Allegri: "Meg kell legyen bennünk az erő az újrakezdéshez"

allegri_massimiliano_milan_ellen_2.jpgA Juventus gyenge, passzív és szinte minden elképzelést nélkülöző játékkal lépett pályára a címvédő otthonában, s így a mérkőzés az AC Milan magabiztos, megérdemelt 2:0-ás győzelmével zárult.

"Nagyon keveset mondhatok a mai meccs után. Hosszú hullámvölgyben vagyunk, s azt hittem, hogy magunk mögött hagytuk a negatív periódust. Ma este visszaestünk. Az első 25 percben jól játszottunk, utána nem dolgoztunk ki több helyzetet. Elhibáztuk technikailag, s ha ez megtörténik, akkor normális, hogy utána megfizetünk érte." - mondta Massimiliano Allegri a demoralizáló vereséget követően.

"Ez pszichológiai kérdés is számunkra, s jelenleg nem egyszerű, sok vereséget szenvedtünk, s mikor ilyen egymás elleni mérkőzéseket játszol, jó pszichológiai állapotban kell pályára lépned. Egy technikai hibából kaptunk gólt, majd a második félidőben ugyanez történt, s természetes, hogy összeomlunk, ha a dolgok így alakulnak. Nyugodtnak kell maradnunk, s meg kell legyen bennünk az erő az újrakezdéshez. Kedden a Maccabi ellen játszunk, s kötelező győzelmet aratnunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6217949944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ACE12 2022.10.08. 23:13:22

Ha a vezetőség a szerződésed hosszabbításáról tárgyal veled, légyszi iktassátok ki a meccs utáni sajtónyilatkozataid kötelezettségét, mert hova tovább egyre nagyobb böszmeségeket beszélsz....

Zsltrk977 2022.10.08. 23:17:41

„Egy technikai hibából kaptunk gólt, majd a második félidőben ugyanez történt, s természetes, hogy összeomlunk, ha a dolgok így alakulnak.” - aki képes ezt nyilatkozni annak semmi keresnivalója Juve kispadján. Allegri out!!!

SuperTrezi 2022.10.08. 23:21:49

Mester, ebből a gödörből veled már nem jövünk ki. A mai meccs után szerintem kuka ez a szezon (is). És nem úgy kuka, mint az előző, merthogy idén itt se BL-továbbjutás nem lesz, se pedig BL-hely a bajnokságban. Nem is gödör ez, hanem Mariana-árok. A Del Neri-Zaccheroni-féle Juventus se volt hitványabb ennél a jelenlegi eső-kelő brigádnál.

JuveMI 2022.10.08. 23:35:35

Hellyel-közzel láthattam az első félidőt... volt egy megállapításom kb. a 35. perc körül, valahogy így szólt: "na menjetek a f@-ba... mi ez a hátrapasszolgatás, már megint... mindjá' sz...punk vagy kettőt, b@ssz....tok meg!" ... bejött!
Technikai hibákról beszél a Mister... ordenáré taktikai és csapat-felkészítési hibák közepette!
Kedden majd megverjük a júdeai Fradit... akkor kicsit "tisztul a kép"... majd hétvégén megyünk vissza a valóságba...
MEDDIG AKARJA MÉG EZT A VEZETŐSÉG????

Tony. 2022.10.08. 23:39:35

Nincs senki, aki a védelem és a támadók között hidat képezne. Di Maria nélkül lassan egyáltalán nem tudunk focizni, de önmagában ő sem lesz elég. Valahogy folyamatos játékra kell bírni Pogbával együtt, addig csak ez a szenvedés lesz. Mondjuk a fizikai és mentális szétesést a hiányuk nem magyarázza.

Shaky79 2022.10.09. 00:08:48

@Tony.: Te tényleg a játékosokban keresed a hibát???! Ezek után amit hétről hétre nyújt egy olyan csapat amit az edzője kérései alapján igazoltak és raktak össze??? Amióta itt van neki igazoltuk! Vlaho, Milik, Di Maria, Bremer, Kostic, Paredes, (Pogba)! Lassan többet költenek a csapatra mint az arabok és itt tartunk! Ezt a kóklert el kell zavarni valami rivális csapathoz, hogy ott rombolja a focit, mondjuk a realba, de sajnálom hogy annak idején nem vitték oda, a pics.....

Attilio79 2022.10.09. 00:35:46

Attól, hogy "barna urat" felöltöztetjük ünnepi ruhába és aranytálcán próbáljuk árulni, az még az marad...
Nagyon szép köntösök vannak, fiatalítás, csapatépítés, next generation, meg kitalálhatunk megannyi, hangzatos projekt nevet ráadásnak, azonban ezeknek működniük kellene már pár évtizede név nélkül is. A Juventus Olaszország rekordbajnoka, ezzel szemben vergődni látni a csapatot elég demoralizáló, az még szomorúbb, hogy akinek kezében van a lehetőség a változtatásra, az nem tesz semmit. Remélem mindenki megbukik és eltakarodik, köszönjük a sok bajnoki címet, de most kezd ellenfél lenni a bajnokságban, a gazdasági előnyt, pedig nem tudták tartani, Covid ide vagy oda. Engem, szurkolót nem érdekel a Szuperliga, az Uefa vagy a Figc bírói hátráltatása, mert, bár minimum 2 ízben estünk ki a BL-ből hibás, megkérdőjelezhető ítélettel, a pályán nem tudtuk felülmúlni az adott ellenfelet.
A pálya szélén álló jelenlegi vakló, akinek még saját segédjei is vannak, már több mérkőzése az eget kémleli a meccs alatt, hiszen fél, hogy egy aszteroida eltalálja kopaszodó búbját, ezért nem tud időben cserélni. Az edzéseken pedig angolul tanítja játékosainak a "Hogyan lassítsuk a játékot" (írta Galleone) c. kézikönyvből a vertikális hátrapasszolásokat a középpályásoknak. Motiválni saját magát sem tudja, a lánya tandíjára sajnálja a pénzt, úgy véli, 30 felett kezdődik az élet, a fiatalokban nem bízik. Erőnléti, futóedzéseket és fegyelmet nem tart, nem követel a játékosaitól.
Formán kívüli, túlfizetett játékosok rohangálnak a pályán, feladatkörükről halvány fogalom nélkül, kb. 30 percig, mert erőnlétileg addig bírják. Lassítják a játékot, mert nincs kondi, elromlott a súlyzó, a bicikliről ellopták a váltót és a láncot vagy egyéb tárgyi eszköz hiánya miatt, amit a rekordbajnok nem tudott beszerezni. Nem volt csíkozás a futópályán és nem tudtak körbeszaladni az új pályákon.
Ezzel szemben a Milan játékosa, 1 az 1ben megveri 1 méter hátrányból, labdavezetéssel a mi játékosunkat, aki még a bőrét is félti és becsúszni sem képes.
A hierarchia szerinti mondandóm végére értem, sajnos nem tértem ki Landuccira, Padoinra, de róluk kevesebbet is tudok.
A spirito meghalt, zsoldosok világát éljük.

Wizzurah 2022.10.09. 00:40:49

Nézzük a jó oldalát. Napoli meg Atalanta lejátsza a meccsét, akkor pontban közelebb leszünk a kiesőhöz, mint az első helyezetthez, de szerintem kiesési gondjaink nem lesznek a szezon során. Az edző magabiztos. Keményen, lehajtott fejjel dolgoznak tovább hála égnek, a J brand építése folyamatban, a pad nem inog, mindenki bízik mindenkiben, az eredmények nem jönnek, a játék szar, fizikailag, technikailag kuka mindenki, viszont az egymás iránti bizalom megvan. Igazából ez szerintem fontos és nem olyan rossz.

Csak Csucsu 2022.10.09. 06:38:43

@Wizzurah: Nyugi a Maccabi ellen egy új szezon fog kezdődni. Pláne ha nem lesz meg a 3 pont :D

venember83 2022.10.09. 07:02:13

Újrakezdés? Már megint? Nem 3 meccse volt a legutóbbi újrakezdés?

venember83 2022.10.09. 07:10:33

@Tony.: érdekes, hogy más, jelentősen kusebb csapatoknak sikerül játszani a focit Pogba és Di María kaliberű játékosok nélkül is.

Kukszi 2022.10.09. 07:16:21

@venember83: teljesen egyetértek ezzel!
Itt nincs mese, új impulzus kell,
A keretet nem lehet lecserélni így nincs más hátra az karmestert kell.
Conte lenne nekem az álom, (de csak következő szezontól)

Direct_01 2022.10.09. 07:18:59

Folyamatosan csak a kifogások!

Csak Csucsu 2022.10.09. 07:31:29

@venember83: Érdekes statisztikai adat még a kedély forszírozásra, hogy amíg a Milannal majdnem fele annyit volt a labda mégis kétszer annyit lőtt kapura :D
Rohadt érdekes hogy megint 25 percet bírtunk mint az előző értelmes csapat a Benfica ellen, akkor Milik tette szóvá hogy az lehetetlen hogy 30 percet bírunk és mégis

Juventina7 2022.10.09. 08:25:34

Schira szerint a vb-ig biztosan marad Allegri.
Az, hogy október közepére a csapat úgymond kiszáll a versenyből, elsődlegesen az edző hibája. A nyilatkozatai most már nagyon kínosak, izzadtságszagúak. A milánnál is voltak hiányzók, mégis van karaktere, identitása annak a csapatnak. Nekünk nem tudom mink van…
Régebben, ha nem is volt szép játék, legalább jöttek az eredmények. Viszont ezt a mostani ámokfutást már nincs kedvem nézni. Kell egy új edző, Allegrivel nem hiszek a megújulásban (a játékosok sem). (Mindamellett a kókler játékosoktól pedig meg kell válni.)
Egy pár hete is írtam, nekem erre a posztra Tudor lenne a kívánságom, biztosan őt hoznám vissza építkezni. Viszont mivel jól áll a bajnokságban a Marseille-jel, lehet csak nyáron lenne mozdítható.
Illetve amit sejteni lehet: ha nem küldik el most Allegrit, vélhetően tényleg amiatt van, mert nincs pénz kifizetni.

Gaben Smith 2022.10.09. 09:19:50

@Attilio79: Szivembol szóltál.most elköszönök majd jövök amit meglátok egy cikket Allegri kirugasarol. Addig is kitartást mindenkinek! Sajnos már mi is ugyanazt csináljuk mint Allegri minden meccs után leírjuk h nem jó, persze mi kinunkban :/

Wizzurah 2022.10.09. 09:26:32

Most akkor ezek után még mindig inkább a csapatért szurkoljon az ember, vagy inkább már tényleg az ellenfélnek, hogy kirúgják ezt a rágcsálót? Nehéz kérdés. Az egyiket a szívem, a másikat az eszem súgja. Azért, mert a kedvenc csapata valakinek épp válságot él át az egy dolog, attól még szurkol nekik az ember. Nem is a csapat ellen szólna ez. A másik baj, legalábbis nekem, hogy már az alapból ellenszenves volt, hogy a címert lecseréltük egy semmit mondó, semmi értéket se múltat, szóval abszolút semmit nem mutató dupla J betűre, amit egy 5 éves kislány művészeti érzékével ér fel. Azóta is szar minden, mert rossz döntést hozhat a vezetés, mellette hozott és hoz jókat is, a csapat szerintem akkor sem rossz nevekből áll. Emlékszem Agnelli (de lehet Elkan volt) játszotta az eszét, hogy a Juventus mögött álló cégcsoport vagyonának 2%-a az inter. Szóval tényleg attól félnének, hogy 24 milliót kéne fizetni a patkányfejűnek? Nem durran el az agyuk már annyira, hogy b@sszátok meg, belepumpálok ebbe a szarba 1 milliárd eurót aztán cumizzatok le. Abszolút rászarnak az egészre, hogy a saját stadion húha, aztán kb. üresen kong lassan. Azóta is majdhogynem szar minden. Az új logó meg mióta eljöttünk a delle alpiból.

Pilsnerurquell 2022.10.09. 10:11:30

Jobb már nem lesz ez a szezon. Di Maria is maximum bele fog ebbe szürkülni meg Chiesa. Kikkel pörgessék fel a játékot? Mirettivel, Locatellivel, Rabiot-al?
Olyan lassúak h nagyanyám 200at ver rájuk 100on.

Még ha lenne egy olyan zsugás mint aki a Milán második gólját verte... De nincs.

Középcsapat lett a Juve. Ideje megbarátkozni a gondolattal. Nem azért mert kikapnak a címvédőtől, hanem amilyen "játékkal".

Pilsnerurquell 2022.10.09. 10:14:04

Ja, Vlaho el fog igazolni előbb v utóbb. De Light se látta a koncepciót.

Csak Csucsu 2022.10.09. 10:16:48

@Wizzurah: Igazad van ez egy skizofrén helyzet annak aki nem Allegrivel képzeli el a jövőt. Manapság egyre többen vagyunk..
Nem teljes mértékben az edző elküldése a probléma egyszer talán Arrivabene böfögte be hogy az újra nincs pénz meg az elképzeléseibe talán

De volt 1-2 hete egy kacsa vagy mi hogy megjelent Elkann virított egy kis lóvét és jön vissza Conte … nekem tetszik Conte stílusában hogy fizikailag bedarálni az ellent még akkor is ha sokszor épp nem jókor jön ki a fizikai regeneráció.. de fizikálisan biztos többet hoz ki a csapatból. Nekünk egy ilyen kéne
Aztán ha jön Tudor már elégedett lennék én is vagy egy Gasperinivel… ott is valahogy állandóan cserlélődik a csapat alatt de majdnem ugyanazt hozzák.. eladtak már 30 embert de még mindig bő a keret

Pilsnerurquell 2022.10.09. 10:18:16

Nem baj ha hullámvölgy van, minden csapatnál előfordul.
De a Juvénál nem erről van szó. Ki lehet kapni, ez benne van.

DE konkrét kilátástalanság van és nincs játék már egy jóideje. Nagy a baj.

alexGicamo 2022.10.09. 11:00:59

@Attilio79: Ezt aztán jól kifejtetted !

peti78 2022.10.09. 12:33:50

Valjuk be őszintén az utobbi 11 évben serie a győztes csapatot conte és pioli épített csupán

Juventina7 2022.10.09. 12:40:21

Ezt csak emlékeztetőül belinkelem ide, a teljesítményt, hozzáállást látva ez is elgondolkodtató:
twitter.com/juve_canal/status/1579017125900918786?s=46&t=xszfUZxoIw91qdf_hJhYLg

babo0410 2022.10.09. 12:58:40

Technikai hibák? Rossz pszichológiai állapot? Akkor megkérdezhetem mi a francot csinálsz te edzésen? Tudom, mert több helyen olvastam, szinte csak taktikai edzés van, ennek ellenéte tegnap azt se nagyon fedeztem fel. Allegrinek önként kéne lemondania. Ilyen nyilatkozat után én kivágnám a francba.

babo0410 2022.10.09. 13:01:37

@Csak Csucsu: Ha ott nem lesz 3 pont, remélem azonnsl kib.sszák.

alexGicamo 2022.10.09. 13:36:14

Tehet egy szívességet, újrakezdheti máshol !

2022.10.09. 13:40:03

@Wizzurah: Én évek óta ezt mondom. Ez a rohadmányos logó bajt hozott a fejünkre. Azóta indultunk meg a lejtőn. A büdös életben nem fogok ilyen J betűs Juve cuccot venni.

insieme 2022.10.09. 15:18:13

Csapatot építeni,,ehhez idő kell,,,
Klopp mikorra lett Top
Arteta 3 éve épít,,kb most van Top

Lanzafame 2022.10.09. 15:58:02

Nagyon unalmasak már ezek a mellébeszélések. Nem tudsz csapatot építeni sem taktikailag, sem erőnlétileg, sem mentálisan. Minden fronton kudarcot vallottál és most ledöntöd a szobrod maradékát is azzal, hogy kapzsi, gerinctelen módon kapaszkodsz a székedbe, miközben a neked állítólag fontos klub évtizedes válságba zuhan éppen.

Csak Csucsu 2022.10.09. 16:00:11

@insieme: Spalletti a Napolival azt mondja erre fogd meg a söröm… csak Insignet Mertenst, fabian ruizt és Koulibalyt kellett pótolni… közben a nagy összeszokásban kivégezték a Liverpoolt és a bajnokság elején vannak..

venember83 2022.10.09. 16:09:52

Biztos égő 1 szezon és 3 éles hónap után kirúgni a 4 éves szerződéssel rendelkező edzőt. Akit kimagasló bérrel csalogatott vissza a Juve. Miután 2 évig nem talált magának megfelelő klubot. Mindegy folytatódjon a lejtmenet, kedden a Maccabi ellen ismét újra lehet mindent kezdeni, a futball számtalan lehetőséget ad erre, mint megtudtuk.

insieme 2022.10.09. 16:56:06

@Csak Csucsu: részben igazad van,,de Spaletti eddig nem épített hosszú távon semmit/eredmény/
tavaszra mindenütt kivégezte a csapatot,,,pontosan ezért említettem a 2 példát, csatolom
Simeone t, aki szintén nem rossz
A múltban ami kicsit más, volt Wenger,Ferguson
Klopp azért jó példa, mert másutt is képes volt építeni.

Szabiba 2022.10.09. 16:59:24

Nem tudom elképzelni és elhinni hogy ezt a dumát még vakaki elhiszi,legyen az szurkolò vagy vezető!kínszenvedés nézni az egész játékot..teljesen középszerű..ha kiesünk a bl-ből is akkor novemberre vége lesz ennek a szezonnak,számomra ez elfogadhatatlan..Ha Allegri tisztelné a klubbot akkor közös megegyezéssel feállna és hagyna esélyt másoknak mert vele az utòbbi másfél év azt bizonyitja hogy esélytelen...SAJNOS

2022.10.09. 17:13:58

@insieme: Csak Kloppnál és Artetánál látszott, hogy fejlődik a csapat. És azok az igazolások, akiket ők kértek, rendre beváltak. Allegri már majdnem 1,5 éve itt van, és rosszabbak az eredmények, mint amikor átvette a csapatot. Tulajdonképpen 1 igazolás sem vált be nála, mindenki rosszabbul játszik, mint az előző klubjában. És minél tovább vannak ebben a csapatban, annál inkább romlik a teljesítményük.

NCSMCS628 2022.10.09. 17:38:03

@Juventina7: De ha nincs BL továbbjutás (esély van,csak nem sok) ill. legalább 4.hely akkor már az nagyobb veszteség!Bár nem értem-vagy mégis-,hogyan van,hogy egy Inter,Milan,Napoli,Atalanta évekig nincs BL-ben és jó csapatként "működnek"...

JeetTrader 2022.10.09. 19:17:55

Nem tudom nézte e valaki de én hatterzajnak bekapcsoltam az Udinese - Atalanta meccset. 0 - 2 ről X re hozta a meccset az Udine! Hajtottak tepertek csúsztak másztak. Pláne az első góljuk után.
Kb kötelező jelleggel megnezetnem mindenkivel h lássák mi a hozzáállás. Igazából elképesztő h nem lehet azt mondani, hogy drága aranygyerekeim! Ha nincs foci, nincs fizu...lenne mindjárt teperes...

ZED! 2022.10.09. 19:46:32

Én már első érájában is utáltam, nem mondom volt szerencsés időszaka, volt, hogy jókor nyúlt bele a meccsbe, ezt nem vitatom, de ennyit tudok felhozni pozitívumként. A szememben soha nem volt top edző és nem is lesz...
Legboldogabb lennék, ha elhúzna!

Apuleius 2022.10.09. 19:47:07

@JeetTrader: Ezt az élményt én is átéltem. Az utolsó 20 percre kapcsoltam oda, s mintha egy másik sportág lett volna, mint amit Allegri Juventusa művel.

Gaben Smith 2022.10.09. 20:01:43

@venember83: van remény! Momblano szerint a meccs után a management behívta a jogi osztályt ami ritka eset. Valószínű a szerződés felbontásának költsége illetve egyeb kiskapuk megtalálása volt a téma.

"After the Milan match yesterday, the Juventus management summoned the club's legal department, and this is a rare occurrence."

venember83 2022.10.09. 20:31:20

@Gaben Smith: igen, most élesedett a cikk újságírói értesülésekkel, pletykákkal.

Primo Dimarzio 2022.10.09. 21:57:21

@Pjanista: szerintem ez nem igaz ,hogy elmennek és jól játszanának a játékosaink.bekur mondjuk stabil kezdő lezz a spurs be kulu bench ,mondjuk ő is bevállt de a vörös egyest nem sajnálom.Farturt azthiszem egyik meccsen becserélték , azon kívül semmi, zakariás pályára sem lépett még a cselszkibe cr hugyfos deligt küzd a helyéért.Szerintem a torinoi légkör és hype az ami megmérgezi ezeket a játékosoka és elszáll az agyuk , rossz értelembe és még erre talán az is rá tesz ,hogy a mister pszchiologusnak is képzeli magát, pedig nagyon látszik ,h akik jelenleg a keretben vannak valami borzaszto mentális betegségekkel küzdhetnek.Olyan szarul és enerváltan játszani a csapatot mint a milan elleni második félidőben még talán sose láttam, abszolút mélypont ,de inkább az egész meccs.Fiorentina ellenivel vetekszik.Sajnos úgy tűnik allegrire nem hallgatnak a kátékosok és nem is hajtanak érte.Lehet mennie kéne ,derby után már én is ezt mondom.Nem akkora világverő eggyüttes ez a milan ,hogy ennyire csúnyán felmossanak velünk.Gyász.

2022.10.09. 22:23:15

@Rupert28: Az szerintem sem igaz, hogy aki elmegy tőlünk, az jobban teljesít mint itt. Kb. csak Kulusevski esetében igaz ez. De aki hozzánk igazol, az pár hónap után elfelejt focizni. Vlahovic egy labdát sem tud megtartani, Locatelli helyezkedni is elfelejtett, McKennie azt sem tudja hol van, stb. Pedig mindegyik jobban indult nálunk, az előző csapataikban meg fényévekkel jobbak voltak. Kíváncsi vagyok, hogy Milik és Bremer mikor kezdenek lejtmenetbe.

ZED! 2022.10.10. 10:05:41

@Pjanista: Én Allegri helyében örökre visszavonulnék, saját magát égeti, de nem gyengén, ebből látszik, hogy alkalmatlan csapat építésre, nem is értettem a döntést a vezetőség részéről, hiszen látszott, hogy Allegri első érájában a játékosok cserélődésével nem tudott mit kezdeni, nem tud beépíteni sem egy meglevő rendszerbe, nemhogy egy egész csapat gerincét alkosson...

Mindegy a legnagyobb hibás, aki visszahívta, biztonsági játékra játszva, most pedig jól be szopta az egész csapat..

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása