Vlahović: „Idén kötelező mindenhol bizonyítani”

vlahovic_dusan_di_mariaval_edzesen.jpgDušan Vlahović a minap lényegében az összes jelentős sportnapilapnak nyilatkozott, s beszélt a Juventus pár hét múlva kezdődő következő szezonjáról, amelyben célja 30 gólt szerezni.

„Azt olvastam, hogy az elmúlt 10-12 évben a gólkirály csapata soha nem nyerte meg a scudettót, de mindig van egy első alkalom, nem? A csapat célkitűzései felülírják a személyes célkitűzéseket, és fontosabb a győzelem a Juventus szempontjából, de ha sikerül 30 gólt szereznem, és ezzel Olaszország bajnokcsapata leszünk, ezzel kiegyezek.

Nem volt nehéz választás igent mondani a Juve hívására, mivel a Juve dicső klub, a klub alapelvei nagyon közel állnak az én munkamorálomhoz, harcosságomhoz és állhatatosságomhoz, én is a végsőkig hiszek a cél elérésében, akkor is, ha minden elveszettnek tűnik, és a klubnál is hasonló megközelítés tapasztalható. Mindannyian tudjuk, mit jelent a Juventus Olaszországban, számomra öröm és megtiszteltetés ennek a meznek a viselése.

Paul Pogba szeret beceneveket adni az embereknek, és ezzel semmi gondom, ha neki így tetszik. Őt eddig csak a televízióból ismertem, nagy hatása volt a csapatra, világbajnok futballista, aki már rengeteget nyert a Juventusnál töltött évek alatt, s ezen kívül a Manchester Uniteddel is begyűjtötte az Európa Liga trófeáját. Nagyszerű, hogy a keretünkben tudjuk őt.

Amikor meghallottam, hogy érkezik Ángel Di María, azonnal arra gondoltam, hogy hány gólt és gólpasszt tudunk együtt összehozni, mert azt is szeretném, hogy ő is betaláljon. Ángel hosszú ideje nagyon magas szinten futballozik, az elmúlt 20 év egyik legjelentősebb szélsője, és nagyon jól teljesített, bárhol is futballozott. Eddig ezeket a bajnokokat csak a televízióban láttam, de gyerekként célként tűztem ki, hogy ilyen bajnokokkal játszhassak.

Ángel Di Maríával meg kell ismernünk egymást, és kicsit össze kell szoknunk, de biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz nehéz számára. Kiváló csatárokkal futballozott, ezért nekem kell megkérdeznem őt, hogy miképpen mozogjak ahhoz, hogy megtaláljon a labdával.

Robert Lewandowski? Lavinához hasonlítható gólmennyiséggel büszkélkedhet, és én nem szeretem magamat bárkihez hasonlítani. Én még csak az utam elején járok, és az egyetlen mód, hogy dolgozzak a fejlődésért és abban a reményben, hogy ugyanazt a szintet elérhetem, mint az elődök. A célom, hogy egyre több és több gólt szerezzek. A különbség adott köztünk és a régi vágású centerek között, de az összevetéseket másokra hagyom.

A januári érkezés után egyértelműen kellett egy kis idő a beilleszkedésre, de jobban teljesíthettem volna. Nem vagyok elégedett, mert elveszítettünk egy döntőt. Bejutottunk a Bajnokok Ligájába, de úgy érzem, hogy többet kellett volna tennem, és többet is tudtam volna tenni, ezért most keményen dolgozunk a következő szezonra készülve. Én fiatal vagyok, és minden tekintetben javulhatok. 35 évesen fejlődhet az ember, hát akkor még 22 évesen.

Nem szeretek kifogásokkal élni, és ha pályára léptem, akkor azt jelenti, hogy játékra kész voltam. Volt egy lágyéksérülésem, amit jó ideje hordoztam, még mielőtt a Juventushoz igazoltam volna. A szezon végén a lehető legjobb felépülés volt a célom, ezért nemet mondtam a válogatott hívásának, bár ezért nagyon csalódottnak éreztem magam. A nyarat kizárólag magamnak szenteltem, hogy meggyógyuljak, megtettem a szükséges utat, hogy 100%-ban készen legyek. Most jól érzem magam, és hamarosan csúcsformában leszek.

Nagy öröm számunkra, hogy Gleison Bremer is csatlakozott a Juventushoz, ő az olasz bajnokság legjobb hátvédje, és egy olyan szezon után, amikor semmit sem nyertünk, kötelességünk, hogy a minden színtéren való győzelmet tűzzük ki célként.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr617892079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuperTrezi 2022.07.27. 11:48:36

Óriási játékos lehet belőle. Remélem, a csapat (és a klub) megfelelő támogatást nyújt majd neki a következő években. (Bízom benne, hogy legalább tízben.)

venember83 2022.07.27. 12:25:20

@SuperTrezi: remélhetőleg nem gyakorolják túl sokat a mesterrel a kapufákat, mert egy csatárnak semmiképpen sem a kapufák eltalálása a cél.

www.facebook.com/Juventus/videos/2606788136122606/

alexGicamo 2022.07.27. 13:28:11

Szeretem a nyilatkozatait, melyekből világosan kiderül, hogy szerény, alázatos, kellően motivált és emellett még informatív is ezen alkalmakkor .
Hajrá, Vlaho ! Én nagyon szurkolok neked ( is ) !
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

alexGicamo 2022.07.27. 13:34:12

@venember83: Úgy - úgy !
Mellesleg nem tudom, mennyire lehetett kényelmes mezítláb rúgni a bőrt ?

Lanzafame 2022.07.27. 17:00:47

Annyira jó lenne, ha az üres nagyotmondásokat a spiritóról meg a szellemiségről felváltanák az olyan tettek, mint pl. odatenni magunkat a pályán, küzdeni egymásért, nem unott pofával csoszogni a pályán és nem ráülni a vezetésre, és elkezdeni pihizni, miután lőttünk egy gólt az 5. percben.

sleepy8 2022.07.27. 18:22:04

@Lanzafame: Kivancsi leszek mikor ér véget ez a trend, hogy futballozni csak tikitakaval, meg a rugjunk egyel tobbet mint az ellenfel elven lehet.

Védekezni, majd ellentamadast vezetni nem lehet lelkesen? Ha vedekezni kell a meccs túlnyomó részében, az mentség arra hogy nincs grinta?

Bár amíg olyan játékosokat igazoltunk 80+okert, akinek belsővédő létére derogal a védekezés, meg Ő több gólt akar rugni.. Hát nem tudom sírjak vagy nevessek. :D

Lanzafame 2022.07.27. 18:42:55

@sleepy8: védekezni+kontrázni is lehet hősiesen, ahogy sokszor láthattuk, tavaly pl. a Chelsea ellen. Nem ezzel van a gond.

A baj az, amikor megszerezzük a vezetést, majd beleszarunk az egészbe, aztán csodálkozunk, hogy csak X lett vagy fordított az ellenfél. Remélem idén máshogy lesz, de nem mernék rá nagy tétben fogadni, főleg, ha Bonucci ott lesz a csapatban.

sleepy8 2022.07.27. 18:56:44

@Lanzafame: Az a baj, hogy tulfizetett kutyaütőktől nem volt reális elvaras, hogy meghaljank a pályán a mezert. Mentalistasban a Chiesa/Vlaho vonalat kell eroltetni, akkor valószínű nem lenne ezzel gond.

Marvin88 2022.07.27. 20:10:25

@sleepy8: Mindhárom sorba kell legalább egy ilyen. Elöl megvagyunk (Vlahovic, Chiesa), középen vacak a helyzet (talán Zakaria-ban lehet benne az állat), hátul aránylag jól állunk (Brémen, Cuadrado), a kapuban meg... Szóval ja. A kapuban meg Zsczszszeszzcscny.

2022.07.28. 01:10:58

Dusan el is várjuk a 30-at:):):):):)
és reméljük meg is lesz.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása