Péntek reggeli mercato morzsák

de_ligt_matthijs_portre_uvolt.jpgA Sky Sport értesülései szerint a Juventus és Matthijs De Ligt egyre közelebb áll a megállapodáshoz egy 2025-ig szóló szerződéshosszabbítás ügyében, és az új szerződésben lényegesen alacsonyabb kivásárlási árat határoznak meg a felek. A következő napokban hivatalossá válhat a hosszabbítás.

A La Repubblica tudni véli, hogy a szerződéshosszabbítás keretében 70 millió euróra csökkenne a kivásárlási ár, a játékos fizetése pedig az aktuális szinten maradna, cserébe 2026-ig kötelezné el magát a Juventus mellett.

Ugyancsak a Sky Sport számolt be pár további pletykáról, így a Juventus tapasztalt védőt kíván szerződtetni Giorgio Chiellini helyére, a középpályára a hetek óta egyre közelebb kerülő Paul Pogba érkezhet, míg Arthur távozását kérvényezte a vezetőségnél. A többi középpályás tekintetében távozás csak abban az esetben várható, ha komoly összegű ajánlat érkezik Denis Zakaria, Weston McKennie és/vagy Adrien Rabiot ügyében, ellenkező esetben őket megtartaná a vezetőség. Álvaro Morata kivásárlása ügyében a Juventus egyezkedni kíván az Atlético Madriddal, és kedvező ár esetén maradhat a csatár, akiért egyéb források szerint a Barcelona és az Arsenal mutat érdeklődést. Moise Kean viszont szeretné magát máshol kipróbálni, lehetőleg olyan klubnál, ahol folyamatos játéklehetőségnek örvendhet.

A minap természetesen arról is hír érkezett, hogy Paul Pogba és Ángel Di María egyre közelebb kerül a Juventushoz, Mirko di Natale szerint új kapcsolatfelvétel volt a Juventus és a játékosügynökök között, a cél pedig nem más volt, mint a két ügylet lezárása a klub számára.

A Sport Italia beszámolója szerint a Juventus komolyan gondolkodik Luis Muriel iránt, a kolumbiai támadó Dušan Vlahović mögé érkezhet, a szerb csatár cseréjének szánja őt a Juventus vezetősége, és ezeket a pletykákat a La Gazzetta dello Sport is megerősítette.

Matteo Moretto úgy értesült, hogy Ivan Perišić és az Inter egyeztetése az új szerződés kapcsán közel áll ahhoz, hogy zátonyra fusson, míg a Juventus az elmúlt napok hírei alapján továbbra is érdeklődést mutat a játékos iránt.

Giovanni Albanese arról írt, hogy a Juve Moise Kean és Luca Pellegrini helyett Giacomo Raspadorit és Destiny Udogiét szemelte ki, illetve a klub Filip Kostić leigazolásának a lehetőségét értékeli, illetve Ivan Perišić helyzetére is nagy figyelmet fordít.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5817841499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2022.05.27. 06:31:06

Ez a de Ligtes történet érthetetlen..Azért fog tényleg hosszabbítani hogy könnyebben leléphessen!?
Bár 125 misit a büdös életben nem tenne le senki érte,de 70 pedig kevés..Inkább ne is legyen a szerződésben kiv.ár,lehet jobban járnánk!

venember83 2022.05.27. 06:39:55

@Il Principino: adott kivásárlási ár mellett talán nehéz lenne megindokolni a részvényesekkel szemben, miért is engedték el kb. annyiért, amennyiért vették, más okot nem tudok a hosszabbításra jelen körülmények között. Jó, persze, a hosszabbítással a maradványértéke is több évre oszlana el, így még nagyobb tőkenyereség érhető el a távozásakor adott összeg mellett, de akkor is nehezen értelmezhető az egész, s ezek messze nem futballügyi/szakmai, inkább könyvelésügyi szempontok. A CR-bizniszből is elég nagy mínuszt elkönyvelve szállt ki a klub, s ha nem 100 millió körüli/fölötti összeget kap a klub a hollandért, ezt a bizniszt sem tudom pozitívan értékelni.

xXPeiperXx 2022.05.27. 06:40:49

@Il Principino: Akkor lefordítom, a lényeg az, hogy de Ligt szerződése 2024.-ig èrvènyes ha jól tudom. A jövő évben már ígyis úgyis 60-70 milliót ajánlanànak èrte (jobb esetben), mondván egy èv van hátra a szerződéséből. Ha nem adjuk el két èv múlva ingyen távozik, így viszont van egy kis mozgàsterünk, mert nègy èvig èrvènyes szerződése van velünk. Ès ugyebár attól még hogy valaki kifizeti ezt a pénzt a játékos nem köteles elhagyni a csapatot.

Szerintem ezzel a szerződéssel mindenki jól jár.

Kukszi 2022.05.27. 07:26:41

Tudom mostanában nagy divat lett hogy ha játékost nem engedik el akkor szerződése lejárta után elmegy ingyen ezzel zsarolva a klubbot.
Így lesz kivásárlási ár, de 70 Milla kevés, 90 már reálisabb lenne szerintem.

Klub hűség addig van míg jó fizetést kap a játékos… de addig meg nem is akar távozni amíg megvan fizetve hiába nem számol vele a klub.
Zsoldosok lettek javarészt (ezt általánosan értem). Kiváncsi lennèk mennyi az igazi Juventino a csapatba .?

kovta23 2022.05.27. 07:57:45

Nekem az jön le az egészből hogy De Ligt szeret itt lenni,de szeretne magának arra biztosítékot hogy ha a csapat nem ér el bizonyos sikereket akkor kedvező áron távozhasson.

Rikster91 2022.05.27. 08:02:11

En ezekkel a feltételekkel elengedném ezt a hosszabbítást de Ligt-el kapcsolatban. Ne azért maradjon itt valaki, hogy belátható időn belül bármikor megpattanjon. Mar most szólnék a PL kluboknak, hogy 100-ért vihetitek.
Jöjjön inkább a Badiashile, Koulibaly, Gabriel, Pau Torres, Milenkovic ötösből 2-3 a helyére, aztán kész, bármennyire is szeretem a hollandot.

venember83 2022.05.27. 08:07:07

@Kukszi: Corriere dello Sport szerint 75-80 milliós kivásárlási árat szeretne az ügynöke, aztán majd meglátjuk, mi lesz ebből az egészből.

venember83 2022.05.27. 08:55:44

@Rikster91: "Jöjjön inkább a Badiashile, Koulibaly, Gabriel, Pau Torres, Milenkovic ötösből 2-3 a helyére, aztán kész, bármennyire is szeretem a hollandot."

Badiashile kapcsán 35 millió eurós árról írnak a pletykalapok, Gabriel kapcsán 50 millió euróról, Koulibaly esetében 30-35 millió euróról, remélem, hogy sokat csuklanak a vezetőségben Romero és Demiral elkótyavetyélése nyomán így, hogy Chiellini visszavonult, Bonu egyre többet sérült, s de Ligt kapcsán is a megnyugtató szerződéshosszabbítás helyett inkább a kivásárlási ár meghatározása a téma. Sok sikert, tisztelt igazgatók, a feladat adott!

2022.05.27. 09:48:57

De Ligt maradni fog, ha nem adnak érte 100 felett, és ez így jó. Arrivebenevel tököt növeszt a Juventus. Szerintem Morata is marad. Meg fognak egyezni egy megfelelő árban az Atleticoval. Mindenkit nem lehet lecserélni, és örülhetünk, ha Kean lelép.
Ha Melo is megy és Ramsey is, akkor még plusz fellélegezhet a csapat, ki lehet tölteni a helyüket olcsóbban sokkal jobb játékosokkal. Reménykedhetünk Mirettiben és Fagioliban.
Talán Raspadori is jön, és így meglesz a fiatalság.
Pogba és DiMaria szinte tuti. Már csak a védelembe kell, bár én Pellegrinit megtartanám és Alex Sandrot adnám el, de középre minimum egy nagyon jó védő kell. Bremer álom.
És már csak csatár, ez a Muriel sztori érdekes is lehet
Hajrá Juve

2022.05.27. 10:07:44

@LacaGLJuve: Ramsey-ből csak bukóban tudunk kiszállni. Alex Sándorból szintén, mivel élő szerződése van és nem akar menni. Remzinek még nekünk kéne fizetni, hogy lelépjen... de Ligtnél meg nekem az az érzésem, hogy menne. Ez az alacsonyabb kivásárlási ár pont ezt tükrözi.

Wizzurah 2022.05.27. 10:08:01

Ezt én sem értem. Eleve ki tudja mennyi igaz ezekből a pletykákból. Ahogy állnak a dolgok jelenleg, hogy épp hogy megvan a top 4, nézhetetlen foci, szar edző, nyilvánvalóan van feszültség az öltözőben is, bl-re semmi esély... Ilyen szemszögből nézve nem csodálom, hogy nem akarja itt elvesztegetni a fiatal éveit és menni akar olyan csapatban, ahol az említett kupákra és nagyobb sikerre jóval több esélye van. Szerintem nekünk eleve nagy falat és felesleges kiadás volt, amikor megvettük ennyiért. Másrészről meg, bár ez kevésbé az ő sara és jobban a vezetőségé, hogy f@szért kell hosszabbítani, ha úgyis elmegy. Olyan opcióval, hogy még könnyebben vehessék meg. Vagy nevetséges kacsa az egész, vagy van még valami más is a háttérben, amiről mi sose fogunk tudni, mert egyszerűen blődség minden szempontból, mert a Chelsea és a Pool is keres belső védőt és 104 millió fontos ajánlatokról beszélnek itt Angliában lassan hetek óta, kb. egymásra fognak licitálni, tehát pont hogy kaszálhatnánk egy k*rva nagyot ebből az egészből. Én továbbra is eladnám, mert igen... El fog menni úgyis, sokat ér, abból meg lehet oldani a védelmet és még marad is és megrekedt a fejlődésben, nálam semmiképpen sem egy 80-120 milliós védő.

venember83 2022.05.27. 10:10:36

@MGB75: Arthurból is csak bukóban, ha a könyvelést nézzük. Az egyetlen dolog, ami kicsit szépíti a dolgot, hogy anno Pjanicsot sem lett volna egyszerű pénzért értékesíteni, s olyan sokat nem kellett pluszba ráfizetni Arthurra.

venember83 2022.05.27. 10:21:20

Ja, állítólag jelenleg 125 millió euró a kivásárlási ár, s ez 140 millió euróra emelkedik talán jövőre, szóval ebből a szempontból érthető a hosszabbítás és a kivásárlási ár csökkentése a vezetőség részéről, mert 140 millió euróért senki nem fogja jövő nyáron elvinni, inkább kivárják a szerződés lejártát, s megkapja a 140 millió felét/harmadát kézbe, s "ingyen" vált klubot.

Rocky80 2022.05.27. 10:33:03

Ezek többnyire jó hírek.

1., Murielt szeretem és potens is, jó lesz cserecsatárnak.

2., Moratát egy ésszerű áron megtartanám, szerethető játékos és hajt értünk, neki is biztos jó lenne ha megállapodna már és nem dobálnák ide-oda, megkockáztatom hogy a teljesítményére is jó hatással lenne.

3., De Ligt hosszabbítás tök jó, a kivásárlási ár elég soványka viszont, annak ellenére hogy kettőn áll a vásár majd...

4., Arthur hibátlan, a többi használható, megkockáztatom hogy Rabiot jobb lesz ha Pogba itt lesz mellette.

5., Perisic szerintem nem rossz, de nem kéne ide is inkább fiatal? Oké, hogy az anyagi lehetőségeink korlátozottak, de a Morci-Marcsi-Cuad-Perisic kvartett elég idős átlagban, Chiesa egyedül aki még hosszú évekig megoldás, meg Morata ha marad. Ne "egyszerre" kelljen már őket pótolni.

6., Jó lenne már ha lezárulna a Pogba-Marcsi sztori, kellene már a többi területre is fókuszálni, Raspadori meg a hatvédek pl. Raspa jó lesz nálunk szerintem, tök jó lenne ha érkezne. Mondjuk én mindenkivel bizakodó vagyok! :D

További szép napot mindenkinek!

Attilio79 2022.05.27. 10:33:07

@venember83: Elképzelhető, hogy rosszul tudom, de pletyka szinten olvastam, nem feltétlenül megbízható helyen, hogy Demiralt nem vásárolja ki az Ata, ezt ti láttátok bárhol is?

venember83 2022.05.27. 10:40:32

@Attilio79: igen, felmerült, de nem gondolnám, hogy lenne valóságtartalma. Megbízható források szerint (pl. Romano) kivásárolja az Atalanta, még ha nem is marad náluk valamilyen okból, elvileg van is érdeklődés iránta pl. a Real részéről és a PL-ből.

Attilio79 2022.05.27. 10:45:54

De Ligthez fel kell nőnie a csapatnak. Komoly védő lesz, de érthető, hogy nem akar megragadni egy olyan csapatnál, ami BL 4-be sem fér be. Juve drukkerként nehéz erre gondolni és így mérlegre tenni a helyzetet.

Morata megtartása őrültség, azt a 15-öt is inkább Raspadoriba kell tenni, aki fiatalabb, olasz és szívesebben nézném is. (Lehet, hogy a Sass nem partner és inkább megtartaná...) Inkább a Milannal tárgyal Scamaccáról?

Attilio79 2022.05.27. 10:48:15

@venember83: Pedig jó lenne, ha maradna, ingyen, fiatal megoldás lenne, bár emlékeim szerint Maxnál nem tudott jól teljesíteni, mielőtt az Ata-nak kölcsönbe került...

venember83 2022.05.27. 11:03:56

@Attilio79: Demiral 2019 nyarán érkezett, Allegri azon a nyáron távozott, az első évét Sarri alatt teljesítette, ameddig a komoly térdsérülés be nem következett, majd jött Pirlo éve, s az elmúlt évet meg az Atalantánál töltötte. Nem gondolnám, hogy lesz módja megismerni Massimiliano Allegri munkamódszereit a Juventusnál.

Attilio79 2022.05.27. 11:48:19

Az idény elején, felkészülési meccsen nem játszott Allegrinél? Úgy rémlik, hogy játszott 1-2 meccset és utána Allegri mondott le róla, majd ment az Ata-hoz "kölcsönbe". Nem emlékszem, lehet, hogy pontatlan az emlékezetem.

venember83 2022.05.27. 11:51:51

@Attilio79: nincs kizárva, hogy felkészülési meccsen kapott lehetőséget, Pirlónak nem nagyon volt lehetősége felkészülési meccseket játszatni a csapattal, de szerencsére Maxi szezonja előtt volt viszonylag sok felkészülési meccs, s igazad lehet.

rockitbaby 2022.05.27. 12:07:45

@venember83: A Monza elleni Trofeo Luigi Berlusconi "kupameccsen" pályára lépett Demiral Maxi kezei között, amit a csapat 2-1-re nyert meg: Tek - DS, MdL, Demiral, Pellegrini - Ranocchia, Ramsey, Rabiot - Soulé, Brighenti, Kulusevski. Ezen felül volt még egy Gamper kupa és egy Atalanta elleni barátságos mérkőzés, de ezeken már nem játszott, Barca elleni Rugani - MdL, az Atalanta ellen pedig Bonucci - MdL párossal álltunk ki. Volt még egy Cesena elleni csörte, de azon leginkább az ifik játszottak. Demiral augusztus 6.-án igazolt Bergamóba. Szóval elég sokat láthatott Maxi módszereiből. Azt mindenki döntse el maga, hogy ez pozitívum avagy sem. De ettől még az igaz, hogy mind Romerot, mind Demiralt könnyelműen herdálta el a klub.

venember83 2022.05.27. 12:33:59

Csupa pozitív és jó hírek Pogba kapcsán! Momblano: csak megerősítések Pogba és a Juventus ügyében: 9/10 millió eurós bér + bónuszok + aláírási pénz, feltehetően négyéves szerződés keretében. Alakulnak a dolgok, mindenki (és feltehetően főleg Polpo és az ügynökei) örömére.

babo0410 2022.05.27. 13:17:31

@venember83: 9/10m meg a bónuszok? Akkor inkább ne! Ő is itt fog megkoszosodni. Remélem nem kap hosszútávú szerződést.

venember83 2022.05.27. 13:29:41

@babo0410: igazából valami ilyesmi a realitás, ha kell a Juventusnak Pogba, természetesen szép aláírási pénz mellett.

május 21-i hozzászólás:

"...amiket én láttam, ott 7,5 millió euró nettó plusz bónuszok, s így lehet nettó 10 millió euró a bére max. Természetesen az igazságot nem tudom, de igazából az is nagyon érdekelne, hogy milyen járulékos költségei vannak ennek a transzfernek, mert fura lenne, hogy eddig 15 millió euróért futballozott, most meg szerződés híján elfogad max. 10-et, igencsak komoly aláírási pénz nélkül... Főleg miután évekig tanulhatott Mino Raiolától ő és az aktuális képviselője, Rafaela Pimenta."

juventuz.blog.hu/2018/09/29/mercato_223/full_commentlist/1#c41412891

Il Principino 2022.05.27. 14:04:16

@xXPeiperXx: sztem a kiv.záradékkal tökön rúgjuk magunk,ergo annyit se kapunk érte majd,mint amennyiért jött!!
Záradék nélkül lett volna értelme ennek a hosszabbításnak,vagy ha már záradék akkor inkább többnek kellene lennie..A másik amire gondolok,hogy csak ingyen ne léphessen le,azért megyünk ebbe bele.

Mark Szabo 2022.05.27. 14:36:00

Én mindenkèpp azon a kevesek közé tartozom akik pozitívan látják a dolgokat, viszont Pogbán kívül nem mondanám hogy tetszenek a nevek amik felröppentek. Én inkább annak a híve vagyok, nem szabad elkapkodni,. Igazolni pár idősebb játékost hogy meglegyen a bajnoki cím és szevasz, hanem csapatot kellene építeni lehetőleg fiatalabb játékosokból

Rocky80 2022.05.27. 15:04:25

@Mark Szabo: dehogy kevesen, én is itt vagyok!

Csak tudod az a baj, hogy pénz megint kevés van, úgy hogy ezért jönnek az idősebbek főleg, mert azok ingyen érkeznek és "csak" a fizuról kell megállapodni. Valamit valamiért. Amúgy annyira nem lesz gatya a helyzet ha beépítünk még egy párat a sajátok közül.
Csatárként Muriel nekem kifejezetten tetszik, ide inkább rutinos róka kell 2. számúnak szerintem.

Mark Szabo 2022.05.27. 15:07:02

@Rocky80: ++

Persze értem mit mondasz, én inkább az ilyen NBA fèle "tankolásra" gondolok. Azt szerettem volna igazából mondani hogy én, nem bánnám ha lenne 1-2 nyögvenyelős év, csak legyen tudatos csapatèpítès

Rocky80 2022.05.27. 15:25:13

@Mark Szabo: (utolsó gondolat): egyetértek, csak az a baj, hogy az már mögöttünk van... :D Ha csak most jön az már 3-4. :-/

Amúgy szerintem sem olyan egy igazi csapatépítés hogy "gyere gombóc, hamm' bekaplak"; egy váz már adott egy De Ligt - Loca - Miretti - (Zak) - Vlaho-Chiesa tengellyel, lehet azt mondani hogy ez már a csapat fele hosszú évekig. Őket kiegészítve mondjuk Kenny - Rovella - Fagio - Soulé - Ake csapattal (meg aki még horogra akad fiatal); nem olyan rossz ez.
Mellettük Pogba még itt lesz vagy 3 évig mint rutin, Lengyel - Bonucci (sajnos) + Di Maria 1-2 évig, Cuad ugyanez, tehát lesznek öregek is kontrollnak. Jó lesz ez.

Mark Szabo 2022.05.27. 15:35:42

@Rocky80: Kaio is remélem kap lehetőséget. Én az ilyen fiatal játékosokat bedobnám a mèlyvízbe rögtön

Leram7 2022.05.27. 15:37:44

@Mark Szabo: Nekem meg Pogbával van óriási kérdőjelem. Oké tud nagyon, egy komplett játékos, de elment mellette az idő sérülékeny lett, óriási a fizetési igénye.

Di Maria rövidtávú
Pogba sérült és sokat keres
Raspadori tapasztalatlan, de bíztató
Gabriel egy túlárazott brazil fos

De ezeken kívül én is bizakodó vagyok, mert Arrivabene, ha nem is Marotta szint, de jobb, mint Paratici.

Rocky80 2022.05.27. 15:42:43

@Mark Szabo: tényleg, KO Jorge, el is felejtettem! Nevében a játéka remélem, olyan mint Kín... :D Én is játszatnám amúgy, nője ki magát.

@Leram7: Pogbától én is fázok, de egyszer legyen már szerencsénk!... Amúgy lehet kamu sérülések voltak azok... Valami ilyesmit hallottam.

Amúgy Rabiot is jobb lesz - ha marad -, így hogy Pogba lesz mellette. Ez még egy kis plusz.

DelPiero2 2022.05.27. 17:36:57

@Kukszi: ilyen vezetés mellett nem is csoda hogy zsoldosok lesznek.

Type-R 2022.05.27. 23:39:37

ha már a MdL-nek kedvezünk a kisebb kivásárlási árral (csak ez egy lehet az egyetlen magyarázat az időhúzás mellett), akkor igazán leadhatott volna egy keveset a bérigényéből (vagy másik oldalról, rávehette volna a vezetőség).

west30 2022.05.28. 03:06:10

@Type-R: Szamomra ez az egesz tortenet eleg hitetlennek tunik,nem tudom(vagy csak nem akarom) elkepzelni,hogy ez igaz legyen.Arra mar sokkal nagyobb eselyt latok,hogy ha nem tudnak megegyezni feluton,a Juventus megmutatja merre van az ajto De ligtnek es az ugynokenek.

karesssz 2022.05.28. 11:05:13

@babo0410: Pogbánál nem lehet tudni, hogy besegít e nekünk anyagilag az adidas mint CR7-nél?

venember83 2022.05.28. 11:23:23

@karesssz: Pogba esetleg hasznos lehet a szerződéshosszabbításhoz az adidasszal, mert CR nélkül feltehetően eléggé más feltételek mellett hosszabbítana a sportszergyártó.

venember83 2022.05.28. 11:44:21

@venember83: sztornó, 2027-ig érvényes az aktuális szerződés, ez feltehetően túlmutat Pogba torinói tartózkodásán. Valamiért 2024-es lejárat rémlett.

babo0410 2022.05.29. 11:34:10

@karesssz: Ha ez így van, ok, csak nehogy az legyen, hogy a többiek is majd ehhez igazítják a bérigényeiket.

MDaniel98 2022.05.30. 11:33:26

70 millió kevés. ha azt valaki kifizeti még bukunk is rajta, 100 millió környékén már azt mondanám, hogy elfogadható.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása