus?"
Mert lehet pont azt nem kellene már követni akkor...

FeriGjuve 2022.10.27. 18:11:33

vagy éppen Federico Gatti kezdetését Daniele Rugani helyett egy kényes meccsen.

Ez miatt vonnám a legkevésbé felelősségre. :D

FeriGjuve 2022.10.27. 18:13:41

Rugónál mèg én is biztosabb pont lennék a falban. :DD

Gaben Smith 2022.10.27. 19:35:19

Hat elég sovány időket élhetünk ha egy ilyen ősz után nincs veszélyben az állása. Számomra ez teljesen felfoghatatlan valaki kérem szépen magyarázza el , hogy miből táplálkozik ez a bizalom fele? A lelépési pénzt ismerem de ezt nem tudom elfogadni érvnek.
Jövőre a bl indulás a cél akkor mire alapozzák , hogy meglesz látva az eddigieket? Ez számomra inkább sarlatan gondolat sem mint egy gazdasági társaság objektív döntése.
Egy valami maradt amire tudok gondolni az pedig hogy megvárják a VB kezdetét Allegri kirúgásával , mert akkor lesz idő a keretet meg ismernie és fazonra szabnia az új edzőnek. Zidane azt nyilatkozta nemsoka munkába áll ez lehet akar a Juve is.
Egyébként fehérgalléros bűnözők vezetik a klubbot újabban nyomozások és lehallgatások mennek a vezetőség tagjai irányába a nyomozó hatóság részéről.
Elvileg zsebbe fizettek CR -nek es másoknak , tobb szalon fut a történet a könyvelésében nem megjelenő pénzekről.
20 napja van a klubnak hogy tisztázza magát a vadak alól.
Picit light calciopoli 2-nek tűnik.
A lényeg , hogy tényleg jogos lenne egy vezetoseg váltás a centenáriumi évben mert annyi sebből vérzik már ez a házasság.

JeetTrader 2022.10.27. 20:09:01

Azért ez nagyon kemény h EL pozi a minimum elvárás....

Nem tudom hogyan de a BL indulást ha törik ha szakad meg kell csinálni! Szakadjon a hús, follyon a vér csusszanak masszanak de legyen meg! Nincs ovatoskodas minden meccsen győzelemre kell játszani! Nem stabil védekezésre mert olyat nem tud ez a csapat...nem mintha támadni tudna...de előre papíron legalább veszélyesebbek vagyunk.

A téli átigazolási időszakban is szükség lesz igazolni. Pénz nem tudom honnan lesz de valahonnan mindig előkerül...

Fájó és méltatlan időszak, de ugyanakkor minden sorozat véget ér egyszer...a rossz is...

venember83 2022.10.27. 20:10:56

@JeetTrader: EL a minimum az idei évben, nem évzárásra! Oda kötelező a 4. hely. Talán nem egyértelmű a cikkben.

ZED! 2022.10.27. 20:57:41

A Juventus az DP, Buffon, Marci, Chio, Davids, Trez, Nedved....ez már régóta nem az csapat valahogy...
Régóta keressük magunkat, főleg Allegrivel, talán ideje teljesen megújulni, ha már a logó is az..

JeetTrader 2022.10.27. 23:19:37

@venember83: aaa, értem. Tiszta sor. :)

Hát akkor kedves Team, hajtás van! ;) Tessenek teperni, miszter Maxi meg igyon a kávéra egy sört egy kis xanaxal, hátha befleshel valami Uber taktikát.

JuveMI 2022.10.28. 00:05:24

Ha a lelépési pénzt kifizették volna Allegrinek... és hoznak a helyére egy modern felfogású támadó taktikust... akkor egy jól megválasztott új edző visszahozta volna az elfecsérelt lóvét... pláne a mostani helyzethez képest, mivel nincs BL + Allegrit fizetni kell. Lehet, hogy könyvelési manipulációkkal sem kellene annyi kockázatot vállalni!?!
Ezt már buktuk....
2023 nyrán jöhet a Juve kötődésű csodaedző (Tudor?)... új stílus-fiatal Juventinok a pályán-szabad kéz... az a baj, hogy ettől a gondolattól a sz@r is vigyázban áll benned, Andrea!

supertrezi 2022.10.28. 09:39:53

"Az edző számára a minimális elvárás jelenleg a továbbjutás legalább az EL-be, illetve a BL-helyek egyikének az elérése az év végén."

Augusztus elején még: "Meg kell szereznünk a Scudettót!" :D

Az EL amúgy teljesen fölösleges. Megnyerni nem tudnánk, mert ott is egy rakás jobb csapat lesz nálunk, a hozzáállás pedig (ha lehet...) még siralmasabb lenne, mint a BL-meccsekhez.

Thuglife! 2022.10.28. 09:56:00

@supertrezi: A leghasznosabb amit tehet a klub jövője és a köv. edző szempontjából ha az EL-ben a fiatalokat játszatja.
Szerinted meg meri lépni?
nyilván nem.majd azok játszanak akik a nyáron elhagyják a klubot.Gondolom ilyenkor újra meg kell nevezni az EL-be játszatni kívánt játékosokat,mibe hogy Rabiot Paredes Bonucci Sandro félék lötyögnek majd tovább alázva a klubunkat.

venember83 2022.10.28. 10:41:28

@supertrezi: «Augusztus elején még: "Meg kell szereznünk a Scudettót!"»

Ugyanez volt 2021 nyarán is, aztán hamar kiderült, hogy esélytelen a dolog, majd a többi csapat balfaszkodása miatt felmerült ismét a lehetőség, de nyilván képtelen volt a Juve legyőzni az egyik végső esélyest, akkor éppen az Intert.

FAF 2022.10.28. 11:29:48

Ha ilyen alacsonyak az elvárások, akkor maradhatott volna mondjuk Pirlo is a 9 millió töredék részéért.
A fizetés növekedésével az elvárásoknak is növekedniük kellene.
Allegrit kellene bebetonozni nem a pozicióját.

venember83 2022.10.28. 12:51:38

Talán ide, de a Dühöngőbe is mehetne...

La Gazzetta dello Sport: Andrea Agnelli új ciklust akart indítani a klubnál, viszont másfél év elteltével a projekt nem kapott szárnyra, és a klubon belül az a meggyőződés, hogy nem Massimiliano Allegri a megfelelő személy erre a feladatra. A klubnál megoldásként Antonio Conte visszahívását javasolják, akivel a csapat visszatérhetne a scudettóért harcoló csapatok közé.

babo0410 2022.10.28. 17:52:02

@venember83: Reméljük Conte visszavezet minket oda, ahová valók vagyunk. Csak kérdés mennyire lesz jó, ha a BL-ben meg tovább fogunk bukdácsolni? A BL bevételek elmaradása nagy károkat okozna hosszú távon. És a presztízsveszteség se lenne kicsi, ha a vége még hosszabb ideig a csoport vagy a 16 között lenne. Olyan csapatot kell összerakni jövőre, amelyikkel végre a BL-ben is képes tisztesen helyt állni (gondolok arra, hogy nem a csoportban esünk ki, és akiknél esélyesebbek vagyunk a 16 között, azok ellen nem szenvedünk, a 8 között meg tisztes helytállással esünk ki). Nagyon kíváncsi leszek mi lesz. Az számomra biztos, hogy Allegri nem maradhat. Mondjuk Agnelli nem tudom hogy gondolta, hogy Allegrire bíz egy teljesen új projektet? Nem tartom rossz edzőnek, de csak akkor, ha nem neki kell felépítenie az egész projektet. És mintha a két év pihenő alatt lemaradt volna a futball változásairól. Képeznie kéne magát.

venember83 2022.10.28. 20:42:42

@babo0410: "Reméljük Conte visszavezet minket oda, ahová valók vagyunk"

S aztán váratlanul lelép a nyári felkészülés első napjaiban. Köszi, elég volt már az újramelegítésekből.

JeetTrader 2022.10.29. 09:36:26

@venember83: én csipem Contet és sztem ha ő nem tudna rendetb©®%szni akkor senki.

Ugyanakkor teljesen egyetértek azzal h folyton a régmúlt sikerembereit akarjuk visszahozni ahhoz h ismét előre lépjünk az elég kétséges. Ez nekem kilátástalanság maximális jele és a fogalmatlansag és gyávaság is eszembe jut még mint jelző...

Ha minden áron előre akarunk lépni akkor el kéne engedni pár görcsös szokást mint pl csak olasz edző üljön a padon, fiatalok mellőzése és valahogy a játékos megfigyeloket is upgradelni kellene.
Semmin nem tud Allegri változtatni, hiába kapta meg a bizalmat a rossz széria ellenére. Folyton azt hallani a médiában h csak nálunk lehet ilyen hanem penderitik ki az edzőt egy ilyen tehetetlenséget és szériát látva....persze ki jönne addig a helyére...vélhetően Montero....de ez már persze stop loss lenne és nehéz beismerni a vezetőségnek.

alexGicamo 2022.10.29. 15:40:44

Nincs pénz = Maxi king marad . Ez nem újdonság .
Daniele Rugani mennyivel jobb játékos , mint Federico Gatti ? Szerintem, semmivel sem jobb !

alexGicamo 2022.10.29. 15:44:55

@ZED!: Úgy van ! Én sem mondhattam volna pontosabban ! :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása