Allegri: „A klub ragaszkodik a fiatalokhoz, és játszatni akarja őket”

allegri_massimiliano_magyaraz_bajnoki_elott_allianz_melegitoben.JPGSzombaton a Fiorentina ellen lép pályára a Juventus Firenzében, és bár Ángel Di Maria visszatért, továbbra is vannak sérültek, jövő héten a PSG ellen játszik a Juve, így a mester nehéz meccsre számít.

„A Fiorentina-Juve mindig nehéz mérkőzés, lépésről lépésre kell haladnunk, a fontos az, hogy jó eredményt szerezzünk.” - mondta a mester a meccset megelőző sajtótájékoztatón.

„Tudjuk, hogy sose egyszerű Firenzében futballozni, de fontos lesz pontokat szerezni, mivel így folytonosságot adhatunk a szerdai győzelemnek. Úgy a védekező, mint a támadó fázisban szilárdabbnak kell lennünk.

Adrien Rabiot és Wojciech Szczęsny kihagyja a meccset, Adriennek van egy csúnya zúzódása a combján, míg Wojciechnek súlyos bokaficama volt, szerencsére azonban a töréseket és az izületek jelentős sérülését kizárták a vizsgálatok. Ángel Di Maria még nincs csúcsformában, 45-60 percet bír, de bevethető.

Még nem döntöttem a kezdőcsapat tekintetében. Talán a sajtó hamarabb megtudja, mint én… Leonardo Bonucci tegnap a csapattal edzett, és dönteni fogok, hogy holnap vagy a Paris Saint-Germain ellen küldöm majd pályára.

Az átigazolási szezon elején közös célt tűztünk ki: a fiatalokat a csapatban tartjuk, és játékperceket kínálunk nekik. Fabio Miretti már bizonyított tétmeccsen, és örülök Nicolo Fagioli maradásának is, rajtuk kívül pedig ott van még Federico Gatti és Moise Kean, aki jól dolgozik edzésen, és nyugodt a jövő tekintetében.

Leandro Paredes nagyon lelkesen érkezett, ő fontos játékos, aki emeli a középpálya minőségének a szintjét, ahol olyan futballisták vannak, mint Manuel Locatelli, Nicolò Fagioli és Fabio Miretti. A klub célja volt, hogy megtartsa a fiatalokat, és nem csak a létszám miatt, hanem azért is, mert játékra készek.

Várjuk Paul Pogba visszatérését, mindaddig adottak eltérő jellemzőkkel rendelkező futballisták, mint Adrien Rabiot és Weston McKennie. Elég vegyes keretet hoztunk össze, hogy a különböző típusú játékosok megfelelő elegye álljon rendelkezésre.

Denis Zakaria előtt volt ez a lehetőség, úgy érezte, hogy itt nem játszik eleget, és ezért nagyon lelkesen igent mondott a lehetőségre. Arthurnak a legjobbakat kívánom, mindkét játékost kedvelem, mindketten kiváló futballisták. Mi döntöttünk, és ők is elégedettek, ezért a lehetőséghez képest a lehető legjobban alakítottuk ki a keretünket.

Úgy gondolom, hogy továbbra is a Milan és az Inter a bajnokság legnagyobb esélyese. Mi a helyzet velünk? A tény változatlan, hogy Paul Pogba és Federico Chiesa még egy ideig nem játszhat, tudjuk, hogy mindig adódnak előre nem látható események, amelyek megváltoztathatnak dolgokat, szóval jelenleg nehéz kijelenteni, melyik a bajnokság legerősebb kerete. Úgy gondolom, hogy a következő meccsekre kell koncentrálnunk, aztán a szezon kimenetelével majd az év végén foglalkozzunk.”

Paulo Dybala igencsak jól kezdett a Románál, talán hibázott a klub az elengedésével?

„Nem, amikor döntés születik, a klubnak biztosnak kell lennie a döntésben.”

A firenzei meccs kapcsán felmerült, hogy a mester pihentethetné a csapat szerb csatárát, egyrészt a PSG elleni meccs miatt, másrészt a várhatóan kellemetlen fogadtatás miatt.

„Pihentessem Dušan Vlahovićot a BL-meccs előtt? Ez nem rossz ötlet, megfontolom…”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5917922523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zamboni nem egy tészta 2022.09.02. 18:13:57

Ha mindenki egeszeges akkor már csak Allegri tudna elrontani

babo0410 2022.09.02. 18:56:00

Hogy ennyire kiemelte a fiatalokat, az tetszik. Remélem Miretti és Fagioli valóban sok lehetőséghez fognak jutni.

Thuglife! 2022.09.02. 19:08:03

A klub ragaszkodik a fiatalokhoz.nem Allegri.

Rocky80 2022.09.02. 22:18:36

@Thuglife!: nem úgy volt hogy nem Allegrizel? ;-)

Shyr Kahn 2022.09.02. 22:35:36

Az interju nagy resze rendben van. Sajnalom Zakaria-t, mert en kedveltem a jatekstilusat es sztem illett hozzank, de ha mennie kellett, hat mennie kellett.

„Nem, amikor döntés születik, a klubnak biztosnak kell lennie a döntésben.” - Szoval a klub profeta es jovobelato.

Egy biztos. Itt sokat volt serult es ezidaig a Roma-nal vegigtolta a felkeszulest es elso merkozeseket (az elozo Monza elleni meccsen nagyon szepen jatszott 2 szep golt guritva... az elosnel lefutotta a vedojet, ami itt nala ritkasagszamba ment). Amennyiben pedig nem serul el... egeszen mas kepet festhet magarol, szoval en nem vagyok benne biztos, hogy jo dontes szuletett, de ez mar a mult. Csupan, ha mar a poszt kitert ra, nem tudtam megallni, hogy ne kossek bele ebbe az idetlen kijelentesbe, ami a klubot tevedhetetlennek allitja be. Tartok tole, hogy Allegri nem fert ossze Dybala-val.

MdewC 2022.09.03. 01:35:21

@Shyr Kahn: kolléga ezt sztem ideje elengedni és új kedvencet keresni. ;)

Shyr Kahn 2022.09.03. 02:41:33

@MdewC: Mar elengedtem, de az ujsagirok nem akarjak. Valoszinu azert nem, mert ki akarnak csikarni egy olyan valaszt, ami nem hasonlit a mostanihoz.

venember83 2022.09.03. 07:03:09

@Shyr Kahn: szerintem csak annyit mond, hogy a klub biztos volt a döntésében, s most már kár ezzel foglalkozni, nincs értelme felhozni a kérdést, hogy nem gondolták-e meg magukat a vezetők.

Dybala továbblépett, szerencsére jól teljesít, sok sikert neki. Pl. a minap Klopp csodálatosakat mondott Arthurról, most azzal kellene foglalkoznunk? Nem hiszem. Arthur a Poolnál van, majd ha lehet tudni, hogy kivásárolják vagy visszatér, írok róla. Mindaddig viszont nem látom értelmét, hogy egy másik klubnál futballozó játékossal foglalkozzak.

Shyr Kahn 2022.09.03. 07:39:25

@venember83: Ertem en, de amig az ujsagirok foglalkoznak egy jatekossal es megjelenik a blog posztjaiban is, addig nehez nem megakadni az ilyesfajta ferditett valaszokon. Egyebkent Allegri sztem pontosan tudta miert kapta meg ezt a kerdest es valoszinuleg egy olyan valaszt akart adni, amivel letori az ujsagirok kedvet a tovabbi kerdesekre Dybala-val kapcsolatban. En a helyeben azt valaszoltam volna a kerdesre, hogy "Dybala nagyszeru jatekosa volt a klubnak, de mar a multat kepviseli es felesleges a HA-val foglalkozni, mert mar nem jatszik itt." Az a valasz, amit adott hazugsag, mert nem tudsz 100%-ban bizonyos lenni egy ilyen jatekos eseteben, hogy jol dontottel-e vagy sem.

MdewC 2022.09.03. 10:42:11

@Shyr Kahn: nekem egyelőre nem úgy tűnik, de jóvan. :)

Thuglife! 2022.09.03. 17:02:52

@Rocky80: de úgy volt ...de sodor az ár....

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása